- Konu Sahibi tourmaline
-
bazen kafam çok karışıyor.. ben üniversite okumuş ,yüksek mühendisim..gelin görün ki iş bulamadım henüz..bulup bulamayacağımı da bilemiyorum , belki de hiçbir zaman bulamıcam....etrafımda hep okumamış esnaf insanlar var , onlar benim okuduğumu bilmiyorlar, benimle arkadaş olmak , tanışmak, evlenmek vs.. maksatıyla bana yaklaşmak istiyorlar..ilk mezun olduğum zamanlarda direk hayır diyordum onlara, fakat şimdi kafam çok karışmaya başladı..benim babam da esnaf neticede..ben iş bulup da çalışamadıktan sonra benim onlardan bir farkım olucak mı ki diyorum kendime ? yanlış anlaşılmasın niyetim kesinlikle kimseyi küçümsemek değil. Düşünün ben iş bulsam sabah 6 da uyanıp erkenden çıkıcam eve akşam 8 gibi gelcem..o ise sabah 9 da gidicek akşam 7 de evde olucak belki..sonra anlaşabilicek miyiz , benim dilimden o anlayacak mı ? kafam çok karışıyor ya sizin böyle tecrübeleriniz var mı acaba bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?
canım benim çok yanlış düşüncelere kapılmışsın diploma cehaleti alır eşşeklik baki kalır . esnaf die beğenmediğin erkekler biçok diplomalı eşşeklerden çok daha kibar ve anlayışlaı , kültürlü olabiliolar inan bana çevremde yüzlercesine şahidim opuyorumnanaktan
su an karsina cikan insanlari sadece evlilik olsun diye tanımak istiyorsun bence ...dogru kisi cikinca bu kadar dusunecegini zannetmem...27 yasindayim ve de sınırdayım demissin, esnaf olursa o rahat olur ben is bulunca agir sartlarda calisirim demissin, hersey hakkında bu kadar kesin kararlar verme, hayat bu...sen daha is bulmadan is saatlerini kendin belirlemissin olur mu oyle sey...
kısacası sen hayatı yasamadan onceden herseyi bilmek ve ona gore karar vermek istiyorsun, eger boyle bisey mumkun olsaydı inan kimse hata yapmazdı hayatta...herseyi kontrolun altina almaya calisma yoksa hayatı hic dolu dolu yasayamazsın benden sana tecrube sahibi biri olarkaa tavsiye
haklısın dolu dolu yaşayamıyorum zaten..aslında deneyebilirdim bir müddet arkadaş olup onunla.. ama ben çok duygusal bir insanım, hayatıma giren insanlara çok alışıyorum, ayrılığı çok zor atlatıyorum günlerce,aylarca bazen yıllarca kendime gelemiyorum, sanırım o yüzden de korkuyorum..önce mantığıma uydurup öyle sevmeye çalışıyorum..bu iyi birşey mi kötü birşey mi bilemiyorum ama bu benim karakterim değiştiremem de kolay kolay..
evet bu söylediğine katılıyorum canım tersini düşünmemiştim zaten..bazı konularda anlaşamaz mıyız diye endişelenmiştim..teşekkür ederim mesajına..
canım ben derdimi kimseye anlatamıyorum , insanlar iş seçtiğimi sanıyor ama ben iş seçmiyorum,onlar beni seçiyor malesef ki..bu konu kapandı çünkü çocuk 20 gün sonra biriyle çıkmaya başladı ve 3-4 ay sonrasında onunla nişanlandı sonra da evlendi..belki çocukları bile olucaktır..haberim yok..o zaman tanışmayı kabul etmedim yeni mezundum, çocuk ciddiymiş evlenme niyeti varmış..ama ben kabul etmeyince üstelemedi de pek zaten bu da düşündürücü..ayrıca benden de 2 yaş küçüktü..yazdığı mesajdan çok etkilendiğim için sonrasında bir tereddüt yaşamaıştım acaba olur mu diye..
iş secmediğini, satış pozisyonları için falan başvurdugunu ben hep biliyorum canım
tamam boşuna mı okudum diyosun ama evde oturmanın sana kattıgı bişey yok
ben boşuna mı okudum? ama iç seçmedim çalıştım bak şuan en azından arabam var
ve yaşımı da biliyosun, inci pastanesinde tezgahtarlık yapmışlığım bile var bu arada duyrulur
kırtasiyede çalıştım kuaförde çalıştım öğretmenlik yaptım özelde
keşke daha saygıdeğer işlerim olsaydı biliyosun işte türkçeden başka 4 tane yabancı dilim var, yıllarca ingilterede yaşadım, benim gibi insanlar nerelerde ne işlerde oo ooo
ama bana denk gelmedi napalım, moralimi bozmadım
çok arkadasım var zamanında bana boşuna mı okuduk bu işimi yapcaksın diyen, şimdi hala işsizler
ve ben okula erken başladıgım için liseyi de 3 sene okuduğum için onlardan 2 yaş küçüğüm bide
en azından sigortam ödendi, şimdi taşı sıksam suyunu çıkarırım diyebiliyorum
onlar kafalarını taşlara vuruyo neden resim okuduk diye
seni çok takdir ediyorum ama eleştirilmek istemiyorum çünkü haketmiyorum bu konuda eleştirilmeyi..iş bulup da beğenmemezlik yaptığım yok..evde oturmuyorum ben de şu an bir nevi tezgahtarlık gibi bir iş yapıyorum babamın yanında kendimize ait bir yerde..
şans sonuçta herkesin şansı bir değil..beni de cok eleştirdiler de elalem eleştirmesin diye evde oturamadım malesef
benim de babamın öyle bi işi olsa bnde orda calışırdım heralde bulana kadar bilmiyorum ki
bu iş olayı o kadar enteresan ki ama... benim babam türk dili ve edebiyatı mezunu, okulda kalmış yüksekti doktoraydı derken ilerlemiş de
sonra ingiltereye gittik. nerden vurcagı belli olmuyo ordan teklif geldi
bölüme bak yere bak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?