Kafayı yiyeceğim lütfen bakın… Toksoplazma illeti

azicikturuncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2020
285
221
33
Kızlar gebeliğimi öğrendiğimde yapılan tokso testimde bağışıklığım olmadığı ve şuanda da enfeksiyonu geçirmediğim çıkmıştı. Sağlıklı bir şeyler yemiş olayım diye iş yerinde öğlenleri sezar salata yemeye başlamıştım. Hem iyi hissettiriyordu. 3-4 kere yedim. Dün biri hamile olduğumu öğrendi ay kesin toksoplazma kaptın falan dedi. Ben bunun bu şekilde bulaşabileceğini bilmiyordum. Aynı salatadan gebelikten önce de birkaç kere yedim, aynı yerde. E lahmacuna koyulan yeşillikler, hamburgerdeki marullar derken bu hastalıkla daha önce hiç karşılaşmamışım o yüzden ihtimal vermiyordum. Yok ya yıkıyorlardır bir şey olmaz herhalde dedim söyleyen kişiye. Aaa kesinlikle hayır olmaz falan dedi. Dünden beri ağlamaktan gözlerim şişti. İşe geldim ama zombi gibiyim. Eşim ve kayınvalidem fazla stres yaptığımı söylediler. Beslenme düzenin pek değişmedi olsa şimdiye kadar olurdu dediler. Ben yine de yarın doktoruma bir hafta sonra testi tekrarlayabilir miyiz diye soracağım… Kağan Kocatepe’yi dinledim çok az bu tip vakalar diyor hatta yeşillikten pek bahsetmiyor bile. Umarım kapmamışımdır. Herkes (ailem hariç) yeşillik yediğim anda paraziti kesin kaptım gibi konuşuyor. Kafayı yiyeceğim gerçekten.

Hiç olmayan bileyin bu kadar abartılması hamilelik duygusallığına veriyorum bu olayı ortaya atan arkadaşınız mı herkimse lütfen ondan da uzak durun

Doktora gittiğinizde bu durumu anlatın bilgilendirsin sizi her konuşanı ciddiye almayın. Çiğ etten geçme ihtimali daha çok ama doktorunuz size anlatır zaten

Zaten iyi pişmemiş eti yiyemem et yemeği de yapmıyorum. Dokunmak yok yani. Yediğim salatadan böyle bir şey olabileceği ihtimali beni dehşete düşürdü. Teşekkür ederim

Siz hiç yememeye devam edin, ben de yemiyorum dışarıda salata evde kendim yıkarken de tek tek yıkıyorum.
Dışarıda et yiyeceksem çok pişirmelerini özellikle söylüyorum
Salatadan bu kadar korkmanıza gerek yok, çiğ et kedi dışkısı falan daha riskli bu konuda.
Testi de tekrarlarsınız içiniz rahat eder.
Ama bence yine de dışarıda salata yemeyin, toxoplazmadan ziyade ilaç kalıntısı olur ishal kusma vs yapar zaten dışarıda salata çok sağlıklı bir sey değil.
Yaptığınız stres daha zararlı şu an vücudunuza

Korkmayın, o kadar çok kadın bu konuda bilinçsiz hamile kalıp sağlıklı bebek doğuruyor yoksa etraf engelli bebekten geçilmezdi biz önlem olarak çiğ ete eldivensiz dokunmayalım sebze meyveyi dışarda yemeyelim bundan sonra ben her gün işe evden yaptığım salataları götürürüm karbonatlı ve sirkeli suda bekletirim önce

Ailem neden kafayı yemiş olsun anlayamadım
Arkadaşım alt tarafı yediğiniz bir salata yüzünden hamile kadını böylesine endiselendirip ağlatan aile bana hiç normal gelmedi. Toksoplazma olur da bebeğinize bir şey olur mu bilemem ama o ailenin evhamindan bir şey olur bence, az kulağınızı tıkayin

A yok siz yanlış anladınız, aksine ailem böyle şeyleri çok düşünmeyip stres yapmamamı söyledi. Beni telaş ettirenler iş yerindekiler maalesef

merhaba, ben toksoplazmanın çiğ et ve kedi dışkısından geçtiğini biliyorum. Salata iyi temizlenemediği için yemeyin derler genelde başka tür bakteri/virüs olmasın diye. Ben hamileliğimin en başında bilmeden etli çiğ köfte yemiştim. Çok korkmuştum şükür bir şey olmadı. ihtimal o kadar düşük ki.. bugüne kadar neler neler yedik kapmamışız öyle düşünün. tabi testi tekrarlayın içiniz rahat etsin. ama size bunu söyleyen insan açık bir cahil ve iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Ben de kesinlikle iyi niyet göremiyorum o kişinin söylediklerinde.
Bir şey olmadığına sevindim sağlıkla ilerlesin gebeliğiniz
Yarın kontrolüm var bu endişelerimi de söyleyeceğim

Ben de kesinlikle iyi niyet göremiyorum o kişinin söylediklerinde.
Bir şey olmadığına sevindim sağlıkla ilerlesin gebeliğiniz
Yarın kontrolüm var bu endişelerimi de söyleyeceğim
Sizinle aramızda bir buçuk hafta var ben 4 buçuk haftalık gebeyim.Kalp atışını duydunuz mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…