- 2 Kasım 2022
- 179
- 235
- 18
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Sınıf öğretmeni dikkati dağılıyor olabilir dedi,ne yapalım dedim düzelir dedi.tamam düzelir de o zaman niye kıyaslama yapıyor.o kıyaslama yapmasa bende bu kadar takmazdimSiz de öğretmenmişsiniz ne kadar güzel, öncelikle çocuğunuzla güzel bi şekilde konuşun sebeplerini öğrenmeye çalışın çocuğu korkutmadan bunun için rehber öğretmenle iletişimde kalın, belki yanlış yapmaktan utanıyor belki matematikte özgüveni düşüyor, belki öğretmenin beklentisi yüksek altında eziliyor hepsi olabilir. Bunun çözümünü bana kalırsa burada aramak yerine rehber öğretmen ve sınıf öğretmeniyle sizin iş birliği yapmanız :)
Hocam sizin branşınız ne? Ben rehber öğretmenim, sınıf öğretmenleriyle çok fazla çalışma imkanım olmadı ama az da olsa gördüğüm kadarıyla geneli böyle bi üsluba hakim, hırslılar istiyorlar tüm çocuklar mükemmel olsun süper matematik yapsın o yaşta süper netler yapsın istisnalar vardır ama bilmiyorum bana yanlış gelen çok şeyleri var en tecrübeliyim diyenin bile. Hatta asıl onlarda sıkıntı var genç nesil öğretmenler biraz daha rahat ve öğrenci odaklı daha sevimli. Siz okul rehber öğretmeniyle iletişimde kalın dikkati mi dağılıyor sebepleri neler neler yapılabilir eğer iyi bi öğretmense size ve çocuğunuza gerçekten iyi geleceğine eminimSınıf öğretmeni dikkati dağılıyor olabilir dedi,ne yapalım dedim düzelir dedi.tamam düzelir de o zaman niye kıyaslama yapıyor.o kıyaslama yapmasa bende bu kadar takmazdim
Matematiği çok seviyor güzel de çözüyor evde sadece okulda öyle degilmis
Bireysel farklılıklar vardır. ve bu çocuk daha birinci sınıf şaşkın ördek yavrusu gibi oluyorlar zaman tanıyın. Matematiği iyi olan zekidir olgusu da yikilali çok oluyorHerkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
Bransim din kültürü.ogretmenimiz çok iyi fakat herşey çok iyi olsun istiyor.mesela kızımın yazısı iyi ama çok iyi olması gerekiyor diyor.liste yapiyo mesela geliştirilmeli iyi çok iyi diye,bu şekilde cocuklari paylaşıyor.bende ister istemez üzülüyorum,kizima da yansitiyorum.Hocam sizin branşınız ne? Ben rehber öğretmenim, sınıf öğretmenleriyle çok fazla çalışma imkanım olmadı ama az da olsa gördüğüm kadarıyla geneli böyle bi üsluba hakim, hırslılar istiyorlar tüm çocuklar mükemmel olsun süper matematik yapsın o yaşta süper netler yapsın istisnalar vardır ama bilmiyorum bana yanlış gelen çok şeyleri var en tecrübeliyim diyenin bile. Hatta asıl onlarda sıkıntı var genç nesil öğretmenler biraz daha rahat ve öğrenci odaklı daha sevimli. Siz okul rehber öğretmeniyle iletişimde kalın dikkati mi dağılıyor sebepleri neler neler yapılabilir eğer iyi bi öğretmense size ve çocuğunuza gerçekten iyi geleceğine eminim
Sözel derslerim çok iyiyken anasınıfında ablama bakarak kendi kendime okuma öğrenmişken; ilkokulda matematikte bırakın parmak kaldırmayı, öğretmen görmesin diye yavaşça aşağıya doğru kaydığımı hatırladımHerkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
Evet ama zaten anlıyormuş yapabiliyormuş da. İlla her derste aynı oranda aktif olmak zorunda değil ki. Hepimiz öyle değil miydik bazı dersleri severek yaptık bazılarını mecburiyetten. İkisine gösterdiğimiz ilgi bir olmadı ama.Evet değil yalniz şuanki şartlarda matematik çok önemli.bunun temelini de ilkokulda alması lazım
öğretmen olarak cvp vereyim , çocuğun başarısı parmakla ölçmüyorum ben . hiç parmak kaldırmayan çocuk 90 alıyor, sürekli parmak havada olan 70 alıyor. hatta 60 alıyor, o gün derste öğrendiğii için parmak kaldırıyor, sonra unutuyor çalışmıyorHerkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
Bransim din kültürü.ogretmenimiz çok iyi fakat herşey çok iyi olsun istiyor.mesela kızımın yazısı iyi ama çok iyi olması gerekiyor diyor.liste yapiyo mesela geliştirilmeli iyi çok iyi diye,bu şekilde cocuklari paylaşıyor.bende ister istemez üzülüyorum,kizima da yansitiyorum.
1. Sınıfta yazısının yavaş olması normal geldi bana. Bir de her çocuk her derse ilgi göstermiyor haliyle matematik ilgisini çekmiyor olabilir.Benim oğlum 4 e gidiyor ve matematik zulüm geliyor ona elimden geleni yapıyorum ama içinde heves o derse karşı merak Olmayınca faydasiz. Simdi okudum bir de sizin kızinızin ilgisi varmış üstelik ve yapabiliyormus gerisi önemli değil. Öğretmenlerin yaklaşımı çocuklara bakış açımızı da değiştiriyor maalesef hic takilmayin derim.Herkese günaydın,size bir konuda danışmak istiyorum.1.sinifa giden kızım var,okumasi gayet iyi ve akıcı.okuma anlamada çok iyi ama matematikte çok iyi değil.daha doğrusu şöyle evde ödevlerde falan tek başına yapıyor ve çoğu zamanda doğru yapıyor.ogretmenine sorduğumda okuma ve anlamada iyi ama matematikte derse katılımı az parmak kaldırmıyor diyor.kizima sorduğumda katıldığını söylüyor ama ben öğretmene inanıyorum.simdi size soracağım şey kızım evde basariliyken neden okulda derse katılımı az ve yazı falan yazarken geride kalıyormuş.sizce bunun için ne yapabiliriz?bende öğretmenim ama terzi kendi söküğünu dikemiyor sizden de fikir almak istiyorum.ben mi çok kafaya takıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?