• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama göre birisini bulamayacak mıyım?

Aklında belirli kriterlerin bulunması bence çok güzel. En azından yanlış bir evlilik yapmazsın. Bazı konularda sana katılıyorum. Sevgi maalesef her şey değil. Hem sen eşinle kültürel ve sosyal yönden aynı olmalısın hem de aileleriniz benzer eğitim seviyeleri ve hayat standartlarına sahip olmalı. Ben kitap okuyan biriyim. Eski erkek arkadaşım nefret ederdi. En çok sevdiği film Recep Ivedik'ti. Bir süre sonra aynı şeylere gülmediğimizi, aynı şeylerden zevk almadığımızı fark ettim. Belki sevgili olarak devam edebilirdik fakat çocuğum ya babası gibi kitap okumaktan, tiyatroya gitmekten nefret eden biri olursa diye çok düşündüm. Sırf ben seviyorum diye onu bu kültür çatışmasının arasına sokamazdım. Recep Ivedik izleyen kocaya bir yere kadar dayanırım fakat çocuğumun kesinlikle daha kaliteli yapımlar izlemesini isterim.

Aklında belirli kriterlerin bulunması bence çok güzel. En azından yanlış bir evlilik yapmazsın. Bazı konularda sana katılıyorum. Sevgi maalesef her şey değil. Hem sen eşinle kültürel ve sosyal yönden aynı olmalısın hem de aileleriniz benzer eğitim seviyeleri ve hayat standartlarına sahip olmalı. Ben kitap okuyan biriyim. Eski erkek arkadaşım nefret ederdi. En çok sevdiği film Recep Ivedik'ti. Bir süre sonra aynı şeylere gülmediğimizi, aynı şeylerden zevk almadığımızı fark ettim. Belki sevgili olarak devam edebilirdik fakat çocuğum ya babası gibi kitap okumaktan, tiyatroya gitmekten nefret eden biri olursa diye çok düşündüm. Sırf ben seviyorum diye onu bu kültür çatışmasının arasına sokamazdım. Recep Ivedik izleyen kocaya bir yere kadar dayanırım fakat çocuğumun kesinlikle daha kaliteli yapımlar izlemesini isterim.
Sırf yalnız kalmamak için uyuşmadığımız biriyle birliktelik çok mantıksız geliyor bana açıkçası. Sadece çocuk yapmak için veya evlenmiş olmak için evlenen çok insan var bu şekilde maalesef. Mutsuz anne, mutsuz çocuklar. Çok fazla örnek var çevremizde. O yüzden bekarlık sultanlıktır diyorum:KK14:

Aksine, soylenene aldirmayin, kriter belirlemek en onemli sey. Ne istedigini bilmek onu bulmayi kolaylastirir cunku zihniniz onun olabilecegi yerleri bulmanizi saglayacaktir.
Sanırım onların söylemek istediği de buydu ama kriterlerimi çok keskin ve net yaptığım için hayali birisini beklediğimi ve diğer herkesi bu yüzden elediğimi söylüyorlar, diye anladım ben. Ama yine de cevabı merak ediyorum tabii.

Son düzenleme:
Yani donanimli ve herseyim tam tikir hazir bir insanim mi demeye getiriyorsun acaba?
Bu hayatta daha bilmedigin cok seyler var canim. Mesela bir erkegin sana sefkatli sevgi dolu gozlerle bakmasi..eline dokunusu tutusu seninle oldugu icin mutlu oldugunu butun vucud diliyle ortaya koymasi senin bunu tum kalbinle hissetmen vs gibi seyleri de bilirmisin? Bunlar okudugun kitaplarda yazmaz. Yazsa bile deneyimlemek farklidir. Herkese acigim havasinda kendini kisitliyorsun kandiriyorsun. Yakin cevren seni iyi bilir..onlarda demis diyeceklerini. İnsan kendisini disardan pek iyi goremez bazen. Bence derin bir nefes al ve ani yasa..evet bukadar bilgi edinmen vs guzel seyler..konusacak uzerinde sabahlara kadar tartisilcak cok konular biriktirmissindir eminim. Ama boyle kasmaya ve kafa odakli olmaya devam edersen bu konular uzerinde tartisacak bir hayat arkadasin olmaz.

Lisans döneminde katıldığım olmuştu ama şöyle bir şey var çevremde mesela kitap okuyanlar, kültürle, sanatla ilgili insanlar çok fazla sosyal değiller, sporu seveni neredeyse hiç görmedim. Spor yapanlarsa tamamen kascıklarına odaklanmış durumda kitaplardan bihaberler. Genelleme yapmak istemiyorum ama benim çevremde bulamadım açıkçası.
Daha hiç sevgilim olmadı ve herkes fazla abarttığımı söylüyor, onlara göre hemen kestirip atıyormuşum, çok fazla beklentilerim varmış vs... O yüzden acaba sorun bende mi diye düşünmeye başladım açıkçası
Diyelim saydığın kriterlerle birlikte birde spor yapanı buldun ... evlendikten sonra sporu bıraktı , biraz da göbek yaptı ..." senı hiç tanıyamamışım, boşanalım!! " mi diyeceksin ?

Kriterlerini karşılamayan biri çıkıp, mutsuz olunduğunda "evlenmek için neden acele , ettin, herkes evlenmek zorunda değil" gibi öneriler gelirken; kriterlerine sahip çıkana da "zor bulursun, mutsuz olursun böyle" gibi yorumlar geliyor, ilginç. Elbette ne iseniz, o kadarını karşı taraftan bekleyeceksiniz, yarın bir gün hayal kırıklığı yaşarsanız sizin yerinize üzülen başkası olmayacak.

Dilbilgisi konusunda sonuna kadar katiliyorum; güncel kelimeleri ilkokuldan bu yana düzgün yazamayan, bağlaçları düzgün kullanamayan kitap okumuyor demektir. Okusa da yuzeysel bakiveriyordur, insan kendi dilini düzgün kullanmak için elbette gayret sarfetmeli. Ki gayrete bile ihtiyaç yok, biraz bilinçli olmak yeterli. Bizler umursamazsak, çocuklarımız nasıl doğru okuyup, yazacak?

Ben 27yim henüz denk gelmedim, bulursam haber veririm :)

Acele etmeyin, zamanla eğer fazla beklentiniz varsa törpülenecek zaten. Veya karşınıza birisi çıkacak, gözünüz spor yapmamasını görmeyecek :)

Ben senin dediğin gibi bir erkek gorsem inanmam:)gerçekçi gelmez bana,gercek yüzünü merak ederim.
Bulursan bizide haberdar et;)

Beklentilerin çok fazla daha aza indirmelisin mesela şu kadar :NEFES ALSIN YETER :KK48::KK48::KK48:

Diyelim saydığın kriterlerle birlikte birde spor yapanı buldun ... evlendikten sonra sporu bıraktı , biraz da göbek yaptı ..." senı hiç tanıyamamışım, boşanalım!! " mi diyeceksin ?
Ben de göbek yapabilirim, kilo alabilirim ama spor yapmak bambaşka. Sağlıklı yaşam için gerekli, zayıf olmak için değil. Sorun da burada.
Kriterlerini karşılamayan biri çıkıp, mutsuz olunduğunda "evlenmek için neden acele , ettin, herkes evlenmek zorunda değil" gibi öneriler gelirken; kriterlerine sahip çıkana da "zor bulursun, mutsuz olursun böyle" gibi yorumlar geliyor, ilginç. Elbette ne iseniz, o kadarını karşı taraftan bekleyeceksiniz, yarın bir gün hayal kırıklığı yaşarsanız sizin yerinize üzülen başkası olmayacak.

Dilbilgisi konusunda sonuna kadar katiliyorum; güncel kelimeleri ilkokuldan bu yana düzgün yazamayan, bağlaçları düzgün kullanamayan kitap okumuyor demektir. Okusa da yuzeysel bakiveriyordur, insan kendi dilini düzgün kullanmak için elbette gayret sarfetmeli. Ki gayrete bile ihtiyaç yok, biraz bilinçli olmak yeterli. Bizler umursamazsak, çocuklarımız nasıl doğru okuyup, yazacak?
Size sarılasım geldi şu anda teşekkürler desteğiniz için :anne:
Ben 27yim henüz denk gelmedim, bulursam haber veririm :)

Acele etmeyin, zamanla eğer fazla beklentiniz varsa törpülenecek zaten. Veya karşınıza birisi çıkacak, gözünüz spor yapmamasını görmeyecek :)
Umarım buluruz o zamann :KK76:
Beklentilerin çok fazla daha aza indirmelisin mesela şu kadar :NEFES ALSIN YETER :KK48::KK48::KK48:
Hahahah kalbim dayanmaz bu kadarına:oops:

Canım bak önceden ben de doğu kültüründen biriyle yapamam fln diyodum.( Yanlış anlaşılmasın kürt türk muhabbeti için fln değil ) Ama doğulu öyle birini beğeniyorum ki çok uzun zamandır umrumda değil. Çünkü burda ki bayanların da söylediği gibi çok farklı etkileniyosun umrunda olmuyo çoğu şey.
Ben seni de anlıyorum. Konuşucak bişeylerin olsun istiyosun ama dört dörtlük olamaz emin ol. Belki başta adam çok kültürlü biri olmıcak ve sen birşeyler katıcaksın. Dört dörtlük birini aramak yerine öğrenmeye hevesli, sana şefkati, sevgiyi hissettircek biri çıkmasını iste.

Canım bak önceden ben de doğu kültüründen biriyle yapamam fln diyodum.( Yanlış anlaşılmasın kürt türk muhabbeti için fln değil ) Ama doğulu öyle birini beğeniyorum ki çok uzun zamandır umrumda değil. Çünkü burda ki bayanların da söylediği gibi çok farklı etkileniyosun umrunda olmuyo çoğu şey.
Ben seni de anlıyorum. Konuşucak bişeylerin olsun istiyosun ama dört dörtlük olamaz emin ol. Belki başta adam çok kültürlü biri olmıcak ve sen birşeyler katıcaksın. Dört dörtlük birini aramak yerine öğrenmeye hevesli, sana şefkati, sevgiyi hissettircek biri çıkmasını iste.
Herkes aynı şeyi söylüyor. Ne istemediysem başıma geldi, sarışınlardan nefret eden ben sarışına aşık oldum gibi :D yani kısmet diyeyim o zaman

imla kurallarını önemseyen birisi olarak söylüyorum; o kadar kusur kadı kızında da olur.
sevince o kadar göze batmıyor bir iki eksik...
bir de zaman içerisinde alışkanlıklar birlikte gelişiyor.
o sizin, siz onun alışkanlıklarından bir şeyler kapıyorsunuz ve ortak güzel bir yaşama başlıyorsunuz.

Back
X