Kafam ok kark yanl m yaptm acaba?

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
işyerinde 8 yıldır birlikte çalıştığım bir arkadaşım var.Yani aramızda samimiyet var tabi yılların verdiği bir alışkanlık .... Bu arkadaşım benim kredi kartımdan 800 tl geçmek istedi.Başka bir yere borcu var kart limiti dolu olduğu için benden istiyor....Ama yani uçan kuşa borcu var derler ya işte öyle biri...Bende veremiyeceğimi söyledim.o günden beri bana
karşı soğuk davranıyor..böyle olduğu içinde çok üzüldüm.acaba yanlışmı yaptım vermelimiydim.Aslında yardım etmeyi seven biriyim ama kredi kartı işini pek karıştırmak
istemiyorum.....
benneyaptımkibenneyaptımki

insanların öz kardeşini bile dolandırıp kaçtığı bu devirde bence hiçte yanlış yapmamışsın oda hesabını bilseydi... az buzda değil yani...

bence yanlış yapmamışsın arkadaşım, bu senin tercihin ve saygı duymak zorunda.işin içine maddi durumlar girince ilişkilerde bi sarsıntı oluyo nedense?sanki karşındaki isteyince vermeye mecburmuşsun gibi!!ayrıca kart olayı bencede hassas...neler duyuyoruz. hiç canını sıkma, bunun için sana tavır alıyosa....bilemiyorum artık!!

doğru olanı yapmışsın arkadaşım. ilk önce yaptığı borçlarını bir kapasaymış yeni borca niye giriyor? sana da ödeyemeyeceği belli zaten; az bir miktar da değil yani. şunu da hiç anlamam parayı isterken çok iyiler ama veremem deyince hemen dönerler. bırak surat yaparsa yapsın nasıl biri olduğunu belli etmiş işte sana.

en iyisini yapmışsın,ileride ödeyemeyipte hem papaz olup hem paranı alamamaktansa baştan böyle olması daha iyi.Dostla para işlerinden uzak durmak gerekiyor bence. Çok takma kafana,soğuk davranıyorsa kendi ayıbı. Senin bir suçun yokki

uçan kuşa borcu var diyosun,böyle biri benim eski çalıştığım yerdede vardı adamın üç dört tane kredi kartı vardı hiç hesabını bilmezdi kaç sefer patron kapattı borçlarını ama akıllanmadı oda karısıda elinde üç dört telefonla geziyolardı hep son çıkan modellerden alırlardı sıkılınca bırakırlardı... ayağını yorganına göre uzatmayan insana acıyamıyorum ben...

En doğrusunu yapmışsın.. Hiç üzülme...
Uçan kuşa borcu var demişsin....
Eee sana ne zaman ödeyecek peki bu borcu...
Kredi kartından çekeceği 800ü sen ödeyebilecekmisin? Ödeyemezsenn senin kredi kartına faiz biner, sen zor durumda kalırsın. Ve ödeyemediğin yada geç ödediğin her kredi kartı ekstresi senin tüm bankaların ortak sisteminde kredibilitenden puan eksiltiyor. Yarınöürgün kredi çekmek istesen çekemezsin kolay kolay...

çok doğru yapmışsın arkadaşım:hooray: insan kendi ailesine güvenemezken bi başkasına şu zamanda neden versin ne ihtiyacı varsa ayağını yorganına göre uzatsın alsın borç yapmasın hem böyle iyi olmuş belki akıllanır.a.s

benimde bi arakdaşım vardı, hatta kanka derler ya o cinsten.
benden bileziklerimi istedi.dediki bana ver sen ev alırken alıcam dedi.ama altın bu ya. ve ben yeni gelinim.canım olmaz vermem dedim.eyvah bi bozuldu bidaha benle uzun bi süre konuşmadı.sonradan anladı hatasını geldi barıştık.

800 lira az paramı ki bi de çok borcu olduğunu söylüyosun
sen hesap kesin döneminde borç öderken arkadaşın o borcu sana vericek 20 lira 50 lira şeklinde eline geçtikçe ne kıymeti kalcak o zaman o paranın
en iyisini yapmışsın veremem demen bile hakketen büyük başarı pek insan diyemez

Valla hemen ödeyemeyeceğini göze alıyorsan ver tabii ama uçan kuşa borcu olduğuna göre kısa vadede ödeyememe ihtimali yüksek..

Sonradan verse bile ödeme günü geldiğinde sanırım ödeyemez, sen öde ben sana veririm sonra der, genelde böyle olur, sen ödemek zorunda kalabilirsin..

Benim de başıma gelmişti, sen ödeyiver ben sana sonra veririm dendi de bende var mı bakalım onu düşünmüyor insanlar, sen öde ben sonra veririm demesi kolay..
Bunu göze alamaman da günümüz şartlarında normal..

Vicdan azabı duyman da normal ama sen de zor durumda kalacaksın, 800 lira da az değil..

Zamanla anlar seni sanırım, üzerinde durma bence..

Son düzenleme:
canım sırf para için senle küsüyor konuşmuyorsa
boşver gitsin
verseydin ve ödeyemeseydi yine kötü olacaktın
boşver

Bu devirde kimseye güven yokken ve 800 tl hiçde az para değilken en doğrusunu yapmışsın canım
Arkadşım çocukca dvranıyor
Topunu vermedi oyanayamıdk gibi :)
Arkadaşının biraz daha olgun olması lazım

Verseydin de bu duurma gelecektiniz bence yine, iyi yapmışsın canım.. Bu borç işleri bazen dostlukları bile bitrebiliyor..

Back
X