Kızlar derdiniz parosmi kakosmi vs değil geçin bunları araştırmayı sorununuz bakteriyel bir enfeksiyon. Aytuğ Altundağ ağız ve burun kokusu ölçümü yapan bir Dr ve o da onaylamış zaten mevcut bir koku olduğunu. Sizde sanırım septum deviasyonu problemi yok o yüzden ağızınıza yansımıyor koku çok şanslısınız emin olun kötünün çok çok iyisi. Bana özel mesaj atın size bir ilaç kombinasyonu vericem büyük ihtimalle işe yarar. 4 ilaç 2si antibiyotik, bildiğim kadarıyla diğer ilaçlardan biri de reçeteli dra yazdırmanız lazım.
30.01.2026 tarihinde halitosis (ağız kokusu) şikâyetiyle internet yorumlarına güvenerek bu kliniğe başvurdum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki internette yer alan yorumların gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.
İlk görüşmede “dil pası temizliği, test ve uygulama” yapılacağı söylendi ve ücretin 31.000 TL olduğu, nakit ödemede 26.000 TL’ye düşeceği belirtildi. Kuruma gittiğimde nefes testi yapıldı. Ardından doktor muayenesinde ağız bakımımın iyi olduğu, sorunun mide ve bağırsak kaynaklı olduğu ifade edildi ve ilaç tedavisine başlanacağı söylendi.
“Dil pası temizliği” adı altında yapılan işlem yalnızca dilimin tahta bir çubukla kazınmasından ibaretti. Sonrasında ilaç reçetesi ve bir diyet listesi verildi. Klinik içinde naneli bir sıvı koklatıldı ve bir şişe su içirildi.
Doktor muayenede ağız sağlığımın iyi olduğunu söylerken, diyet listesini anlatan personel ağız sağlığımın kötü olduğunu ifade etti. Çelişkili bilgilere rağmen umutlu olduğum için süreci sürdürdüm.
Bana herhangi bir psikiyatrik değerlendirme yapılmadan Selectra isimli antidepresan reçete edildi. Test sonucunda “nefes kokusu mevcut, bu psikolojik değil” denmesine rağmen neden bu ilacın yazıldığı tarafıma açıklanmadı. Ayrıca herhangi bir ileri tetkik yapılmadan üçlü antibiyotik tedavisi ve candida için iki ayrı ilaç başlandı.
Verilen Kloroben gargara sonrası, düzenli fırçalama, diş ipi ve ağız duşu kullanmama rağmen diş diplerimde kararmalar oluştu. Kliniği arayıp durumu bildirdiğimde, randevuma iki gün kalmış olmasına rağmen “psikolojik olarak kuruyor olabilirsiniz” şeklinde bir ifade kullanıldı.
Kontrole gittiğimde tekrar test yapıldı ve 15 gün önce “üst seviyede” çıktığı söylenen testin bu kez “0” olduğu belirtildi. Ancak yakın çevreme özellikle sorduğumda ağız kokusunun devam ettiği söylendi. Doktor bu kez sürecin 3 yıla kadar uzayabileceğini ifade etti. Oysa ilk görüşmede kısa sürede çözüleceği belirtilmişti.
En dikkat çekici nokta ise “Selectra’ya mutlaka devam edeceğiz, bağırsak için önemli” ifadesiydi. Daha sonra bir psikiyatri uzmanına danıştığımda bu ilacın bağırsak tedavisiyle bir ilgisi olmadığı bilgisi tarafıma iletildi.
Çıkışta ayrıca 3 şişe nane, portakal, limon yağı ve burun aparatı için 2.000 TL ödeme alındı.
Toplamda ilaçlar dahil 36.000 TL, ertesi gün yaptırdığım diş temizliğiyle birlikte 41.000 TL harcama yaptım.
Yaşadığım bu süreçten dolayı hukuki haklarımı kullanmak üzere gerekli başvuruları yaptım. Benim yaşadıklarımın başkalarına örnek olmasını isterim. Özellikle sağlık konusunda karar verirken internet yorumlarına temkinli yaklaşılmasını tavsiye ederim.