• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kakosmi

Sizinki parozmi sanırım. Koku egzersizi ile geçirmişler o durumu genelde.
InsAllah gecer. Ama aylar geçti.

Prof randevusu icin hastaneye gidip asistanina durumu anlatıp randevu talep edilmeliymiş. Aile hekimi böyle açıkladı

Bir an adini gorunce acaba bir care mi buldu dedim 😔 ayniyim canim, hala ayni devam ediyo. Sen nasilsin?
Çare bulmadım ama baya bi insana ulaştım kuzum. Twitterda fantosmi kakosmi yazıp, ordan bir kaç kişiye mesaj attım bu durumu yaşayan. Sonra birisi döndü, bu illetle ilgili bir whatsapp grubu kurmuşlar şehir şehir gezip çare arıyorlarmış. Mesajlaştığım arkadaş, bir bayanın profiline yönlendirdi ona mesaj attım ama henüz geri dönmedi. Biraz daha dönmezse mesajlaştığım arkadaş whatsapptan yazacak ona. Yaklaşık bi 15 kişi falan varmış, covidden önce başlamış onlarda da 8 yıl 5 yıl 4 yıl falan öyle uzun sürelerdir yaşayan insanlarmış. Bakalım whatsapp grubuna ulaşabilirsem sana da yazacağım. Ben kendim de bir kbb profesörüne ulaşmaya çalışıyorum bi aracı buldum bakalım, yazacağım sana gelişmeleri.

Çare bulmadım ama baya bi insana ulaştım kuzum. Twitterda fantosmi kakosmi yazıp, ordan bir kaç kişiye mesaj attım bu durumu yaşayan. Sonra birisi döndü, bu illetle ilgili bir whatsapp grubu kurmuşlar şehir şehir gezip çare arıyorlarmış. Mesajlaştığım arkadaş, bir bayanın profiline yönlendirdi ona mesaj attım ama henüz geri dönmedi. Biraz daha dönmezse mesajlaştığım arkadaş whatsapptan yazacak ona. Yaklaşık bi 15 kişi falan varmış, covidden önce başlamış onlarda da 8 yıl 5 yıl 4 yıl falan öyle uzun sürelerdir yaşayan insanlarmış. Bakalım whatsapp grubuna ulaşabilirsem sana da yazacağım. Ben kendim de bir kbb profesörüne ulaşmaya çalışıyorum bi aracı buldum bakalım, yazacağım sana gelişmeleri.
Ay bunlari duyduğuma cok sevindim, umarim hep birlikte bir care bulabiliriz. Sabirsizlikla bekliyorum canim 😘

Buymuş canım

Eklentiler

• Screenshot_20220717-000639_Chrome.webp
    Screenshot_20220717-000639_Chrome.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 107
Çok geçmiş olsun böyle bişey olduğunu yeni duydum ama bende son zamanlarda benzer bişey yaşıyorum. Dört ay önce covid geçirdik tat koku kaybim vardı sonra düzeldi çok şükür. Ondan sonra garip tek bır koku kaldı sanki burnumda. Yumurtadan, soğandan ne biliyim alakasız herşeyde aynı kokuyu alıyorum sanki dipten dipten çok fena. Afedersiniz mesela vücut temizliğine çok takık biriyimdir. Son zamanlarda vücudumdan da aynı kokuyu alıyorum sanki o da beni çok rahatsız ediyor. Aynı şey mi bilemedim ama. sadece ben alıyorum kokuyu da.
Aa aynısı bende oldu. Aralıkta covid oldum. Koku alamadım bir süre. Sonra düzeldim ama iki aydır her şey deniz börülcesi gibi kokuyor ama rahatsız edici bir koku. Ne yesem aynı tat. Geçen ben bile deniz börülcesi kokuyordum.🤪

Merhaba. Bu konuda gelişme oldu mu? Ben böyle birşeyin başkalarında olabileceğini hiç düşünmemiştim. Tesadüfen internette araştırırken görünce kayıp kardeş bulmuş gibi oldum. Sanırım 4 yada 5 senedir falan var bu tanımlayamadığım koku olayı. Bildiğim kadarı ile hiç korona da olmadım. Başlarda rahatsız etmedi aslında bu kadar sık değildi, ama şu bir kaç aydır artık dayanılmaz durumda. Yıkanıyorım paklanıyorum o koku, parfüm sıkıyorum o koku, çocuğuma sarılıyorum o koku, yemek yapıyorum o koku... Artık kokunun benden yayıldığını o kadar eminim ki o koku krizi anında saç diplerimden bile koku geliyor hissi yaşıyorum. Şuan bir geniz akıntısı da hissetmiyorum ama yine de koku var. İlk 1 sene araları baya vardı hata bir kaç ay hiç hissetmediğim zamanlar bile olmuştu. Ama şuan her an her dakika o koku ile yaşıyorum. Çözüm yada deneyimlerinizde yenilikler varsa iletir misiniz?

Merhaba. Bu konuda gelişme oldu mu? Ben böyle birşeyin başkalarında olabileceğini hiç düşünmemiştim. Tesadüfen internette araştırırken görünce kayıp kardeş bulmuş gibi oldum. Sanırım 4 yada 5 senedir falan var bu tanımlayamadığım koku olayı. Bildiğim kadarı ile hiç korona da olmadım. Başlarda rahatsız etmedi aslında bu kadar sık değildi, ama şu bir kaç aydır artık dayanılmaz durumda. Yıkanıyorım paklanıyorum o koku, parfüm sıkıyorum o koku, çocuğuma sarılıyorum o koku, yemek yapıyorum o koku... Artık kokunun benden yayıldığını o kadar eminim ki o koku krizi anında saç diplerimden bile koku geliyor hissi yaşıyorum. Şuan bir geniz akıntısı da hissetmiyorum ama yine de koku var. İlk 1 sene araları baya vardı hata bir kaç ay hiç hissetmediğim zamanlar bile olmuştu. Ama şuan her an her dakika o koku ile yaşıyorum. Çözüm yada deneyimlerinizde yenilikler varsa iletir misiniz?
Merhaba. Bu konuyla ilgili internet uzerinden tanisip deneyimlerimizi paylastigimiz birkac arkadas bulduk. Surekli fikir alışverişi yapiyoruz. Nasil bir tedavi bulabiliriz diye ugrasiyoruz ama sonuca henuz ulasamadik malesef.

Kızlar derdiniz parosmi kakosmi vs değil geçin bunları araştırmayı sorununuz bakteriyel bir enfeksiyon. Aytuğ Altundağ ağız ve burun kokusu ölçümü yapan bir Dr ve o da onaylamış zaten mevcut bir koku olduğunu. Sizde sanırım septum deviasyonu problemi yok o yüzden ağızınıza yansımıyor koku çok şanslısınız emin olun kötünün çok çok iyisi. Bana özel mesaj atın size bir ilaç kombinasyonu vericem büyük ihtimalle işe yarar. 4 ilaç 2si antibiyotik, bildiğim kadarıyla diğer ilaçlardan biri de reçeteli dra yazdırmanız lazım.
30.01.2026 tarihinde halitosis (ağız kokusu) şikâyetiyle internet yorumlarına güvenerek bu kliniğe başvurdum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki internette yer alan yorumların gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.

İlk görüşmede “dil pası temizliği, test ve uygulama” yapılacağı söylendi ve ücretin 31.000 TL olduğu, nakit ödemede 26.000 TL’ye düşeceği belirtildi. Kuruma gittiğimde nefes testi yapıldı. Ardından doktor muayenesinde ağız bakımımın iyi olduğu, sorunun mide ve bağırsak kaynaklı olduğu ifade edildi ve ilaç tedavisine başlanacağı söylendi.

“Dil pası temizliği” adı altında yapılan işlem yalnızca dilimin tahta bir çubukla kazınmasından ibaretti. Sonrasında ilaç reçetesi ve bir diyet listesi verildi. Klinik içinde naneli bir sıvı koklatıldı ve bir şişe su içirildi.

Doktor muayenede ağız sağlığımın iyi olduğunu söylerken, diyet listesini anlatan personel ağız sağlığımın kötü olduğunu ifade etti. Çelişkili bilgilere rağmen umutlu olduğum için süreci sürdürdüm.

Bana herhangi bir psikiyatrik değerlendirme yapılmadan Selectra isimli antidepresan reçete edildi. Test sonucunda “nefes kokusu mevcut, bu psikolojik değil” denmesine rağmen neden bu ilacın yazıldığı tarafıma açıklanmadı. Ayrıca herhangi bir ileri tetkik yapılmadan üçlü antibiyotik tedavisi ve candida için iki ayrı ilaç başlandı.

Verilen Kloroben gargara sonrası, düzenli fırçalama, diş ipi ve ağız duşu kullanmama rağmen diş diplerimde kararmalar oluştu. Kliniği arayıp durumu bildirdiğimde, randevuma iki gün kalmış olmasına rağmen “psikolojik olarak kuruyor olabilirsiniz” şeklinde bir ifade kullanıldı.

Kontrole gittiğimde tekrar test yapıldı ve 15 gün önce “üst seviyede” çıktığı söylenen testin bu kez “0” olduğu belirtildi. Ancak yakın çevreme özellikle sorduğumda ağız kokusunun devam ettiği söylendi. Doktor bu kez sürecin 3 yıla kadar uzayabileceğini ifade etti. Oysa ilk görüşmede kısa sürede çözüleceği belirtilmişti.

En dikkat çekici nokta ise “Selectra’ya mutlaka devam edeceğiz, bağırsak için önemli” ifadesiydi. Daha sonra bir psikiyatri uzmanına danıştığımda bu ilacın bağırsak tedavisiyle bir ilgisi olmadığı bilgisi tarafıma iletildi.

Çıkışta ayrıca 3 şişe nane, portakal, limon yağı ve burun aparatı için 2.000 TL ödeme alındı.
Toplamda ilaçlar dahil 36.000 TL, ertesi gün yaptırdığım diş temizliğiyle birlikte 41.000 TL harcama yaptım.

Yaşadığım bu süreçten dolayı hukuki haklarımı kullanmak üzere gerekli başvuruları yaptım. Benim yaşadıklarımın başkalarına örnek olmasını isterim. Özellikle sağlık konusunda karar verirken internet yorumlarına temkinli yaklaşılmasını tavsiye ederim.

Turkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.
Çözüm bulabildiniz mi?

Back
X