Kaka yapamıyor

pamuk3419

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2024
905
298
23
26
Kızlar merhaba bebeğim 53 günlük kakası sıvı olmasına ragmen yapamıyor fitil kullanmak zorunda kalıyoruz probiyotikte biogaia kullanıyorum gaz damlasıda nurse harverys kullanıyorum ama ıkınıyor yapamıyor ya sizdede böyle olıyormuydu ne yapmam gerekir bebegim erkek ve sadece anne sütyle besleniyor

Kızlar merhaba bebeğim 53 günlük kakası sıvı olmasına ragmen yapamıyor fitil kullanmak zorunda kalıyoruz probiyotikte biogaia kullanıyorum gaz damlasıda nurse harverys kullanıyorum ama ıkınıyor yapamıyor ya sizdede böyle olıyormuydu ne yapmam gerekir bebegim erkek ve sadece anne sütyle besleniyor
Kaç gün yapmıyor?
Fitili dr yönlendirmesi ile mi kullanıyorsun ?

Oğlum da sadece anne sütü ile besleniyor. Zaten birkaç günde bir kaka yapıyor. Düzeni bu. Ve bu normal. On güne kadar hatta bazı Dr lar iki haftaya kadar yapmaması normal diyor.

Eğer emmesinde sorun yoksa, yeterli sayıda çişli bez çıkarıyorsa, kilo alımı iyiyse, kusması yoksa, gazını çıkarabiliyorsa sadece kakasını yapsın diye fitil vermek çok yanlış.

Ikınmaları bizi rahatsız ediyor, üzüyor ama o da normal. Şu an karın kaslarını kullanamadıkları için sesli şekilde zorlanarak gaz çıkarıyorlar. 3. Ayın sonunda artık bu zorlanmalar geçecek. Gazlarını rahat çıkaracak kakalarını yapacaklar.

Ben de başta nurse harveys aldım. Bizde ise yaramadı açıkçası. Sab simplex daha iyi geldi. Size hangi ilacın iyi geleceğini deneyerek bulacaksınız. Sonuçta bunlar da gaz giderici damlalar. Kakasına bi etkisi yok. 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Üç dört güne kadar normal durum kaç gün yapmıyor ki?
Kaç gün yapmıyor?
Fitili dr yönlendirmesi ile mi kullanıyorsun ?

Oğlum da sadece anne sütü ile besleniyor. Zaten birkaç günde bir kaka yapıyor. Düzeni bu. Ve bu normal. On güne kadar hatta bazı Dr lar iki haftaya kadar yapmaması normal diyor.

Eğer emmesinde sorun yoksa, yeterli sayıda çişli bez çıkarıyorsa, kilo alımı iyiyse, kusması yoksa, gazını çıkarabiliyorsa sadece kakasını yapsın diye fitil vermek çok yanlış.

Ikınmaları bizi rahatsız ediyor, üzüyor ama o da normal. Şu an karın kaslarını kullanamadıkları için sesli şekilde zorlanarak gaz çıkarıyorlar. 3. Ayın sonunda artık bu zorlanmalar geçecek. Gazlarını rahat çıkaracak kakalarını yapacaklar.

Ben de başta nurse harveys aldım. Bizde ise yaramadı açıkçası. Sab simplex daha iyi geldi. Size hangi ilacın iyi geleceğini deneyerek bulacaksınız. Sonuçta bunlar da gaz giderici damlalar. Kakasına bi etkisi yok. 🤷‍♀️
Ya aslında ben bekletmiyorum sabaha karşı kakası gelşyor belli çok ıkınıyor sesli ve uyuyamıyor bende fitil veriyorum bekliyimmi o sekilde cok kötü oluyor ama kuzum yaa

Ya aslında ben bekletmiyorum sabaha karşı kakası gelşyor belli çok ıkınıyor sesli ve uyuyamıyor bende fitil veriyorum bekliyimmi o sekilde cok kötü oluyor ama kuzum yaa
Benim bebeğim nerdeyse 24 saat ıkınırdı 13 gün hiç kaka yapmadigi bile oldu. Doktor 10 güne kadar normal dedi. 13 gün yapmadığı zaman haricinde fitil vs kullanmadık. Şu an bağırsaklarını kullanmayı öğreniyor eğer siz sürekli fitil verirseniz nasil öğrenecek? Ikınması kabız olduğu için değil bağırsaklarını kullanmayı bilmediği, kaslarını kullanmayı öğrendiği için. Bebeğinize zaman verin yavaş yavaş kaka yapmayı öğrenecektir. 5 aylık olduk hala kolayca yapamıyor bazı şeyler için zaman gerektiğine inanıyorum

İnanmıyorum gerçekten mi??? İkinacak tabii ki nasıl yapacağını bilmiyor ki, bu yapamiyor demek değil, tecrübe ediyor, sen bu süreci bozdukca da bağırsakları tembellesecek, doktora danışmadin mi? Ne kadar sıklıkla veriyorsun?

Kaç gün kaka yapmıyor? Gazdan dolayı sıkışıyor belli gaz masajı yapıyor musunuz?

Yapamıyor dediğiniz kaç gün
Yenidoğanda 8-9 güne kadar normal karşılanıyor
Sürekli fitil de iyi değil
Sağlık ocağı makatını uyarın demişti bize. Sivri birşeyle

Bu cevap karşısında daha yorum yapmıyorum. En Büyük KK

Sadece bebeğe üzüldüm. 😔

gazdan dolayı olabilir bağırsaklarında gaz birikmesi oluyor karına ağrı yapar karnını sıcak tut devamlı gazını çıkar normal yavaş yavaş düzene girer

İnanmıyorum gerçekten mi??? İkinacak tabii ki nasıl yapacağını bilmiyor ki, bu yapamiyor demek değil, tecrübe ediyor, sen bu süreci bozdukca da bağırsakları tembellesecek, doktora danışmadin mi? Ne kadar sıklıkla veriyorsun?
Ikınması sprun değil ama saatlerce ıkınıyor yapamıyor huzursuzlanıyor o yüzden fitil veriyorum doktor ara sıra ver her gün verme dedi

Bu cevap karşısında daha yorum yapmıyorum. En Büyük KK

Sadece bebeğe üzüldüm. 😔
Sen yorum yapma zaten bu sekilde bende ilk defa anne oldum ve bazı seyleri bilmedigim icin buraya soruyorum bebegm saatlerce ıkınıp yapamadığı için veriyorum bende fitili keyfi vermiyorum ve kaka lekesi geliyor çok az ama yapamıyor

Ikınması sprun değil ama saatlerce ıkınıyor yapamıyor huzursuzlanıyor o yüzden fitil veriyorum doktor ara sıra ver her gün verme dedi
Ara sıra demez ya 8 der 10der, yeni doganlarda normal demedi mi yani???
Bebeğinin bağırsaklarını tembellestiriyorsun, millet bilmiyor mu fitil verip el ense yatmayı, ikiniyor diye bebeğe fitil mı verilir, ikinacak zaten surecine mudahale edeceğine sende rahatlasın diye destekle, ters yatir düz yatır, doktorun öyle bikac günde bir fitil ver dediyse de o doktoru değiştir bence. Ciş ile gidiyorsa b.k olacak birşey yoksa bebek zorla b.k mu uretsin, azıcık oluyorsa o kadardir yani.

Benim kızım sadece anne sütü alırdı 10 güne kadar kaka yapmazdı ama hali de iyiydi yani ıkınma falan olmazdı acaba sizinde öyle birşey mi. Gaz sancısına ikiniyor olabilir mi boşuna fitil vermeyin.

Sen yorum yapma zaten bu sekilde bende ilk defa anne oldum ve bazı seyleri bilmedigim icin buraya soruyorum bebegm saatlerce ıkınıp yapamadığı için veriyorum bende fitili keyfi vermiyorum ve kaka lekesi geliyor çok az ama yapamıyor
Peki!
Sen yapma dedin ya yorum yapmam. :olamaz:

Benim oğlum bir haftanın üstüne daha bugün kakasını yaptı. Günlerdir ıkınıyor. Ağlıyor. Onun canı can değil. Ben de kötü anneyim yahut bilinçsizim.
Bilmiyorum fitil vermeyi.:işsiz:

Bunun ilk defa anne olmakla, bilmemekle çok da alakası yok çünküüüü… 👇🏼

Kaç kişi sana sormuş. Kaç gündür kaka yapmıyor diye, cevap vermemişsin. Burada da kendini belli etmişsin.

Bana gıcık olabilirsin. Derdim seni zorbalamak değil. Bebeğin iyi olsun. Herkes de benzer şeyler yazmış dikkat edersen.. O yüzden mesajın ana fikrini al, gerisini umursama.

Son düzenleme:
Canım ben cok cektım 5 gunde bır kaka yapardı oglum ek godaya gecınce şükür sımdılık duzeldı bu durum..bol masaj zeytınyag sür popsuna sureklı fıtılı cok tavsıye etmem ben bır kez kullandım sadece,bıze dr mamasına zeytınyag damlatın demıstı ama sızınkı daha 53 gunluk bı sorarsın tam ne zamandı hatırlamıyorum duzenlı zeytınyag damlatıyordum sureklı masaj gobegıne zeytınyagıyla popsuna suruyordum vs o sekılde ılerlıyorduk.sorun etmemeye calıs daha ıyı olacsk ınsallah ılerde merak etme

Gaz sıkıştırıyor olabilir, ıkınması ondandır belki. Karnına masaj yapıp, bacaklarını karnıma doğru çekip gaz çıkarmasına yardım etmeyi deneyin.
Benim kızım bazen kaka yapamadığı için ağlar huzursuz olurdu, bende lavaboda poposunu yıkar gibi yapardım, makatı uyarılırdı lavaboya yapardı kakasını. Bu da bi seçenek.
Çok kötü bir ağlaması yoksa, sadece ıkınıyorsa gayet normal bir durum. Daha karın kasları zayıf, bağırsaklarını kullanmayı bilmiyor. Zamanla oturacak

Çocuk perişan olmasın diye detaylı yazıyorum. Kakası sıvıysa çocuk kabız değil. Ikınıyorsa ağlıyorsa çocuğun gazı var. Karnı sert olur anlarsın zaten. Gaz damlası Nurse Harveys günde 4ten fazla verme, maksimum 15 damla ve emzirme sonrası ver. Çocuğu her emzirmeden sonra ağızdan gazını çıkar o sesi duymadan yatırma. Gaz sancısı çektiği zaman, karnına gaz masajı yap bir sürü video var onları dene. Çocuğun derdi kaka değil, gaz. Fitil kullanma.

Back
X