kafam karışıyor

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
bazen kafam çok karışıyor.. ben üniversite okumuş ,yüksek mühendisim..gelin görün ki iş bulamadım henüz..bulup bulamayacağımı da bilemiyorum , belki de hiçbir zaman bulamıcam....etrafımda hep okumamış esnaf insanlar var , onlar benim okuduğumu bilmiyorlar, benimle arkadaş olmak , tanışmak, evlenmek vs.. maksatıyla bana yaklaşmak istiyorlar..ilk mezun olduğum zamanlarda direk hayır diyordum onlara, fakat şimdi kafam çok karışmaya başladı..benim babam da esnaf neticede..ben iş bulup da çalışamadıktan sonra benim onlardan bir farkım olucak mı ki diyorum kendime ? yanlış anlaşılmasın niyetim kesinlikle kimseyi küçümsemek değil. Düşünün ben iş bulsam sabah 6 da uyanıp erkenden çıkıcam eve akşam 8 gibi gelcem..o ise sabah 9 da gidicek akşam 7 de evde olucak belki..sonra anlaşabilicek miyiz , benim dilimden o anlayacak mı ? kafam çok karışıyor ya sizin böyle tecrübeleriniz var mı acaba bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
kültürden bahsediyorsanız kültürün esnafı mühendisi olmaz hiç dert etmeyin.
2 üni bitirmiş krolar da var. ilkokul mezünu beyefendilerde...
ayrıca bir dr.la da evlenseniz çalışma saatinizi uymayabilir.
siz illa ki o çevreden birileri ile evlenmek istiyorda bunun için mi kaygılanıyorsunuz?
eğer kompleksli takıntılı bir yapınız varsa hiç kimsenin canını sıkmayın kendi dengini bulun.
ama hayır beni sevmesi dürüstülüğü çalışkanlığı ilgilendirir. benden az maaş da alsa sorun etmem diyorsanız kalbinizin kapılarını açın.
eşinin işinden memnun olmayanlar diye bir bölüm var baştan sona bir gözgezdirin isterseniz.
ben bunları sorun etmem diyorsanız atılın bu işe.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/355240-esinin-isi-yuzunden-sorun-yasayanlar.html

aslında kültürden bahsetmiyorum,üniversite insana kültür değil farklı bir bakış açısı katıyor..
beni taşıyabilir mi acaba diye düşünüyorum, yarın öbür gün iş bulursam ağır şartlarda çalışıcam ben..o ise çok daha rahat şartlarda, kendi belirlediği şartlarda çalışacak..ben yorgun argın eve gelcem bir de evin tüm işi üzerime binicek acaba o rahatlıkta olan birinin yaklaşımı nasıl olur tecrübeleriniz neler demek istiyorum..tabii ki kişinin karakterine göre değişir aslında da o işin verdiği bir rahatlık olmaz mı insanda..ben mesaiye kaldığım zaman, trafiğe takıldığım zaman sorun etmesinden çekiniyorum..
sonra evliliklerde erkekler kadınlardan her konuda 1 adım daha önde olmalılar değil mi? ben 1 adım önde olmaktan çekiniyorum galiba..sonra yalnızca eşim değil çocuklarımın da babası olucak, onlara katıp katamayacağı şeylerden endişeleniyorum..
sizin fikirlerinizi ve tecrübeleriniz merak ediyorum..siz olsanız napardınız ?hoşlansanız öyle birinden umut verir miydiniz?

Son düzenleme:
kafa yapılarınızın uyuşması hayata bakışınızın aynı olması önemli
kültür farkı evlilikte sorun yaratır.o dediğin kişiler sana ne kadar hitap ediyor bu önemli
eğer aklına yatıyorsa birisi umut ver ama şüphelerin varsa hiç yaklaşma derim ben

Şu an aklında iş var yerini düzenini kurma isteğin ağır basıyor gibi. Bence gerçekten senin için çok çok önemli ise önceliğin iş bulmak olsun. Bulduğun işin çalışma koşullarına göre gelen adaylar içinde uygun olanı seçersin. Hani sen birine de değil de o sana uygun biri olsun. Bayanlar için gerçekten zor çalışma saatlerinin uzun olması. O şartlarda çalışan bayanların cidden Allah yardımcısı olsun. Eşinden ziyade ben olacak çocukları için acıyorum. Bakım vakit ayırma ev işleriyle ilgilenme kendine vakit ayırabilme vs sorunlar çok oluyor.

çok teşekkür ederim yorumlarınız için evet benim önceliğim iş..kendimi şu ana kadar küçüklüğümden beri hep çalışıcam diye şartladım zaten aksini düşünmek bile istemiyorum..ama 27 yaşıma geldim içinde bulunduğum ortam nedeniyle etrafımda şuanda hep öyle insanlar var..kendi mesleğimle ilgili iş bulamıyorum..hem evlilik için hem iş için sınır yaşlarda sayılırım..kafamın karışması bu yüzden..bana ilgi gösteriyorlar karşı tarafa belli etmesem de ben de genç ve bekar biri olarak kayıtsız kalamıyorum bazen gönlüm kayıyor ne yalan söyleyeyim..niyetleri de ciddi..aslında zor bir durumdayım ben iş bulucam okumuş biri olsun illa dersem ve sonunda iş bulamazsam hoşlandığım insanı da kaçırmış olucam elimden..ama öbür türlü de iş bulursam ve bu insanla bir evlilik de yaparsam daha farklı kaygılarım da olucak içinde bulunduğum ortam da beni kendine çekiyor napıcağımı bilemiyorum çalışmak da istiyorum iş de yok zaman ilerledikçe umudum da azalıyor herşeyden..

Son düzenleme:
ben ünvstenin okul öncesi öğretmenlik bölümünü bitirdim. inanırmısın bi çok talibim de hep ünvst liydi ben hepsinde kusur buldum daha iyilerini bekledim ve ya da kızmet değilmiş olmadı. şu anda hayatımın aşkını buldum ve o ilkokul 5 mezunu. imkansızlıklar nedeniyle okuyamamış ama çok bilgili görgülü kendini yetiştirmiş hayat okulunda ... benim diyeceğim kültür illa da okuyarak karanılmıyor sevgi ve sayğı ve kişilikler sağlam olduktan sonra meslekler o kadar da önemli değildir. Hakkında hayırlısı olsun.

...hem evlilik için hem iş için sınır yaşlarda sayılırım..kafamın karışması bu yüzden...

Nıcın bu cumlenı bılhassa aldıgımı acıklamadan once, bır muddet benzerı kaygıları yasadıgımı ıtıraf etmek ıstedım.

Benımde hayalımde hep okumus, ıyı bır meslek edınmıs bır es vardı... Karsıma cıkmadı degıl, hatta ıkı tane muhendıs aynı donemde ıstedı. Aılem sıcak bakmasına ragmen, ıstemedım. Bırı tam bır ana kuzusu ıdı, dıgerı ıkı lafı bır araya getırıp konusamazdı...

Ben oyle aman aman bır unı.de okumadım. Fakat bu acıgımı kapatmak ıcın yurt dısında dıl egıtımı aldım 2 yıl. Halıyle es arama krıterım degıstı. Aslında evlılıgı hıc dusunmuyordum, ozgurluk, yurt dısında olmak guzeldı... Fakat bır gun tatıle geldıgımde esımle tanıstım. Hanı ılk goruste ask derler ya, oyle bır sey oldu

Fakat onun kaygıları oldu, ılk okul mezunuydu, esnaftı ve benım yurt dısında kalma ıstegım vardı...

Sonunda kendı ıstegımle dondum, esımle evlendım, bazı sorunlarımız var evet, fakat egıtımı asla aramızda golge olusturmadı. Esım okumayı cok seven bırıdır. Kucuk bır de kutuphanemız var, zamanının cogunu arastırmak ve okumak ıle gecırır. Calısma azmı konusunda ıse sonsuz guvenım var. Su an bızım ıcın cok gelebılecek bır borcumuz var, fakat gonlum cok rahat. Cunku esıme guvenıyorum...

Alıntı yaptıgım kısma gelınce, gec kaldım yazdıgın ıcın aldım. Ben 29 yasında evlendım, asla gec kaldıgımı dusunmedım. Esımın tanıstıgımız gun kı tebessumune asık olmasaydım sanırım hıc evlenmezdım.

30 yasındayım su an ve henuz meslegıme yenı basladım Yanı gec kalmadın, eger hala gec kaldıgına ınanıyorsan da yalnız degılsın.

Uzun yazdım bıraz, kusura bakma, belkı faydası olur dıye dusundum...

Son düzenleme:
Sizin çalışmıyor olmanız, bundan sonra da hiç çalışmayacak olmanız, sizin üniversite okuduğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Üniversite herkesi daha fazla insan ya da adam yapmıyor, bir fark yaratmıyor insanlar arasında elbette. Ama birşeyler kattığı, farklı bakış açısı kattığıda inkar edilemez. Bu demek değil ki, üniversite bitirmemiş insanlar cahil. Ne okuyanlar var hiçbirşey katmamış, ne okumayanlar var üniverisite bitirmişlere göre çok daha bilgili, hayata daha çok şey katan.

Ama seçim yaparken, kendinize daha uygun birini seçmeniz ve acele etmemeniz daha uygun bence. Çıkıp esnaf birini seviyorum, deseydiniz eğitime bakmayın diyebilirdim belki ama, sırf iş bulamadınız diye ve evlilik zamanı geldi diye, acele edip, gereksiz bir seçim yapmanın anlamı yok bence.

Sanki bir karar anındaymış gibi tedirginliklerinizi yazmışsınız ancak anladığım kadarıyla ortada hemen bir karar verilmesini gerektirecek bir durum yok.

Biraz sakin olup akışına bırakmak en iyisi bence. Geç kalmışım duygusuyla panik yapmak niye.

Ayrıca yazdığınız ihtimaller (sabah 6 da uyanıp erkenden çıkıcam eve akşam 8 gibi gelcem..o ise sabah 9 da gidicek akşam 7 de evde olucak belki) şu an için belirsiz. Hele bir işinizin çalışma saatleri ve yeri belli olsun da. Ben de 8-18 çalışan bir yüksek mühendisim. Şanslıyım ki işim evime yakın. 6'da uyanıp 8'de eve gelmiyorum.

Acele içinde yanlış bir seçim yapmayın. Umarım en kısa sürede bir iş bulursunuz. Hem kim bilir belki de aradığınız niteliklere ve beklentilerinize uygun kişiyi de o işle birlikte bulursunuz. yerimseniben

suan kendini bi boslukta hissettigin icin hoslandigini dusunebilirsin.eminim isin olunca ve farkli ortama girince duygularin ve dusuncelerin degisecek..
eger y.disi olur diyorsan basvuru yapabilirsin..turk sirketleri baska ulkelerde insaat sektorunde iyi durumdalar.baya da eleman alimi yapiliyor.dogru sirketi sectiginizde cok guzel calisma sartlari var..

Sonuçta şuan için ortada karşı taraf diyeceğimiz somut biri yok.
Biraz afaki yorum olacak.

Tabii ki diplomalar karşılaştırılmamalı.Kimse evlilik müessesesine elinde cv ile başvurmuyor ama;

Sosyal hayatın benzer olması,ortak zevkler vs.. çoook önemli.

Mesajımın kişiye özel kısmı ise;
Hayatınızda henüz biri yokken olası kişinin sosyal statüsünü düşünmeyin.
Kendinizi şu yaşa geldim evlenmeliyim diyede kısıtlamayın.

çok doğru şeyler yazıyorsunuz ama şu kısım yanlış anlaşılmış sanırım şu an bazı adaylar var ve ben bir tanesinden hoşlanıyorum , karşı tarafa umut vermeden önce kendi düşüncelerimi bu konuda netleştirmek istiyorum ki hem karşı tarafı üzmeyeyim gereksiz mevzulara girmeyeyim kimsenin umutlarını kırmayayım diye hem de kendi açımdan da içim daha rahat olur diye düşünüyorum...birine alışıp sonra bu nedenlerle ondan ayrılmak daha zor geliyor bana..

maalesef okumakla adam olunmuyor ben bizzat gördüm sen okuyup okumamasına değil de çalışkan olup olmamasına bak....hayatta önemli olan iş kadar eş de..hayırlı insanlara düşürsün rabbim..

hangi nedenlerden ayrılmak zor geliyor anlıyamadım orasını..
her insan tanışır kafasının dengiyse devam eder için almadıysa devam etmezsin bu kadar ince düşünme bence..illa tanıdın tamam onla evlencen diye bişey yok..

ben öncelikle buraya açtığım konuyu kafamda netleştirmek istiyorum yani lise mezunu ve tezgahtar olarak çalışması konusunda kararsızlıklarım var..bi süre sonra ayrılma bahanem bu konu olmasın çünkü bunu zaten baştan biliyordum olucak, bile bile baştan kabul ettmiştim olucak..gerisine de onu tanıyıp karar verdikten sonra bakarım zaten uygun olup olmamasına..o yüzden baştan bu konuyu ben kendimde netleştirim..

İnsanları asla mezun oldukları okullarla ölçmem, ama aynı şekilde bunun önemsiz olduğunuda iddia etmem. Yani seçim yaparken, üniversite bitirmiş biri ise, bu seviyeye de dikkat etmeli bence insan.

Şimdi bir aday var, direk eğitim seviyesine bakıp seçim yapmakta yanlış olabilir, biraz tanımaya çalış bence. Eğer bir gün olmadığına karar verirsen, bu zaten lise mezunu olduğu için olmayacaktır, seni bir ilişkiye bağlayan şey mezuniyet derecesi olmadığına göre, koparacak şeyde lise mezunu olması olmayacak. Yani değerlendirip, hayata bakışını, zevklerini vs vs. iyi değerlendirip, eğer olmuyorsa, çok ta rahat ayrılabilirsin. Bu umut verip, sonra da onu yıkmak anlamına gelmiyor.

Bende lisans mezunuyum ama şuan esnaflık yapıyrum. Bkmayın profilde yazıyo muhasebeci asıl meslek muhasebe ama esnafız işte evlendikten sonrada başka bi yerde yaşayacağım ve iş bulmaktan önce ilk tercihim kendime bi iş kurup esnaflık yapmak. Sizin kafanız yatıyorsa mesleğine göre değerlendirmeyin adam gibi adam olsun yter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…