Bebek Beslenmesi kahvalti hakkinda yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

moddom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
22
1
3
Ankara
Merhaba kizim 10 aylik simdiye kadar kahvaltiyi kasik mamayla veriyordum peynir yumurtayi karistrip.ama artik hepsinin tadini almasini istiyorum.ama hepsi kuru oldugu icin nasil vermem gerektiginj bilemedim.sonucta eskisi kadar doymayacak yaninda neyi nasil verebilirim.

benimki de 8 ayı doldurdu bende aynı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum çabuk sıkılır diye neticede daha uzun sürecek hepsi ayrı ayrı zaten iştahsız..ama şöyle düşündüm ben hepsinden azar azar verdikten sonra(tam buğday ekmeği içi,peynir, yumurta)en sonda kaşıkla yine portakal suyu yada ıhlamur diye düşündüm ama sadece düşündüm bakalım ne zmn başlarız :))

Meehabalar.canim kaygislarini cok iyi anliyorm .benim kizim suan 1 yasinda .hala anne sutu aliyolar.tabi ogunlere gore emiyor.benim tavsiyem hip in rezene cayi hem bebegi rahatlatiyor hemde tadi cok guzel.yumurta , ekmege domatesin suyuna banabilirsiniz,tahin verin cok az,artik recellerden taddirabilirsiniz.artik zamani geldi damak yapisi gelisiyor.meyve sularina dikkat edin alerji yada pisik yapabilir.

Meehabalar.canim kaygislarini cok iyi anliyorm .benim kizim suan 1 yasinda .hala anne sutu aliyolar.tabi ogunlere gore emiyor.benim tavsiyem hip in rezene cayi hem bebegi rahatlatiyor hemde tadi cok guzel.yumurta , ekmege domatesin suyuna banabilirsiniz,tahin verin cok az,artik recellerden taddirabilirsiniz.artik zamani geldi damak yapisi gelisiyor.meyve sularina dikkat edin alerji yada pisik yapabilir.
bi denemek lazım rezeneyi teşekkürler cnm

Yumurta sarısından biraz teryağıyla omlet yapabilirsiniz. Yarım zeytin verebilirsiniz. Ekmeği domates suyuna banabilirsiniz. Yufkadan börek yapabilirsiniz (yumuşak oluyor oğluma bunları verdim ben). Biraz sütle yumurta sarısını çırpın. Yarım yufkayı elinizle ikiye bölün bu sosa batırıp azıcık yağlı tavaya koyun içine dilediğiniz malzemeleri koyun ben lor koyuyordum,üstüne böldüğünüz yufkayı tekrar sosa batırıp koyun. Menemen yapabilirsiniz. Sadece yumurta sarısıyla krep yapabilirsiniz. Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp biraz yağda tavanın ağzını kapatın patatesler yumuşacık olsun sonra üzerine çırpılmış yumurta sarısı dökün, dileğe göre en üstede kaşar rendesi koyup kapağı kapatın eriyince alın bunu verebilirsiniz. Kabağı hafifçe soldurup üzerine yine çırpılmış yumurta sarısı koyup tereyağlı bunu verebilirsiniz. Labne peynirine ekmeği banabilirsiniz. İçecek olarak ıhlamur, mandalina suyu veriyordum ben. Afiyet olsunn :))

benim üç kahvaltı karışımım vardı
1. yumurta(rende),1 yemek kaşığı labne ,1 ezilmiş ceviz içi,biraz su ile seyreltip yediriyordum
2.bi çay bardağı ıhlamur ,biraz ekmek içi,organik peynir,zeytin ezmesi,1 kaşık pekmez
3.bi çay bardağı anne sütü veya devam sütü,ekmek içi,1 yaş üstü için bal,peynir ezmesi

bu 3 tarifi dönüşümlü olarak verince bebişler aynı şeyi yiyip sıkılmıyor ,ayrıca çok besleyici...
iki çocuğumun kahvaltı menüsüydü bunlar,tavsiye ederim:KK66:

ben tost yapiyordum sonra ilik suya pekmezle karistiriyordum. tost ekmegini pekmezli suya batirip agzina veriyordum.

tost krep, guymak, menemen, zeytin domates ekmek, tereyagli fistik ezmesi, domates peynir ekmek

kızımın kahvaltısı
1 tam yumurta sarısı,birazda beyazından katıyorum, yarım çay kaşığı pekmez (kızım tatlıyı sevmıyor), 1 zeytin..bazen peynir

bu aralar yemiyor ama iştahımız mı yok yoksa sıkıldıdamı yemıyor çözemedim

kızımın kahvaltısı
1 tam yumurta sarısı,birazda beyazından katıyorum, yarım çay kaşığı pekmez (kızım tatlıyı sevmıyor), 1 zeytin..bazen peynir

bu aralar yemiyor ama iştahımız mı yok yoksa sıkıldıdamı yemıyor çözemedim

hergun ayni seyden skilir tabi :). O da bir minik ama bir birey degisik lezzetler kesfetmek istiyor olabilir. Benim kizim oyle cunku :)

Back
X