- 20 Nisan 2020
- 285
- 221
- 33
- Konu Sahibi azicikturuncu
Kızlar gebeliğimi öğrendiğimde yapılan tokso testimde bağışıklığım olmadığı ve şuanda da enfeksiyonu geçirmediğim çıkmıştı. Sağlıklı bir şeyler yemiş olayım diye iş yerinde öğlenleri sezar salata yemeye başlamıştım. Hem iyi hissettiriyordu. 3-4 kere yedim. Dün biri hamile olduğumu öğrendi ay kesin toksoplazma kaptın falan dedi. Ben bunun bu şekilde bulaşabileceğini bilmiyordum. Aynı salatadan gebelikten önce de birkaç kere yedim, aynı yerde. E lahmacuna koyulan yeşillikler, hamburgerdeki marullar derken bu hastalıkla daha önce hiç karşılaşmamışım o yüzden ihtimal vermiyordum. Yok ya yıkıyorlardır bir şey olmaz herhalde dedim söyleyen kişiye. Aaa kesinlikle hayır olmaz falan dedi. Dünden beri ağlamaktan gözlerim şişti. İşe geldim ama zombi gibiyim. Eşim ve kayınvalidem fazla stres yaptığımı söylediler. Beslenme düzenin pek değişmedi olsa şimdiye kadar olurdu dediler. Ben yine de yarın doktoruma bir hafta sonra testi tekrarlayabilir miyiz diye soracağım… Kağan Kocatepe’yi dinledim çok az bu tip vakalar diyor hatta yeşillikten pek bahsetmiyor bile. Umarım kapmamışımdır. Herkes (ailem hariç) yeşillik yediğim anda paraziti kesin kaptım gibi konuşuyor. Kafayı yiyeceğim gerçekten.