• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunu ben mi cok abartip kafam da kuruyorum?

Ailenin iyi olması yeterli mi bilmiyorum ama. Sen hastaneden dönerken eşin neden annesine yemek ve temizlik yaptırıyor mesela? Yaşça büyük bir kadına neden yaptırıyor, daha doğrusu neden kendisi yapmıyor? Bedensel veya zihinsel engeli olmayan insan kendi yapar ya da yapması için ücreti mukabilinde birini tutar. Ama yaşını başını almış annesine yaptırmaz

Böyle mi iyi eş olunuyor? Ben hastaneden geleceğim diye eşim 65 yaşındaki annesine temizlik ve yemek yaptırınca mı iyi insan olunuyor? Siz aile büyüklerinizi böyle mi sayıp seviyorsunuz?

Evlenince görevlerimiz bitmiyor demişsiniz ama görevleri bitmeyen sanki daha çok kayınvalidenizmiş gibi görünüyor.

Bu kısmi cidden anlamadım.
Kayınvalidem 46 yaşında, annesini eve getirip eline kahvesini alıp annesini hizmetçi gibi çalıştırmış mı yazmışım ben bir daha oku istersen. Tabi ki annesine yardım etti beraber yapmışlar sence yazdıklarımdan böyle insanlar olduğumuz belli değil mi? Tek başına beceriksizdir eşim o süpürge tutabilir ama yemek yapamaz onu da kayınvalidem yapar. Böyle cımbızla çekip nerden saldırsak diye okuyorsunuz yazılanları. Sizin gibi olsak sorun yok, biz banane diyelim onlar bizene desin böyle yaşayalım. Biz karı koca çalışıyoruz çok şükür evime temizlik için yardımcı da alıyorum kaynanamın yaptığı işe ihtiyacım yok, nasıl o kadının gelinine şeker ölçtürmeye ihtiyacı yoksa onun gibi, ama bir hastalık durumunda nazınız geçer birbirinize yardımcı olursunuz bizim için değerlidir ya bunlar. Ama olur mu siz aile içinde gelin kaynana görümce elti yiyin birbirinizi bizim Türk toplumu buna alışmış bunu sever aksini söylediğinde şaşırır kalırlar sanki uzaydan gelmişsiniz gibi davranırlar. Böyle tavsiyeler verin birbirinize bu konunun sahibidi engellesin kaynanasını görüşmesin, kim ki kaynana sanki evlendiği adamı doğurup büyütmüş sadece bi şeker ölçmekle ölür falan gerek yok böyle şeylere. Size tavsiye verende hata umarım büyüklerinize davranış şekliniz çocuğunuzun ilerde size davranış şekli olur.

Amin. Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin. Gerçekten cok zor. Dualarınızı esirgemeyin.

Ya bilmem mi benim kızım 3.5 yaşındayken lösemi tanısı aldı. İkizlerim yeni doğmuştu. O hastane koridorlarını yaşayan bilir. Şimdi bitti gitti çok şükür. Rabbim bir daha yaşatmasın. Yaşayana yardım etsin...

Kayınvalidem 46 yaşında, annesini eve getirip eline kahvesini alıp annesini hizmetçi gibi çalıştırmış mı yazmışım ben bir daha oku istersen. Tabi ki annesine yardım etti beraber yapmışlar sence yazdıklarımdan böyle insanlar olduğumuz belli değil mi? Tek başına beceriksizdir eşim o süpürge tutabilir ama yemek yapamaz onu da kayınvalidem yapar. Böyle cımbızla çekip nerden saldırsak diye okuyorsunuz yazılanları. Sizin gibi olsak sorun yok, biz banane diyelim onlar bizene desin böyle yaşayalım. Biz karı koca çalışıyoruz çok şükür evime temizlik için yardımcı da alıyorum kaynanamın yaptığı işe ihtiyacım yok, nasıl o kadının gelinine şeker ölçtürmeye ihtiyacı yoksa onun gibi, ama bir hastalık durumunda nazınız geçer birbirinize yardımcı olursunuz bizim için değerlidir ya bunlar. Ama olur mu siz aile içinde gelin kaynana görümce elti yiyin birbirinizi bizim Türk toplumu buna alışmış bunu sever aksini söylediğinde şaşırır kalırlar sanki uzaydan gelmişsiniz gibi davranırlar. Böyle tavsiyeler verin birbirinize bu konunun sahibidi engellesin kaynanasını görüşmesin, kim ki kaynana sanki evlendiği adamı doğurup büyütmüş sadece bi şeker ölçmekle ölür falan gerek yok böyle şeylere. Size tavsiye verende hata umarım büyüklerinize davranış şekliniz çocuğunuzun ilerde size davranış şekli olur.
Ayy vallahi içimi şişirdin. Hala evladınız size davranış sekli diyorsun çocuk benim çocuğum , gelin damat benim çocuğum değil. Bırak su acitasyon ayaklarını, kaynanan senin hiç bir zaman kendi annen olamaz . Kaynanam sevdiğim adamı doğurup büyütmüş beni değil şu ikilemi bir anlayamadin gitti kaç cevaptır. Sen kocana ve ailesine kul köle olmaya devam et. İlerde olurda kayinvaliden ile annen aynı anda hasta olursa bayrakla önce kaynana koş tamam mı köle ruhlu

Böyle bir rahatsızlık varsa insülin vurmayı kendiniz öğrenmek durumundasınız . Çok kişi kendisi vuruyor.Aklina geldiğinde yanınıza gelip vurabilir misin diye hatırlayabilir.Uzerinize vazife bilmişler bence onca kişi saatı bilmiyor.Ev işine dalınca insan çocuğunun kendisinin ilaç saatini kacirabiliyor.Bir zahmet söylesin.Kendi ilacı sonuçta.

Ayrıca söyle bir cevapladiginiz sorulara bakınca hep bu gibi konulara cevap yazdığınızı fark ettim siz tam bir kaos sevicisisiniz. Ayrıca ev isi yapmayı sevmeyen bir eşiniz olduğunu bu yüzden çalışmanıza rağmen ev işlerini tamamen kendinizin yaptığından bahsetmissiniz😂 kölelik ruhu buradan geliyor
Ayrıca; burada aile birliği aile birliği diye konuşup duruyorsunuz bir cevabınız da ise

"Bunların bin beterini yaşamış biri olarak söylüyorum onları hayatınızdan çıkarmak "şeklinde aileniz ile gorusmediginizi belirtmissiniz madem çok iyisiniz önce kendi anne babanıza sahip çıkın.

Yine bir kayınvalide sorusunda ise
"Ben de eşimin ailesinin yakınında oturuyoruz ama eşim sürekli anne babasında değil. Ben desem de sürekli gitmez. Çünkü evimiz daha önemli bence eşinizde görüşme sıklığını azaltırsa orta yolu bulursunuz. Lütfen böyle şeyler için aranızı bozmayın. Evlendikten sonra hem kadın hemde erkek için önceliği kurdukları aile olmalı"
Demişsiniz fakat şuan kendimden önce kaynanami dusunmemi istiyorsunuz 😂
Kendi söylediklerinizle çelişen , kocasının sözünden çıkmayan kafa sallayan gelin olmaya devam edin Bravooo

Ayrıca söyle bir cevapladiginiz sorulara bakınca hep bu gibi konulara cevap yazdığınızı fark ettim siz tam bir kaos sevicisisiniz. Ayrıca ev isi yapmayı sevmeyen bir eşiniz olduğunu bu yüzden çalışmanıza rağmen ev işlerini tamamen kendinizin yaptığından bahsetmissiniz😂 kölelik ruhu buradan geliyor
Ayrıca; burada aile birliği aile birliği diye konuşup duruyorsunuz bir cevabınız da ise

"Bunların bin beterini yaşamış biri olarak söylüyorum onları hayatınızdan çıkarmak "şeklinde aileniz ile gorusmediginizi belirtmissiniz madem çok iyisiniz önce kendi anne babanıza sahip çıkın.

Yine bir kayınvalide sorusunda ise
"Ben de eşimin ailesinin yakınında oturuyoruz ama eşim sürekli anne babasında değil. Ben desem de sürekli gitmez. Çünkü evimiz daha önemli bence eşinizde görüşme sıklığını azaltırsa orta yolu bulursunuz. Lütfen böyle şeyler için aranızı bozmayın. Evlendikten sonra hem kadın hemde erkek için önceliği kurdukları aile olmalı"
Demişsiniz fakat şuan kendimden önce kaynanami dusunmemi istiyorsunuz 😂
Kendi söylediklerinizle çelişen , kocasının sözünden çıkmayan kafa sallayan gelin olmaya devam edin Bravooo
Ay sana inanamıyorum Allah kocana da ailesine de yardım etsin girip bunları mı araştırdın. Sen gerçekten yardım almalısın ya da işine geri dönmelisin çok boş vaktin var böyle abuk sabuk şeylerle uğraşıyorsun. Birbirimizi tanımıyoruz konuşmak zorunda da değilsin benimle. Ne okuduğunu anlıyorsun ne yazdıklarının farkındasın. Cevap verme kardeşim bana tamam mı sana tek tavsiyem kendine bir iş bul evde otur otur buralara sarmışsın. Kendine hobi falan edin kaynana kayınbaba dedikodusu yapmak için fazla gençsin gençliğini bu boş şeylerle harcama 👍

Back
X