• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yicem yardım edin :(

Galiba doğrusu o bnde kendime bisey olmasından değil de cocugu hastalandirirkm diye korkuyorum gece uyumuyo sabah uyuyo biraz en azından kendi evimde o uyuyunca rahat rahat uyurum burda oturma odasında yatiyoruz misafir falan geliyo uyuyamiyorum yanlarında yada içeri dışarı çıkıldıkça tedirgin oluyo uykum dinlenemeyince de gece halim kalmiyo ne diye dogurdum falan diom lohusa depresyonu mudur nedir

Merhaba arkadaşlar geçen hafta cuma doğum yaptım. şimdiden çok yoruldum napicam nasil buyuycek benmi abartiyorum bilmiyorum. evim sobali sezeryan doğum yaptım o yüzden annemgilde kalıyorum şimdi onların evide sobali ama en azından bulasik çamaşır derdim yok. ama evleri küçük 1+1 o yüzden oturma odasında kardeşlerim yatiyo ve bende onların yanında yatıyorum. çocuk gündüz duruyo gibi ama gece agliyo sürekli durmuyo çocuklar da okula gidiyolar sabah uykusuz kalicak diye kendimi parcaliyorum şimdi dikislerim alındı kendimi iyi hissediyorum evime gitsem yapabilirmiyim tek basima bakabilirmiyim çocuğa napariz nasil ederiz bilemedim bi akıl verin. cocugu nasil sakinlestiririm nasil bakmaliyim yenidogan bebeğe gazida var :KK43:

Bebeğiniz hayırlı olsun allahım sağlıklı uzun ömür nasip etsin. Bence kendi evinizde daha rahat edersiniz. Kardeşlerinizin stresi de olmaz. Bebek uyuduğunda siz de uyursunuz. Hem dinlenmiş olursunuz hem sütünüz çoğalır. İş güç pek yapmazsınız eşiniz akşam gelince veya anneniz gün içinde uğrayıp yapar. Ben ikizlerimi tek başıma büyüttüm
Gerçi 6 aydan sonraydı ama inanın yanımda biri varkenden daha rahat ve mutluydum. Evde biri olunca iş yükü hafifliyo ama iş de katlanıyo. Bence kendinize güvenin. Pek iş yapmayın. Ev biraz kirli kalırsa canınızı sıkmayın. Bugûnler gəçicek. Tadını çıkarın.

Dünyada doğum yapan 10 kadından 9’unu şöyle bir yoklayan “annelik hüznü”, biraz daha azını etkileyen “lohusa depresyonu”, çok çok azını da maalesef delirten “lohusa nevrozu” ne biliyor musun? Yaşadıklarına çok üzüldüm ve kızının şu anda sağlıklı olmasına da bi o kadar sevindim ama konu sahibine kızman çok anlamsız. Yeni doğum yapmış kadınlara mümkünse biraz anlayış gösterelim.
A evet bu konulardan bihaberim henüz kucağıma alamadığım bebeğimin hayati tehlikesi her an her dk beynimi kemirdiği için;ben bu çocuğa nasıl bakıcam nasıl gazını alıcam nasıl banyo yaptırıcam offf çok sıkıldım yoruldum hayatım b...m b....k oldu gibi adı herneyse hüzün depresyon nevroz gibi şeylere giremediğimden anlayışsız davranmış olabilirim.evladını kaybetme korkusunu çalan her tlfda yaşayan bir anne anlayabilir beni anlamanızı beklemiyorum umarım hiç bir zaman da anlamazsınız.

Kizicak naptim anlamadim zor bi durum sizin içinde ama fikir istedim sizden dikislerim kötü olurda tekrar hastaneye dusermiyiz yoksa öyle böyle annemgilde kalmaya devammi ediyim
Geçmiş olsun annenizin evi yakınsa gündüz gidip gece kendi eviniz de kalsanız öyle bir imkanınız yoksa annenizin yanında biraz daha kalım bence sezeryan olmuştum bence biraz daha toparlan senin için daha iyi olur

Anneniz size yakın oturuyorsa gündüz yanınıza gelebilir gece kalması onun evinin düzeni açısından zor görünüyor.Evde sobayı sabah eşiniz yakar ki siz de yakabilirsiniz bi de hafif hafif yemekler yaparsınız dikkat edin gaz yapan yiyecekler yemeyin ,bol bol rezene ve Meryem hort için bebeğinize de verin.Kullanma şekillerine internetten bakabilirsiniz.Üşütmemeye özen gösterin ,bebeğinize de kaygıyla değil sevgiyle şükürle yaklaşın sonuçta zor günlerin çoğunu atlatmışsınız inşallah .Çocuk bakmakta bir şey yok bu heyecanın tadını çıkarın bu heyecana hasret birçok kadın olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

A evet bu konulardan bihaberim henüz kucağıma alamadığım bebeğimin hayati tehlikesi her an her dk beynimi kemirdiği için;ben bu çocuğa nasıl bakıcam nasıl gazını alıcam nasıl banyo yaptırıcam offf çok sıkıldım yoruldum hayatım b...m b....k oldu gibi adı herneyse hüzün depresyon nevroz gibi şeylere giremediğimden anlayışsız davranmış olabilirim.evladını kaybetme korkusunu çalan her tlfda yaşayan bir anne anlayabilir beni anlamanızı beklemiyorum umarım hiç bir zaman da anlamazsınız.
Acıları kıyaslamanın hiçbir zaman fayda sağladığını görmedim. Herkesin derdi kendine. Allah senin, benim, hepimizin çocuğuna sağlık sıhhat versin.

agir kaldirma sobayla felan ugrasma hic. kaldircagin tek sey bebegin. ayaklarini sicak tut. üşütmemeye çalıs. birsey olmaz.esinde yardim etsin. sıkıntı etme. bebegini kendi evinde büyüt alissin yavrucuk.

Acıları kıyaslamanın hiçbir zaman fayda sağladığını görmedim. Herkesin derdi kendine. Allah senin, benim, hepimizin çocuğuna sağlık sıhhat versin.
Tabi tabi orası öyle.diyeceğim o ki insan sınanmadığı bi acı üstüne de kolay atıp tutuyor benim anlamlandıramadığım isimlendiremediğim lohusa şeysine tepkim gibi ya da sizin;evladını kaybetme korkusunu bu kadında lohusayken yaşadı demek ki bi üst levelden konuşuyor diyip empati kuramadığınız gibi.aminn Allah herkesin evladına sağlıklı uzun ömürler nasip etsin

Galiba doğrusu o bnde kendime bisey olmasından değil de cocugu hastalandirirkm diye korkuyorum gece uyumuyo sabah uyuyo biraz en azından kendi evimde o uyuyunca rahat rahat uyurum burda oturma odasında yatiyoruz misafir falan geliyo uyuyamiyorum yanlarında yada içeri dışarı çıkıldıkça tedirgin oluyo uykum dinlenemeyince de gece halim kalmiyo ne diye dogurdum falan diom lohusa depresyonu mudur nedir

Canim korkma hicbise olmqz yapabilirsin.annenlerde 10 gunu tamamla evine gec dikislerin iyilesir birde bebegine gece gunduzu ogret gunduz emzirirken altini degistirirken falan konus gece mumkun oldugunca kisik sesle konus ve 7 7 bucuk gibi yattigi odanin isigini kapat gunduz uyaninca da perdeleri faln ac isik olsun evde.be bunun cok faydadini gordum gazi icinde dr la konus damla verebilirsin.ben kundak yapiodum her uyidugunda mesela onunda cok faydasini gordum ama kundakta bacaklarini gevsek kollarini siki sarmalisin.

Ilk cocugum napicami nasil yapicami bilmiyorum afalliyorum birazda o yüzden yardım istedim sadece verebilceginiz tavsiyeleriz varsa diye. teşekkür ederim sizede bu arada.
Bocalaman çok normal. Birçoğumuz senin gibiydik. Benim tavsiyem ne kadar çabuk kendi işini kendin görmeye başlarsan o kadar çabuk alışırsın yeni hayatına. Kolaylıklar diliyorum.

Sikiniyo surekli çocuk ya gazi mi tam cikmiyo napiyo doyurdugum halde elini emiyo az gelio galiba die mama veriyorum doğduğunu bilmio sonra kusiyo

benim de bebegim 3 aylik olmak uzere, dogumumda dahil hep tek basinaydim sadece esim vardi yanimda.. o da 4. gun ise basladi.. inanin bir bebek nasil tutulur onu bile bilmiyordum:) ilk zamanlar kafayi yemek uzereydim, cocuk yaptigima cok pisman oldugum zamanlar oldu, o agladi ben agladim..
oncelikle ilk zamanlariniz oldugu icin surekli emmek isteyecektir, emzirin gitsin tek bildigi sey sizsiniz.. her emmek istemesi ac oldugu ocin degildir, tek bildigi emmek unutmayin..
esiniz insallah yemek ve ev isleri konusunda anlayis gosterir ve yardimci olur, bebegi de onla yikayabilirsiniz..
mutlaka bir duzen olusturmaya calisin, emme, oyun, uyuma gibi..
Unutmayin o derdini sadece aglayarak anlatabiliyor, yeni dunyasina alismaya calisiyor..
Sabirli olun, 2. aya yaklasirken her sey daha da duzeliyor.. cunku onu tanimaya basliyorsunuz
gaz icin damla kullanabilirsiniz, bir de ayse oner gaz masaji var, gercekten cok etkili tavsiye ederim.. babalar daha iyi gaz cikariyor bu arada:)
Cok cabuk buyuyor bebisler, zor gunlerin gececegini bilin ve her anin tadini cikarmaya calisin.. onlarin bir tebessumu her seyi unutturuyor..

Son düzenleme:
benim de bebegim 3 aylik olmak uzere, dogumumda dahil hep tek basinaydim sadece esim vardi yanimda.. o da 4. gun ise basladi.. inanin bir bebek nasil tutulur onu bile bilmiyordum:) ilk zamanlar kafayi yemek uzereydim, cocuk yaptigima cok pisman oldugum zamanlar oldu, o agladi ben agladim..
oncelikle ilk zamanlariniz oldugu icin surekli emmek isteyecektir, emzirin gitsin tek bildigi sey sizsiniz.. her emmek istemesi ac oldugu ocin degildir, tek bildigi emmek unutmayin..
esiniz insallah yemek ve ev isleri konusunda anlayis gosterir ve yardimci olur, bebegi de onla yikayabilirsiniz..
mutlaka bir duzen olusturmaya calisin, emme, oyun, uyuma gibi..
Unutmayin o derdini sadece aglayarak anlatabiliyor, yeni dunyasina alismaya calisiyor..
Sabirli olun, 2. aya yaklasirken her sey daha da duzeliyor.. cunku onu tanimaya basliyorsunuz
gaz icin damla kullanabilirsiniz, bir de ayse oner gaz masaji var, gercekten cok etkili tavsiye ederim.. babalar daha iyi gaz cikariyor bu arada:)
Cok cabuk buyuyor bebisler, zor gunlerin gececegini bilin ve her anin tadini cikarmaya calisin.. onlarin bir tebessumu her seyi unutturuyor..
Yenidogan da da bu düzen oluşur muyki olsada nasil yapcam. şimdi emiyo mesela emerken sakinlesiyo bırakınca yine agliyo memede uyumak istiyo uyuyo bırakınca agliyo cildircam

Evine gitmen en mantıklısı. . Ben çocuklarıma kendim baktım .babam kanser olduğu için annem birkaç gün gelip dönüyordu .bir yerden başlamalıyım, yalnızım artık ,dedim ve kendime inandim ..Çok da zorlandım ama BEN baktım ..lohusayken insanın kimseyi çekecek hali olmuyor ,kayınvalidem iyi bir insandır ama annemden başkasını istemedim ve eşimin de büyük yardımlarıyla ipi gogusledim. .geçecek bu günler ,büyüyecek bebisin ,yaşanan herşey birer anı olarak kalacak.şuan sana çok çekilmez gelseler bile ..kolaylıklar diliyorum. .

Yenidogan da da bu düzen oluşur muyki olsada nasil yapcam. şimdi emiyo mesela emerken sakinlesiyo bırakınca yine agliyo memede uyumak istiyo uyuyo bırakınca agliyo cildircam
iste o duzen de 2. aya yaklasirken oluyor, ayni beni anlatmissin,. birebir ayni durumdaydim inan, omrumun geri kalani boyle emzirerek gececek heralde diye dusunmustum.. emerken uyuyor, besige koyunca falan agliyor ya, daha sonralari emiyor, sonra 1 saat fln duruyor kendi kendine, ya da ben oynuyorum konusuyorum onunla. sonra da uyutuyorum.. gececek annesi, sabirli ol..

saglikli dogan her bebegin sorunu gaz. gazini çıkardıktan sonra bir problem lalmaz. yeerince emzirip gazini çıkaracaksınız oylece uyursa gece uyumaz bebek. bir gogsunu emzirip hemen dik tutup gazini cikarip digeriyle devam edeceksiniz. gaz problemi olmayan bebegin uyku ve emme duzeni kolay oturuyor. 45 dk gaz cikardigimizi bilirim..

Sikiniyo surekli çocuk ya gazi mi tam cikmiyo napiyo doyurdugum halde elini emiyo az gelio galiba die mama veriyorum doğduğunu bilmio sonra kusiyo
işte bunlarin hepsinin sebebi gaz.. mama vermenize gerek yok ki emdikçe sutunuz artar. sut icin kafaniz rahat olsun bol su icin ben 7 8 litre icerdim icim yanardi. sonra da emzirin dinlenin her anin tadini cikarin

Merhaba arkadaşlar geçen hafta cuma doğum yaptım. şimdiden çok yoruldum napicam nasil buyuycek benmi abartiyorum bilmiyorum. evim sobali sezeryan doğum yaptım o yüzden annemgilde kalıyorum şimdi onların evide sobali ama en azından bulasik çamaşır derdim yok. ama evleri küçük 1+1 o yüzden oturma odasında kardeşlerim yatiyo ve bende onların yanında yatıyorum. çocuk gündüz duruyo gibi ama gece agliyo sürekli durmuyo çocuklar da okula gidiyolar sabah uykusuz kalicak diye kendimi parcaliyorum şimdi dikislerim alındı kendimi iyi hissediyorum evime gitsem yapabilirmiyim tek basima bakabilirmiyim çocuğa napariz nasil ederiz bilemedim bi akıl verin. cocugu nasil sakinlestiririm nasil bakmaliyim yenidogan bebeğe gazida var :KK43:

ben de sezaryen doğum yaptım, kızım 15 günlük olduğundan beri 7/24 tek başıma bakıyorum, kafayı yiyecek bir durum yok. dikişlerinize de hiçbişey olmaz merak etmeyin. sadece üşütmemeye çalışın, iyi giyinin. tercihen bir sling alın ve bebeği göğsünüze bağlayın gün içinde. hem üşümez, hem de anne karnında hissettiği için huysuzluk yapmaz, hem de gaz sancılarına en iyi gelen şey, hem de siz belinizi karnınızı sıcak tutmuş olursunuz.

saglikli dogan her bebegin sorunu gaz. gazini çıkardıktan sonra bir problem lalmaz. yeerince emzirip gazini çıkaracaksınız oylece uyursa gece uyumaz bebek. bir gogsunu emzirip hemen dik tutup gazini cikarip digeriyle devam edeceksiniz. gaz problemi olmayan bebegin uyku ve emme duzeni kolay oturuyor. 45 dk gaz cikardigimizi bilirim..
Kipirdatinca geri uyaniyo korkuyom yine uyanicak diye. göğsünde uyuyo şimdi biraksam yine agliycak gazi nasil cikarcam dokununca uyaniyoda. Bide sarilik oldu 2 saatte bi emzirmem gerekiyo uykuya daldığında da ben kaldiriyom tekrar sarilik olmasın die

Kizicak naptim anlamadim zor bi durum sizin içinde ama fikir istedim sizden dikislerim kötü olurda tekrar hastaneye dusermiyiz yoksa öyle böyle annemgilde kalmaya devammi ediyim
Altına kalın pijamanı kilotlu çorabını patiğini giy sırtına yeleğini tak. Kalınca bir bez olur şal olur atlı olur dikişinin üzerinden sar hiç bir şey olmaz Allahın izniyle. Özellikle ayaklarını sıcak tut. Kendi evine git orda daha rahat edersin. Ev temizliğine biri gelsin komşun falan yemeğini yaparsın nasılsa. Bol bol su iç hamilelikten kalan vitamin haplarını lohusalığın geçene kadar düzenli olaral kullan. Bol bol emzir çocuğunu. Geceleri eşin kalksın bebek ağladığında . Senin uyumam lazım. Uyur dinlenirsen sütün bol olur. Gündüz halledersin. Olmadı gece için sağ sütünü babası biberonla versin. Bebeğin gündüz uyuduğunda sen de onunla uyu yarım saat bir saat o bile yeter.

Back
X