- 25 Haziran 2016
- 7.473
- 13.269
- 248
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Çekingen yapısı var mı,çekindiği için derse katılmak istemiyor olabilir,yanlış yaptığı zaman tepki görmekten korkuyor olabilir.Herkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
Yok kızım çok dışa dönük biri hatta öğretmeni dönem başından çok konuşuyor demişti.bizim ogretmende herşey mükemmel olsun istiyor.cok ilgili ama herşeyin en iyisi olsun istiyor.bana kalsa bu kadar ustelemezdim.Çekingen yapısı var mı,çekindiği için derse katılmak istemiyor olabilir,yanlış yaptığı zaman tepki görmekten korkuyor olabilir.
Üstelik daha 7 yaşında önünde uzun yılllar katılacağı dersler olacak şimdiden bukadar üzerine gitmek dogru mu bana göre degil.
Kızım ilkokulda öğretmen öyle hırslı ki o parmak hep havada kalsın,yazısı muhteşem olsun istiyor ama baskı yaparak ders sevdirilmez diye düşünüyorum.
Yazı konusuna gelince 2.sınıfta daha hızlı yazacaktır
Herkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
Benim de oğlum bu sene 1.sinif. Bende matematik öğretmeniyim. Oğlumun diğer dersleri çok iyi ama matematiği sevmiyorum diyor. Sevmediği için de yapmak istemiyor hep işlemlerde hata yapıyor. Mesela problemi okuyor nasil çözüleceğini de biliyor. Ama işlemde hata yapıyor.Öğretmenle görüştum bizim ogretmenimiz de bu sene okuduğunu anlasın önemli olan o dedi.Herkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
Kızım matematikte iyi problemleri falan çok güzel yapıyor ama sınıfta demekki ne oluyorsa kopuyor.Benim de oğlum bu sene 1.sinif. Bende matematik öğretmeniyim. Oğlumun diğer dersleri çok iyi ama matematiği sevmiyorum diyor. Sevmediği için de yapmak istemiyor hep işlemlerde hata yapıyor. Mesela problemi okuyor nasil çözüleceğini de biliyor. Ama işlemde hata yapıyor.Öğretmenle görüştum bizim ogretmenimiz de bu sene okuduğunu anlasın önemli olan o dedi.
Öğretmenimiz yapıyor kıyaslama hatta liste yayınlayıp çocukların gelişimini gösteriyor bütün velilere.bende ister istemez üzülüyorum.bireysel farklılıklar olabilir diyorum ama anne yüreği isteBenim kızım da böyleydi. Şu an 3. Sınıf toparladı. Sonuçta çocuk yeni okul hayatına başlamış.bir de diğer çocuklarla kıyaslama yapmamak gerekiyor. Geri kalabilir önemli olan konuyu anlaması. Kapasite her çocukta farklı, sözel daha yatkın olabilir.
Matematiği çok seviyor güzel de çözüyor evde sadece okulda öyle degilmisSözel zekası yüksek olabilir
Sözel dersleri seviyor olabilir
Matematik zor gelmiş ve gözü korkmuş olabilir
Madem öğretmensiniz matematiği eğlenceli hale getirin
Öğretmene şaşırdım. Daha 1. Sınıftan çocuklara yarış atı muamelesi yapmaya gerek yok.Öğretmenimiz yapıyor kıyaslama hatta liste yayınlayıp çocukların gelişimini gösteriyor bütün velilere.bende ister istemez üzülüyorum.bireysel farklılıklar olabilir diyorum ama anne yüreği iste
Çok iyi anlıyorum ama bence rahat olun. Çocuğa da yansıtmayın. Evde matematiğe ağırlık verirsiniz.benim kızım da matematikte daha gerideydi sınıfta. Öğretmenimizin dediği şuan hiç sıkıntı yok ortaokul ve lise de herkes 1 test çözüyorsa senin ki 2 test çözüp arayı kapatacak. Sizinki saçmalamış 1.sinifta ne kıyaslaması yapıyorÖğretmenimiz yapıyor kıyaslama hatta liste yayınlayıp çocukların gelişimini gösteriyor bütün velilere.bende ister istemez üzülüyorum.bireysel farklılıklar olabilir diyorum ama anne yüreği iste
Sınıf ortamı da etkiler. Mesela benim oğlum yanındaki arkadaşının kalem sesine bile takılabilir bı çocuk. Zamanla alisabilirler buna da bence çok kafaya da takmayın. Siz çocuğunuzu olduğu gibi kabul edinKızım matematikte iyi problemleri falan çok güzel yapıyor ama sınıfta demekki ne oluyorsa kopuyor.
Evet değil yalniz şuanki şartlarda matematik çok önemli.bunun temelini de ilkokulda alması lazımMatematiği sevmiyordur belki. Bence çok büyük bir sorun değil.
Öyleymiş dikkat dağınıklığı varmış sınıftaSınıf ortamı da etkiler. Mesela benim oğlum yanındaki arkadaşının kalem sesine bile takılabilir bı çocuk. Zamanla alisabilirler buna da bence çok kafaya da takmayın. Siz çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin
Sorunca düzelir diyor ama kıyaslamaya yapiyorÇok iyi anlıyorum ama bence rahat olun. Çocuğa da yansıtmayın. Evde matematiğe ağırlık verirsiniz.benim kızım da matematikte daha gerideydi sınıfta. Öğretmenimizin dediği şuan hiç sıkıntı yok ortaokul ve lise de herkes 1 test çözüyorsa senin ki 2 test çözüp arayı kapatacak. Sizinki saçmalamış 1.sinifta ne kıyaslaması yapıyor
Ben normal ödevlerin dışında oğluma problem çözümü yaptırıyorum günde 1sayfa. Onu sevdirmek için sizin kızınız evde iyiyse kafanıza takmayın bence. Her çocuk aynı değildir bunu öğretmen de biliyordur.Öyleymiş dikkat dağınıklığı varmış sınıfta
Birinci sınıf için fazla bir beklenti.Herkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?