kafamda deli sorular..

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
53
35
Arkadaşlar merhaba,

Bu aralar kendime çok dert ettiğim bir konuda sizden akıl almak istiyorum..

Kızım 14 aylık ve çalışıyorum.Çok şükür iyi kazandığım bir işim var..
Kızımı çok çok özlüyorum oda bizi iş çıkışı saati geldiğinde kapıda bekliyormuş
Babannesi bakıyor kızıma..
Sorum şu bir yanım işten çık 3-4 yaşına kadar çocuğuna kendin bak diyor..
Bir yanım da çalış 3-4 yaşına geldiğinde güzel bir kreşe ver diyor..
Şimdi işten ayrılıp 3-4 yaşına geldiğinde tekrar işe gireyim desem bu şartlarda bir iş bulamam diye de korkuyorum..
Siz olsaydınız ne yapardınız ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Aynı durumdayım
Benim ki 11 aylık ve şükür annem bakıyor
Gel gitler yaşasam da dayan Çökkürge diyorum, hepimiz için en iyisi bu

Maddi standartlariniz dusecekse calismaya devam.
Bakicida da degil annende zaten.

(Onceki konuda calisma demistim sanki ama boyle anlatinca bu mantikli geldi)

Aynı durumdayım
Benim ki 11 aylık ve şükür annem bakıyor
Gel gitler yaşasam da dayan Çökkürge diyorum, hepimiz için en iyisi bu

Bizim 3 gün kayınvalidem 2 gün annem bakıyor
Kızım 5 buçuk aylıkken işe başladım ve haftasonları yetmiyor bize..
Akşamları da yemek derdi falan o zaman da kısıtlı.
Ama ya geleceği diyorum...
Orada tıkanıp kalıyorum işte

Herkes çalışıyor çocuğuna ya annesi ya bakıcıya bırakıyor.

Hic değilse anneniz yakında güven içinde bırakabiliyorsunuz
Keşke benim annemde yakinimda olsaydı da rahatça bıraksaydım
Ben gönül rahatlığıyla devam ederdim işime

çocugunuza dilediğiniz gibi kuracağıniz gelecek için kazandığınız paraya ihtiyacınız varsa vazgecmeyin derim.
Sonuç ta anneniz bakıyor.Aklınızda kalmiyordur.

Eğer eşim çok iyi kazanıyor olsaydı (kendi maaşı ve benim maaşımın toplamını kastediyorum), evim kira olmasaydı ve ev almak zorunda kalmasaydım kesinlikle bırakırdım.

Eşim çok iyi kazanmıyor..Ev kredisi ödüyoruz..
Kızımın iyi bir eğitim almasını istiyorum araştırdığım kadarıyla iyi ana okulları 700-900 tl arası fiyatlar.
Eşimin maaşıyla kızımı böyle bir yere vermemiz imkansız :-/
Ya kaçan bu en güzel zamanları..Onlar da geri gelmeyecek ((
Napıcam bilmiyorum..

oglum 5.5 yasında hep ama hep aklımın bı kosesınde acaba cıksammı var
oglum okula gıdıyor o geldıgınde ben evde oluyorum
ama dıyorkı keske calısmasaydın sende okula gotururdun benı

oglum 5.5 yasında hep ama hep aklımın bı kosesınde acaba cıksammı var
oglum okula gıdıyor o geldıgınde ben evde oluyorum
ama dıyorkı keske calısmasaydın sende okula gotururdun benı

Kıyamam..
O dönemde de o istekler başlıyor değil mi
Bir tanıdığımın kızına da annesi bakıyor.
Sabahları ananesine diyormuş ki sen gelme anane sen bize geldiğin için annem işe gidiyor
Bunu da duydum cuk oturdu içime..
Konuşmaya başladığında neler yaşıycaz bakalım..

İşinizi lütfen bırakmayın. 3-4 yaşına gelince çalışırım deniliyor ama katiyen çalışılmıyor. Evet o sizin çocuğunuz, ama çocuğun ihtiyacı olan yaşam standardı sadece sevgiyle karşılanmıyor. Sizi günün her saati görmediği için hayatından eksilen hiçbir şey yok merak etmeyin, ama siz onun hayatına yatırım yapıyorsunuz şu an. Lütfen anlık hevesinize yenilip işinizi bırakmayın. Çünkü çocuğunuzun yanında kendinizi de düşünün.

Şartlarınız nedir bilmiyorum ama ben kendi açımdan doğru olanın bu olduğuna karar verdim
Uykusuz işe de gelsem bunlar geçecek diyorum ( Bkz. züğürt tesellisi )
Hepimiz için en iyisinin bu olduğuna inanmasam 5,5 aylıkken işe dönmezdim
İşimi seviyorum, kadınların her zaman çalışmasından yanayım. Çocuklarımızın geleceği açısından da iyi bizim geleceğimiz açısından da.
Tek eşim çalışsa açlıktan ölmeyiz ama ben böyle daha iyi hissediyorum kendimi
Çocuğum oldu sadece ona saçımı süpürge etmeliyim mantığında değilim, elbetteki çok özlüyorum ama yarın birgün o nasıl okula gidecekse bende şu an işe öyle gelmeliyim bence. Ha birgün ofisi eve taşıma imkanım olursa ona fit olurum ama nerdeee..

Kizim dogunca isten ayrildim, yakinda 4 yasina gelecek, bir ara is baktim ama istedigim kosullarda bulamadim. Simdi formasyon alip onu bir kenara koyayim diyorum, neyse diyecegim su ki bir anne olarak çocuğunu buyutebilmek, onun her aninda yaninda olabilmek muthis bir sey. Ama yine de onun gelecegi icin, maddi anlamda daha rahat bir hayat yasamasi icin, eger cevremde annem/kayinvalidem gibi guvenilir biri olsaydi, 1 yasindan itibaren calisirdim.

Bunu bir kenara yazıp çevirip çevirip okumam lazım sanırım..
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için..
Biraz güç oldu..

O zaman çalışmak zorundasın canım. İyi bir eğitim, çok daha önemli bence. İleride "anne sen benimle ne güzel oynardın" demeyebilir; ama iyi bir eğitim aldırmazsan acısını çok çekersin. Kadın olmak çok zor. Çalışsak da ücretli kölelik bizimkisi. Hayatın bazı gerçekleri değişmiyor. Eşinin çok çok iyi kazanması lazım ki, hem çocuğun iyi eğitim alsın hem de sen çalışmak zorunda kalma.

Eğer maddi durumunuz çok çok iyi değilse bırakmayın bence. Çocuğunuzun geleceği için çok önemli. Benim çocuğum yok bekarım ama ben 7 yaşındayken annem işe başlamıştı. Maddi durumumuz çok kötüydü ve 40 yaşından sonra işe girdi. Çocukluk aklıyla arkasından ağlar inşallah seni işten çıkarırlar diye bağırırdım. Ama şimdi diyorum ki iyi ki çalışmışsın iyi ki para kazanmış beni daha iyi şartlar altında okutmuş diyorum. Bence böyle şeyleri de göz önünde bulundurun derim

Gel de bana sor ben 2 sinide bırakıyorum birini anneanne birine babaanne bakıyor allah binkere razı olsun.
Çok zor benim kızım 2 yaşında ,gelmemize yakın çok huzursuz oluyor, belli ki kendince saat tutmuş gözü yollarda olup ağlıyor işte,fakat onLarın geleceği için bazı fedekarlıklar yapmamız gerekiyor ,yoksa bu kuzucukları asla bırakırmıydık.Güzel işiniz var ise bırakmayın derim,zamanla alışacak inşallah aynı oğlumda olduğu gibi BİRZAMAN SONRA çok nadir krizleri geliyor anne diye sonra alışıyor.

Bunu bir kenara yazıp çevirip çevirip okumam lazım sanırım..
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için..
Biraz güç oldu..
Hayatımızın en güzel zamanları bebeklik çocukluk değil sadece.. 1.sınıfın sonu okuma bayramını izleyince de aynısını diyeceksiniz, lise mezuniyetinde de. Üniversite bitince kep atmasına da en güzel zamanları diyeceksiniz, gelinlik giymesine de, ilk kez anne olmasına da, ilk maaşını almasına da..
Yani yıllar geçtikçe güzel zamanlar daha da güzelleşecek, siz de hepsine tanık olacaksınız. Çocuğumuzun her bir anına şahit olmamız mümkün değil maalesef. Belki onun için hayatının en kıymetli anı evlenme teklifi alacağı an, ama siz ona tanık olamazsınız. Ve bütün bunlar siz işi bırakmadığınız için olmayacak, kendinizi üzmeyin.

İşte ben o günler geldiğinde nasıl onu arkamda ağlarken bırakıp akşama kadar çalışırım bilemiyorum
Allah bize güç kuvvet versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…