Mezeler - Ordövrler Kahvaltılık Salça (Paprika)

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
77
358
58
Yaz kış tüketebileceğiniz nefis bir kahvaltılık...

Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılır
Domateslerin kabukları soyulur
Sarmısaklar soyulup dövülür

4 kg kırmızı biber
2 kg domates
1 baş sarmısak
İri tuz
Acı biber
1 adet aspirin veya salisilik asit

Temizlenen biberler ve domatesler robotta püre haline getirirlir.
Bir tencereye konarak kaynatılır.
İsteğe göre bir miktar acı biber de ilave edilebilir.
Tenceredeki karışım, 1/3'ü buharlaşıncaya kadar kaynatılır.
Ocaktan almadan önce yeteri kadar iri tuz, dövülmüş sarmısak ve salisilik asit konur.
Sıcakken kavanozlara doldurulur.
Üzerlerine birkaç damla zetinyağ damlatılır.
Kaynatılan kavanoz kapakları sıkıca kapatılır ve Kavanozlar ters çevrilerek bir gece bekletilir.
NOT: Yerken içine dövülmüş ceviz ve bayat ekmek kırıntısı koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu da tarafımdan yapılmış hali...

017jv0.jpg

ben kayınvalideme dün yaptırdım çok seviyorum bunu tabi nasıl yaptı bilmem ellerine sağlık ..

bızım oralarda(Aydın da)buna cemen denıyor..
bız bıber salcası domates salcası pul bıber bolca sarımsak cevız karabıber kımyon ve olcuye gore yag ılave ederız (ıstege gore zeytınyagı yada margarın)
sızın kı bıraz daha farklı..
emınım aynı lezzettedır :icecream:

bızım oralarda(Aydın da)buna cemen denıyor..
bız bıber salcası domates salcası pul bıber bolca sarımsak cevız karabıber kımyon ve olcuye gore yag ılave ederız (ıstege gore zeytınyagı yada margarın)
sızın kı bıraz daha farklı..
emınım aynı lezzettedır :icecream:

Çemeni biz de biliriz ve yaparız. Hele ben bayılırım.
Bu salçayı biz kışlık olsun diye yapıyoruz. Bir de makarnaya sos olarak kullanıyoruz. Ketçaba iyi bir alternatif...

Son düzenleme:
biz de yaparış ama içine patlıcanı biberi közleyip domatesle birlikte hepsini robottan geçirerek yaparız..hımmm canım çekti vallahi..Anuşka ellerine sağlıkopuyorumnanaktan

ben bayılırım buna, tam da mevsimiyken görmem nefis oldu, ellerinize sağlık anuşka, teşekkürler tarifiniz için a.s.

çok güzel oluyor,biz hazır alıyoruz paprikayı.aslında yapsak da olur ama uğraşmıyoruz işte.teşekkür ederim paylaşımın için.

salisilik asit bozulmasını önlemek için mi kullanılıyor yoksa başka bir amaçla mı?

cok severimmmmm yapıcam bundan yapıcam
tskler anuska
opuyorumnanaktan

bunu bir de bizim yaptığımız gibi deneyin. aynı burdaki tarifteki gibi hazırlayıp( sarımsak ve aspirin hariç) kaynar haldeyken kavanozlara koyup kapatın. ters çevirip bekletin. kışın yiyeceğiniz zaman biraz yağla bir süre çevirin. istediğiniz kadar sarımsak tuz karabiber pul biber bolca da kekik ekleyerek az daha kavurup söndürün. soğutup kahvaltılarda afiyetle yiyin.

yarın biraz daha biber alıp bir de sizin tarifi denicem..kahvaltılıklara bayılıoruz :)

Gelinimiz Çanakkaleli, annesi hep yapar bayılarak yerim ellerinize sağlık deneyeceğim en kısa zamanda.

Back
X