Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Merhabalar 20 aylik bir oglum var 6 aydan sonra nekadar akilli bir cocuk.kelimesiyle nam salmişti. Ve bir sorun yoktu. Oglum 6 aylikken hamile kaldim ve suan ikinci oglum dort aylik. Ben bu surecte oglumu memeden kesemedim ve emzirmeye devam ettim. Doguma gidecegim gun cocuk memeden kesildi bir anda ve 2 hafta beni.gormemesi icin kaynanamda kaldi. Son iki aydir garip seyler farkediyorum. Oglum bizimle iletism kurmuyor. Devamli tencere kapagi donduruyor mutfak dolaplarini acip kapatiyor birsey istecegi zaman elimden tutup benim elimi uzatarak gosteriyor anne bana diyor 10 a kadar sayi sayiyor. Ama baska hicbirsey soylemiyor. Binada yasitlarini eve toplayip oynamasini sagliyorum asla onlarla oynamiyor. Kendi basina oynuyor arabayi hem suruyor ann ann diyor ama tekerleklerinide donduruyor. Kendi etrafinda donuyor yapma deyince daha cok yapiyor. Yemede zorluk yasiyorum. Asla kati gida istemiyor. Uykusu problemli gece kendi kendine uyaniyor geri yatiyorum bir iki kere tekrarliyor sonra sabaha kadar uyuyor. Ama genelinde bana bakinca gulur alkisla diyorum alkisliyor nesnelerin ismini bilmiyor ama gosterip getir diyince getiriyor. Cok tv izliyor ama egitici kisa cizgiflmler. Telefon takintisi var kulagina koyup alo diyor. Babasiyla oynamayi cok seviyor. Parka gitmeyi cok seviyor. Beni gormeyince agliyor. Yabancilara gitmiyor. Ama garip seyler soyluyor evjap dapbu bejo gibi kendi kendine tekrarliyor anne diyorum anne.diyor baba diyorum yine anne diyor. Kafam karma karisik . bana biri akil versin ne.yapmaliyim. biraz uzun oldu hakkinizi helal edn ama kafayi yemek uzereyim. Cevremdekiler esim.dahil cok bilgili insanlar.degil normal sartlardalar. Ve hepsi vana kiziyor sen yapiyorsun cpcugun biseyi yok ismine seslenildiginde bakmiyor sert bagirdigimda bakiyor.sadece ben ne yapmalayilim allah rizasi icin yardim edermisiniz? Nacizane.bir fikir.bekliyorum anneler ?
Lutfen cevaplarinizi bekliyorum istanbul avrupa yakasindayim cocugumu hangi hastaneye veya doktora goturmeliyim.
Oburla lülecanın annesi
Kayıtlı Üye
Lutfen cevaplarinizi bekliyorum istanbul avrupa yakasindayim cocugumu hangi hastaneye veya doktora goturmeliyim.
çocuk psikiyatristine gidin. benim oğlanda öyleydi psikiyatrist direk tv telefon tablet hiçbişe verilmicek. tv eğiticide olsa gunde 2 saati gecmicek dedi. devamlı birebir oyun oynayın dedi. bizimki dahada kötuydu şimdi 4 yaşında sadece ısırma ve konuşma sorunu var. ilgisizlik yanlızlaştırıyo birde erkek çocuklarında algı kızlar gibi değil demişti. dr gidip bilgi alın. yada direk tv vs kapayıp çocukla ilgilenin değişecek eminim. tv tablet vs çocukları inanın etkiliyo.
Yaşadığımız değişimler farkında olmadan onların iç dünyasında da bazı şeylerin değişmesine sebep oluyor. Öncelikle size tavsiyem sakinliğinizi korumanız ve bir süre takibe almanız. Örneğin bir hafta gibi bir süreçte yaptıklarını takip eder, hatta belki de not alırsanız, doktora gittiğinizde anlatacaklarınız çok daha belirgin olur. Çocuklar ortak özellikler taşısalar da her biri farklı, o yüzden çevrenizin sizi eleştirmesine izin vermeyin, burada kendimce yazdıklarım da dahil herkesin tavsiyesine uymayın. Bizden önceki nesiller de çocuk yetiştirmiş olabilirler ancak herkesin tarzı aynı olacak diye bir şey yok. Sonuçta sizin evladınız ve siz yetiştireceksiniz. Siz iyi oldukça onun da iyi olacağını unutmayın. Gelişmelerden fırsatınız olursa beni de haberlendirin

Merhabalar 20 aylik bir oglum var 6 aydan sonra nekadar akilli bir cocuk.kelimesiyle nam salmişti. Ve bir sorun yoktu. Oglum 6 aylikken hamile kaldim ve suan ikinci oglum dort aylik. Ben bu surecte oglumu memeden kesemedim ve emzirmeye devam ettim. Doguma gidecegim gun cocuk memeden kesildi bir anda ve 2 hafta beni.gormemesi icin kaynanamda kaldi. Son iki aydir garip seyler farkediyorum. Oglum bizimle iletism kurmuyor. Devamli tencere kapagi donduruyor mutfak dolaplarini acip kapatiyor birsey istecegi zaman elimden tutup benim elimi uzatarak gosteriyor anne bana diyor 10 a kadar sayi sayiyor. Ama baska hicbirsey soylemiyor. Binada yasitlarini eve toplayip oynamasini sagliyorum asla onlarla oynamiyor. Kendi basina oynuyor arabayi hem suruyor ann ann diyor ama tekerleklerinide donduruyor. Kendi etrafinda donuyor yapma deyince daha cok yapiyor. Yemede zorluk yasiyorum. Asla kati gida istemiyor. Uykusu problemli gece kendi kendine uyaniyor geri yatiyorum bir iki kere tekrarliyor sonra sabaha kadar uyuyor. Ama genelinde bana bakinca gulur alkisla diyorum alkisliyor nesnelerin ismini bilmiyor ama gosterip getir diyince getiriyor. Cok tv izliyor ama egitici kisa cizgiflmler. Telefon takintisi var kulagina koyup alo diyor. Babasiyla oynamayi cok seviyor. Parka gitmeyi cok seviyor. Beni gormeyince agliyor. Yabancilara gitmiyor. Ama garip seyler soyluyor evjap dapbu bejo gibi kendi kendine tekrarliyor anne diyorum anne.diyor baba diyorum yine anne diyor. Kafam karma karisik . bana biri akil versin ne.yapmaliyim. biraz uzun oldu hakkinizi helal edn ama kafayi yemek uzereyim. Cevremdekiler esim.dahil cok bilgili insanlar.degil normal sartlardalar. Ve hepsi vana kiziyor sen yapiyorsun cpcugun biseyi yok ismine seslenildiginde bakmiyor sert bagirdigimda bakiyor.sadece ben ne yapmalayilim allah rizasi icin yardim edermisiniz? Nacizane.bir fikir.bekliyorum anneler ?
Korkutmak istemem ama sizin de muhtemelen tahmin ettiginiz gibi otizm belirtileri bunlar.
Devlet hastanesine gitmek isterseniz mazhar osman hastanesine cocuk psikiyatrisine goturebilirsiniz.
İlk hedef 98, giden 9 kilo, gelen güzellik
Kayıtlı Üye
Canım oğlun çok küçük. Kardeşinin olduğu dönemde kayınvalidende kalması da iyi olmamış. 2-3 yaşına kadar anneye bağımlı oluyor bebekler. Döndüğünde yeni bir kardeş görmüş bir de evde. Beni gönderip yeni kardeş almışlar diye düşünmüş olabilir. Küçükken senden ayrı kalması iyi olmamış ama olmuş artık. Ben de yeni doğum yaptım. Kayınvalidemde geceleri bende yatsın diyor ama ben istemiyorum. Kaldığı gecelerin sabahı huzursuz gibi geliyor bana. Sabaha kadar uykusuz kalıyorum. Tek yapman gereken büyük oğlunu kucağına alıp sevmen sevmen sevmen.. Sadece sen ilgilen onunla annesi. Küçük olan o kadar farketmez. İkisinin arası çok güzel olur. Çok iyi anlaşırlar. Gece uyanmaları da azalır inşallah bebeğinin
Ve gelişimi çok iyi. Maşallah bu yaşta bu kadar bilgi. Sen arandaki bağı kuvvetlendir, işleri boşver. Sadede çocuklarınla ilgilen
İlk hedef 98, giden 9 kilo, gelen güzellik
Kayıtlı Üye
Konuyu açalı zaman olmuş ama doktora neden gitmesi gerekiyor anlamadım ben. Allah kolaylık versin
İçinde şüphe kalmasın istiyorsan Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi cocuk psikiyatri ye git bence randevu almak biraz zor ben oğlum için internetten önce mhrs den randevu için hesap açtım böylelikle randevu için dk başı 182 yi aramakzorunda kalmazsın bizde hafta ya çarşamba gideceğiz gece gündüz randevu için uğraş eninde sonunda boş bir randevu bulursun. Ozel leri pek tavsiye etmiyorlar yani hepsi olmasa da çoğu para için git gel terapi uzatabilirmis. Hem masrafı ağır olur . Şimdiden geçmiş olsun umarım pek bir sorun çıkmaz. Ki sanırım kardeş olunca yaptı bunları ama tabii uzmandan destek almak en iyisi.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
merhaba kardeşim,bı şey kafama kaldı. hamileyken mı emzirdın??
benim ufak oğlum hemen hemen boyleydi, eşim kafası taktı bı kaç doktora goturduk herkes farklı şey soyluyor: ilgisiz kaldi , televezıyon çok seyrettı için, evde kapalı kaldı ..... her doktor farklı şey söyledı ve hemen hemen aynı şey önerdiler: kreşe gitsın dediler orada açılacak. gerçekten oyle oldu. ama onceden izmitte devlet hastanade bı psıkolog son nokta koymuş o da benim oğlum atipikotistık, şoka gırdım uzuldum ağladım .... hem kreş hem özel eğıtım önerdı allah şukur çok iyiyiz şimdi.. bence geç kalmadan imkanınız varsa kreşe göturun en az yarım gun. iyi olacak inşallah.