Kafamda sorular ve anne olma istegi..

Yaşınız gayet müsait, bakabileceğinize inanıyorsunuz, ee eşinizle de pek bir sıkıntı yok anladığım kadarıyla. (En azından aşılamayacak problemler yok aranızda.) İnanın her evlilikte var bu tarz sıkıntılar. Bende eşime göre daha sosyalim, gezmeyi severim, çok daha fazla konuşurum, detaycıyımdır ama bir şekilde anlaşıyoruz işte. :super:
Ayrıca yukarıda bir arkadaş da yazmış. Evcimen, eşine düşkün erkekler baba olunca daha çok yardımcı oluyorlar. Eşimden de biliyorum. Tek sıkıntı zaten normalde pek gezmeyi sevmediği için çocuktan sonra daha cesaretsiz oldu eşim. Çocuk durmazsa, gittiğimiz yerde burnumuzdan getirirse vs. Ama zamanla aştık, çocuklu yaşama alıştık. :rapci:

nasıl bi cinnet geçirdiniz özel değilse söyler msnz :) bende krize girdim en sonundada. bu cinnet ne tür bişey
Aslında iki kere gecirdim :)
Birinde aglama krizi gibi bişey oldu sinirlerim bozulunca zaten kendiliğinden aglarım bi anda tabi fazla fazla oldu
Diğerinde de eh yeter be seni mi annenimi çekicem hadi herkes kendi annesine diyip arabadan inmeye calısmaca terk etmeye calısmaca vs seklinde oldu gözüm dönmüştü ve gercekten herşey bitmişti izin verseydi gitmeme :)

Herkesin tepkileri farklı kimi kendine zarar veriyor kimi bardak canak indiriyor cesitli cinnet gecirme yöntemleri var yani :D

Aslında iki kere gecirdim :)
Birinde aglama krizi gibi bişey oldu sinirlerim bozulunca zaten kendiliğinden aglarım bi anda tabi fazla fazla oldu
Diğerinde de eh yeter be seni mi annenimi çekicem hadi herkes kendi annesine diyip arabadan inmeye calısmaca terk etmeye calısmaca vs seklinde oldu gözüm dönmüştü ve gercekten herşey bitmişti izin verseydi gitmeme :)

Herkesin tepkileri farklı kimi kendine zarar veriyor kimi bardak canak indiriyor cesitli cinnet gecirme yöntemleri var yani :KK70:
:D haha canım çok iyi yapmışssın gerçektennn
bende son geçirdiğim krizde ağlama krizine girmiştim sizin ilk gibi kendimden geçmiştim ağlamaktan ve 1.5 aylık hamileydm çok korktu eşim eli ayağına dolaştı tabi öncesinde tartıştık evde heryer heryere girdi onunda gözü dönmüştü ve annesi yüzünden. onuda aradı tabi baya bi kızdı mutlu musun artık falan demşti. sonra tabi herşey geçti ondan sonra hiç çok büyük bişi yaşamadık annesinin huylarını kabul etti hataalrını farkında eşim ve bende takmıorm takmamaya çalışıyorum daha doğrusu.. o günün ertesi günü annesi sabahın körü koşa koşa geldi bize şaşırdm tabi hatalı olunca koştu yanii.. bende hataalrını söyledim ama nerdee anlıcakk hala aynıı. hataalarını eşim geçenlerde ayrıca bensizken söyledi hemen bana tavır aldı annesi. e şimdi ameliyt oldu ben bakıorum akşamları gidiorm. Allaha havale ettim gerçekten artık ne diyim. ama gerçekten bazen insanın cinnete ihtiyacı oluyor haklısın bilinçli değilde bilinçsizce oluşuyor yani birike birikeee..
yaşamak istemiyorum tekrar aynısını ama tekrar yaşarsak sonuçlarını bende bilemiyorum artıkk gerçektenn herhalde bende yeterr diyenlerden olabilirim .. :eğlence::KK76:

:KK70: haha canım çok iyi yapmışssın gerçektennn
bende son geçirdiğim krizde ağlama krizine girmiştim sizin ilk gibi kendimden geçmiştim ağlamaktan ve 1.5 aylık hamileydm çok korktu eşim eli ayağına dolaştı tabi öncesinde tartıştık evde heryer heryere girdi onunda gözü dönmüştü ve annesi yüzünden. onuda aradı tabi baya bi kızdı mutlu musun artık falan demşti. sonra tabi herşey geçti ondan sonra hiç çok büyük bişi yaşamadık annesinin huylarını kabul etti hataalrını farkında eşim ve bende takmıorm takmamaya çalışıyorum daha doğrusu.. o günün ertesi günü annesi sabahın körü koşa koşa geldi bize şaşırdm tabi hatalı olunca koştu yanii.. bende hataalrını söyledim ama nerdee anlıcakk hala aynıı. hataalarını eşim geçenlerde ayrıca bensizken söyledi hemen bana tavır aldı annesi. e şimdi ameliyt oldu ben bakıorum akşamları gidiorm. Allaha havale ettim gerçekten artık ne diyim. ama gerçekten bazen insanın cinnete ihtiyacı oluyor haklısın bilinçli değilde bilinçsizce oluşuyor yani birike birikeee..
yaşamak istemiyorum tekrar aynısını ama tekrar yaşarsak sonuçlarını bende bilemiyorum artıkk gerçektenn herhalde bende yeterr diyenlerden olabilirim .. :eğlence::KK76:
İnşallah olmaz benimde ikinci cinnetimde annesini arayıp evde huzur bırakmadın ne yapmak istiyosun sen biz artık baska bi aileyiz farkına var kendi hayatımız var sana baglı değiliz vs vs diye konusmustu
Sonucta cinnetler karsılıklı oluyor :D
Bende tabi sinir falan kalmadı hatta şok olmuştum nasıl konusuyo öyle diye
Hani bekliyodumda artık ısrar etme bize falan demesini bekliyodum evde huzur bırakmadın senin yüzünden evde mutsuzuz gibi cümleler agır oldu biraz
Hoş annesi hala herşeyde ısrar etmeye devam ediyor sizde gelin sizde gidin yapmanız lazım vs tarzı yönetmeye de eşim artık benim gibi işine geleni yapıyor :)

İnşallah olmaz benimde ikinci cinnetimde annesini arayıp evde huzur bırakmadın ne yapmak istiyosun sen biz artık baska bi aileyiz farkına var kendi hayatımız var sana baglı değiliz vs vs diye konusmustu
Sonucta cinnetler karsılıklı oluyor :KK70:
Bende tabi sinir falan kalmadı hatta şok olmuştum nasıl konusuyo öyle diye
Hani bekliyodumda artık ısrar etme bize falan demesini bekliyodum evde huzur bırakmadın senin yüzünden evde mutsuzuz gibi cümleler agır oldu biraz
Hoş annesi hala herşeyde ısrar etmeye devam ediyor sizde gelin sizde gidin yapmanız lazım vs tarzı yönetmeye de eşim artık benim gibi işine geleni yapıyor :)

eşinizi taktir ediyorum gerçekten doğru demişş. :))
canım ne dersen de değişmiyolar ya aynılar bizimkide öyle. herşeyi bizle yapcak daha doğrusu çoğu zaman tekil konuşur oğlum oğlum die gıcık olurum. hatta gidelim edelim die hep eşime diodu kızıodum tartışıyodk eşimle sonra baktı ben gitmiorm kv bu seferde bana dönüp sen gelir misin gelmez misin bilmemde oğlum götürsün getirsin diyodu . eşimde bensiz bişey yapmaz sormadan etmeden artık . bide kv nin suratı falan hemen düşer dilide sivridir katlanılmaz bazen. sanırım aynı şeyleri yaşamışız kader ortağımsınn :D

Ayrılmayı gerektirecek kadar büyük bir sorun değil.
Tamamen aynı kafadan birini bulmak çok çok zor bence
Olan vardır tabi ama sorduğunda herkes eşinin bir iki kötü huyunu sayar.
Ne kadar sevsen de aşkından ölsen de ilk çocuğu yaparken bi korku oluyor yani bende olmuştu bence siz onu yaşıyorsunuz.
Yaşın 27'ymiş bir sene daha bekleyebilirsin çok emin değilsen.

Yaşınız gayet müsait, bakabileceğinize inanıyorsunuz, ee eşinizle de pek bir sıkıntı yok anladığım kadarıyla. (En azından aşılamayacak problemler yok aranızda.) İnanın her evlilikte var bu tarz sıkıntılar. Bende eşime göre daha sosyalim, gezmeyi severim, çok daha fazla konuşurum, detaycıyımdır ama bir şekilde anlaşıyoruz işte. :super:
Ayrıca yukarıda bir arkadaş da yazmış. Evcimen, eşine düşkün erkekler baba olunca daha çok yardımcı oluyorlar. Eşimden de biliyorum. Tek sıkıntı zaten normalde pek gezmeyi sevmediği için çocuktan sonra daha cesaretsiz oldu eşim. Çocuk durmazsa, gittiğimiz yerde burnumuzdan getirirse vs. Ama zamanla aştık, çocuklu yaşama alıştık. :rapci:
Cocuk size siz cocuga uyuyorsunuz bir sekilde sanirim. Ondan da korkuyorum. Cok pimpirikli benim esim. Cocuk kucuk disari cikmayalim gitmeyelim vs vs derse iyice cinnet geciririm herhalde...

Ayrılmayı gerektirecek kadar büyük bir sorun değil.
Tamamen aynı kafadan birini bulmak çok çok zor bence
Olan vardır tabi ama sorduğunda herkes eşinin bir iki kötü huyunu sayar.
Ne kadar sevsen de aşkından ölsen de ilk çocuğu yaparken bi korku oluyor yani bende olmuştu bence siz onu yaşıyorsunuz.
Yaşın 27'ymiş bir sene daha bekleyebilirsin çok emin değilsen.
Ilk olacak bu insallah. Sanirim o bilinmezliginde korkusu var icimde.

Hanimlar merhaba.
Esim genel itibariyle sakin huylu saygin sevecen iyi bir insan. Buyuk bir problemimizde yok aslinda. Ama bazen ozellikle de aileler hususunda ufacik birsey buyuyor ve 2 3 gün küs kaliyoruz. Hatasini anladiginda affettirmek icin cabaliyor ama gonlumu kirmis oluyor bir sekilde. Iliskimiz bu duzende ilerlerken bazen iyi ki bu adamla evlenmisim diyor, bazen de nerden aldim basima bu derdi diyorum.

Ekleme yapayim: Mesela o cok sakin evde oturalim cayimizi icelim tarzi bir insan. Ben kipir kipirim. Gezmek gormek isterim. Yurtici yurtdisi surekli seyahat eder(d)im. Hep bir enerjim vardir. Esimi zorlaya zorlaya disari cikarabiliyorum. Artik ondan vazgectim. Kendim cikiyorum. Ve hayattan beklentilerimiz ortak degil mi yanlis kisiyle mi evliyim diyorum bazen.

Onun haricinde sevgi saygi var aramizda. Cogu kisiye gore elle tutulur ciddi bir problem yok gibi ama verdigim ornek bence ciddi bir problem mesela...

Yasim 27. Artik anne olmak istedigimi cok net hissediyorum. Vitamin folik asit vs basladim. Maddi manevi olarak kendi adima bir cocuga bakabilecegimi dusunuyorum. Yalniz hala birseylerden emin degilken cocuk sahibi olmak yanlis bir karar mi bilemiyorum...
Bencillik edipte dogmamis cocugumun hakkina girmek istemiyorum ama anne olma istegi tavan yapti bende. Yalniz basima kalsam bile buyutebilecegimi dusunuyorum.
Her iliskide var puruzler. Cok mu kafa yoruyorum? Yoksa icimdeki bu seslere ragmen biraz daha beklemeli miyim? Yorumlarinizi esirgemeyin lutfen..
eee demisler zit kutuolar birbirini ceker birde bebis geldimi tamamdir bal kaymak olursun sadece sunu diyeyim esinin kiymetini bil anlattgin kadariyla iyi biriyle evlisin.

Birde bence bu konu hakkında kafa yoran bir insan ilerde iyi bir anne olur. Etrafımızda görüyoruz ne kadar bilinçsizce anne-baba oluyorlar sonra sıkıntısını en çok çocukları çekiyor. Sizin birşeyleri sorgulamanız acaba yapabilir miyim demeniz bile bilinçli olduğunuzun kanıtıdır bana göre. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah. :KK200:

Bekarken kendi anne ve babamızla bile sürtüşmelerimiz tartışmalarımız oluyor. İlla ki evliliklerde de olur.
Hayattan beklentileriniz de farklı olabilir hayatlarınızı birleştirmiş olabilirsiniz ama hala 2 ayrı insansınız. Bi ortak hayat bi de kendi hayatınız var şuan. Bilmiyorum ben çocuk sahibi olunmayacak kadar bi problem göremedim ortada.

Disari cikmak istememesi cok mu buyuk problem?
Benim esimde utanmasa disardayatar, oyle sever surekli gezsin tozsun.
Cocuklar yokken ayak uyduruyordum ama suan mumkun degil uyamam.
Cadirda iki bebekle nasil yatayim ya da aksam9 dan sonra nasil disari cikayim?
Her evde surtusme olur arada kusulur.
Bence siz biraz durulun.
Bunlar kafaya takilacak seyler degil

Sanki biraz daha zaman gecmesi gerekiyor evlilikte. En azindan sorunlarinizi cozebilirsiniz. Bebek hamilelikten itibaren zorlu bi surec ve bence evliligi sorunsuz olan insanlar cocuk sahibi olmaya karar vermeli. Cok buyuk bi sorun deil ama bence orta yollari bulabilirsiniz

Ben buyutulecek problem gormedim acikcasi. Bir kere hemen her seyi ayni dusunen, dileyen, isteyen çift neredeyse hic yok. Senin istedigin yonde mukemmel olan adamin da baska yerden defosu oluyor. Oyuzden cok da mukemmeli istememek lazim.
Sahsen bebek fikrini haketmeyen bir evlilik goremedim. Sadece küsme olayini bitirmeye calisin. O cok yipratiyor.

eee demisler zit kutuolar birbirini ceker birde bebis geldimi tamamdir bal kaymak olursun sadece sunu diyeyim esinin kiymetini bil anlattgin kadariyla iyi biriyle evlisin.
Cok sukur. Iyi niyetli sevecen bir insan. Bazen iste onunda kafasi atiyor demek ki :KK49:
Birde bence bu konu hakkında kafa yoran bir insan ilerde iyi bir anne olur. Etrafımızda görüyoruz ne kadar bilinçsizce anne-baba oluyorlar sonra sıkıntısını en çok çocukları çekiyor. Sizin birşeyleri sorgulamanız acaba yapabilir miyim demeniz bile bilinçli olduğunuzun kanıtıdır bana göre. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah. :KK200:
Dusunmeden hamile kalanlar bence ters olan. Bana cok garip geliyo hop diye cocuk sahibi olanlar. Sonra cook problem yasaniyor. Ben adimlarimi saglam atmak, iyi bir es iyi bir anne olmak istiyorum. Tesekkir ederim huzel dilekleriniz icin.

Bekarken kendi anne ve babamızla bile sürtüşmelerimiz tartışmalarımız oluyor. İlla ki evliliklerde de olur.
Hayattan beklentileriniz de farklı olabilir hayatlarınızı birleştirmiş olabilirsiniz ama hala 2 ayrı insansınız. Bi ortak hayat bi de kendi hayatınız var şuan. Bilmiyorum ben çocuk sahibi olunmayacak kadar bi problem göremedim ortada.
Cok hakli bir bakis acisi. Tesekkur ederim.

Disari cikmak istememesi cok mu buyuk problem?
Benim esimde utanmasa disardayatar, oyle sever surekli gezsin tozsun.
Cocuklar yokken ayak uyduruyordum ama suan mumkun degil uyamam.
Cadirda iki bebekle nasil yatayim ya da aksam9 dan sonra nasil disari cikayim?
Her evde surtusme olur arada kusulur.
Bence siz biraz durulun.
Bunlar kafaya takilacak seyler degil
Iste ben mi abartiyorum diye fikir almak istemistim zaten. Bakinca ne dertleri olanlar var benimki de dert mi diyorum. Ama bzen de nuye evlendim demeden duramiyorum..
Sanki biraz daha zaman gecmesi gerekiyor evlilikte. En azindan sorunlarinizi cozebilirsiniz. Bebek hamilelikten itibaren zorlu bi surec ve bence evliligi sorunsuz olan insanlar cocuk sahibi olmaya karar vermeli. Cok buyuk bi sorun deil ama bence orta yollari bulabilirsiniz
Zaman gectikce azaliyor tabi ki. Belki de evlilik olayina alisamadik henuz..

Boşanma düşüncesi aklında varken çocuğun günahına girme
Tabi ki hergun her an bosanayim diye dusunmuyorum. Merak ettigim bu dusunceyi tasiyan bir tek ben miyim. Herkes mi poncik poncik..

Ben buyutulecek problem gormedim acikcasi. Bir kere hemen her seyi ayni dusunen, dileyen, isteyen çift neredeyse hic yok. Senin istedigin yonde mukemmel olan adamin da baska yerden defosu oluyor. Oyuzden cok da mukemmeli istememek lazim.
Sahsen bebek fikrini haketmeyen bir evlilik goremedim. Sadece küsme olayini bitirmeye calisin. O cok yipratiyor.
Aynen iste. Cocuk varken küs kalmak daha da buyutur herseyi. Oturtmamiz lazim biraz daha sanirim..

Back
X