kafayı yemeden evlenseydik...

nlgm

masumiyet
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
370
2
68
Adana
meraba kızlar,,,ben nişanlıyım daha önce paylaşmıştım,,,gerçekten çok zormuşşş,,nişanlımla benim iyice psikolojimiz çöktüü,,2 ay kaldı düğüne geçen ailesi geldi düğünle ilgili konuşuldu,,çıldıracam her kafadan bi ses,,,ama bu arada herşeyi nişanlımla benim çabalarımla oldu,,ailelerin desteği yok,,,2 senedir nişanlıyım,,hala bisene 2 sene dahamı bekleseydiniz erkenmi oldu,,yok salonu şu gün tutun,,yok ewi burdan,,falan filan,,,,kaynım istemior bekleyek dior,,,bi ara görümcem anneme yakın olsun diodu ewi.. tartıştım didiştim ağzını kapattım onun,,kaynım istediği zamanda olmuo erkenmiş die,,ben karışmam destek olmam dedii,,bide kardeşine düşkün diolar,,,nişnalımda tabi abisini dinlemior ben zaten kendim yapıorum dior ,,,yok babam cumartesi tutun akrabalar ertesi gün tatilmiş dinlensinlermiş,,ama bizde cumaya ayarladık (kendimiz yaptığımız için hafta sonu daha pahalı die yapmadık)anlıcağınız çöktük nişanlımla,,bi ara vazmı geçsem die düşünmedim diğil yaniii...sevinemiorum bile stresten ...

valla takmayın demek zor ama ikiniz aynı şeyleri düşünüyorsanız en önemli olanı bu hayata siz birlikte başlarken onları dışarda bırakmayı ancak beraber becerebilirsiniz

offf bu aileler..
nişanlınızla uygun bir dille konuşun.artık biz bir aileyiz kendi kararlarımızı kendimiz verelim.ailelermizide idare edelim deyin.
zaten herşeyi ikiniz yapmışsınız zorluklarla karşılaşsanız bile mücadele edecek olan sizsiniz.inan insan sevdiği ile evlenince bu mücadele yaşam savaşı dahada bağlıyor onları birbirine.
nişanlınıza biz birbirimizin kıymetini bilelim.ailelerimizide kırmadan dlediğimiz istediğimiz düğünü yapalım deyin.çoğul konuşup kendi ailenide olayın içine katarsan nişanlın objektif olup ailesininin baskı yaptığını anlayacaktır.''senin ailen'' ile başlayan bir cümle kurma sakın direk ailesini savunmaya geçer ve boş yere başın ağrır :)

Son düzenleme:
Bir bırakın evlensinler yav,İlla heves kaçıracaklar,ne meraklılar anlamıyorum...

Madem bütün masrafı siz üstleniyorsunuz kimsenin bir şey demeye hakkı yok.Ki onlar üstlense de konuşamazlar ya o ayrı...

ÇOK EMİN OLDUĞUM TEK BİR ŞEY VAR;KENDİN İÇİNE SİNEREK YAPMAZSAN SONRA KESİNLİKLE PİŞMANLIK DUYARSIN....

Ama onların isteklerini yapmazsan asla duymazsın hatta yaşadığın aile sorunlarında ohh iyiki zamanında kendi dediğimi yapmışım dersin.....

Nişanlın zaten sana destekmiş...ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN.HUZURUNUZ BOZULMASIN....

destek olmayıp köstek olanlara uyuz oluyorum.
işte bu durumlarda siz de he he diyip kendi bildiğinizi yapın.

Ne diye ailelerden beklenti içindesiniz ki
Genelde burda açılan konularda hep bu sözler;bişey yapmıyolar,tek bi iğne vermediler

ewet önceden senin ailen die başlardım gerçekten savunmaya geçiodu ama şimdi öyle yapmıorum kendi ailesinin baskısınında farkına vardı...iyice strese girdi oda..ama kimseye bakmıo artık zaten kendimiz yaptığımız için...bi ara ailesini bile silecekti çıldırmıştı..

zaten nişanlımla ,,birbirimize destek olup stresimizi atmaya çalışıoz,,akşamüstü sağolsun arkadaslar geldi bizi dışarı çıkardılar,,bugünde pazarya,,dolaştık gezdik eğlendik,,inanın ne kendimi ne nişanlım uzun zamandır böle eğlenmedik,,meğer ne dolmuşuz şişmişiz resmen,,iyi geldi bana,,artık ewlendikten sora bugünlerdeki helimize güleriz dedik valla...inşalah atlaırız..

Sabredin az kalmış zaten.
Kimsenin lafını takmayın kafanıza, hele milletin dinlenmesini falan
hic düşünmeyin.
İsteyen gelir, isteyen gelmez .

Allah mutlu mesut bahtiyar etsin. :)

bide bundan,15 önce kadar,,görümcemde vardı,,kaynanamgil beni çağırdılar,,nişanlımın moreli bozukmuş nse gittim,,baktım bi yandan kaynanam biyandan görümcem nişanlımın başının etini yiyolar,,allahh be dedimm,,demeye kalmadan şok bişe oldu,,nişanlım yeter deyip sandalyeyi kafasında kırdıı...sustular sora o olaydan sora...

bende öle düşündüm,,öle dedim zatenn bi günde dinlenmesinler sanki ewlerinde,hiçmi geç saate kadar oturmuolar,,başkalarını düşünmek istemiorum zatenn bıktım..aynen davetiyeyi gönderrim ,,gelen gelir gelmeyen gelmez ..

Siz kararınızı verin, gerisi mecburen uyar zaten. Biz şöyle düşünüyoruz değil de biz şöyle karar verdik derseniz daha iyi olur.

en güzel günlerinizi mahvetmeye çalışıyorlar. böyle insanları hiç sevmiyorum.. takma canım yaaa.. nişanlınla aranız iyiyse anlaşıyorsanız önemli olan bu. o her kafadan çıkan sesler hayat boyunca bitmez. okulda evde iş yerinde vs.

Ben gayet iyi anladığımı düşünüyorum
Belkide sen anlatamamışsındır
Neyse,mutluluklar size

evli olup olmadığını bilmiyorum ama insan böyle durumlarda maddi destekten çok manevi destek bekliyor, destek olmayıp üzerine köstek olunmaya çalışıldığında ise ister istemez maddi destek olmadıkları gözüne gözüne batmaya başlıyor, yaşamadıysan bilemezsin, dilerim böyle bir şeyi de hiç yaşamazsın.

canım aileler karışmadan durmazlar maalesef illaki can sıkarlar. daha dur düğünde de bişeyler olacak merak etme sen. ama siz genede sabredin birisi bişey dese bile cevap vermeyin. bizde eşimel kendimiz yaptık düğünümüzü eşyalarımızı kendimiz aldık. para kısıtlı olduğundan hep uygununa kaçtk. takdir edilmek bir yana yok efendim koltuğu beğenmediler. onlar seçecekelrmiş ödeyecekmiydiniz peki dediğimizde ne münasebet dediler o zaman bende ne münasebet ben seçtim ben kullanacam dedim. v.s. v.s. düğündede bir çok tantana. boşverin kulaklarınızı tıayın sabredin allah bir ömür boyu mesud etsin.

Lafa gelince yada bir olay olduğunda oğlumuz canımız,işte biz şöle bağlı bir aileyiz,çok şükür durumumuzda ii gibi konuşmalar havalarrr,,,her zaman herkes aile destek ama iş evliliğe gelince herkez yabancı ama laf sölemek fikir vermek gibi gösterilip her halta karışılmasıda ayrı bir gariplik nişanlılık deilde evlenmeyi beklemek ve hazırlanmak çok zormuşşş allah yardımcın olsun canım ne istiyorsan elindeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalış,,kimseyi beğendirmek zorunda deilsin beğenmeyenede buyrun siz yapın o zman de çekill kenara,,bende aynı sorunları yakın zamanda yaşıyacağıma adım gibi eminimm(ki şimdiden düğüne gerek yok en iisi bi nikah sonra gider ailece kutlarız gibi laflar,,bizde evlendiğimizde bişeyimiz yoktu ailemiz yardım etmedi zamanla olur herşey demeler sinyalleri aldım yanii)
bizede böyleleri düşmüş yapacak bişeyimiz yok malesef ilerde evlendiğimizde bunları iiki çekmişiz şimdi mutluyuz şükür diyebilirizzz:26::26:

yahu deli misiniz?

birbirinize destek çıktıktan sonra geri kalanların sözüne ne takılıyorsunuz
yapın düğününüzü, kurun yuvanızı
Allah yardım eder zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…