kafamdaki sorulara cevap arıyorum yardım eder misiniz?

ailesinde yok ki bize yardım etsin borçlar zaten hep öyle anlık kurtarıyor seni aliden al veliye ver ahmetten al aliye borcunu öde gibi borç üstüne borç bakalım nereye kadar ben hasta oluyorum ya hipotroidim çıktı evlendikten sonra vertigom var daha neler olacak bakalım
İyi de bunun çıkış yolu yok ki. Senin parana mı güvenip iş yapıyo hayret edilesi bi durum.
Bencede resti çekmelisin böyle devam etmemeli. Kendini hasta edersin yoksa.

merhaba hanımlar ben 27 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim.devlet dairesinde memur olarak çalışıyorum.öncesindede çalıştım taşeron olarak eşimde çalışıyordu taşeron şirket elemanı olarak.evlendiğimizden beri eşimin kendi işini kurma hayali vardı nitekim gerçekleştirdi de.bundan yaklaşık 3 yıl önce çalıştığı halde bir yer açtı oraya birini koydu gelgelelim işler tutmadı ve zararına devrettik.hatta arabamızı da satıp kalan borçlara verdik neyse dedim bundan aldı hevesini bir daha girmez o işlere.sonra çalıştığı iş yerinde yer değişikliği gibi birşey yaptılar ve bizimkisi hazmedemedi ve çocuğum var evliyim demeden istifayı bastı tabi kendisi çıkınca da ne tazminatını alabildi nede işsizlik maaşını.kendi işimi yapcam dedi yine girdi.elde birikim yok sermaye yok anne babadan destek hiç yok.beni de o ara işten çıkardılar.maddi olarak sıkıldık çok.kredimiz vardı zaten yine çektik başkasının üstüne ama biz ödüyoruz.borçlar çoğaldı hep dedim gir bir işe az gelsin ama geldiği zaman belli olsun miktar belli olsun hayrını görelim diye ama dinlemedi.ben memur oldum rahatlarız dedim ama yine olmadı.evin bütün giderleri bana ait.hatta bazılarına yetmiyor bile para o buluyor ya da iş yaparsa geliyor ordan ayarlıyoruz.ama çok sıkılıyoruz ve zorlanıyoruz.yine kredi çekme yolları arıyor bu ara beni de banka banka gezdiriyor ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.uzun oldu kusura bakmayın ama gerçekten çok doluyum.ben yardım etmek istiyorum ama bu bir ay değil üç ay değil yaklaşık 2 yıldır böyle.işe girmeyi düşünmüyor bile.rahatına düşkün biri ama bende kendi çapımda düşünüyorum biz hep mi böyle olacağız diye.çalışıyorum elimde avucumda 5 kuruş kalmıyor bu da benim zoruma gidiyor.eve geldi mi de ben sohbet etmek kafamı dağıtmak istiyorum o bilgisayar başında.bir de bu konuya deli oluyorum resmen:KK47:.kahve yapıyorum gelsin mutfakta içelim diye sohbet edelim diyorum ne konuşcaz diyor borç konusunu zaten hiç sevmez konuşmayı açtırmazda ama ben normal günlük şeylerden konuşalım diyorum hemen kızıyor.bana fikir verecek olan hanımlar vardır mutlaka!!!:KK43:
restı de parayıda cekeceksın esın sırtını sana yaslamıs ama evlılık dedıgın ıkı kısının cabası ıle yurur kı bu borclar hep esının akılsızlıgından olmus, kredı konusuna sakın bulasma kredı notum dusuk borclardan dolayı vermıyorlar dıyeceksın...
maaşından bır mıktar ayır kenara kalanı kıra fatura yatır, para bıttı benden bu kadar de kendısı bulsun bulustursun nasıl yapacaksa...
hala çalışmıyor anladığım kadarıyla o konuda da baskıyla ters teper belkı ama tepmıs tepecegı kadar gerekırse bosanırım restını cekın kendıne cekı duzen versın..

eşin boş hayaller peşinde...Allah yardımcın olsun...
elimizde birikim olsa ya da çok zengin olsak 200-300 milyarlık kayıp bize işlemez bile ama bu borçlar bizi öldürüyor resmen ben evliliğimden birşey anlamıyorum eninde sonunda da birbirimze girip yıpratıyoruz

elimizde birikim olsa ya da çok zengin olsak 200-300 milyarlık kayıp bize işlemez bile ama bu borçlar bizi öldürüyor resmen ben evliliğimden birşey anlamıyorum eninde sonunda da birbirimze girip yıpratıyoruz

ayrılmayı düşünüyor musunuz? üzerinize kredi vs var mı?

kayınvalidemle konuşuyoruz zaten biliyorda durumu ama dilimde tüy bitti söylemekten ne yaparsa yapsın diyor ama uğraşan benim ki aynı evi paylaşan sıkıntıyı paylaşan benim

Diğer arkadaşlarında dediği gibi para vermeyin eşinize. gidin altın yapın sonra bankadan kendi adınıza ait kasa alın ve orada saklayın.

aslında çok düşünür ama işte bir huyu var kendini düşme olarak görüyor bir işe girerse.kendi işini yürütemedi derler diye giremiyor.dile getirmiyor bunu ama anlıyorum az çok.ben ne yapayım peki hep diorum ay başı gelince hiçbirşeyi yatırmayacağım ya da yarısını ben yarısını o ödesin diye ama yine duramıyorum çünkü parası yok biliyorum ve yatırıyorum herşeyi
Arkadaşım şu anlattığınıza göre eşiniz sizi değil kendini düşünüyor.
Gurur yapacak zaman mı yani şimdi?

ben ayrılamayı düşünmüyorum evet kredinin biri benim üzerime benim düşüncem sadece nasıl düz yola çıkabiliriz

yani o zaman büyük rest çekip, bu ay benden bir kuruş para yok filan demeniz lazım. adam alışmış bu düzene. 2 sene olmuş düzelmemiş. sonuçta o yapmayınca siz yapıyosunuz ödemeleri.

işte bu huyu yüzünden bu hallere düşüyoruz evliyim çocuğum var demiyor bir türlü
aklıma geldi anlatmam lazım ;tabi her hikaye böyle bitecek değil ama....tıpkı annemizin kuzeni zamanında eşinizin yaptığı gibi sürekli bir iş kurma, ticaret yapma hevesiyle,o iş senin bu iş benim sayısını bilmediğimiz iflas yaşadı şimdi mersinin ünlü bir petrolcüsü oldu,umarım eşinizin hikayeside böyle mutlu sonla biter....kafaya takmışsa ticaretten alıkoyamazsınız,destek olun,yaparsın diye güç verin,belkide çok iyi şeyler olacak kim bilebilir..........

ben konuyu yanlış anlamış olabilirim,

eşiniz esnaflık gibi bir iş mi yapıyor, kendi işi demişsiniz ama!
tam da oturtamamış henüz, 2 yıl da uzun bir süre gibi görülse de bazı işlerin oturması için çok da uzun değil.

haksızlığa uğradığında istifa etmesini ben kişisel olarak takdir ediyorum, sizin hoşunuza gitmemiş ama,
tam tersi bu ay bizim başımıza geldi, eşim haksızlığa uğradığını düşünüyor, işte bebek geliyor diye dayanmaya çalışıyor, fark ettim huzursuzluğunu, kocam sen istifa et ya, ben sana bakarım dedim :) o da tazminatsız ayrılacak bu ay sonunda, iş bulana kadar ben bakacağım aileye. bence kimse haksızlığa evet demesin.

son iki yıldaki gelişmeler sizi memnun etmese de desteğinizi çabuk çekiyor gibi geldiniz bana, çünkü seçtiği yöntem zaten kısa sürede sonuç verecek bir yöntem değil.
yan gelip yatmadığını tahmin ediyorum.

aranızdaki iletişimsizlik problemine gelince, yeni bir problem mi, yoksa evliliğinizin başından beri olan bir problem mi?

yani o zaman büyük rest çekip, bu ay benden bir kuruş para yok filan demeniz lazım. adam alışmış bu düzene. 2 sene olmuş düzelmemiş. sonuçta o yapmayınca siz yapıyosunuz ödemeleri.
geçen ay dedim paylaşalım artık herkes kendi sorumluluğunu bilsin dedim bana ne laflar söyledi ben başıma geleceğini biliyordum zaten parayı bulunca hemen değiştin falan filan.ben küçücük çocuğumu bırakıp çalıştım zamanında o ağlar ben ağlarım her sabah.hem de iş yerinde ne sorunlar yaşadım iş arkadaşın biriyle her gün ağladım geldim ama yine de çocuğumun hakkını yedirmedim kimseye çıkmadım işten.kaç yıl oldu çalışıyorum ben ve her zaman maaşı aldığımızn ertesi günü bende para yok bu da benim zoruma gidiyor işte

çalışmayı sevmeyen adamla ömür geçmez..200-300 milyar dediğin çok para...gerçekten ya kendine çeki düzen versin yada artık işi gücü bir kenara bırakıyorum sizide kaybedecek...yada borçlar yüzünden hapise falan girecek..

ben konuyu yanlış anlamış olabilirim,

eşiniz esnaflık gibi bir iş mi yapıyor, kendi işi demişsiniz ama!
tam da oturtamamış henüz, 2 yıl da uzun bir süre gibi görülse de bazı işlerin oturması için çok da uzun değil.

haksızlığa uğradığında istifa etmesini ben kişisel olarak takdir ediyorum, sizin hoşunuza gitmemiş ama,
tam tersi bu ay bizim başımıza geldi, eşim haksızlığa uğradığını düşünüyor, işte bebek geliyor diye dayanmaya çalışıyor, fark ettim huzursuzluğunu, kocam sen istifa et ya, ben sana bakarım dedim :) o da tazminatsız ayrılacak bu ay sonunda, iş bulana kadar ben bakacağım aileye. bence kimse haksızlığa evet demesin.

son iki yıldaki gelişmeler sizi memnun etmese de desteğinizi çabuk çekiyor gibi geldiniz bana, çünkü seçtiği yöntem zaten kısa sürede sonuç verecek bir yöntem değil.
yan gelip yatmadığını tahmin ediyorum.

aranızdaki iletişimsizlik problemine gelince, yeni bir problem mi, yoksa evliliğinizin başından beri olan bir problem mi?
esnaflık işi canım dediğin gibi hiç sermeyesiz girdiğimiz için bu işe oturması daha uzun süre alıyor yan gelip yatmıyor sadece alacağı paraları geldikçe çalıştırdığı insanlara dağıtıyor ve eline kalırsa eve harcıyor tabi gelecek paraya bağlı bu.maaş gibi de olmuyor bugün diyorsun 10 gün sonra geliyor alacaklılarda arayıp duruyor o da sıkılıyor bizde.dediklerin çok iyi geldi bana yani bir yanım senin dediğin gibi düşünüyor destek ol yanında ol diye çünkü ailesi de dahil hiç kimse yanında değil birkaç arkadaşı hariç.ne maddi yönden ne manevi yönden.işini yapıyor ben işsiz kaldığım zamanda da hep o ödedi herşeyi.iş buluyor ama kendi işi olunca sıkıntılı oluyor gelen zaman belli olmuyor.iletişim problemi önceden çok yoktu çünkü bu kadar borçda yoktu çok.şimdi konuşmak istesem ben zaten bütün gün millete laf anlatıyorum eve geldiğimdede dinlenmek kafamı dağıtmak istiyorum diyor anlamaya çalışıp susuyorum.kafam karışık anlaycağın

çalışmayı sevmeyen adamla ömür geçmez..200-300 milyar dediğin çok para...gerçekten ya kendine çeki düzen versin yada artık işi gücü bir kenara bırakıyorum sizide kaybedecek...yada borçlar yüzünden hapise falan girecek..
şimdilik Alla a şükür o kadar borcumuz yok ama bu krediler kredi kartları bizi öldürüyor resmen ve gidişat bu yönde diye korkuyorum

Back
X