kafamda deli sorular..

Gözlerim dolu dolu oldu okurken..
Zaman çabucak geçiyor ne çabuk 14 aylık oldu anlamadım bile..
Sizde anne misiniz?

Aslında doğrusu çalışmamak.Bende çalışıyorum.2 kızım 1 oğlum var Allah bağışlarsa inşallah. Bir tanede yolda.Bundan sonra ne olur Allah Kerim.

Gözlerim dolu dolu oldu okurken..
Zaman çabucak geçiyor ne çabuk 14 aylık oldu anlamadım bile..
Sizde anne misiniz?
Yok, ama gelişim psikolojisi ve bilimum psikoloji dersleri aldığım için anne bebek çocuk yaşlı ergen her daldan insan psikolojisinden anlarım
Öğrenciyim ben daha bacaksızım
Allah her birini görecek kadar uzun ömürler versin size.
1.yaşını doldurmuş, az daha geçsin kreşe veririm, ay yürüdü ay diş çıkardı ay okula başladı ay liseye giriş sınavı, aman üniversiteyi kazandı aman mezun oldu aman nişanıydı derken neydim ne oldum oluyormuş insan.

babanne bakiyorsa sikayetci degilseniz, herkes memnunsa neden duzeninizi bozuyorsunuz. 3-5 sene sonra cocuk buyuyunce masraflarida cogalacak cocugunuza iyi bir gelecek saglamak gunumuzde ekonomik anlamda cok zor ne yazikki. Yaninda olmayi istemenizi anliyorum ama sabredin yakinda krese verirsiniz hem cocuk sosyla yonden de gelismis olur. Herkers boyle bir siz degilsinzi yani.

Ağzından bal damlıyor bana da iyi geldi bu konu
Niye açmadıysam
Hah senin neden konun yok diyenlere 'ben otlakçıymışım' diyeyim madem

İşte ben o günler geldiğinde nasıl onu arkamda ağlarken bırakıp akşama kadar çalışırım bilemiyorum
Allah bize güç kuvvet versin..

Alışıyor alışıyor merak etmeyin ben okadar düşkünüm ki yavrularıma işyerinde kendimde onlarla birlikte ağlardım ,
Annemi, her arayışımda oğlumda sesini duyar anne diye ağlardı ,kahrolurdum,ama neyapabilirim ev borcu ödememiz gerekiyor ,gelecekleri için eğitimleri için bu zamanda az veya çok birikim yapmamız gerekiyor,e tırnağın varsa başını kaşırsın bir şekilde kimseden yardım almamak için çalışmalıyız yani,rabbim sabrını veriyor inşallah evet doya doya birzaman geçiremesem de emin ellerde diye avutuyorum kendimi.

Bence çalışmayın.
Daha önce de benzer bir konu açmıştınız.
Demek ki bu konu sizin hayatınızı çok etkiliyor ki sürekli bunu düşünüyorsunuz.
Bu şekilde verimli olamazsınız ki işinize de evinize de.
Bırakın isteyen çalışsın.

Ağzından bal damlıyor bana da iyi geldi bu konu
Niye açmadıysam
Hah senin neden konun yok diyenlere 'ben otlakçıymışım' diyeyim madem
Şok şok şok yoksa çekirge işi mi bırakıyor Oy ben size ne ballar kaymaklar damlatırım yeter ki siz isteyin efenim Anne-çocuk için her daim hizmete hazırız İşimiz bu, yani olacak inşallah kalmazsam

Süper bir öğrencisiniz yanlız :) gökte ararken yerde bulduk sizi biz dertli anneler :)
tekrar teşekkürler

En iyi kararı vermeye çalıştığım için olabilir mi bu konuda benzer fikirler istemem..!
Etrafımdaki çalışan yada çocuğuna kendi bakan annelerden de fikir alıyorum
İşte düşünecek bol vaktim olduğu için bu konuya kafa yoruyorum ve işimi etkilemiyor..
İsteyen herkes gönlüne göre iş bulsun tabi bende destekliyorum bu fikrinizi..

Yok canım beklendik.Yani isteyerek oldu.8 yıl once böyle böyle deselerdi inanmazdım.Ama Allahın takdiri.8 yıllık evliyim..

Ben anne değlim ama çalışan bir annenin çocuğuyum
şu anki hayat standardımın yüksekliği hepsi annemin sayesinde İyi ki çalışmış diyorum
Annenin çalışan olmasını çok önemsiyorum
Çocuğunuzla biraz daha fazla vakit gecirince sadece onunla biraz daha birlikte olmuş oluyorsunuz ama bir gün bile çalışınca belki de onun geleceğinde bir günü inşa etmiş oluyorsunuz
Ayrıca siz ne kadar bu durum karşısında üzüldüğünüzü belli ederseniz kızınız da o kadar tepki verir.

oğlum 3 aylıktı işe başladım.bakıcı bakıyordu üstelik de.şimdi 5 yaşına geldi bile çok şükür.:)
çalışan anne olmak çok zor kabul ediyorum ama ben o döngü ,hareket içinde enerji topluyorum..hem bana iyi geliyor hem oğluma.şimdi işiş bıraktığında 2 sene sonra okula başladığında evde ne yapacaksın? istekleri ihtiyaçları artığında nasıl yetişeceksin? bunları düşün ve olumlu ol lütfen.
üstelik şanslısın bak babaanne bakıyormuş bir de..
sana örnek vereyim mesela;oğlum geçen hafta oyuncak istedi ,en dandik oyuncak 49 tl den başlıyor inan buna.kıyafet lazım maşllah büyüorlar,en ucuzundan alsan bi sweat 30-40 tl.okulu zaten aylık 600-700 min.servisi ıvırı zıvırı..ilerde anne neden alamadın der ama 3 yaşına kadar neden yanımda değildin demezzaten yeterince kaliteli ve güzel vakit geçiriyoruz çocuklarımızla.

kv çocuğa bakmak konusunda sorun çıkarmıyorsa çalış derim çocuk da alışacaktır. daha küçük özlemesi normal ama sen zaten onun geleceği ve refahı için çalışmıyor musun

oglum 5.5 yasında hep ama hep aklımın bı kosesınde acaba cıksammı var
oglum okula gıdıyor o geldıgınde ben evde oluyorum
ama dıyorkı keske calısmasaydın sende okula gotururdun benı
Oyy Kıyamam ben ona. Bende yaşadım bunu çocukken. Şimdi saçma gelse de ozaman içlenirdim başka çocuklar annelerinin elinden tutup okula gelince. Ama şimdi diyorum helal olsun anneme iyiki calısmıs emekli olmuş.

Cocukla bir yıl evde zaman geçiren anne mümkün değil birdaha çocuğu sabah bırakıp işe gidebilsin. Ben de çalışmayı çok istiyorum ama o dayanacak güç yok bende. Alıştım artık onunla dipdibe olmaya. 2 3 saat anneme biraksam 50 kere arıyorum. Çalışan annelere de çok zor evet ama bu duruma alışmîsken birde güvenilir bırakacak yer varken en iyisi çalışmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…