Şehir dışına hem anne ve babam, özellikle babam izin vermedi. Kız çocuğunun tek başına işi yok diye. Hemde ben tek başıma yapamam diye yazmadımAilenle aynı şehirde olacak olsan da üniversite okumak sana iyi gelecektir. Sosyalleşeceğin bir alan olmuş olur evden uzaklaşmış olursun az da olsa.
Ama ev işleri konusunda anneniz yaşlı ise en azından abileriniz gereken desteği vermeli. Bunu konuşun yetişemiyorum çok yoruluyorum deyin evin tüm yükü sizde olmasın yani.
Ve tabiki de yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur sizin için o yüzden asla evleneyim kurtulayım şeklinde bir yanılgıya düşmeyin. Aileniz başka şehirde okuyamazsin tarzı bir sınır koyuyor mu ? Eğer koymuyorsa farklı bir şehre geçmeye çalışın Farabi tarzı programlar oluyordu hala var mı bilmiyorum gerçi.
Sakınnn daha dur hayatının en başındasın, belkide en güzel dönemlerin şimdi başlıyor zor bir dönem geçiriyorsun ama bunu hepimiz yaşadık ve geçti:) az sabır herşey çok güzel olucak kendine ve ailene şans ver. El adamı kaçaçak kapın olmasın çok üzülürsünMerhaba ablalarım. Ben 20 yaşında, daha bu sene üniversiteye başlayacak olan bir kızım. Üniyi aile evinde okuyacağım. Aslında bilerek sehir dışı yazmadım. Anksiyete falan ne varsa hepsi bende. 4 yıldır düzenli psikyatra gidip ilaç kullanıyorum. Psikolojim fena anlayacağınız. Beni delirten asıl şey aslında Ailem. Annem yaşlı ve hasta olduğu için ev işleri falan hep bende. Evin de tek kızıyım. 2 abim var. İkisi de bekar. Biri çalışıyor. Diğeri de üniversiteyi bıraktı. İkisi de evde. Babam da çalışıyor. Kızlar anlayacağınız 5 insan aynı evde yaşıyoruz ve hepsinin yemeği, bulaşığı, çamaşırı, temizliği bende. Ev, ev değil tımarhane. Hepimiz asosyal olduğumuz için asla dışarı falan çıkmıyoruz. Akraba gezmesi bile bayramdan bayrama. Bu arada hiç arkadaşım da yok. Yani dertleşmem gerektiğinde konuşacak, derdimi anlatacak kimse yok. Bir tek kendim varım. Abilerim ve annem de ayrı gıcık. Hepsi de benle uğraşıyor. Bu sırada birkaç haftaya üniler açılacak. Çekingenlik, özgüvensizlik ne yapacağım. Daha tek başıma dışarı çıkarken korkarak utana sıkıla çıkıyorum, koskoca ünide ne yapacağım. Ben ne yapacağım hiç bilmiyorum. Hayatım çok kötü gidiyor. Hiç bir çıkış yolu görünmüyor. Arada diyorum evlenip kaçsam mı burdan. Ne yapmam gerek. Allah için akıl verin
Abilerin neden dışarı çıkmıyor ki çalışmıyorlar mı?Merhaba ablalarım. Ben 20 yaşında, daha bu sene üniversiteye başlayacak olan bir kızım. Üniyi aile evinde okuyacağım. Aslında bilerek sehir dışı yazmadım. Anksiyete falan ne varsa hepsi bende. 4 yıldır düzenli psikyatra gidip ilaç kullanıyorum. Psikolojim fena anlayacağınız. Beni delirten asıl şey aslında Ailem. Annem yaşlı ve hasta olduğu için ev işleri falan hep bende. Evin de tek kızıyım. 2 abim var. İkisi de bekar. Biri çalışıyor. Diğeri de üniversiteyi bıraktı. İkisi de evde. Babam da çalışıyor. Kızlar anlayacağınız 5 insan aynı evde yaşıyoruz ve hepsinin yemeği, bulaşığı, çamaşırı, temizliği bende. Ev, ev değil tımarhane. Hepimiz asosyal olduğumuz için asla dışarı falan çıkmıyoruz. Akraba gezmesi bile bayramdan bayrama. Bu arada hiç arkadaşım da yok. Yani dertleşmem gerektiğinde konuşacak, derdimi anlatacak kimse yok. Bir tek kendim varım. Abilerim ve annem de ayrı gıcık. Hepsi de benle uğraşıyor. Bu sırada birkaç haftaya üniler açılacak. Çekingenlik, özgüvensizlik ne yapacağım. Daha tek başıma dışarı çıkarken korkarak utana sıkıla çıkıyorum, koskoca ünide ne yapacağım. Ben ne yapacağım hiç bilmiyorum. Hayatım çok kötü gidiyor. Hiç bir çıkış yolu görünmüyor. Arada diyorum evlenip kaçsam mı burdan. Ne yapmam gerek. Allah için akıl verin
Merhaba ablalarım. Ben 20 yaşında, daha bu sene üniversiteye başlayacak olan bir kızım. Üniyi aile evinde okuyacağım. Aslında bilerek sehir dışı yazmadım. Anksiyete falan ne varsa hepsi bende. 4 yıldır düzenli psikyatra gidip ilaç kullanıyorum. Psikolojim fena anlayacağınız. Beni delirten asıl şey aslında Ailem. Annem yaşlı ve hasta olduğu için ev işleri falan hep bende. Evin de tek kızıyım. 2 abim var. İkisi de bekar. Biri çalışıyor. Diğeri de üniversiteyi bıraktı. İkisi de evde. Babam da çalışıyor. Kızlar anlayacağınız 5 insan aynı evde yaşıyoruz ve hepsinin yemeği, bulaşığı, çamaşırı, temizliği bende. Ev, ev değil tımarhane. Hepimiz asosyal olduğumuz için asla dışarı falan çıkmıyoruz. Akraba gezmesi bile bayramdan bayrama. Bu arada hiç arkadaşım da yok. Yani dertleşmem gerektiğinde konuşacak, derdimi anlatacak kimse yok. Bir tek kendim varım. Abilerim ve annem de ayrı gıcık. Hepsi de benle uğraşıyor. Bu sırada birkaç haftaya üniler açılacak. Çekingenlik, özgüvensizlik ne yapacağım. Daha tek başıma dışarı çıkarken korkarak utana sıkıla çıkıyorum, koskoca ünide ne yapacağım. Ben ne yapacağım hiç bilmiyorum. Hayatım çok kötü gidiyor. Hiç bir çıkış yolu görünmüyor. Arada diyorum evlenip kaçsam mı burdan. Ne yapmam gerek. Allah için akıl verin
Sen hizmetçi misin.Arada yardım etsinler.Biri makineye bulaşık koysunMerhaba ablalarım. Ben 20 yaşında, daha bu sene üniversiteye başlayacak olan bir kızım. Üniyi aile evinde okuyacağım. Aslında bilerek sehir dışı yazmadım. Anksiyete falan ne varsa hepsi bende. 4 yıldır düzenli psikyatra gidip ilaç kullanıyorum. Psikolojim fena anlayacağınız. Beni delirten asıl şey aslında Ailem. Annem yaşlı ve hasta olduğu için ev işleri falan hep bende. Evin de tek kızıyım. 2 abim var. İkisi de bekar. Biri çalışıyor. Diğeri de üniversiteyi bıraktı. İkisi de evde. Babam da çalışıyor. Kızlar anlayacağınız 5 insan aynı evde yaşıyoruz ve hepsinin yemeği, bulaşığı, çamaşırı, temizliği bende. Ev, ev değil tımarhane. Hepimiz asosyal olduğumuz için asla dışarı falan çıkmıyoruz. Akraba gezmesi bile bayramdan bayrama. Bu arada hiç arkadaşım da yok. Yani dertleşmem gerektiğinde konuşacak, derdimi anlatacak kimse yok. Bir tek kendim varım. Abilerim ve annem de ayrı gıcık. Hepsi de benle uğraşıyor. Bu sırada birkaç haftaya üniler açılacak. Çekingenlik, özgüvensizlik ne yapacağım. Daha tek başıma dışarı çıkarken korkarak utana sıkıla çıkıyorum, koskoca ünide ne yapacağım. Ben ne yapacağım hiç bilmiyorum. Hayatım çok kötü gidiyor. Hiç bir çıkış yolu görünmüyor. Arada diyorum evlenip kaçsam mı burdan. Ne yapmam gerek. Allah için akıl verin
Asla! bunu aklından çıkar!Arada diyorum evlenip kaçsam mı burdan. Ne yapmam gerek.
Üniversite belki biraz sosyalleşme özgüven kazanma konusunda katkı sağlar size hatta derslerinizden boşluk varsa farklı sosyal etkinliklerle doldurun hobi edinin vs.illaki kafanızı dağıtacak şeyler bulun ama sakın ola evlenip kurtulayım gibi düşünmeyin en büyük hata bu olurŞehir dışına hem anne ve babam, özellikle babam izin vermedi. Kız çocuğunun tek başına işi yok diye. Hemde ben tek başıma yapamam diye yazmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?