Kafama takılan şiddet eğilimi

İnsanların kolunu böyle sıkmakta şiddettir . Sıkıca tutmak Bırakmamak . Kavga esnasında herhangi biri bana bunu yapsa ben paniklerim . Ağzıyla cevap versin ne söyleyecekse . İnsanın kolunu bacağını tutup sıkmak ne oluyor .Şaşırdım cevaplara . Bırakmayınca tokat atmış . Kurtulmak için. Yani kocası başlatmış şiddeti .
Yazık kocana diyenler var . Bizim toplum erkeklere kıyamıyor .
Derdimi anlayan cikmis sonunda. 🥰

Yani bu kadar laçkalaşmak sizce normal mi?
Adam hamile eşinin kolunu sıkıyor ki acıtmış canını da,kadında dudağını patlatıyor bunun üzerine,bu nedir?
Kolunuzu acıtacak kadar sıktıysa itseydiniz yada söyleseydiniz acıtıyorsun çek elini vs diye,hala sıkmaya devam eder miydi eşiniz?
Konuşarak anlaşmanın bir yolunu bulun,bunun sonu yok. Bir dahakine eşiniz vursa size,dese geçen gün sende bana vurdun,sorun olmaz diye düşündüm diye ne olacak?
Bu şekilde olmaz,ikinizde dönülemeyecek yollara girmek üzeresiniz,kendinize çeki düzen verin derim.
Bebek olunca uykusuz,yorgun hatta ekstra tahammülsüz olacaksınız, o zaman kafa göz yarmaya kadar varabilir bu durum.
Sinirlenince uzaklaşıp sakinleşmeyi öğrenmeye çalışın,gerekirse uzman desteği alın. Eşinize de söyleyin ne olursa olsun fiziki müdahale de bulunmasın bu şekilde.
E söyledim defalarca birak canimi yakisiyosun diye birakmadi yazmamis miyim ben ? Yazdim diye biliyorum

Evlendikten sonra hemen hamile kalmış,geçen konusunda boşanmali miyim diye soruyordu,ben de niye hemen hamile kaldın gibilerinden bir şey söyledim.Söylemez olaydım,hedef tahtası oldum🥲.
Hala burda misin 😀 sadece neden hamile kaldin yazmamissindir merak edenler baksin bari eski konuma. Delirmedim o kadar durduk yere laf soyleyeyim. Hey Allahim.

Yalnız çocuk çok sabır zorlar, bu şiddet eğilimine acil bir önlem alın. Hiç insan çocuğuna yapar mı kıyar mı demeyin. Tahammülsüzlük, çabuk öfkelenme, zıtlaşma bunlar tehlikeli. Bebeğin dur durağı sınırı yok, hele bir de kolik olup ağlama krizleri geldi mi mahfolursunuz.
Hemen atar gider yapmayın, en iyi psikologlar vs diye. Tecrübe denen bir şey var. Huyunuz karakteriniz böyleyse yetişkinsiniz sizin sorununuz ama hamileymişsiniz, uyarmak istedim. Eşinize yanınızda ihtiyacınız olacak vurmayın adamın ağzına yüzüne.
Yok iyi bir surecten gecmiyorum zaten kendimin farkina varmaya basladim. Boyle ofkeli sey bi insan degildim. Ondan zaten anlayamiyorum noluyo diye

Öyle veya böyle beraber profesyonel destek almaniz sart. Birde cocuk yolda elinizi cabul tutun bebek gelmeden sorunlari cözmeye gayret edin.
Ek olarak belirtiyim: Ikinizin de birbirinize el kaldirmaya hakkiniz yok. Evlilik bu duruma gelmemeli. Bebeginizi saglikla kucaga alin insallah. Stresten uzak durmayq gayret edin
Tesekkur ederim. Ben de istiyorum psikologa gitmek. Kendimi iyi hissetmiyorum

Ya ben seni tanımam etmem,niye iğneleyeyim?Çocuk yapmak için çok acele davranmissin,burada evlenince hemen hamile kalan herkese diyorum bunu.Önce bir evliliginiz otursun,birbirinizi tanıyın.Geçen konuda bosanmali miyim diye soruyordun.Yazik değil mi o karnında ki bebeğe?
E oldu. İstemistim de ben bu cocugu. İstenmeyen bi cocuk da degil. Ama sonra sorunlar cikti. Simdi ne yapayim yani keske olmasaydi diyebilirdin. Oturup kalkip neden hamile kaldin diye sacma konusulursa dolayisiyla ofkelenirim. Kime ne yani konu gebelik mi simdi ben ne sormusum orda bi bak derim. Gecmisi eseleyip suc bulmaya bayiliyosun da derim. Guzel soylenmis olsa yine bisey demezmisim

Bak güzel kardeşim hamilelik ile alakası yok sinirinin. Seninki artık başka boyuta geçmiş. Allah kortusun bu sinirle lohusa depresyonuna bile girebilirsin. Uzmandan mutlaka yardım almalısın. Bebek zaten başlı başına stresli bir olay. Hele yeni doğan bebekle uğraşmak yeterince sinirlerinin yıpranmasına neden olur.
O yüzden rica ediyorum bir uzman ile görüş
Evet. Gorustum aslinda bir psikologla. Bu hafta gitmeyi dusunuyordum zaten

abarttımmı diyemi sordunuz cidden,benim elimde ağırdır ama dudak patlatacak kadar nasıl vurdunuz,adama kum torbası muamelesi yapmışsınız😂şiddet hiç birşeyin çözümü değil,yani o şiddet uygulamış olsaydı bile kendinizi savunun tabiki ama bunun çözümü sizinde vurmanız değil, uzaklaşmanız gerekir,güvenli bir yere gidip sikayet etmeniz gerekir,ama eşinizin kolunuzu sıkmasıda bir şiddet biçimi eğer anlattığınız kadar şiddetliyse,bunun derecesini siz bilirsiniz tabiki,ama eğer eğilimi varsa uzaklaşın tabiki.
Yok ya ben patlatmadim aslinda. Dudagi soguktan yarilmisti. O kanadi sadece. Elim agir degildir oyle. Ama hakikaten gerildigimi hatirliyorum o an birak diyorum aciyo diyorum ofkeyle sıkmaya devam ediyor. Vurdum ben de. Ama kendimi iyi hissetmedigim de dogrudur.

Ben daha once gittim. Biliyorum nasil bir sey oldugunu. Kendimi kotu hissettigimde gidiyordum. Bence herkes gitmeli duzenli araliklarla. Lüks gibi geliyor herkese ama
Ay yok bence lüks değil. Dediğiniz gibi gidilmeli. Ben de oğlumu götürdüm oradan biliyorum. Kendi ihtiyacım olsa bir dk durmam.

Yok iyi bir surecten gecmiyorum zaten kendimin farkina varmaya basladim. Boyle ofkeli sey bi insan degildim. Ondan zaten anlayamiyorum noluyo diye

Bazen çileden çıkar insan, eşinizin öfkenize saygı duymadığını yazmışsınız bu ciddi bir konu aslında. Bir dönem bunu ailem tarafında yaşadım sinirlerimin üstüne sürtüp sürtüp sonra asabisin diyorlardı, belki böyle bir durum var eşinizle aranızda. Gebelikte bir hassasiyet zaten oluşuyor bu da üzerine tuz biber ekmiş olabilir. Kolunuzu sıkarak şiddeti başlatan eşiniz sizde karşılık vermişsiniz, ortak bir hata gibi düşünüp konuşarak çözmek olmuyorsa uzman desteği almak en iyisi bence.

Bazen çileden çıkar insan, eşinizin öfkenize saygı duymadığını yazmışsınız bu ciddi bir konu aslında. Bir dönem bunu ailem tarafında yaşadım sinirlerimin üstüne sürtüp sürtüp sonra asabisin diyorlardı, belki böyle bir durum var eşinizle aranızda. Gebelikte bir hassasiyet zaten oluşuyor bu da üzerine tuz biber ekmiş olabilir. Kolunuzu sıkarak şiddeti başlatan eşiniz sizde karşılık vermişsiniz, ortak bir hata gibi düşünüp konuşarak çözmek olmuyorsa uzman desteği almak en iyisi bence.
Kesinlikle oyle. Benim sinirlerimi yipratan da esim aslinda dusununce. Simdi eski konumu karistirdilar diye soyluyorum. Evlendigimden beri iyi seyler yasamadim. Esimle anlaşsak da onu suclu buldugum cok fazla sey var. Beni cildirtiyor. Ama yine de kendime gelmek istiyorum. Eski beni ozledim

Kesinlikle oyle. Benim sinirlerimi yipratan da esim aslinda dusununce. Simdi eski konumu karistirdilar diye soyluyorum. Evlendigimden beri iyi seyler yasamadim. Esimle anlaşsak da onu suclu buldugum cok fazla sey var. Beni cildirtiyor. Ama yine de kendime gelmek istiyorum. Eski beni ozledim
İşte bunun için hamile kalmakta acele etmeseydin keşke diyorum.Eşinle başından beri anlaşamıyormussun zaten.Cocuk olmasaydı,baktın yürümüyor kolayca boşanip giderdin.Ama şimdi ortada çocuk var,her şey daha zor olacak senin için.

Size hiç öfkelenme sinirinizi boşaltma fırsatı vermiyor biraz üstüne gitseniz o kolunuzu sıkıyor dahası da olabilir ben eşinizi de şiddete meyilli buldum. Sizin yaptığınızı da biraz karşısında dik durmak için daha fazla ileriye gitmesin diye dişinizi göstermek gibi buldum. Bir insanın sürekli pozitif olması beklenemez bir şekilde öfkenizi boşaltmanız lazım eşinizin size bu alanı tanıması lazım. Size hak verdim yani

Back
X