kayınvalidenle sıkıntı yoksa o zaman ben onun üzerinden eşime ulaşmaya çalışırdım...
bir gün her iki tarafıda yemeğe çağırabilirsin bunun içinde kayınvalıdenden yardım iste mesela ara bir gün de ki annecim ben böyle bir yemek düşündüm sen nedersin yapalım mı?(kayınvalıdeye akıl danıştığın için mutlu olur ) annecim ne pişireyim? ondan sonra da gelsin herkes akşamda eşin gelir (eşin işten gelmeye 1 saat kala ara söyle misafir geleceğini)bir güzel yemeğinizi yersiniz senin ailen eşinin ailesi..neyse zaten eşin herkesin içinde hırtlık yapamaz
sonra da senı üzmeye kalkarsa ama ben kötülük olsun diye değil canım herkes mutlu olsun diye yaptım hem annene sordum annende böyle olsun istedi dersin...(bu saatten sonra bu lafı duyup ta hala tavır yapıyorsa gerçekten acayip bi kocan olduğunu düşünürüm

)
ha hala tavır mı yapıyor bu sefer de kayınvalıdene dersın ki annecim ;
biz geçen gün seninle bir yemek düzenledik diye aramızda sorun oldu benımle konuşmuyor, sanki ben ne yaptım kötü birşey mi yaptım?diyede sor onun onay vermesini sağla.
ama şikayet gibi değil aslaaa çünkü oğlunu ona kötülersen sana direkt oğlum haklı iyi yapmış bile diyebilir...sanki ana kız dertleşiyormuş gibi bir havada söyle
oğlun senin sözünü dinler onunla bir konuş lütfen çok üzülüyorum ben seni de onu da çok seviyorum niye böyle oluyor dersin olmaz mı?
bundan sonra da işe kayınvalıdenı de katarak eşinin sana kızmasını engelleyebilirsin diye düşündüm
bu yazdığım bir örnek...artık ne istiyorsan yavaş yavaş alıştırmayı denersin eşini...