Kafamız çok karışık... Geçici görev.. Doğu

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
merhaba bayanlar sorum çok basit ... Siz olsanız ne yapardınız?

Ben yurtdışında doğdum ve türkiyeye evlendim eşim polis ve bir hafta önce geçici görevi çıktı doğuya en tehlikeli yerlerden birine... Bebeğimiz var aynı zamanda... Ben herşeyi bırakıp gidelim diyorum ölüm tehlikesiyle burun buruna sürekli yüreğim ağzımda yaşıyorum... Sizin böyle imkanınız olsa ne yapardınız... Yurtdışına gidermiydiniz geri eşinizle...?

Giderdim. Bu olayların sonu yok baksana. Her gün elim yüreğimde yaşayacağıma imkanım varsa basıp giderdim. Hoş eşlerimiz veya bizler de polis olmasakta elimiz yüreğimizde yaşıyoruz :(

kesinlikle olaylar bu kadar karışıkken yurt dışına gitmelisin en azından bir kaç yıllığına daha sonra olaylar durulduğunda geri dönersiniz türkiyeye

Ben yurtdışında doğdum ve türkiyeye evlendim eşim polis ve bir hafta önce geçici görevi çıktı doğuya en tehlikeli yerlerden birine... Bebeğimiz var aynı zamanda... Ben herşeyi bırakıp gidelim diyorum ölüm tehlikesiyle burun buruna sürekli yüreğim ağzımda yaşıyorum... Sizin böyle imkanınız olsa ne yapardınız... Yurtdışına gidermiydiniz geri eşinizle...?

Anlamıyorum gerçekten. Polis veya asker olan insanlar hangi amaç için bu mesleği seçiyor. Polis olmayı seçmek meslek sahibi olmak için mi seçiliyor. Evet çok zor ve tehlikeli ama bu mesleği seçerken düşünmek gerek değilmi en baştan. Amaç sadece ay sonu para kazanmak ise bor dolu meslek var.

Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim... Tahmin ettiğim cevapları aldım... Eşim ailesini düşünüyor ve bu yüzdeb ikna edemiyorum... Bu sabah başım çatlıyor... Düşünmekten uyku uyuyamadım... Üzüldüğü nokta bide yıllarca okudu başka şehirde ve şimdi yurtdışında onları kullanamayacağı... Bende fedakar olmasını istiyorum çocuğumun babasız kalmasını istemiyorum... Bile bile ölüme gitmek ne kadar doğru... Hadi birşey olmasa bile ben 3 veya 5 ay ne yapacağım uyku uyuyamam...

Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim... Tahmin ettiğim cevapları aldım... Eşim ailesini düşünüyor ve bu yüzdeb ikna edemiyorum... Bu sabah başım çatlıyor... Düşünmekten uyku uyuyamadım... Üzüldüğü nokta bide yıllarca okudu başka şehirde ve şimdi yurtdışında onları kullanamayacağı... Bende fedakar olmasını istiyorum çocuğumun babasız kalmasını istemiyorum... Bile bile ölüme gitmek ne kadar doğru... Hadi birşey olmasa bile ben 3 veya 5 ay ne yapacağım uyku uyuyamam...
Ailesini düşünüyor ama zaten ailesinden uzakta birde ölümle yan yana olacak. Kendi aileside bence gitmesini ister . Yani benim oğlum olsa öyle düşünürdüm.

Dışardan konuşmak kolay.. benm eşimde askeri personel. Yıllarını vermiş bu işe sadece maaş almak içinde girmemiş!! Ama kaç aydır bakın görün ki birilerinin siyasi tutarsızlıkları ve hırsları yüzünden kaç yüz tane ocak söndü kaç ananın eşin evladın bağrı yandı. Kaç babayiğit toprak oldu!!! Peki ne değer biçildi? Kimin için ne için şehit oldular? Bir kaç dk haberlerde acıklı hikayeleri üzerinden medya prim yaptı iki insan topluluğu canlısına çıkamadığı sahipliği cenazesinde yaptı naraları ile... unutuldu gitti... bizimde çıktı doğuya.. hergün insan ölüp ölüp diriliyo... öadem savaşılcak herkes savaşsın herkesin vatanı

Git demesi kolay da esiniz daha onceden hic yurtdisinda yasamis mi? Oraya uyum saglayabilecek mi? Orada ne is yapacak? Dili var mi? Vize verirler mi esinize?

Ayrica gecici gorev diyorsunuz. Sizi guvenli bir yere birakip kendi gidip gorevini yapip gelse olmaz mi? Sark hizmet sureniz bitti mi? Bitmediyse ne kadar var? Kendi sarki bitirip sonra batiya tayin isteyebilir. Bu olasiligi hic dusundunuz mu?

cikom cikom
benim ailemde asker , kardeşim subay . kuzenlerim polis. ve şu an doğuda görev yapıyorlar.
kimse para için bu tehlikeyi göze almaz tatlım. :KK66:
insanın içinde azıcık vatan sevgisi varsa gözü görmez zaten .
Ailenizi tenzih ederim ama gayet de para için yapiyirlar çoğu. Daha yeni kuzenim subay oldu ya dedim deger mi tehlikeye. E abla maliye okuyup asgari ücretle bi yerde mi çalışayım dedi. Haklı. En düşük subayın maaşı 3 bin. Hele doguda daha fazla. Bu parayı özelde alabilmek için yıllarını vermen lazım ya da babadan kalma bi iş yerin olmalı. Türkiye şartları ha deyince iş bulunabilecek şartlar değil.

Konu sahibi eşin biraz haklı...

memuriyet bana her zaman şu atanma sebebiyle zor gelmiştir, hani güvenli bir yer bile olsa yaşayacağım yeri seçmek isterim ben.
o yüzden imkan varsa y.dışı denenmeli bence.
ama eşiniz çalışma vizesi alabilecek mi, gidip orada sorun yaşaması da kötü olacaktır.

Senin isin gucun olacakmi gidince ? Ailen muhtemelen ordadir senin kocana sahip cikacaklarmi ? Yoksa adama ic guveysi muamelesi yapip gittigine pisman edip yuvani bozmasinlar. Is garantin varsa sen git, polis adam orda hicbir is tutamaz, dilde bilmiyordur muhtemelen yani kocan orda rastgele bir iste calisirim diyorsa gidin, omur boyu basina kakacaksa gitmeyin.

Back
X