Kaizen'den Kediler

Kaizen_

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
473
6
16
35
İzmir
Genel olarak hayvanları severim, elbet böcekler ve diğer ürkütücü hayvanlar dışında, tüylü ya da tüyleri olmasa da sevimli olanları severim desem daha doğru olacak

iki adet kaplumbağam var, çok tatlılar, onları kötü şartlar altındaki yaşamlarından kurtarıp büyüttük, ama biraz fazla büyüttük ya da alıştık diyelim aradan beş sene geçti ve kendileri altı yaşındalar, dört ay sonra doğaya bırakacağız.

Mahallemizdeki tüm sokak kedileri ailemizin bir ferdi olmasına rağmen kaplumbağalarımızdan ayrılınca çok büyük boşluğa düşeceğiz. Ayrıca eşim de ben de kedileri seviyoruz. Bugüne kadar kedi sahiplenmememizin nedeni zaten kaplumbağalardı, çünkü muhtemelen kedi onları yemek isteyecekti, kaplumbağa da kedinin yüzünü gözünü çizecekti

Dört aya kadar yani bir kedi sahiplenene kadar burada kediler hakkında paylaşımlarda bulunmak isterim. Ayrıca evcil hayvanlar başlığı altındaki diğer konulardan da yararlanmak istiyorum. Elbet aklıma takılan soruları da sizlerle paylaşmak isterim eminim kedi dostları hemen yardımcı olacaktır

bu konuda sevimli kedilerin video ve fotoğraflarını da paylaşabiliriz, onlar hakkında sorularımızı tartışabiliriz.

burası tam bir kedi topiği olsun :116:

Son düzenleme:
Simon'un sevimli kedisiyle başlayalım

[video=youtube_share;19jaOSNibkU]http://youtu.be/19jaOSNibkU[/video]

kedilerin korktuğumuz ürktüğümüz fare böcek yılan çıyan gibi her türlü iğrenç görünümlü hayvanı yiyebilmesi çok garip, üstelik kendileri bu kadar tatlı, pofuduk ve sevimliyken çok beklenmedik hareketleri var

En sevdiklerim, şişko British Shorthairler.
Kısa boylu, tıknaz, kısa bacaklı, yuvarlak kafalı ve kulakları sivri olmayan bu kediler genellikle gri, beyazımsı sarı yada sarımsı beyaz olurlar. Tüyleri çok yormaz, evcimendir, kendi halindedir. Nasıl alıştırırsan öyle gider derler; her gün taranmaya alıştırırsan her gün istermiş.

Ve çok tatlılar

Bugün, dünyanın hemen her köşesinde çok yaygın olarak rastlanan, çeşitli renk tonlarındaki evcil tekir kediler; Eski Mısır'ın Afrika Vahşi Kedisi ( Felis Sylvestris Lybica) ile Avrupa'nın Mahalli Vahşi Kedisinin (Felis Sylvestris Sylverstris) karışımından ortaya çıkmıştır, evlerde beslenen kedilerin büyük kısmı tekir kedi guruplarından birine aittir. evcilkediler.com dan bir alıntı

bu tekir kediler öyle bir melez ki ne bilinen genel huyları var, ne de belirli renkleri var. çeşit çeşitler. ama içlerinden en sevdiğim, en güzeli:

Mavi Tekir

Son düzenleme:
Bir başka şeker American Shorthair'ler son derece akıllı bıdık dururlar. Her şeye her ortama ayak uydurabilen bu kediler ne büyük ne küçük ortalama boyutlarda oluyorlar. Tamamen özgürlüklerine düşkün olmasalarda kendi alanları olsun isterlermiş ayrıca çocuklarla da iyii anlaşırlarmış. Kendileri istediği zaman yanınıza gelir ve sevdirirlermiş, gidip gelip mıncıklanmaktan hoşlanmıyorlarmış günlerinin büyük birkısmı uyuyarak geçermiş.

En sevilen türleri 30% orandaki gümüş american shorthairler imiş, ama kahve rengi olanlar da pek güzel

Böyle cinsleri araştırıp durmamdan kedi ırkı manyağı olduğum anlaşılmasın lütfen, benimkisi sadece merak.
Kedi sahiplenirken asla bir petshoptan ya da bir satıcıdan, istediğim bir ırktan kedi satın almam. Sanki canlı değillermiş gibi, sanki bir malmış gibi. Son derece saygısızca, saçma, kedi ticareti...

Sokakta annesi tarafından terk edilmiş bir yavru düşünüyorum, ya da sahibi tarafından yıllarca ev kedisi olarak yaşayıp sonra umursamazca sokağa atılan kedilerden. Ya da verilen ilanlardan bakılamayacak miniklerden biri olacak

oy şunların tatlılıklarına yaaa......
yerim yerim onları......
özellikle küçük açık gri olana bayıldım, hem tombik hemde muzipDD

bu arada sizin burcunuz ne merak ettim? özel bulmazsanız tabiki:)

şunların güzelliğine de bir bakın :)))

Eki Görüntüle 847515

ben bunları naparım biliyonmu?
iyice bi sıkıştırırım cıyyyııııkkkk diye bi ses çıkar severkenDDD
gerçekten çok tatlılar......
bende kedi aşığıyım senin gibi:103::103:
ama eşim evde kedi istemediği için kedim yok malesef evimde, olsun dışarda var
evimde de olsun isterdim ama bunada şükür, her istediğimiz olmuyor malesef hayatta.

[video=youtube;aBe6lh7QJ6o]http://www.youtube.com/watch?v=aBe6lh7QJ6o[/video]

:))))))

elbette özel olmaz boğa burcuyum
sizin burcunuz nedir?
çok severim kedileri, genelde hayvanları ama en en çok kedileri
benim de eşim istemedi ilk, hatta sevmiyordu, korkuyordu, tiksiniyordu, ailesi hayvanlardan nefret ediyor ve bu yüzden aileden hayvan sevgisini öğrenmemiş, umursamıyordu hayvanları hiç, ama o kadar çok bahsettim o kadar çok önünde sevdim o kadar çok uğraştım ki, artık rüyalarında kedi görür oldu, hayvan haklarını savunuyor şu anda, nesli tükenmekte olan hayvanlar için çalışmalara katılıyor.

eğer ailesinden öğrenmediyse artık yeni ailesi sizsiniz ve sizden görerek öğrenecektir. Onun yanında sevin, videolar izletin, fotoları gösterin..
erkekler çocuk sevgisini eşlerınden öğrenirmiş, görerek öğrenirlermiş, hayvan sevgisini de görerek öğrenmelerini sağlamak lazım
eşim hayattaolmaz derdi ben olduğum sürece bu eve hayvan mayvan giremez derdi, çok katıydı, şimdi melek gibi, sokak kedilerini besliyor

cevap için teşekkürler:)
bende koçum.

eşinizin değiştiğine sizin adınıza çok sevindim gerçekten.
eşim hayvanları sevmez değil, sever, beslerde bahçede, eşimdeki sorun kendisinin temizlik ve genel takıntı durumu, evde asla tahammül edemiyor hayvana, ve değişmeside çok zor, onun dışında hayvanları sever, bakar, kendisinin iş yerinde köpeği bile var özenle baktığı, hatta kediside var
sorunu onun takıntıları, bilirsiniz takıntılarda kolay kolay değişmez......
ama evde çok çok zor bi kedi istemesi, ben sizi çok iyi anladım, ama kuşa seslenmiyo, 2tane kuşumuz var evde, balık alsam onada ses etmicek ama kedi tüyüne falan katlanamıyo malesef
birde kişideki karakterde önemli galiba, uyumlu yumuşak başlı karakterdeki kişilere sevgi aşılamak daha kolay ama bunun aksi olan karaktere ise daha zor sevgi aşılamak, büyük ihtimal eşiniz su grubudur, oyüzden daha kolay olmuştur aşılamanız:)
benim eşim ise boğa, boğalar biraz zordur malesef..... inattır, inatta bi murat o da ayrıdır tabikiD
eşinizin burcu ne peki diye sorcam ama gereksiz bi soru olur belki diye soramıyorum şuan bunu size, ama muhtemelen su grubudur, yumuşak başlıdır bence, heleki sizin için yengeçse eşiniz boğa-yengeç uyumu şahanedir genelde.

bu arada kaplumbağanızı merak ettim
büyük mü?? bi görüntü olsamıydı acaba sayın kaplumbaaadan?:)
sevgiler

çok ilginç, belki de haklısın, eşim de inattır ama benim nasıl candan sevdiğimi gördükçe şaşırdı, anlamaya çalıştı belki de, evde asıl takıntılı olan benim benim gibi biri nasıl hayvanlara karşı bu kadar toleranslı çok şaşırıyordu eşim terazi burcu, hiç bilmiyorum su mu oluyor, yumuşak başlı mı demek bu
burçlardan sadece koç ve yayı biliyorum koç arkadaşım çok inattı yay arkadaşım da gerilmiş bir ok gibi her an fırlamaya hazır hiç yerinde duramaz kıpır kıpır fıkır fıkır bir şeydi koç arkadaşım da liderdi inatçı lider emir veren tüm grubu yönlendiren önder birisiydi.

asıl takıntılıo lan benim dedim ya; astım, küf mantar polen hayvan tüyü ve arılara allerjim var, onun dışında köpek korkusu, hastalık korkusu ve mikrop korkusu teşhislerim var hiçbir yere oturamam, dokunamam, kimseyle tokalaşıp öpemem, biri dokunduğu zaman gidip banyo yaparım :26:
ama kedilerin çok temiz olduğunu biliyorum, devamlı temizlik halindeler, biri sevdiği zaman iki saat dokunulan yeri yalıyorlar bana çok benziyorlar, dilleri çok steril, tüyleri tertemiz insandan tiksinirim ama kediden tiksinmem

köpek korkusunu ise arkadaşım sayesinde yendim, köpek gördüğüm an kasılıp titriyordum, eve iki tane kocaman köpekle gelmişti, bir süre onlara baktık, ilk başlarda çıldıracak gibiydim, çünkü kapını açık bıraktığın an gelip yatağına yatıyorlardı, nevresimlerimi değiştirmekten helak olmuştum. biri çok hisliydi de diğeri korktuğumu anladığı için üzerime hırlıyordu, ama zamanla alıştık birbirimize korkumu yenmeme çok yardımcı oldular, şimdi sokakta gördüğüm köpeklere ben saldırıyorum, severken çıldırasım geliyor

insan korkularının üzerine gitmeli gitmeli de insanlar da pek pis ama kediler öyle mi hiç unutmam kumunu açmayı unutan arkadaşın kedisi veterinerlik olmuştu, o kadar çok tutmuş ki çişini hastalanmış, eğer öğretirsen kesinlikle sağı solu pisleteyim her yere dışkılayım demiyorlar. illa da kumuna yapacaklar, sonra bir köşeye çekilip iyice temizlenmelerine bayılıyorum

kaplumbağalarımız çok büyük, yabancı birini görünce hırt diyeısırıveriyorlar küçücük ağızları var ama açınca kocaman oluyor
şu an yanımda değiller, arkadaşa bıraktım, eğitim için yurt dışına çıktım onları da yanımda götüremezdim, aslında gelmeden önce göle bırakacaktım ama çok acil oldu apar topar hazırlanıp gitmem gerekti, ama içim rahat arkadaşımın da onlarla çok iyi ilgilendiğini biliyorum. akvaryumları çok geniş rahat rahat yüzüyorlar ve iyileşince salacağımıza karar verdiğimiz için doğal beslendirdik, canlı kurtlarla böceklerle canlı balıklarla beslendiler, elbet ağızlarına tutmadık onlar yakalamaya çalışıyorlardı, artık çok iyi avlanıyorlar, ikisi de çok uyanık tipler, gözleri çok sağlıklı, odaya minicik birsinek bile girse hemen kafalarını gözlerini hızla çevirip bakıyorlar, içgüdüleri yerinde, gölde en az yirmi sene daha yaşar onlar.

[video=youtube_share;I1qHVVbYG8Y]http://youtu.be/I1qHVVbYG8Y[/video]

bu Simon kedileri çok iyi anlatıyor yahu :90:

hemen kadının dokunduğu yerleri temizliyor, bir de ne tatlı yahu, mıncık mıncık

[video=youtube_share;fHEUI2cv0XI]http://youtu.be/fHEUI2cv0XI[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…