- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi papyonkilikli
-
kullandik. iyi suanda ama korku olustu. kaka yaparken aci yok ama yapmadan aciyacak istemiyorum diyor.Poposunda çatlak olabilir onun
Onun için anestezik bir merhem ve kakayı yumuşatmak için bir ilaç kullanması lazım
Çocuk drunuza yazdırabilirsiniz
Ona yapılacak bişey yok maalesef zamana bırakacaksınızkullandik. iyi suanda ama korku olustu. kaka yaparken aci yok ama yapmadan aciyacak istemiyorum diyor.
Yakın bir arkadaşımın oğlu bu durumda. Şu anda 5 yaşında ve yaklaşık 2 yaşından beri bu sorunu yaşıyorlar.33 aylik bir kizim var Allah'im bagislasin. Masaallah 27 aylikken tuvalet aliskanligini kazandi lakin son 1.5 aydir kaka yapmak tam bir eziyet. Kakasi var karni agriyor, tuvalete gidiyoruz dakikalarca oturuyor, basinda ben. Oyunlar saklabanliklar hersey ama yok. Kisa bir donem poposu acimisti gecti. Tuvalete gittiginde hep ayni "kaka yapmak istemiyorum." dakikalar sonra oyunla vs ile yapiyor ama bu durum her gecen gun daha zor oluyor. 2 gundur sadece kendini rahatsiz eden kismini yapiyor geri kalanini tutuyor. (nasil beceriyor anlamiyorum)Boyle boyle 3 4 kere wc yolundayiz sadece bunun icin.
Ne yapmaliyim ? Nasil yol izlemeliyim? Bi deyiverin tecrubeli, cefalar, vefakar kk analari...
Cok yipraniyor da boncuk boncuk terliyor...
Valla cocuk sahibi olduktan sonra en derin mevzu kaka oldu. Yok rengi, yok sekli,yok sayisi, yapti, yapmadi, civik vs simdi de bu...
Ay mideniz hassassa kusura bakmayin en bastan uyardim mevzuu cok kaka icerikli...
Eger psikolojikse gun icinde bol bol meyve yedirsin arkadasiniz, zaten bagirsaklari yumusayacaktir.Yakın bir arkadaşımın oğlu bu durumda. Şu anda 5 yaşında ve yaklaşık 2 yaşından beri bu sorunu yaşıyorlar.
Maalesef dr'un bulabildiği tek çözüm her gün"d...c" vermek. Yani çocuk son 3 senedir her sabah o ilacı içiyor. Onun dışında neler denedi iseler olmadı. Resmen travma olmuş çocukta o yaşlarda yaşadığı bir kabızlık.
Allah yardımcınız olsun, umarım siz bir çözüm bulabilirsiniz.
Teşekkürler tavsiyeniz için.Eger psikolojikse gun icinde bol bol meyve yedirsin arkadasiniz, zaten bagirsaklari yumusayacaktir.
Ilac sisesinin icinede balla serbet hazirlayip her sabah onu versin. Zaten o surubun tadi ayni serbet gibi.
Dedigim gibi psikolojik bir durumsa bosuna ilac vermesin.
Ben sadece acidan ötürü travma olustu diye dusunmustum ama durum daha vahim ozaman.Teşekkürler tavsiyeniz için.
Kendisi zaten takıntı derecesinde organik ve sağlıklı yaşam delisi. Kuru kayısı , taze kayısı ve bilmimum meyve/meyve sularını denedi. Ancak çocuk ileri derecede şımarık diyebilirim (bu bambaşka bir konu. hatta bir konuda yazmıştım 40 dakika "gel çocuğum kakalı bezini değiştireyim" diye yalvaran arkadaşım var benim diye. İşte bu kişi o kişi. Üstelik de okumuş -mesleğini yazamıyorum zira o detayı verirsem şıp diye tanırlar onu bilenler-)
Bence (herhangi bir bilimsel gerçeğe dayanmıyor sadece benim annelik içgüdüm) başta evet çocukta bir travma vardı konu ile ilgili, ancak daha sonra annesinin bu konuda ona yaklaşımını (kucağına alıp şarkı söylemeler, karnına masaj yapmalar, tuvalette saatlerce yanında durmalar gibi) gördükçe bunu kullanmaya devam etti ve bir kısır döngü oluştu.
Bu iyi fikir degil yaa. 21 aylik kizim var, bir ara dedimki kakamizi vc yapicaz sonrada sifonu cekip arkadaslarinin yanina yollayip onlara bay bay dicez.Kefir icirin.
Oglum kosa kosa cikiyor tuvalete kefir ictikten sonra.
Bide hadi kakalari arkadaslarinin/ anne babasinin yanina gonderelim ozlemislerdir gibi seyler uydurabilirsiniz.
Bu iyi fikir degil yaa. 21 aylik kizim var, bir ara dedimki kakamizi vc yapicaz sonrada sifonu cekip arkadaslarinin yanina yollayip onlara bay bay dicez.
Simdi el yikamak icin bile banyoya girsek sifona basip bay bay yapiyoruzgina geldi valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?