Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yememesi ciddi bir sorun degil. Küçük çocuklarda genellikle iştahsızlık olabiliyor. Kendini tutup tuvaletini yapmamasi sıkıntı ama o da geçicidir. Cocuklarin dünyası cok farkli. Korkmuştur kendince wc ile ilgili bir durumdan dolayı.Dediginiz gibi zorlamadan wc sıkıntısını gidereceksiniz.Büyüyene kadar türlü türlü huylariyla karşılaşıyoruz. Bu da bir süreç, sıkmayın caninizi geçer.Bu dert değil demeyin sakın,çocukla ilgili olabilir ama çok mutsuzum bundan büyük derdim yok şu günlerde...
3 yaşında oğlum var.Normalde iştahlı bir cocuktu ve tuvalet sorunu da yoktu.26 aylıkken tuvalet eğitimi verdik sıkıntılı değildi.
Ne oldu bilmiyorum bir aydır sabah kahvaltısi ile yaşıyor,gün içinde bazen ekmek yiyor elinde,çok nadir iki üç kaşık yemek ya da çorba,bu kadar..zayıfladı resmen.kakasini da tutuyor bir aydır,kendi haline bırakıyoruz olmuyor,zorluyoruz zorla yaptırıyoruz bu sefer de psikolojisi için iyi değil diye geri çekiliyoruz.Tuvalette kaka yapmaktan korkuyormus,kulodunu istiyor tutamayacak kadar olduğunda..
Annem ben işteyken doktora goturdu,bir şurup iki de krem verdi iki kere tuvaletini yaptı zar zor ama yeme içme konusu aynıo aç geziyor ben yiyorum.. Hacettepe den randevu aldım fakat boşanma duruşmamin olduğu güne verdiler iptal etsem olmuyor etmesem olmuyor..
Bu çocuk neden yemiyor geçici bir süreç mi ?
Bu arada geniz eti varmis onunla ilgisi var mı bu iştahsızlıgin.Az önce üç ayrı sevdiği şeyi yaptım üçüne de bakior ve benim karnım tok diyor yemiyor ekmek tirtikladi en son.Kafayi yemeye az kaldı hanımlar bu durum geçici mi
Ne yapmalıyım
Hicbir şey söylemedi,uyurken ağzı açık mı oluyor horluyor mu dedi evet dedim,burun spreyi verdi sadeceKızımın da geniz eti%50 büyümüş. Doktor daha büyürse ameliyat dedi
Sizin ne kadar büyük?
zaten onun midesi ufacık bu kadar sıkma annelerimiz bizi hic böyle beslemedi valla ne arkamızda gezdirler ne bisey pasa gibi olduk o yuzden sen cocuga sarma bosver yer acıkıncaBu dert değil demeyin sakın,çocukla ilgili olabilir ama çok mutsuzum bundan büyük derdim yok şu günlerde...
3 yaşında oğlum var.Normalde iştahlı bir cocuktu ve tuvalet sorunu da yoktu.26 aylıkken tuvalet eğitimi verdik sıkıntılı değildi.
Ne oldu bilmiyorum bir aydır sabah kahvaltısi ile yaşıyor,gün içinde bazen ekmek yiyor elinde,çok nadir iki üç kaşık yemek ya da çorba,bu kadar..zayıfladı resmen.kakasini da tutuyor bir aydır,kendi haline bırakıyoruz olmuyor,zorluyoruz zorla yaptırıyoruz bu sefer de psikolojisi için iyi değil diye geri çekiliyoruz.Tuvalette kaka yapmaktan korkuyormus,kulodunu istiyor tutamayacak kadar olduğunda..
Annem ben işteyken doktora goturdu,bir şurup iki de krem verdi iki kere tuvaletini yaptı zar zor ama yeme içme konusu aynıo aç geziyor ben yiyorum.. Hacettepe den randevu aldım fakat boşanma duruşmamin olduğu güne verdiler iptal etsem olmuyor etmesem olmuyor..
Bu arada geniz eti varmis onunla ilgisi var mı bu iştahsızlıgin.Az önce üç ayrı sevdiği şeyi yaptım üçüne de bakior ve benim karnım tok diyor yemiyor ekmek tirtikladi en son.Kafayi yemeye az kaldı hanımlar bu durum geçici mi
Ne yapmalıyım
Canım dediklerin olabilir ama çocuklarda zaman zaman iştahta artma ya da azalma olabilir çok ısrar etme yavaş yavaş yemeye başlarEn baştan iştahsız olsa alışmış olurdum ama bir ayda huy değişti resmen.Sebebi bağırsakla ilgili mi geniz etiyle mi başka bir şeyle mi anlayamıyorum.
Şu an onları anlamaz gibime geliyor,steckerler her neredeyse bulup getirip ona vermezsem ortalığı yıkar ama yine de bir defa deneyip tepkisini olcebilirim teşekkürlerBu yaşta çocuklarin yeme redi yaşamasi normal demişti kizimin psikoloğu. Onlar kendine yetecek kadar yiyor. Yemediğine değil, ne yediğine bak demişti.
Ödülde işe yariyor. Tuvalet eğitimindeki gibi stickerlerde fayda eder. Yani her gün büyük takvimin üzerine sticker yapiştirip (eğer yediyse) ve o haftanin sonunda ödül olabilir.
Hacettepe den randevu aldım fakat boşanma duruşmamin olduğu güne verdiler iptal etsem olmuyor etmesem olmuyor..
Cevapları kendiniz biliyorsunuz zaten. Stresli çocuk ve sizi kaka ve yemekten vuracağının farkında. Geniz eti de var. Babada da kaldı demişsiniz böyle bir dönemde sizden ayrı yani. Kombo yapmışsınız siz. Elbette geçecek bu süreç ama çocuğa güven vermeniz lazım. Zaten kaka ve yemek konusunu konuşmayı komple bırakın. Bunun sizin için hiç sorun olmadığını düşünsün. Benzer bir dönemden geçtik biz ,doktor süt ve kuruyemiş yemesini sağla demişti. Asla tek kelime etmedik 3 haftada toparladı.3.5 yaşında Kreşe ilk başladığında da bir ay aç kaldı. Anne ben yemeyeceğim dediğinde yeme anneciğim dedim, öğretmeni de tamam yemek istemiyorsan yeme diyordu güzelce. 1 ay sonunda arkadaşlarının tabağından bile çalıyordu. Yumuşak karnınız olduğunu görmesin, çocuklar çok fena bu konuda.Bu arada geniz eti varmis onunla ilgisi var mı bu iştahsızlıgin.
Dün ben dışarıdayken annem kaka yapmasını sağlamış,oğlum da annem de gelsin görsün demiş ,bu durumu taktığımın çok farkında.Evet hiç konusunu geçirmemeyi düşündüm ama unutup konuştum hep, özellikle buna dikkat etmeliyim haklısınızCevapları kendiniz biliyorsunuz zaten. Stresli çocuk ve sizi kaka ve yemekten vuracağının farkında. Geniz eti de var. Babada da kaldı demişsiniz böyle bir dönemde sizden ayrı yani. Kombo yapmışsınız siz. Elbette geçecek bu süreç ama çocuğa güven vermeniz lazım. Zaten kaka ve yemek konusunu konuşmayı komple bırakın. Bunun sizin için hiç sorun olmadığını düşünsün. Benzer bir dönemden geçtik biz ,doktor süt ve kuruyemiş yemesini sağla demişti. Asla tek kelime etmedik 3 haftada toparladı.3.5 yaşında Kreşe ilk başladığında da bir ay aç kaldı. Anne ben yemeyeceğim dediğinde yeme anneciğim dedim, öğretmeni de tamam yemek istemiyorsan yeme diyordu güzelce. 1 ay sonunda arkadaşlarının tabağından bile çalıyordu. Yumuşak karnınız olduğunu görmesin, çocuklar çok fena bu konuda.