• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yemek üzereyim artık ?

Ah be kardesim keske diretseydin hic evlenmeseydin yada cocuklari hic yapmasaydin :KK43: Neyse olan olmus artik ama mutlu degilsin. Kendi ayaklarinin üzerinde dur ve ayril. Cocuklarin mutsuz bir evlilikte büyütmektense mutlu bir annenin yaninda büyümeleri cok daha saglikli.
Direttim ağladım korkuyorum istemiyorum dedim dövdü annem babam çok kızdı korktum

Çalıştırmıyorlar maalesef.. Açıktan liseyi bitirdim. Şimdi de üni sınavı geçtim tercih yapıcam aöf için
Kardeşinizi çalıştıracaklar sanırım üniversite okuttuklarına göre... Ama size izin vermiyorlar. Yani ortada şiddet olmasa çok güzel önerilerde bulunacağım ama beni dövdüler yazmışsınız. Hiç bir şey diyemiyorum. Canım iş bulabileceğin bir bölümü tercih et. İyice araştır. Biraz da sabret. Kararlı ol

Ben okumak istedim hatta lisede ki hocalarım öğretmen olursun diyorlardı. Çok hevesliydim :KK43: Teyzemlerin durumu iyi yabancı değiller rahat ederim diye vermişler beni öyle diyorlar
Öyleyse neden bu ayrımcılık ya inanamıyorum. Ama parali biriyle evlendirince insan evladina iyilik yapmis olmuyor ki bu zihniyeti anlamak cok zor..

Kardeşinizi çalıştıracaklar sanırım üniversite okuttuklarına göre... Ama size izin vermiyorlar. Yani ortada şiddet olmasa çok güzel önerilerde bulunacağım ama beni dövdüler yazmışsınız. Hiç bir şey diyemiyorum. Canım iş bulabileceğin bir bölümü tercih et. İyice araştır. Biraz da sabret. Kararlı ol
Çalışacak evet planlar yapıyorlar bunun için ve ben bunları dinlerken gözlerim doluyor ilerde istediğiyle evlendirirken acaba içlerine sinecek mi akıllarına gelicem mi

Daha önce bununla ilgili konu açmıştım. 17 yaşımda 27 yaşındaki kuzenimle zorla evlendirildim. 2 çocuğumuz var. 5-6 yıllık evliyiz. Küçüktüm öpüşmel sevişmek bilmezdim. O öperdi ellerdi o kadar iğrenirdim ki yalnız kalmak hiç istemezdim. Ağladım anneme babama istemiyorum desem de dövüp kızdılar evlilik gerçekleşti. Şimdi 24 yaşımdayım. Ama her günüm gecem zindan. Hala kızıyorlar mutlu rolü yapıyorum. Yan yana apartmanlarımız. Kızkardeşim üni bitmek üzere onun işini evliliğini planlıyor o kadar zoruma gidiyor ki bunları duymak taşıncam başka şehire. Sürekli geçiştiriyorlar beni ve hala yönetmeye çalışıyorlar. Duygularımı önemsemiyor. Eşimle yakınlaşma yok yıllardır bahane uyduruyorum hep. Çocuklarım için sürdürüyorum çünkü elimden alırlar yavrularımı. Bir gün patlıcam ve bu evliliğe devam edeceğim halde ailemi silicem kızınızla gurur duya duya yaşayın ama beni rahat bırakın artık dicem. Sevsem de çıksınlar hayatımdan :KK43:( Psikolojim berbat mutlu insan görmek istemiyorum:KK43: Bu halimi ve yaşadıklarımı ailem dışında kimse bilmiyor:KK43: Arkadaşlarımdan utanıyorum onlar aşık ve mutlular :KK43:(
Doğulumusunuz sormamdaki neden yakın akraba oluşunuz en başta zaten bu yanlışın en büyüğü 17 yaşında genç kızlığınızı yaşamadan kadın olmak sevmeden zorla bir evlilik şuan büyük bir yıkım içindesiniz ortada çocuk var aileniz diğer kardeşinize gösterdiği eğitim vs gibi şeyleri size niye tanımadı bunu anlayamadım aileniz öyle böyle hayatınızdan silip atamazsınız ama yaptıkları yanlışlar da kabul edilecek cinsten değil eğitim yok meslek yok boşansanız bile zor bir hayat sizi bekliyor bide akraba evliliklerinde öyle kolay da boşanılmıyor gerçekten üzüldüm ,Allah yardımcınız olsun

Doğulumusunuz sormamdaki neden yakın akraba oluşunuz en başta zaten bu yanlışın en büyüğü 17 yaşında genç kızlığınızı yaşamadan kadın olmak sevmeden zorla bir evlilik şuan büyük bir yıkım içindesiniz ortada çocuk var aileniz diğer kardeşinize gösterdiği eğitim vs gibi şeyleri size niye tanımadı bunu anlayamadım aileniz öyle böyle hayatınızdan silip atamazsınız ama yaptıkları yanlışlar da kabul edilecek cinsten değil eğitim yok meslek yok boşansanız bile zor bir hayat sizi bekliyor bide akraba evliliklerinde öyle kolay da boşanılmıyor gerçekten üzüldüm ,Allah yardımcınız olsun
İçanadoluluyuz orda da oluyor böyle şeyler maalesef. Açıktan okuyorum ama işte iş işten geçtikten sonra neyi değiştirir bilemiyorum

Siz böyle güçsüz, muhtaç, ezik olursanız alamayacak tipte de olsalar kendilerin de o gücü görmeye cürret ederler sizin karşınız da ! Yapamayacak bile olsalar size diş gösterirler en önce siz güçlü olun hayatı bu zamana kadar size zindan eden ailenizi ve halâ daha sizin ne istediğinizi ne hissettiğinizi önemsemeyen ailenizi bir rafa kaldırın, sonra sevmiyorsanız eğer eşinizi ondan ayrılın, bir işe girin ve ayaklarınızın üzerin de durun kimseye boyun eğmeyin tenezzül etmeyin ve güçsüz görünmeyin kimse sizden çocuklarınızı alamaz, kimse ayaklarınızın üstünde durdunuz diye size işkence yapamaz ya da kimse sevmediğiniz adamla aynı evde yaşamak zorunda bırakamaz sizi :KK20: Eğer siz güçlü olursanız!

İçanadoluluyuz orda da oluyor böyle şeyler maalesef. Açıktan okuyorum ama işte iş işten geçtikten sonra neyi değiştirir bilemiyorum
Olsun açıktan da olsa oku diplomanı al elinde bulunsun ,İngilizce kursuna git yabancı dil önemli ehliyet al boş durma kendini başka yönlerden de geliştirebilirsin yaşın genç daha çalışma imkanın varsa kesinlikle çalış ekonomik özgürlüğün olunca kendine daha bir özgüvenin gelir olan olmuş takıp kafanda büyütmek yerine kendine hedef belirle ve yavaşta olsa bu yolu takip et

Evlat ayiŕmişlar resmen.uzuldum cok ama ne yapilabilir şu saatten sonra.Hic neden diye sormuyor musunuz? Neden beni calistirmiyorsunuz ? Neden beni zorla evlendirdiniz? Neden beni okutmadiniz? Neden ben?
Hayir ayni şeyler kardeşinize de yapilsaydi diycektim ki ailenin yapisi ,kafasi bu.Siz biraz baş kaldiramayan,sessiz bir karakter misiniz acaba ki bu kadar üzerinize binilmiş.Öyleyse değişin,mutlaka ama mutlaka mücadele verip calisin.calişmazsaniz ilerde söz bile söyletmezler.Esınize,güzel bir uslüpla hayallerinizden bahsedin.Bence eşinizi etkileyin önce bu konularda .Bunun icin cok sabirli ve mücadeleci olmalisiniz.Sürekli deneyin,sürekli...

Back
X