• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yicem hastanede işe girdim şimdide konuşamıyorum!

Pirasa7675

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
617
2
96
Arkadaşlar iğrenç birinden ayrıldıktan sonra, kendime bir iş buldum komşumuz aracılığıyla..
Komşumuz 12 senedir özel hastanede çalışıyor beni de oraya almak istedi.
Hayatımda hiç çalışmadım ilk defa çalışacaktım.
Neyse lise mezunu değilim henüz açıktan okuyorum, müdürle konuştum aldılar beni işe hostes olarak girdim.
Doktorların yanında vs. bi ton iş yapıyorsun neyse
1 haftayı bitirdim 2. haftadan gün alıyorum kızlar hiç bişey öğrenemedm.
Aslında öğrendm ama hastalarla iletişimim sıfır!
Ve önemli olan hastalarla iletişimmiş heycan yapıyorum hiçbişey yapamamıyorum konuşamıyorum hastaneye girdiğimde.
delircem ne olur yardım edin hastanede adım beceriksize çıktı hergün uyarı fırça yiyorum bişey öğrenemedm diye.
Halbuki öğrendm ama gösteremiyorum :43:
Deliricem eve geliyorum ağlıyorum sabır sabır diyorum napmalıyım yardım edin bana insanlarla konuşamıyorum atik değilim soğuk bi yapım var odun gibi duruyorum koşturuyorum ama yanlış yapıyorum offff
evde şakır şakır ezberliyorum hastaneye girince takılıp kalıyorum :53: hastalar geliyor doktor nerede diyor ben takılıyorum kekeliyorum bilmiyorum diyorum of .. bildiğimide unutuyorum kaç kere tuvalete girip ağladım çıldırmak üzereyim hastanede herkes üstüme geliyor benm gibi kızlar falan neden öğrenemedin hala sıfırsın diyolar tersliyolar ister istemez güvenimi kaybediyorum ve suratım düşüyor yapmak istesemde yapamıyorum..
Bölümümüde değiştiremiyorum KADIN DOĞUM bölümündeym
Ne olur yardım edin benm bu iletişim problemimi çözmem lazım işi öğrenmem lazım çünkü işe ihtiyacım var. böle iş herkese nasip olmuyor altın tepsiyle önüme iş sunuldu gelin görün sorunumu :43:

canım çok yenisin yakında daha iyi olursun,panık yapma.hastalar doktoru sordugunda doktor bey amelıyatta bırazdan gelıcek gıbı sözcükler kullan bilmıyorum vs kullanma.
kitap oku ve işi gozunde buyutme guler yuzunu eksık etme....

alışırsın canım moralini bozma.
kendini o an karşındaki hastanın yerine koy,
sana nasıl davranılmasını isterdin yada ne söylenmesini isterdin onu düşün.

Allah kolaylık versin.
Bence biraz başka açıdan bakmaya çalışabilirsin.

Hastanede olabilecek en zevkli en mutlu bölümdesin sanırım.
Hastalar birşey sorduğunda kendini sözlü sınavda gibi düşünme :)
Onlar hasta ve senden sadece yardım istiyorlar.Seni sorguya çekmiyorlar,bilgini sınamıyorlar.
Güler yüzle,sakin cevaplar vermeye çalış.Onları senden yardım isteyen bir yakının gibi görmeyi dene.İşe yarar.

Diğer kızların sözlerini boşver ama onları gözlemle...Onlar nasıl davranıyor,yerine göre soruları nasıl geçiştiriyor vs...

herkes böyle diyor.
ama yapamıyorum başka çözümü yokmudur bunun...
hergün laf azar işitiyorum sürekli örnek gösteriyorlar "bak bu kız 1 haftada işi kapmıştı, bak ben 1 günde herşeyi öğrendm" gibisinden.
bana bir OF deseler bütün moralim alt üst oluyor.
bütün gün suratımı asıyorum gülemiyorum..
heycan yapıyorum. ama bi kız var mesela veznedeyken onun yanında harikaym ..
bana işi öğretenlerin yanına gidince bi haller oluyor. :43:
annem o kişileri sevmediğinden kaynaklanıyor diyor ama bilmiyorum..
süper bi iş buldum şimdide beceriksizin tekiyim :43:
konusamıyorum takılıp kalıyorum bildiğimi unutuyorum
acaba diyorum müdürlemi konuşssam bu durumumu?
bayan zaten müdürümüz kendimi ona mı açsam :(

kaç kere çantamı alıyorum hırkamı giyiyorum çıkıyorum ki aklıma hemen bu işin çok değerli olduğu geliyor ve geri vazgeçiyorum.
bana işi öğretmeye çalışan insanlar biraz ters ve soğuk onun için öğrenemiyorum.
şikayette edemiyorum hepsi 10-15 yıllık personel..
of allahım ne olur yardım et bana deliricem eve geliyorum kaç saat ağlıyorum
herkes azarlıyor tersliyor .
nasıl alışıcam ilk iş hayatım olduğu için çok içime kapanık ve çekingenm
hastayla tek kaldğmla süper konusuyorum yanmda işi öğreten kız oldğnda takılıp kalıyorum :50:

Canım bence orada işi öğrendiysen başka bir hastanede işe gir daha rahat edersin.Şimdi orada herkes üstüne geldiği için doğru bildiğinide yapmaktan tedirgin oluyorsundur sankş herkesin gözü senin üzerinde giibi geliyordur.Bşaka bir yere girdiğinde tecrübeli olarak girersin kimsede anlamaz senin acemi olduğunu:34:

haklısnız ama tanıdık aracılığıyla girdim zar zor.
diyorumya altın tepsiyle önüme iş sunuldu :(
çok şanslıyım özel hastanede lise mezunu olmadğm halde işe girdim vs.
başka hastaneye giremem ki bu yüzden :50:
burda öğrenmem lazm kapmam lazm bişeyleri ve ben bu konuda geri kaldm sanırım
konuşamamam yanmdaki kişilerden kaynaklanıyor birazda
buna bi çözüm bulmalıyım :43:

kaç kere çantamı alıyorum hırkamı giyiyorum çıkıyorum ki aklıma hemen bu işin çok değerli olduğu geliyor ve geri vazgeçiyorum.
bana işi öğretmeye çalışan insanlar biraz ters ve soğuk onun için öğrenemiyorum.
hastayla tek kaldğmla süper konusuyorum yanmda işi öğreten kız oldğnda takılıp kalıyorum :50:

Mutsuz olduğun ve hergün ağladığın bir yerde daha fazla durma bence çalışıyorsun ama mutlu değilsin.Böyle devam edersen kendine güvenininde kaybediceksin o iş yerinde.Bence kendini ezdirme bildiklerinde başka yerde değerlendir.

Son düzenleme:
üniversite mezunları bile iş bulamıyorken sana ne güzel bi fırsat gelmiş değerlendirmelisin

panik yapma kendine güven başkalarının dediklerinin hiç bi önemi yok

hele çantayı alıpta gitmek ne demek hemen pes etme

burada işi öğrenirsin daha sonra çalışma arkadaşlarından memnun değilsen başka bölüme geçersin

ne olursa olsun tecrübe çok önemlidir

hastane de çalışmak zordur bilirim ama yapılamayacak birşey de değil

kimseye güçsüz olduğunu gösterme yoksa daha çok üstüne gelirler

Sakın vazgeçme...
İlk işe girdiğim zamanı hatırladım.
Herkes benden eskiydi,hepsi arkadaştı.Sanki gözleri üzerimdeydi,hata yapmamı kolluyorlardı.
Bana işi gösteren kız,biraz bilmiş ve ezici davranmıştı (veya bana öyle gelmişti).
İşi kavrayınca farkettim ki aslında çok kısa ve pratik anlatılacak konuları,gereksiz uzatıp karmaşıklaştırmış.
Sana da öyle olacaktır.Şu an sadece gerginsin,beceriksiz değilsin.Onlar senden daha becerikli değiller,sadece daha alışkınlar.

Selamlar...Annem 30 yildir hemsire. Ozel de ve devlet hastanesinde gorev yapti. Ben haliyle hep hastahanelerde bulundum kucuklugumden beri. Nerdeyse benim ikinci evim diyebilirim. Musteri hizmetleri bolumlerinde calistim ama hastahane degildi genede iki deneyimimi birlestirerek gozlemlerimi senle paylasarak sana yol gostermek isterim.Simdi benim gordugum ozel klinikte calisan bayan arkadaslar numara usulu calisiyordu seninde ayni durumda oldugunu dsuunuyorum. Oncelikle yapilan hizmetleri, enjeksiyon,muayene ucreti, sigorta ne kadar karsiliyor, aradaki farki ne kadar odeyecek hasta bunlari bilmen gerekir. Ayrica doktorunu takip etmelisin gozun hep doktorunu hemsireni izlemelisin. Bunlar cok onemli.Oncelikle numara olayini duzenlemelisin, sonra hastalara yardimci olmali guler yuzlu davranmalisin, eger sana doktor nerede diye soruyorlarsa cevabini rahatlikla verebilmelisin. Duruma gore: Mesgul su anda hastasi var , sizinle ilgilenecek, numaraya gore alim yapiyoruz numarani takip et teyzecigim gibi cevaplar vermelisin. Doktor eger ogle yemeginde ise cikmissa veya diger odalardaysa bulup haber vermelisin.Hasta dosyalarini girdi ciktilari takip etmelisin. Bunda zorlanacak birsey yok. Rahat ol cok rahatsiz isen kucuk sohbetler et insanlarla aradaki sogukluk gider.... mesela soyle Allah sifa versin size,doktorumuz cok iyidir hic korkmayin memnun kalacaksiniz,bir dahaki sefere cayimizi icmeye gel Ablacigim,Teyzecigim ... gibi... Inanki bazen hastalar annemin cayini icmeye geliyorlardi cunku cok seviyorlardi:D Bunlar guzel seyler yakin ol insanlara.Korkma kendine guven, surekli kendine tekrarla bunlari... insanlar bu hastaneyi seviyor, bize guveniyorlar o yuzden bizi sectiler... doktorumuz hemsiremiz cok iyi kaliteli hizmet veriyoruz. Burada calismayi seviyorum, guler yuzlu , sicakkanli bir insanim,insanlara yardim etmeyi seviyorum, ise yarar bir insanim....bunlari tekrar et insanin inandigi bir isi yapmasi oncenin kendinin inanmasi cok onemli. Insanlari sakinlestirmeyi ogren.Sabirli olmayi ogren,kotu birsye diyen olursa her zaman bunun bir is oldugunu hatirla otomatik cevaplar ver. Size en iyi hizmeti vermek icin buradayiz, durumunuzu anliyorum, elimizden geleni yapacagiz de ve her zaman gulumse. Gelen insanlari hosgeldiniz nasil yardimic olabilirim diye karsila ve giderken mutlaka gene ilgilenerek yolla. Eminim cok basarili olacaksin. Sadece sakin ol.Bir laf var Amerika da soylenen fake it till u make it... anlami su : basarana kadar basariliymis gibi davran.berecene kadar falso verme isine hakimmis gibi davran insanlar cakmasin.:))) kendine guvenmen yeterli olacaktir.

Son düzenleme:
Rahat ol, kasma kendını. normalde nasılsan
hastalara v e herkese oyle davranmaya calıs.
baktın daralıyorsun zorlandıgını hıssedıyorsun
derın nefes al, işine konsantre olmaya calıs.
kımse dogar dogmaz ogrenmedı yaptıgı işi.
sana ogreten kısılerde bır zamanlar tecrubesız ve bılgısızlerdı
zamanla sende ısıne daha cok konsantre olursun merak etme
yeter kı kasma kendını ve işini sevmeye calıs :34:

daha 1 hafta olmuş, dur bakalım... o insanlar da seni yıldırmaya çalışıyo herhalde, sakın fırsat verme onlara.

bakarsın geç öğrenirsin ama zehir gibi olursun belli mi olur?

hastaların sorduğu sorulara da biraz düşün sonra cevap ver. ayrıca hastalar ne düşünürse düşünsün. boşver :34:

ilk işe başladığım zamanı hatırladım. sanki dünyanın en kötü şeyiydi ufak hatalar yapmak. şimdi gülüyorum. sen de öyle olacaksın :34:

Hepinize teşekkür ederm :(
kasmamaya çalışıyorum sürekli yanımdakiler uyarıyor düzeltiyor bağrıyor kızıyor moralimi alt üst ediyorlar..
sırf yanımdakilerden şikayetçiyim bu konuyu bölümümüzün şefi yani komşumuzla konuştum yapabilcek bişey yok dedi.
müdür hanım bu bölümüden ayırmak istemiyor seni dedi.
1-2 saatliğne çocuk bölümüne geçtim, çok iyidi oradaki kızlar inanın 2 saatte öğrendm hemen hemen.
ama burada 1 haftadır deliricem psikolojm alt üst oldu dayanamıyorum çıkamamda işimden fıstık gibi iş bulmuşum.
ama yanmdaki kişiler mahfediyor benii :43: :14:

senin oraya torpille geldiğini bildikleri için seni ezmeye çalışıyorlar...psikolojik baskı kurmaya seni üzmeye ve şaşıtmaya çalışıyorlar...herşeyin bedeli olduğunu düşün bu kadar işsiz varken tepsi içinde sunulmuş bir işin varsa şanslı olduğunu ve seni tanıdıkça seveceklerini ve sana alışacaklarını düşün yada umut et...işinden de çıkma tabii...kolay gelsin....

Arkadaşlar iğrenç birinden ayrıldıktan sonra, kendime bir iş buldum komşumuz aracılığıyla..
Komşumuz 12 senedir özel hastanede çalışıyor beni de oraya almak istedi.
Hayatımda hiç çalışmadım ilk defa çalışacaktım.
Neyse lise mezunu değilim henüz açıktan okuyorum, müdürle konuştum aldılar beni işe hostes olarak girdim.
Doktorların yanında vs. bi ton iş yapıyorsun neyse
1 haftayı bitirdim 2. haftadan gün alıyorum kızlar hiç bişey öğrenemedm.
Aslında öğrendm ama hastalarla iletişimim sıfır!
Ve önemli olan hastalarla iletişimmiş heycan yapıyorum hiçbişey yapamamıyorum konuşamıyorum hastaneye girdiğimde.
delircem ne olur yardım edin hastanede adım beceriksize çıktı hergün uyarı fırça yiyorum bişey öğrenemedm diye.
Halbuki öğrendm ama gösteremiyorum :43:
Deliricem eve geliyorum ağlıyorum sabır sabır diyorum napmalıyım yardım edin bana insanlarla konuşamıyorum atik değilim soğuk bi yapım var odun gibi duruyorum koşturuyorum ama yanlış yapıyorum offff
evde şakır şakır ezberliyorum hastaneye girince takılıp kalıyorum :53: hastalar geliyor doktor nerede diyor ben takılıyorum kekeliyorum bilmiyorum diyorum of .. bildiğimide unutuyorum kaç kere tuvalete girip ağladım çıldırmak üzereyim hastanede herkes üstüme geliyor benm gibi kızlar falan neden öğrenemedin hala sıfırsın diyolar tersliyolar ister istemez güvenimi kaybediyorum ve suratım düşüyor yapmak istesemde yapamıyorum..
Bölümümüde değiştiremiyorum KADIN DOĞUM bölümündeym
Ne olur yardım edin benm bu iletişim problemimi çözmem lazım işi öğrenmem lazım çünkü işe ihtiyacım var. böle iş herkese nasip olmuyor altın tepsiyle önüme iş sunuldu gelin görün sorunumu :43:

henüz çok yenisiniz, bizim işimiz (bende dahil ) karşımızdaki kişilerle iletişim kurmak ,ben ilk ay hiç işe ğitmek istemedim ,aglaya aglaya , ama ben internetten daha neler yapabilirim kendimi nasıl ifade edebilirim nasıl geliştirebilirim diye araştırmalar yapıyordum . ve çok önemli bir kişinin asistanlıgını yapma görevi verildi şimdi 2,5 yıl oldu rabbime binlerce kez hamd olsun iyiki ozamanlar yılmamışım, ve benim ayagımı kaydırıp kendileri geçmek isteyen okadar kişi vardı ki ,iyi ki onlara fırsat vermemişim inanıyorumki sende yılmayıp uzun seneler çalışacaksın bak şans ayagına kadar gelmiş kimseye fırsat verme .

canım benım yaa şöyle düşün birde sana soru soranlar senden yuksek ınsanlar degıl..onlarda senın benım gıbı ınsanlar sonucta yanı karsında başbakan yok kı kekelıyesın...aksine sen onlardan bır adım öndesın senden öğrenmeye calsııyorlar kı burdan hesap et mertebe farkını.....

yanı kendıne guvenmelısın tatlım ınsanlar bır sey sordukları zaman sankı cokkk normalmıs gıbı cvplamalısın...asla karsındakını buyutme gozunde sankı bır sohbet ortamındaymıssın gıbı dusun..etrafındakı azarlayanlarıda kaıdeye bıle alma hatta o kadar cok kendıen guvenkı ve bu ısı basarkıı bırdaha bırak azar yemeyı yanına bıle gelemesınler senden ders alsınlar :) iletişim konusunda..

bilmiyorum en kadar yardımcı oldum ama ben lise mezunuyum bende ömrüm boyunca çalışmadım ama ınsanlarla ıletısımım son derece gucludur hastaneye gıttıgım zaman bana bırı bır yerı veya bir bölümü sordugu zaman yetkılı gıbı cvp verebılıyorum rahatlıkla ve bu cok hosuma gıdıyor .. bence cok sanslısın yaa çalısıyorsun para kazanıyorsun ne guzel kendını gelıstırmen ıcın ımkan önünde en ıyı sekılde degerlendır :)

BAŞARILARRRR :) BEBİŞİMMM :34::34:

Derdini okuyunca sende kendimi gördüm. Ben ilk çalışmaya başladığımda 16 yaşındaydım ve inanılmaz içine kapanık ve çekingendim. Hata yapmaktan korkuyordum, en küçük hatamda ne kadar beceriksiz olduğumu düşünüyorlar diye üzülüp ağlıyordum. Bilmediğim birşey soracaklar diye telefonlara bakmaya çekinirdim ki zaten o korkudan bildiğimide unutuyordum. Bu yüzden azar işitiyor ağlıyor sonra bidaha azar işitip bidaha ağlıyodum. Derken daha sağlam durmaya başladım, işin ilmini öğrendikçe azarlayanlar sustu ağlamalar kesildi. Sende sabret alışırsın hatta kurdu olursun. Her insan farklıdır onlar seni kıyaslasada sen kendini bil ve kimseyle kıyaslayıp ruhunu sıkma...

Back
X