- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
Görümcenizin de sizin ailenizin de fikir beyan etmesi hoş değil ... Evlilikte çocuk zamanlamasına karışılması , sorulması ... bana hadi bu gece sevişin demenin üstü kapalı şekli gibi geliyor
Bu arada eşiniz kardeşinin yaptığı densizliği farketmiş , bir tebrik etmeden geçmeyeyim dedim , pek görmüyoruz bu günlerde de
Geri aldım tebriğimi , bir önceki konunuzu okudum , eşinizle de kavgalarınız hiç hoş değilmiş . Küfürler , hem de o görümce için yediğiniz küfürler havada uçuşmuş
Neden boyle dusunuyosun ki. Ailesi hic destek olmadi esime sonucta. O da sikinti yasamak istemiyo artk O da bana dönüyor artik ben oyle goruyorum. Dogulu olmasi asla ayrilamayacaklari anlamina geliyor mu..
canım ben nerdeyse 2 senedir Batmanda yaşıyorum insan ayırmam Ankarada ikende bi dolu doğu ve g.doğulu arkadaşım vardı o yüzden bu konuda baban gibi düşünüyorum, kültür farkı çok çok çok önemli, kaldı ki daha 1 ay olmamış o konuyu açalı ha diyosan ki ben güvendim bebek istiyorum bize halt yemek düşer tabiki, o zaman ben bebek konusuna geleyim bebeğin masrafları senin sınırına kadardır bugün bi bebek arabasına 2000 lira veren de var 150 liraya alanda var
Yok estağfurullah halt yemek fln demeyelim de tabiki masrafı vardir bunu belirleyende biraz biziz yani aileler aslinda. . Bende iki yildir sirnaktayim canim daha öncesi diyarbakır. . Kültürel farkliliklara bende cok inanirim .. ama gözümün onunde olan şeylere de gozumu kapatamiyorum ki.. mesela abisi ariyo esim acmiyo.. bizim en buyuk sorunumuzun birbirimizi yanlis anlamak oldugu gercegini biz kabul ettik.. tabi bu yanlis anlamanin altinda da kulturel nedenler yatiyo aslinda. Ama benim inandigim seyler var hayatta. Mesela bi insana geldigi yere bakmaksıZın seversen eminimki bunun sana geri dönüşü olacaktir.. vede biz ikimizde memuruz hep dogudayiz esim dolayisiyla.. onun memleketi gibi bi sansimiz da yok acikcasi... ben bu sebeplerden dolayi rahatim yoksa tedirgin olurdum ki zaten biraz paranoyak bi yapiya sahibimdir
canım kültürel fark demek ille taraflardan biri tü kaka demek değildir benim burda osmaniyeli bi arkadaşım var eşi batmanlı, kız bayramda seyranda ya da aralarda izin aldığında baba evine yalnız gidiyo çünkü batmanda erkek kızın ailesinin evinde yatmazmış hoş karşılanmazmış, al sana kültür farkı, ben doğuma Ankaraya annemin yanına gidicem bebeğin kırkı çıkana kadar annemlerde kalıcam eşimde kalıcak haliyle hiçte ay kalamam falan demedi çünkü öyle görmemiş, bu gibi şeyler insanı zorluyo ama genellemede yapılmaz tabiki inşallah herşey gönlüne göre olur bebeğide erteleme derim bizimde var kredi borcumuz, üstelik 2 sene ücretsiz izin alıcam bu zamanda borçsuz bişey sahibi olunmuyo ki bu sebeplerden erteleme bebeği derim aileni de karıştırma bu konuya
Canim benim haklisin o sekilde olanlar cok. Benim de tanidigim var. Burada sanki birazda insanin kendini yetistirmesi fark edebilir. Biz ortak bi yol bulduk ben oyle hissediyorum. Bebek olursa ücretsiz izne ayrilamam gibi geliyor cunku borclarimiz var.. bende yapamam sanki . Canim sanirim sende memursun zaten sut iznimiz oluyor bIzim ilk alti ay gunde uc saat.. Siz kac aylik evliydiniZ Canim nasil karar verdiniz
Anne olmayi cok cok istiyorum ama cokta korkuyorum. . Ya ona iyi annelik yapamazsam ya onu koruyamazsam ya zarar gorurse naparim diye hayattan ve hayatin getirdiklerinden korkuyorum. . Sirf zamani geldi yada esim istiyor diye cocuk yapacak biri degilim o cocuga en guzel gelecegi en guzel gunleri saglamak isterim.... ama diyorum ya cok buyuk bi sorumluluk . Benim annem hic sevgi vermedi bana . Ben o sevgiyi verebilmek icin istiyorum. Ama korkuyorum da..
Böyle detaylı düşünen biriysen bence sen çok iyi bi anne olursun
Ama eşin sence çok iyi baba olabilir mi
Bu evlilikte herşey süt liman tek eksik bebek mi
Bunları da iyi düşün lütfen
Yermek ya da eski yaşadıklarını önüne sunmak için yazmıyorum
Yeni bi can dünyaya getirirken kırk kere düşünmek gerektiğine inandığımdan fikir amaçlı söylüyorum
Yoksa rızk illa olur, kendinden üstünden başından kısar yine çocuğuna bakarsın ama huzursuzluk varsa o işte çok zor
Böyle detaylı düşünen biriysen bence sen çok iyi bi anne olursun
Ama eşin sence çok iyi baba olabilir mi
Bu evlilikte herşey süt liman tek eksik bebek mi
Bunları da iyi düşün lütfen
Yermek ya da eski yaşadıklarını önüne sunmak için yazmıyorum
Yeni bi can dünyaya getirirken kırk kere düşünmek gerektiğine inandığımdan fikir amaçlı söylüyorum
Yoksa rızk illa olur, kendinden üstünden başından kısar yine çocuğuna bakarsın ama huzursuzluk varsa o işte çok zor
Yorumun cok akli basinda olmus.. tesekkur ederim. Dusunecegim....
Kizlar bir ay sonra evliligimin birinci yili doluuor Allah in izniyle ikinci yila dönüyoruz. . Ben 26yi doldurdum esim 30 yasinda.. esimi uc yikdir taniyorum toplamda.. arasira kavgalarimiz olsa da ozunde beni sevdigine inanıyorum. . Bende esimi tum tartışmalara ragmen cok seviyorum. . Diyeceksiniz ki sorun ne.. sorun şu esimle bazi sorunlar yasadik ve maalesef araya aileler girdi benim ailem heraeyi yanlis anladi... zaten basta esimi istememistiler o yuzden de yanlia anlamak işlerine geldi diyebilirim.
Neyae esim artk bi bebegimiz olsun diyor evimizi aldik ama daha iki yil borcumuz kaldi.. ikimizde calisiyoruz.. esim bebegin masrafi ne ki diyor.. diyor da diyor yani ama hani bebek icin ölüp bitmiyorda.. oyle cok asiri bi istek yok.. gelirse hosgelir diyor.. ailem en az dort yil olmasin diyor.. napsam bu yaz calismalara başlasam mi bi yanimda vicdan azabi cekiyo esimi beklettigim icin..gorumcem en son görüşmemizde bana abim ailesinin istedigi gibi kapali calismayan bi ev kiziyla evlenseydi coktan annemler torunlarini alirlardi kucaklarina dedi((( buyuk kavga cikti bidaha da gorusmedik zaten ((( esim bidaha kardesimle muhatap olma dedi... napmaliyim kafam cok karisik..
Kizlar bir ay sonra evliligimin birinci yili doluuor Allah in izniyle ikinci yila dönüyoruz. . Ben 26yi doldurdum esim 30 yasinda.. esimi uc yikdir taniyorum toplamda.. arasira kavgalarimiz olsa da ozunde beni sevdigine inanıyorum. . Bende esimi tum tartışmalara ragmen cok seviyorum. . Diyeceksiniz ki sorun ne.. sorun şu esimle bazi sorunlar yasadik ve maalesef araya aileler girdi benim ailem heraeyi yanlis anladi... zaten basta esimi istememistiler o yuzden de yanlia anlamak işlerine geldi diyebilirim.
Neyae esim artk bi bebegimiz olsun diyor evimizi aldik ama daha iki yil borcumuz kaldi.. ikimizde calisiyoruz.. esim bebegin masrafi ne ki diyor.. diyor da diyor yani ama hani bebek icin ölüp bitmiyorda.. oyle cok asiri bi istek yok.. gelirse hosgelir diyor.. ailem en az dort yil olmasin diyor.. napsam bu yaz calismalara başlasam mi bi yanimda vicdan azabi cekiyo esimi beklettigim icin..gorumcem en son görüşmemizde bana abim ailesinin istedigi gibi kapali calismayan bi ev kiziyla evlenseydi coktan annemler torunlarini alirlardi kucaklarina dedi((( buyuk kavga cikti bidaha da gorusmedik zaten ((( esim bidaha kardesimle muhatap olma dedi... napmaliyim kafam cok karisik..
Yorumun icin tesekkurler. Aile konusunda bende sana hak veriyorum düşününce. Sonucta o cocugun annesi ben olacağım bakacak olan da benim sonucta annem yada babam degil...aslında böyle konulara karışmayı sevmiyorum sonuçta yanlış yönlendirerek hem üzmek hem vebal altına girmek istemem ama sen eşinle evlisin kendiniz yeni bi yol çizdiniz bu sizin aileniz tamam kendi ailenizde önemli ama bazı konulara da karıştırmayın onları kendileri çocuk yaparken danışarak mı yaptı?yani ben olsam heralde bu konuda ailemi değil eşimi dinlerdim. eşinizden çocuk esirgemeye hakkınız yok bunu doğum yapmaktan ölümüne korkan ben söylüyorum ve şu borç konusuna gelince rızkı veren allahtır bu yuzden para konusunu çok düşünmeyin derim
Aylik kontroller yaklasik yuzelli iki yuz
Gebelik ilerledikce kontroller iki katina cikikyor
Ilaciydi giysisiydi derken iki bin doguma kadar
Ortalama dort bin dogum
Bunlar ozel hastane fiyatlari
Istersen sigorta yptrrsin ama gebelikten epey once olmai
Bebek dogmadan yaptigimiz alisveris
Yaklasik bes bin (yatagi, arabasi, elektronik esyalari, giysisi vs.)
Dogum sonrasi aylik mama yerse dort yuz
Sut emerse yuz civari
Aylik dr kontrolu asisi derken iki yuz ucyuz civari
Calisiyorsaniz bakici gideri bes yuz_binbes yuz civari
Evde duzenleme gerekirse, arabaniz yoksa onlar da ayri konular.
Bu yazdiklarim bizim giderlerimiz. Bazi kalemlerde kesintiler yapabilirstniz
insallah hayırlı bi evladınız olur hakkınızda hayırlısı olsun:)Yorumun icin tesekkurler. Aile konusunda bende sana hak veriyorum düşününce. Sonucta o cocugun annesi ben olacağım bakacak olan da benim sonucta annem yada babam degil...
Elbette onlarda baskalarina danismamislardir...
Ben bu konuyu acarken kafam karmakarışıkti ama hem buradaki yorumlardan yola cikarak hemde dusunerek bir karar verdim nihayet.
Tabiiki hersey ancak ve ancak Yüce Allah in IZNI ILE OLUR..
Benim aldigim kararda şu : hem evliligimizin daha da oturmasi hemde maddi acidan rahat olmamiza yakin olursa bu bebek daha mutlu olur . Yani annesi ve babasi gun gectikce birbirlerini daha cok kabulleniyor ve daha iyi anlıyorlar. . Eminim ki o bebek biz ne kadar huzurlu ve mutlu olursak o oranda mutlu olacaktir. Cok sukur aramiz kotu degil. Ama neden daha iyi olmasin..
Yemek konusunda cok usta degilim. Perisan bir anne olmak istemem. .
Su an subat ayindayiz. Aralik ayinda calismalara baslamaya karar verdikyani yaklasik dokuz ay sonra.. yani esimin bana verdigi bir yillik surenin sonunda
Bebegimizi daha simdiden sevmeye basladim bile..
Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini versin..
Kapalı olunca daha mı doğurgan oluyormuş, lafa bak ya
Bilmiyorum canim bana gorumcenin ilk dedigi sey abim senle nisanlaninca cok sasirdik biz hep bizim gibi kapali calismayan biriyle olur diye bekliyoduk dedi.. bikere de evime gelmislerdi ev habersiz geldikleri icin biraz daginikti gorumceye dedimki kusura bakmayin calisiyorum ev biraz daginik
Bana dedi ki SENIN CALISMAN BiZIM ICIN HICBISEY IFADE ETMIYOR...
canim su an bi bebegin aylik ihtiyaci nedir onu dahi bilmiyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?