Su bizim kres hikayesi

1 ay nedir ki?! Benimki 2 yıl ağladı :kızgın: Bizi denerdi çoğu sabah. İçeri girdiği gibi normal hayatına döndüğünü biliyorduk. Okulda acayip eğleniyordu. Okuldan çıkmak istemiyordu, okul çıkışında da bahçede oynardı, sonra sabah aynı senaryo. Bu sene güle oynaya gidip geliyor.
Endişelenmeyin, çok doğal bir süreçten geçiyor.
2 yil mi deme oyle deme 🙈
Hava guzelken benim oglum da ayni,bahceden cikarip arabaya goturemiyorum,oynamaya devam etmek istiyor. Okul da cok iyi gozu gibi bakiyorlar cocuklara. Umarim gecer

3.5 yaş kreş için erken. Güvenli bağlanmadığı için ayrılamıyor diyorum. Kreşe değil, size ihtiyacı var. Çalışıyorsanız da bakıcı lazım. Bu konu çok uzun

Bunu hangi arastirmalara göre söylüyorsun merak ettim. Güvenli baglama ayrica sence nedir, ne kadar sürer?

Ki bu cümlede bile tezzatlik var. Kres ile bakici arasinda hangi fark var? Sonucta dedigine göre sorun güvenli baglanmak. Eh kreste, bakicida konu sahibi degil.

Herkese iyi aksamlar arkadaslar
Yorumlariniza,olumlu veya olumsuz deneyimlerinize,aklinizdan gecen her turlu fikre ihtiyacim var. Degerli vakitlerinizden calacagim izninizle
Fazlaca hareketli bir oglum var.3 yas 7 aylik su anda tam olarak. Tam 3,5 yasinda krese basladi. Asiri anne duskunu,bagimlilik derecesinde. Oldu olasi ogle uykusu ile arasi yoktur. Sadece kendi evinde ve ben uyu dersem uyuyan bir cocuk. Bensiz yemez icmez mutlu da olmazdi,simdi bir suredir bunu asmaya basladigini dusunuyorum. Kreste az da olsa yemek yiyor, zaten tuvalete kendisi gidebiliyor,konusmalari gayet net,kendisini guzelce anlatabilen bir cocuk.

Lakin hala her sabah okula gitmek istemiyorum diyor,ben birakirken agliyor,20 saniye sonra susuyor tabi,daha ben okul bahcesinden cikmadan. Okuldaki cogu aktiviteye katiliyor gibi. Egleniyor. Ama yine de gitmek istemiyor.

Ogretmenleriyle herhangi bir sorunu yok ,eminim. Krese de sonsuz guvenim var. Krese gittigi icin cok memnunum kendimce ama o pek memnun gorunmuyor. Eve gelince eve girmek istemiyor,garip dengesizlikler sergiliyor yani. Evdeyken surekli tv izlemek istiyor,izin vermiyorum,agliyor. Telefona saldiriyor onu da vermiyorum. Her seyi kaldirdim,boya yapiyoruz,oyuncaklarla oynuyoruz. Elimden geldigince her yere goturuyorum,evde oldugu zamanlar hosuna giden seyleri yapmaya calisiyorum. Ama yok bence duzelmiyor. Okulun psikologu gayet normal buluyor bu sureci,tek anormal bulan benim sanirim. Uzman baska arkadaslar var ise bana bir el ativerin. Bazi cocuklar cetin ceviz olurlar biliyorum ki benimki de onlardan biri. Ne onerirsiniz?
sadece sana naz yapıyor annesi ☺

Sanırım yeni başladı. O yaşlardaki çocuklarda hep gözlemlenen bir durum. Evden ilk kez ayrılıyorlar sabah erken kalkmak yemek yemek vs Bambaşka bir düzene adapte olmaya Çalışıyor. Ve ilk kez bir sosyal ortama giriyor ister istemez bunları yasayacaksınız. uzman Değilim ama bence normal

Daha ne kadar dener sence ;) adam 2 nisandan beridir agliyor istisnasiz her sabah. Ve ben hep ayni sekilde onu birakip ardima bile bakmadan seke seke kaciyorum :)

Daha bir ay olmuş diğerleri daha önce başlamıştır ağlaması olağan

Ben tv telefon istemesine takıldım

Okulda çok çizgi film var mı

Benim oğlum çizgi film izlemeyi okulda öğrendi de

Bir de okul sevmeyen evdeki güvenli ortamından ayrılmak istemeyen çocuk çok, benimki gibi okulcular az

Bana alışır geçer hatta hafta sonu da okula gelmek ister demişlerdi de reklam yapıyorlar hadi oradan demiştim

30 aylık çocuğu hafta sonu okula götürüp kapalı pazartesi geleceğiz diye ikna ettiğimiz zamanları bilirim

Seneye 4 olacak hala okula gitmeyi seviyor

Başlangıçta ağlaması normal konuşuyor da arada okulculuk oynayın

Yaramazlık yap etkinliği yapma annemi özledim diye ağla vs öğretmenin sana ne diyor Nasıl davranıyor öğrenmeye çalış

Bir de naçizane tavsiyem okuldan gelince okulvari etkinlik yapma

Şöyle düşün akşama kadar ders dinleyince evde de ders görmek istemiyorsun o nedenle okulda olanlardan değil olmayanlardan bir eğlence kurun kendinize okulda yasak olanlardan

İnan çok normal.
Bana kalırsa 3,5 yaş erken değil. Benimki 2 yaşta başladı tam. Düz bir çocuk olduğu için mızıldanma 1 hafta falan sürdü, tamamen alışması 1 ayı buldu tabi. Senin zor dediğin çocuğun daha alışmamış olması ve sana alışkın olması çok mantıklı geliyor.
Evde bence boyama falan yapma. Ben evde TV konusunda çok sıkmıyorum. Okulda zaten hiç ekran görmüyor, haftada bir gün iki çizgi film üst üste seyretse bişey olmaz. Etkinlik falan da yaptırmıyorum. Saklambaç, kovalamaca, boğuşmaca falan oynuyoruz.
Okul meselesinde can sıkma hiç. Kuruma güveniyormuşsun, düşünüp kendini hırpalama.

yalnız gelen kutusunun dikkat çektiği şeyi de yabana atma. çocuk zaten okulda boyama zart zurt yapıyor bi rahat bırak evde😜
Yokk yabana atar miyim hic. Ne deseniz okey kabulum. Onlari da yapiyorum ama su boyama isi yemek yerken super oluyor

Herkese iyi aksamlar arkadaslar
Yorumlariniza,olumlu veya olumsuz deneyimlerinize,aklinizdan gecen her turlu fikre ihtiyacim var. Degerli vakitlerinizden calacagim izninizle
Fazlaca hareketli bir oglum var.3 yas 7 aylik su anda tam olarak. Tam 3,5 yasinda krese basladi. Asiri anne duskunu,bagimlilik derecesinde. Oldu olasi ogle uykusu ile arasi yoktur. Sadece kendi evinde ve ben uyu dersem uyuyan bir cocuk. Bensiz yemez icmez mutlu da olmazdi,simdi bir suredir bunu asmaya basladigini dusunuyorum. Kreste az da olsa yemek yiyor, zaten tuvalete kendisi gidebiliyor,konusmalari gayet net,kendisini guzelce anlatabilen bir cocuk.

Lakin hala her sabah okula gitmek istemiyorum diyor,ben birakirken agliyor,20 saniye sonra susuyor tabi,daha ben okul bahcesinden cikmadan. Okuldaki cogu aktiviteye katiliyor gibi. Egleniyor. Ama yine de gitmek istemiyor.

Ogretmenleriyle herhangi bir sorunu yok ,eminim. Krese de sonsuz guvenim var. Krese gittigi icin cok memnunum kendimce ama o pek memnun gorunmuyor. Eve gelince eve girmek istemiyor,garip dengesizlikler sergiliyor yani. Evdeyken surekli tv izlemek istiyor,izin vermiyorum,agliyor. Telefona saldiriyor onu da vermiyorum. Her seyi kaldirdim,boya yapiyoruz,oyuncaklarla oynuyoruz. Elimden geldigince her yere goturuyorum,evde oldugu zamanlar hosuna giden seyleri yapmaya calisiyorum. Ama yok bence duzelmiyor. Okulun psikologu gayet normal buluyor bu sureci,tek anormal bulan benim sanirim. Uzman baska arkadaslar var ise bana bir el ativerin. Bazi cocuklar cetin ceviz olurlar biliyorum ki benimki de onlardan biri. Ne onerirsiniz?
Zamanla alışacak, 2 aydır kreşte sanırım, ona da saman verin anlatın ne zaman geleceğinizi anlasın falan kreşin psikolog hizmeti var mı

Daha bir ay olmuş diğerleri daha önce başlamıştır ağlaması olağan

Ben tv telefon istemesine takıldım

Okulda çok çizgi film var mı

Benim oğlum çizgi film izlemeyi okulda öğrendi de

Bir de okul sevmeyen evdeki güvenli ortamından ayrılmak istemeyen çocuk çok, benimki gibi okulcular az

Bana alışır geçer hatta hafta sonu da okula gelmek ister demişlerdi de reklam yapıyorlar hadi oradan demiştim

30 aylık çocuğu hafta sonu okula götürüp kapalı pazartesi geleceğiz diye ikna ettiğimiz zamanları bilirim

Seneye 4 olacak hala okula gitmeyi seviyor

Başlangıçta ağlaması normal konuşuyor da arada okulculuk oynayın

Yaramazlık yap etkinliği yapma annemi özledim diye ağla vs öğretmenin sana ne diyor Nasıl davranıyor öğrenmeye çalış

Bir de naçizane tavsiyem okuldan gelince okulvari etkinlik yapma

Şöyle düşün akşama kadar ders dinleyince evde de ders görmek istemiyorsun o nedenle okulda olanlardan değil olmayanlardan bir eğlence kurun kendinize okulda yasak olanlardan

Gecenin bir yarısı yataktan kalkıp, çantasını alıp, uyuyan bana "hadiiiyyy gaaalkk oguuuuulaaa" diye fırlatmışlığı var. 25 aylıktı. Hala da seviyor okulu, akşam falan bir yerden dönerken önünden geçiyorsak neden gitmediğini çok sorguluyor.
Erken başlamanın okulu sevdirdiğine inanıyorum ben, ileride ne olur bilemem tabi.

Benim oglum tam 3 ay aglamisti krese giderken
Gözünüzü korkutmak istemem gerçi 😊

Yok zaten almayi dusunmuyorum kresten. Ama bu surecten de cok rahatsizim. Surekli aklimda dusunceler donup duruyor

Dark kreşten alma tabii ama başlamadan konuşsaydık eylülde başlat derdim

İster istemez oturmuş bir sınıfa gidiyor herkes birbirini ve öğretmeni tanıyor

O sonradan gelen oluyor ve çoğu çocuk bu ortamı ikincil planda gelen olmayı sevmez

Oğlum gibi cins çocuklar seneye yeni çocuklar gelecek onlardan ya hoşlanmazsam diye düşünüyor olabilir zira kendisi 48 aylıkken oturup ağlamıştı ya yeni gelenleri sevmezsem diye

Daha ne kadar dener sence :KK66: adam 2 nisandan beridir agliyor istisnasiz her sabah. Ve ben hep ayni sekilde onu birakip ardima bile bakmadan seke seke kaciyorum :)
Bizimki 2 ay araliksiz ağladı ve geldiginde cok mutlu olsa da sabah ben okula gitmiycem diyip gidip yatiyordu uyumaya calisiyordu. Hic yaptiklarini elestirmeden okuku arkadaslarini övdüm,sorular sordum merak ediyorum dedim ne taklalar attım şimdi hafta sonu gelsin istemiyor. Yaz tatilnde ne yapacagim diye kara kara dusunuyorum bir de 1.5 aylik kardesi var artik parkta yatacagiz her zamanki gibi :)

Yaşı gereği çok normal ama onu başka aktivitelere de yönlendirebilirsiniz kendine güvenini kazanmali ama bu zmanla olucak birşey bir anda olmaz ama okulun faydası da olucak okula devam etmenizi oneririm

Sanırım yeni başladı. O yaşlardaki çocuklarda hep gözlemlenen bir durum. Evden ilk kez ayrılıyorlar sabah erken kalkmak yemek yemek vs Bambaşka bir düzene adapte olmaya Çalışıyor. Ve ilk kez bir sosyal ortama giriyor ister istemez bunları yasayacaksınız. uzman Değilim ama bence normal
Valla kadinsaniz uzmansiniz benim icin ;) cok tesekkur ederim fikirleriniz cok degerli

Zamanla alışacak, 2 aydır kreşte sanırım, ona da saman verin anlatın ne zaman geleceğinizi anlasın falan kreşin psikolog hizmeti var mı
Evet cok yeni daha,hava kararmadan gelecegim diyorum ama yine yok. Psikolog hizmeti var rutin gorusmeler yapiyoruz,haftada bir gun de cocuklari gozlemleyip gerekirse bizimle paylasiyorlar.

Kaç saat kreşte?
Süre uzun olabilir, arkadaşları hırpalıyor olabilir,yaşı ufak olduğu için hazır hissetmiyor olabilir(Bağımlı olduğunu belirmişsin,birden değil de ebeveynli gruplara katılarak basamak basamak alıştırilabilirdi)

Kizim kres süresinin uzunluğu(sabah 8-16.00 arasi)ve arkadaşının kızımın elini surekli cimciklemesi hatta veli günlerinde yaptığım bir pastanın tek bir arkdaşı tarafından beğenilmemesi gibi sebepler yüzünden okuldan nefret etmişti, onu ikna edemiyorduk daha fazla uzmemek icin çok beğendiğim kreşi bu yıl degistirdim. Başta çok mutluydu,sonradan ağlamalar gitmek istememeler başlamıştı. Sebeplerini de sonra sonra öğrendim yani sizin de bir sebebi vardır mutlaka. Bu seneki anaokuluna bayıla bayıla gidiyor,haftasonu bile gitmek istiyor.
Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım, mecbur değilsem 1yil sonra başlatirdim. O sürede de adım adım ozguven kazandirmaya uğraşırdım. Oyun grubuna yonlerdirirdim,bana asiri baglnmamasi icin babasiyla ayrı gunler planlardim,guzel bir aciklma yapip birka saate donecegime ikna edip anneme bırakır dediğim saatte de dönerek güvenini kazanırdım. O ağlarken kaçar gibi gitmezdim vb.
Kreş zorunluluğu varsa da başka kreş düşünürdüm. Okula gitmesi gerektiğini anlatın,saatleri az olsun. Isterse bask okul bakabileceginizi söyleyin. Tamam derse zaten anlayinki okulda hoşuna gitmeyen şeyler var.

Son düzenleme:
Back
X