Kafam Karmakarışık

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Kızlar merhaba,

Biraz içimi dökmek biraz da fikirlerinizi almak istiyorum.

23 yaşındayım, istanbulda yaşıyrorum annemle babam ayrı, annem evlere temizliğe vs.giderek beni bu günlere getirdi.2 yıllık üni.mezunuyum ve şu an işsizim.Bir sevdiğim var yaklaşık 5 yıldır görüşüyoruz onunla, o da 23 yaşında ve benle evlenmek istiyo ama ben evlenmekten korkuyorum.

Sevdiğimin işi var ama maddi durumları çok da iyi değil zaten kazandığının bi kısmını kendi ailesine veriyo.Bizim elimize aylık 700 gibi bi tutar geçicek ama evlenirsek birsürü borca gircez.

Maddi durumun haricinde benim, onda içime sinmeyen bişeykler var gibi ,ama beni çok seviyo onu çok belli ediyo, acaba benim evlilikten korkmamdan mı kaynaklanıyo bu içime sinmeme durumu, bazen bana çocuk gibi geliyo sevgilim.

Belki karışık anlattm ama yarıdmınızı bekliyorum

Canım ruhsal durumun biraz karışık buda daha evliliğe hazır olmadığından kaynaklanıyor. Dolasıyla da kendine bahaneler üretmeye başlamışsın. 5 ay çok kısa bir süre evlilik için. Biraz zaman verin kendinize hem maddi yönden hemde manevi yönden biraz zamananınız olduğunu hissediyorum. Bence biraz beklemelisin şimdilik şartlarınız uygun değil. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Bence kafanda netlestirene kadar evlenme ve biraz daha bekle. Artilari eksileri cok dusun. Ileride pisman olursan donusu zor olur. Yasin daha 23 imis. Cok gencsin. Ben 30a yakin evlendim ama iyiki bu yasta evlendim. Iyiki beklemisim iyiki kafama sinmeyen biriyle evlilik yapmamisim. Allah yardimcin olsun..

Canım 5 yıldır beraberiz, ama sevgilim artık ya evlenelim ya da ayrılıp yolumuzu çizelim diyo, belki o da haklı ama bunalıma sokuyo bu tavırları beni((

bencedee evlılıge hazır degılsın belkıde ılerısını dusunuyorsun 700 tl ne yapabılırız dıye.bence 1 2 sene daha bekleyın sende ıse gırersın para bırıktırırsınız sevgılınde bırıktırır o zaman belkıde hersey ıcıne sıner dıye dusunuyorum canım.

aynı olmasada sana benzer şeyler yaşadım ve evlilikten çok korkuyordum kim çıkarsa çıksın karşıma cesaret edemedim korktum yok demenın yollarını aradım ama bi gün eşim çıktı ilk görüşmede bir anda ağzımdan "evet" çıktı geri dönemedim sözumden (Allah yazmıs.... "ağız dil bağlaıyor dedikleri bu olsa gerek") ama tevekkel olup devam ettim yoluma mutluyum şükür :) diyeceğim şu ki bence sevgilin dogru insan olmadığından henüz güvenemiyosun yoksa korku bir yere kadar gidiyor. üstelik seni sevmesinden çok anlaşmak yaşamak önemli evlilik flort gibi deil topiklere bakarsan kocam beni sevmiyor diyen nadirdir ama eşindende sıkıntısı olmayan yoktur :))) iyi düşün derim
hem gençsın henüz annenin fedakarlıklarına biraz cevap ver ayaklarının üzerine bas iyice sağlam bas. hem sevginize zaman vermiş olursunuz hemde maddi açıdan güçlenirsiniz :):44:

Aynı fikirdeyim ama şu an yol ayrımındayım diyebilirim, ya bu sene içinde aileler tanışıp söz yapcaz ya da bırakacak beni((

Son düzenleme:
Canım 5 yıldır beraberiz, ama sevgilim artık ya evlenelim ya da ayrılıp yolumuzu çizelim diyo, belki o da haklı ama bunalıma sokuyo bu tavırları beni((

Canım yanlış okumuşum k. bakma. Ama ben yinede şuan için uygun olduğunuzu göremedim. Biraz bekle çok bir zaman değil ama beklemen gerekiyor. Herşey gönlünce olsun güzelim. Daha çok gençsin hem :)

Elimize 700 Tl kalacak diyorsun. Düğün olsa bu para devede kulak kalacak. ister istemez borç yapacaksın, taksite bağlanacaksın, geçim derdi, bunlara maddiyatsızlıklar da eklenince aşk ve sevgi diye birşey kalmıyor inanki .Hep münakaşa. Tek maaşla olacak şeyler değil, İlkönce ayağını yere sağlam bas, biraz birikim yap, gerisi kendiliğinden gelir.

Aynı fikirdeyim ama şu an yol ayrımındayım diyebilirim, ya bu sene içinde aileler tanışıp söz yapcaz ya da bırakacak beni((

peki 700 tl ile nasıl geçineceksin??? ailesine neden para veriyor evlenecekse vermesın bunları şimdiden konus "önemli deil versin "deme çunkü ilerıde sorun oluyor bunlar sen sıkıntıyla büyümüssün anneninde seninde rahat etmen gerekmezmi artık ?? annen ne olacak pekı ?
hem neden okulunu 4 e tamamlamıyorsun sen 2 yıllık bi çok ınsan tamamllıyor daha iyi yerlere gelıyorlar
önce şunu düşün dilaracım ben tammıyım sevgilim tammı ?? ayrıca sevıyorsa senı 5 yıl olmus 1 yıl daha durur kimi tanıyacak güvenecek bu saatten sonra. belki bekar olsak bunları konusmak kolay gelmezdi ama sende şunu bilki evli olsan şu anki gibi düşünmezdin :) inan bana bu kadar kolay deil evlilik. ama şuda var güveniyosan (ki güvenmiyorsun) aşıksan onsuz olmaz diyorsan evlen eşya falan zamanla olur herşey neler alınıyo neler atılıyo :)

Son düzenleme:
Evlenmek istiyorum aslında evlensem annem daha rahat eder diye bile düşünüyorum, bi boğaz eksilir.sonra sevgilimi düşünüyorum, benim için çok şey yaptı, şu anda ona hayır cevabı vermek nankörlük olur mu diye, sonra evlenmek istemediğime karar veriyorum ama o düşünce de sevdiğimden ayrılcam demek oluyo ona dayanabilirmiyim bilmiyorum.
Okulumuı tamamlıycam ne olursa olsun

Son düzenleme:
tatlım kafa karışıklığına luzüm yok.. önce bir işe girip, ekonomik özgürlüğünü edinmelisin.. bir müddet birikim yapmalısın.. akabinde evlenmek için kaygıların minimuma iner..

bunları, sevgilini karşına alıp mantıklı bir şekilde açıklarsın.. 23 yaş, bir erkek için evlenmek için erken de bir yaş.. henüz yeterince olgun olmayabilir.. 700 tl, borçlar, geçim sıkıntısı işin içine girdi mi, aranızdaki sevgi de örselenir.. gerek yok riske girmeye.. eğer sevgilin, gerçekten seni seviyor ise 2 3 sene bekleyecektir.. şu an sana blöf yapıyordur.. yok, bunun için seni bırakacaksa da bıraksın.. babasızlığa alışmışsın, sevgilinsiz mi yaşayamayacaksın? daha neler..

bırakacaksa bıraksın.
ne yani tehditle mi evleneceksin?
hayat öyle kolay değil.aylık 1,5 masrafınız olacak.
birikimde yok,düğün,eşya,kira,yeme içme..........
hayal dünyasından insin önce.

madem anacığın çok zorlukla okuttu seni,önce onun muradını bir gerçekleştir.işe gir.
anacığına destek ol önce.
daha her şey için çoook erken.
elde maaş bile kalmazken borçla evlenip,geçinmek nasıl olacak?

karar senin tabiki ama biz de abla olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.
verdiğin acele kararla içinden çıkamayacağın bir sıkıntıda kalma.
gerçek hayat çok zor ve sen bunu yaşadın annenle.

Merhaba canım, benim de bundan önceki erkek arkadaşım beni evlenmek için zorluyordu, aynen senin erkek arkadaşın gibi dayatma yapıyordu devamlı. O kadar ikilemde, kararsız kalmıştım ki seni çok iyi anlıyorum bu yüzden... Kendisi mühendisti, işi vardı hazırdı evliliğe ama ben son sınıftaydım, daha bir işim bile yoktu tabi doğal olarak.. o beklemek istemedi beni, seven insan gerçekten bekler. Daha sonra bir karar verdim ve ondan ayrıldım. O zamanlar ilk 1,2 ay üzüldüm sonra unuttum, bana yaptıklarını düşündüm, gerçekten sevmediğini, fedakarlık yapmayıp bencillik yaptığının iyice farkında varmıştım. Çünkü artık çemberin içinde değil, dışındaydım. Hiç pişman olmadım, halen de değilim. Şimdi hayatımda biri var ve onun gibi mühendis değil, kendini beğenmiş değil.
Bunlara hiç takılmıyorum, önemli olan insanın iç dünyası canım, sen de bunları ölçüp tartmalısın bence. Bunlar naçizane tavsiyelerim, tecrübeyle sabit, paylaşmak istedim senin durumunla benzer olduğu için... Sen de şuanda çemberin içinde olduğun için bazı gerçekleri göremiyorsun ve inan bana, sevgilini gerçekten sevmiyorsun. O senin için 5 yılın vermiş olduğu bir alışkanlık. Buradaki yorumlara kulak ver pişman olacağın birşey yapma sakın... Sevgilinin iyi yönleriyle kötü yönlerini karşılaştır, kendini ve anneni de düşün. Annen için de iyi olur demişsin, sebebi de 1 boğaz eksilmesi mi?Sen bence duygusal bir boşluktasın inan.. bir anne için evladının varlığı neden zorlasın ki onu? neden rahatsız olsun? seve seve bakıyordur annen sana. ilerde mutsuz olursan işte ozaman üzülür anneciğin. Hakkında hayırlısı olsun canım, herşey gönlünce olsun...!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…