Kafam Karıştı

Cledyana

Nirvana
Pro Üye
18 Ekim 2014
7.866
36.369
748
Kızlar aramızda müşteri temsilcisi olan var mı? Veya daha önce yapmış olan? Bir arkadaşım bir tekstil firmasında işe girdi. Kendisi lise terk. Bir tanıdık vasıtasıyla zar zor girdi. 900 liraya anlaşmış. Fakat patronu diyormuş ki İngilizce kursuna git seni müşteri temsilcisi yapayım maaşın 3000 lira olur. Böyle bir şey var mı gerçekten? Müşteri temsilcileri ne kadar alıyor? 3000 tl iyi bir para. Arkadaşım devam edip etmemekte çok kararsız. İngilizce ile de hiç alakası yok. Ki bir de dili iyi bir şekilde öğrenip,konuşması gerekecek.

Lise üniversite okumaya okumaya gerek yok demek ki
patron kızda potansiyel görmüş

en iyi ünilerden mezun arkadaşların bile o maaşta iş bulamadıklarını düşünürsek yeter ki versin bana o maaşı hemen ing kursuna . napar eder papağan gibi şakırım, ingilizce hemde :)

şaka bi yana bi dil öğrenip terfi alacaksa çabalasın derim, ne kaybedebilir ki

Lise üniversite okumaya okumaya gerek yok demek ki
patron kızda potansiyel görmüş
ben de ona şaşırdım çok iyi yerlerden mezun,dil bilen arkadaşlar bulamıyor o işi. Patron kafa mı buluyor diye dülündük arkadaşla.

tekstil firması eğer ihracat yapıyorsa, müşterileri ağırlıklı yabancı ise, İngilizce şart.

kurs bedelini patron mu karşılayacak?

yani maaşı artar elbet ama 3.000 TL.yi biraz sallamış gibi geldi, bağladığı müşterilerden prim vs. verecekse o ayrı.

Sektöre göre değişir müşteri temsilcilerinin aldığı ücretler. Mesela denizcilik sektöründe 3000 az bir rakam bile diyebiliriz. İleri seviyede yabancı dile de gerek yok. Derdini anlatabilsin, yazışma yapabilsin yeter. Orta seviye iyidir. Sektörün ne olduğunu bilirsek daha net şeyler söyleyebiliriz.
Karşısına güzel bir fırsat çıkmış arkadaşınızın, tepmesin bence. Biraz risk almadan, çaba sarfetmeden iyi yerlere gelemez.
Bir de patrondan emin olsun. Kötü emellerine alet ediyor da olabilir. Çünkü kimse lise mezunu bile olmayan birine sırf ingilizce biliyor diye bu kadar fırsat tanımaz. Üniversite mezunları giremiyor o işlere. Uyanık olsun.

Tanıdık aracılığıyla girmiş ve iyi bir firmaysa maaşı normal.
Çabalasın ve asla vazgeçmesin. Bir ıkı yıl hem çalışsın hem kursa gitsin. Yoksa omrunun sonuna kadar asgari ücretle çalışmak zorunda kalacak.
İş bulmak zor.

Sektör tekstil. Kurs bedelini arkadaş ödeyecekmiş. Firmaya yeni gelen birkaç kişi daha için de böyle söylemiş patronu.

öncelikle şehir öenmli..istanbulsa eğer ,dil bilen iyi bir müşteri temsilcisi 10.000 tlye kadar maaş alabilri.tabii tecrübe ile de değişiyoır.
tekstil satışta (kumaş olduğunu düşündüm ama? ) mezuniyet çok da mühim değil,satış yeteneği,kişisel yetenek daha önemli..tabi bir de ingilizce ve artı bir dil bilmek.
ayyy kendi mesleğim olunca şimdilik bu kadar yazdım,soracağınız birşey olursa cevaplarım.

Evet İstanbul ve bildiğiniz konfeksiyon dikip gönderiyorlar. Ama yurtdışına mı yurtiçine mi çalışıyorlar bilemiyorum. Patron İngilizce bilmesini istediğine göre yırtdışına bir açılım gerçekleşecek. Bizim anlamadığımız dil bilen,tecrübeli birçok kişi bulabilirken arkadaşı sıfırdan başlatmak istemesi. Yani daha sonra ayrılması falan istenebilir mi?

Bende zamaninda müşteri temsilcisiydim otomotiv sektorunde yeri geliyordu 4000 5000 ylyi buluyordu aylik gelirimiz. Bu pazarlayacagi urunle ilgili kesinlikle yuksek getiri saglayacakki ona gore maas alsin.sadece dil bilmekte yetmeyebilir onemli olan pazarlayabilmesi patronu illa dil ogren diyorsa ogrensin faydasi kendine olur.

ingilizce her zaman gerekli tekstil için.direkt olarak ihracat yapmasa da fason çalışan yerler için bile ingilizce bilen eleman gerekiyor..evrakları formları vs oluyor çünkü..
inanın tekstil sektöründe kalifiye eleman çok az.olanlar da ciddi paralara çalışıyorlar.o yüzden genelde firmalar kendi elemanlarını yetiştirmek isterler..bu çok normal.kendi öğretip yetiştirecek.çok mantıklı.ayrıca tecrübeli elaman 3.000 tlye çalışmaz istanbul da
neden ayrılmasını istesin ki?neden böyle düşündünüz anlamadım..kursa gitse zaten arkadaşınız için kayıp olmaz,her zaman gerekli ingilizce.bence iyi bir fırsat değerlendirsin.
firma büyük bir firma mı? isterseniz bana özelden yazın,belki biliyorumdur.ya da sorup soruştutrurum.

bu arada ingilizceyi de sular seller gibi bilmesine gerek yok,öğrenmeye başladıkça ,tekstil konuşmalarına aşina olur,giderek tecrübe ile kazanır.
meslkete ilerledikçe maaş+ komisyon da alınıyor..önü açık bir meslek.patronu da böyle birşey söylediyse,aklını kullanırsa iyi yerlere gelir.

Firmanın adını bilmiyorum öğrenince atarım size. Arkadaşım hiç tecrübem yok daha iyi birini tercih etmek isterlerse diye öyle bir şey dedi.

Arkadaşın bir kursa yazılıp İngilizce öğrensin. Maaşı bırak 3000 lira, 1500 lira bile olsa değer bence. Lise terk demişsiniz. Bu devirde üniversite mezunları bile iş bulamıyorken bu fırsatı tepmesin bence.

İlköğretim mezunu insan sadece İngilizce kursuyla 3000 liraya çalışacak? Ben hiç zannetmiyorum. :/

İlköğretim mezunu insan sadece İngilizce kursuyla 3000 liraya çalışacak? Ben hiç zannetmiyorum. :/
Ben de o yüzden sordum aslında. Ama tecrübeli arkadaşlar oluyor dedi. Ben üni. mezunuyum İngilizcem azıcık da Rusçam var hala sınavlara hazırlanıyorum.

Firmanın adını bilmiyorum öğrenince atarım size. Arkadaşım hiç tecrübem yok daha iyi birini tercih etmek isterlerse diye öyle bir şey dedi.
bakın satış pazarlama piyasası karışıktır,hangi sektör olursa olsun..transfer de çok olur.ancak dediğim gibi tecrübeli temsilciler 3.000 tl ye transfer olmaz genelde.çok daha yüksek rakamlar konuşulur.
en kötü ihtimal işten çıksa bile ingilizce öğrenmiş olur ve bu sayede sektörde çevre edinmiş olur.yani tereddütü ingilizce kursuna para yatırmış olmak mı?yani boş yere kursa para yatırmış olmaz ki..her zaman gerekli..öğrenim durumu yok ama en azından dil biliyor olur.
daha önce yazdığım gibi ,kendi elemanını yetiştirmek isterler..çok da kurumsal bir firma olduğunu sanmıyorum bu yüzden yüksek maaşlara pazarlamacılarla doldurmazlar şirketi.
eğer arkadaşın akıllı ,konuşkan,işi öğrenebilcek biriyse ,iyi bir temsilci olabilir.
özel sektörde asla işin garanti değildir.o yüzden ne kadar donanımlı ve sektörü bilen tanınan biri olursa o kadar başarılı olur..kendini geliştirmeli ve öğrenebildiği kadar iş öğrenmelidir.
mesela ona tavsiyem,konfeksiyonda kumaşı da öğrenmesi.kumaş çeşitleri özellikleri kaliteleri gibi şeylere ilgi duysun..üretim aşamalarını öğrensin.

Konuşkan falandır da biraz tembel. Yeni bir şeyler öğrenmeye kapalı bir insan. Lisede de bu yüzden başarılı olamadı.

Konuşkan falandır da biraz tembel. Yeni bir şeyler öğrenmeye kapalı bir insan. Lisede de bu yüzden başarılı olamadı.
o zaman işi zor...pazarlama satış işi tembellik kaldırmaz..devamlı öğrenmek ,atak olmak yeniliklere açık olmak araştırmak zorundasın..üstelik ingilizce gerçekten gerekli..
okul hayatında başarılı olamamış ama iş hayatı için istekli olup öğrenirse başarılı olabilir.ayağınagelen şansı tepmesin bence..
bu zamanda lise mezunu bile olmayan birisine kimse iş vermek istemiyor.biz fabrikaya işçi alırken bile lise mezunu arıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…