Kafayi mi yiyorum? 😳

Çocuklarınızın yaşına, uygun etkinlikler yapsanız beraber gün içinde. Boyama , logo , puzzle , çizim vs.
İyi gelebilir. Bir şeylerle meşgul edin kafanızı düşünmeye başlayınca bi oyun açıp onu oynayın mesela. Bu süreçte düşünmeye çok fırsat var çünkü...

Birseylerle mesgulken daha da cok ususuyor bu dusunceler. Yemek yaparken, temizlik yaparken...
Bende de öyle O kadar öfkeyle uyandim ki saat sabanın 6si suan 4 gibi falan kalktım mutfağa gittim bulaşık vardi biraz yıkadım çıldırıcam nerdeyse. Benimde temizlik is yaparken aklima geliyor.Hep aklıma geliyor esimin yaptıkları da geliyor. Netice de onla da oldu kavgamız her evli çiftte olduğu gibi ve ben aşırı mutsuzum. Simdi de cocuk doğunca annen bu eve gelirse görebilir sen götüremezsin çocuğu goturürsen boşanırız demenin planı yapıyordum kafamda. Bunun evde olmakla mi.ilgisi var takıntı mi kin mi bilmiyorum. Ayni durumdayız canim keşke bize hic bulaşmasa lardı özellikle su kaynana milleti.. ama ben okb liydim. Belki yeniden nuks etmiştir çünkü çok el yıkamaya da başladım. Şu durumlar bitsin sende görün bir doktora istersen. Sikma canını her insan affedici olacak diye bisey yok affetme de zaten. Insan kendine yabancılaşır affederse bence

Tabi ki öyle, özellikle bizde büyüklere cevap verilmez diye bize küfür bile edilse susmamız isteniyor. Saygı denilen kurum sadece o büyüklere çalışmıyor, sana saygı duymayan kişiye neyin saygısını göstereceksin. Bende kv ile görüşmüyorum ve çok memnunum, çünkü bana saygı duymakta zorlanıyordu
Aynen bende görüşmüyorum cok memnunum ama yine de sinir ediyor iste bi şekilde mesela eşimi arayıp bebek nasil diye soruyor. Biz nerden bilelim iyi mi kötü mu. Karnımda sonuçta daha. Herhalde sey duymak istiyor ya bebek cok kötü doktor kötü dedi hasta dedi falan. Yoksa bir insan her oğlunu aramasına torununu sormaz hemde doğmamış torununu.. mesela esim arada kalıyor ya hani tek başına gidiyor bu da bana zevk veren bir durum. Zamanında çünkü sallamadı annesinin saygisizligini politik oldu. Al sana politika:)

Daha iki gün önce bununla ilgili bir konuşma yaptık bir tanıdıkla. Görmediğim bir bakış açısıyla yaklaştı. Toparlayıp yazacağım inşallah müsait olursam. Birçok kişinin işine yarar diye düşünüyorum

Bende böyleyim hatta aklıma geliyor mesela o an ağzıma geleni sayıyorum o kişiye karşı... :halay: Kötülerin yaptığı şeyler için, iyilerin psikoloğa gitmesi gerektiği bir dünyada yaşıyoruz diye bir söz var. Kelin ilacı olsa başına sürermiş ama yinede bildiklerimi paylaşacağım. Siz dolmuşsunuz içinizi boşaltmaya ihtiyacınız var. Günlük tutmanızı öneriyorum ben. Tüm duygularınızı, düşüncelerinizi, söyleyemeyipte içinizde kalan her şeyi en şeffaf şekilde yazın. Kanıtlanmış bir iç boşaltma yöntemi bu. Veyahut güvendiğiniz bir arkadaşınızla dertleşin, dökün içinizi. Onun dışında geçmiş adı üstünde geçmiş yapacak bir şey yok, geleceğinize odaklanın. Unutmayın ne yaşarsanız yaşayın siz olaylar değilsiniz, olayların bir önemi yoktur. Sizi inciten insanların sorunları kendileriyle aslında sizle değil bunu aklınızdan çıkarmayın.

Bende böyleyim hatta aklıma geliyor mesela o an ağzıma geleni sayıyorum kendi kendime, o kişiye karşı... :halay: Kötülerin yaptığı şeyler için, iyilerin psikoloğa gitmesi gerektiği bir dünyada yaşıyoruz diye bir söz var. Kelin ilacı olsa başına sürermiş ama yinede bildiklerimi paylaşacağım. Siz dolmuşsunuz içinizi boşaltmaya ihtiyacınız var. Günlük tutmanızı öneriyorum ben. Tüm duygularınızı, düşüncelerinizi, söyleyemeyipte içinizde kalan her şeyi en şeffaf şekilde yazın. Kanıtlanmış bir iç boşaltma yöntemi bu. Veyahut güvendiğiniz bir arkadaşınızla dertleşin, dökün içinizi. Onun dışında geçmiş adı üstünde geçmiş yapacak bir şey yok, geleceğinize odaklanın. Unutmayın ne yaşarsanız yaşayın siz olaylar değilsiniz, olayların bir önemi yoktur. Sizi inciten insanların sorunları kendileriyle aslında sizle değil bunu aklınızdan çıkarmayın.
Canım iyi guzel diyorsun da ona rağmen geçmiyor inan ki. Gerci günlüğü denemedim..Mesela esim evde yokken ben sesli küfür etmeye başladım artık.
Hızımı alamıyorum kardeşimi arıyorum ona anlatıp sövüyorum küfür kıyamet ki esim de nasibini aliyor çünkü sonuçta o da onun oğlu ayni kandan geliyor diye.. ve tabiki annesiyle görüşüyor hala diye.
Yani bu kin duygusu nasil gecer ki başka . Simdi mesela doğum olcak ben planlar kurmaya başladım bile.

Canim bu surec herkesi farkli etkiledi. Evde kalmak psikolojimize iyi gelmiyor hele senin benim gibi kucuk bebegi olanlar. Insan kendiyle kaldikca dusundukce isin icinden cikamiyor. Bu yuzden dusunmeyeceksin. Acacaksin bir dans muzigi dans edeceksin, spor yapacaksin, film izleyeceksin, kitap okuyacaksin, temizlik yapacaksin... evde su surecte yapacak sey o kadar cok ki uzanmaya zor zaman buluyorum :)

Canim bu surec herkesi farkli etkiledi. Evde kalmak psikolojimize iyi gelmiyor hele senin benim gibi kucuk bebegi olanlar. Insan kendiyle kaldikca dusundukce isin icinden cikamiyor. Bu yuzden dusunmeyeceksin. Acacaksin bir dans muzigi dans edeceksin, spor yapacaksin, film izleyeceksin, kitap okuyacaksin, temizlik yapacaksin... evde su surecte yapacak sey o kadar cok ki uzanmaya zor zaman buluyorum :)
Inan ben de hic zaman bulamiyorum aslinda canim. Sabah 6.44te uyandij ve ben daha cocuklari yarim saat once uyuttum, oturdum biraz. Hemen kalkip yemek yapmam lazim. Sorun oyalanmak degil. Elimde zaten surekli bir is var. Ben bu isleri yaparken düşünüyorum hep :(

Inan ben de hic zaman bulamiyorum aslinda canim. Sabah 6.44te uyandij ve ben daha cocuklari yarim saat once uyuttum, oturdum biraz. Hemen kalkip yemek yapmam lazim. Sorun oyalanmak degil. Elimde zaten surekli bir is var. Ben bu isleri yaparken düşünüyorum hep :KK43:

Esinden daha cok yardim iste calisiyor olsa bile. Bazi isler zorunluluk oldugu icin aklimizi oyalamiyor. Ama yaptigin gibi komedi dizileri filmleri ise yarar. Bir de kendine eziyet hepsini Allaha havale ettim de birak olan olmus biten bitmis.

Canım iyi guzel diyorsun da ona rağmen geçmiyor inan ki. Gerci günlüğü denemedim..Mesela esim evde yokken ben sesli küfür etmeye başladım artık.
Hızımı alamıyorum kardeşimi arıyorum ona anlatıp sövüyorum küfür kıyamet ki esim de nasibini aliyor çünkü sonuçta o da onun oğlu ayni kandan geliyor diye.. ve tabiki annesiyle görüşüyor hala diye.
Yani bu kin duygusu nasil gecer ki başka . Simdi mesela doğum olcak ben planlar kurmaya başladım bile.

Bazen bu duygu durumunda olmamız gayet normal diye düşünüyorum geçmiyor diye hayıflanmak neye yarayacak söv gitsin valla kuş gibi oluyorsun :)) içinde kalacağına bir şekilde dışarı çıksın o. Sonra sana keyif veren şeyleri yap, iyi şeyler düşün. Bana da psikolog önermişti günlük tutmayı ama pek düzenli tutmadığımdan bilmiyorum ne kadar işe yarıyor... gözlemlediğim; eskisi kadar içimi dökme ihtiyacı hissetmiyordum. Dediğin gibi o kin geçmiyor evet bende de öyle.

Bazen bu duygu durumunda olmamız gayet normal diye düşünüyorum geçmiyor diye hayıflanmak neye yarayacak söv gitsin valla kuş gibi oluyorsun :)) içinde kalacağına bir şekilde dışarı çıksın o. Sonra sana keyif veren şeyleri yap, iyi şeyler düşün. Bana da psikolog önermişti günlük tutmayı ama pek düzenli tutmadığımdan bilmiyorum ne kadar işe yarıyor... gözlemlediğim; eskisi kadar içimi dökme ihtiyacı hissetmiyordum. Dediğin gibi o kin geçmiyor evet bende de öyle.
O zaman bu günlük olayını deneyeyim ben bir. Madem içini dökme ihtiyacı cok hissetmiyorsun . O sürekli ic dökmekte sanki zaten insani basa sardiriyor degil mi :)

Esinden daha cok yardim iste calisiyor olsa bile. Bazi isler zorunluluk oldugu icin aklimizi oyalamiyor. Ama yaptigin gibi komedi dizileri filmleri ise yarar. Bir de kendine eziyet hepsini Allaha havale ettim de birak olan olmus biten bitmis.
Esim yardim ediyor canim. Su donem baya yogun calisiyor o da :(
Evet dizi izlemek iyi geliyor. Insallah eski duzenimize dondugumuzde bunlarin hepsi bitmis olur 🙏

Back
X