Kalabalik ailede cocuk nasil yetisir

Burada sizin tavrınız önemli. Siz yokken olanlara müdahale etmek zor olabilir ama siz varken en başından kimsenin kararlar konusunda müdahale hakkının olmadığını göstermelisiniz. Çocuk karşısında son karar verici otorite olmalısınız. Yoksa o kırılmasın onun dedigine tamam diyim bu üzülür bi şey demeyimle çocuk kuralsız büyür. Örneğin bir çikolata var. Çocuk yemek istiyor. Siz izin vermiyorsunuz ama kv veya anneniz ye çocuğum sen derse ben yemesini istemiyorum yemeyecek lütfen müdahale etmeyin. Tavrınız net olsun
Hele sukur. Bunu ifade edemedim ben galiba. Annem de babam da cidden bu konuda saygili insanlar esimin ailesi de sadece sever etki edemez. Herkes ayni konudan bahsetmis hakki olarak ama ben aslinda cocuk kimi dinler beni dinler mi acaba demedim cunku Rabbim utandirmasin kesinlikle beni dinleyecek cunku otoritemle bas edebilecek birileri yok karsimda. Varsa da en fazla kirilir susar. Benim demek istedigim sevgi yogun mu olur cocuga sevgiyi nasil dengeleyebilirim. Ben herkes seviyor diye cok mu otoriter olmaliyim ? Aslinda ben kendi yetistirme konumda olumlu olumsuz yonler ne olabilir demek istedim ama tarif edemedim. Tesekkurederim yorum icin :) :*

Kendi annem babam diye demiyorum gercekten yetistirme konusunda iyiler. Beni dinlerler kesinlikle. Elbette farkli fikirlerimiz olcak ama uyarlar yani bir kayinvalideye soylemekten daha kolay olacaktir. Birde annem babam cok saygililar . Babam odasinda oturur(ayri odasi var )annem kendi halinde ne karisir ne gorusur. Aksine kayinvalidemlerde farkli fikirler mevcut mesela , esinin hayir dedigine o evet der, uyusamazlar cocuklara da yansir.
Son tv de haberlerde gorduklerimden o kadar etkilendim ki tecavuz siddet taciz vs o yuzden bakici konusunda tereddutluyum . Bir seyma subasi degilim ki en iyisini bulayim. Kendi butceme gore gelecek bakici biri bile tavsiye etse guvenemem. Ben cocukken yengemin laflarina alinirdim bakisindan uzulurdum. Cunku anne basinda olmayan cocuk baskasinin yaninda kendini siginti fazlalik gibi goruyor. O psikolojiyi yasadim

Anneniz babanız melek olsa, aynı ev içinde olmaz.
Hele üst katta kayınvalide varken hiç olmaz.
Çocuğunuzu illa ki anne babanıza baktıracaksanız, onlara yakın taşının.
Yada kayınvalidenize baktırın.
Yada bir bakıcı tutun, nasıl olsa babaannesi üst katta, ara arada kontrol eder...
Kendi şartlarınızda bulabileceğiniz en olmaz çözümü bulmuşsunuz..

Kocanız da melek olsa bir yerden sonra üst katta annem varken neden anan baban bizimle yaşıyor demeye başlar.
Senin annen bakıyor da neden benim annem bakamıyormuş’lar başlar...
hatta yedikleri içtikleri batmaya başlar, çok üzülürsünüz.
aynı evin içinde olmaz.

Anneniz babanız melek olsa, aynı ev içinde olmaz.
Hele üst katta kayınvalide varken hiç olmaz.
Çocuğunuzu illa ki anne babanıza baktıracaksanız, onlara yakın taşının.
Yada kayınvalidenize baktırın.
Yada bir bakıcı tutun, nasıl olsa babaannesi üst katta, ara arada kontrol eder...
Kendi şartlarınızda bulabileceğiniz en olmaz çözümü bulmuşsunuz..

Kocanız da melek olsa bir yerden sonra üst katta annem varken neden anan baban bizimle yaşıyor demeye başlar.
Senin annen bakıyor da neden benim annem bakamıyormuş’lar başlar...
hatta yedikleri içtikleri batmaya başlar, çok üzülürsünüz.
aynı evin içinde olmaz.
Diyemez cunku biz teklif ettik. Hatta bakima degil arada sirada gel pispisla kontrol et dedik onu bile kabul etmedi. Calismam da gerekiyor.
Hatta kocama soyledigimde cok mantikli buldu.

Ben kalabalık ailenin faydalarına inanan biriyim; ne kadar çok etkileşim ve fark o kadar seçenek ve "Çeşitlilik" anlayışı demek. Tek doğru, beraberinde keskinliği getirir ve ben bunu çocukken yaşadım. Annem -dır -dir insanıdır ve her şey o kadar nettir, esneklik payı yoktur. Benim bu doğruları -böyle de olabiliyormuş- şekilden yorumlayacak uyuma gelmem baya sürmüştü, okul zamanı bu açıdan zorlandığımı hatırlıyorum.

Ama şu da var, ilk üç yaşa kadar en azından, çocuk temelini tek "Doğru" kişiden (Anne-baba ya da bakıcı vb. hepsi tek kişi gibi bir takım olacak) sevgi ve otorite ile harmanlı almalı. Sonrasında kv, anne vs çeşitlenmesinin faydasına olacağını düşünüyorum yukarıda belirttiğim sebeplerden.

Kendi annem babam diye demiyorum gercekten yetistirme konusunda iyiler. Beni dinlerler kesinlikle. Elbette farkli fikirlerimiz olcak ama uyarlar yani bir kayinvalideye soylemekten daha kolay olacaktir. Birde annem babam cok saygililar . Babam odasinda oturur(ayri odasi var )annem kendi halinde ne karisir ne gorusur. Aksine kayinvalidemlerde farkli fikirler mevcut mesela , esinin hayir dedigine o evet der, uyusamazlar cocuklara da yansir.
Son tv de haberlerde gorduklerimden o kadar etkilendim ki tecavuz siddet taciz vs o yuzden bakici konusunda tereddutluyum . Bir seyma subasi degilim ki en iyisini bulayim. Kendi butceme gore gelecek bakici biri bile tavsiye etse guvenemem. Ben cocukken yengemin laflarina alinirdim bakisindan uzulurdum. Cunku anne basinda olmayan cocuk baskasinin yaninda kendini siginti fazlalik gibi goruyor. O psikolojiyi yasadim
Siz o psikolojiyi yasadiniz diye cocugunuz da yasayacak diye birsey yok , yanlis anlamayin belki siz cocukken cevrenizdekiler bu konuda cahildi , gereken sekilde davranmamislar size ve boylr bir sorun yasamissiniz
Bende calisan kadin cocuguyum , hic sizin yasadiklarinizi yasamadim , tam tersi hep gururla soyledim benim annem calisiyor diye
Siz bu kadar akli basinda ve saglam bir kadin gozukuyorsunuz , cocugunuza bunlati yasatmazsiniz
Ama bakici her daim bu kalabalik ortamdan daha iyidir , eve kamera kurdurun , kameranin tanesi 150 tl butceyi de cok sarsmaz , duzgun bir bakici bulun siz ise baslamadan baslasin , duzeninizi ogrensin vs vs
Ben iki cocugumu da bakiciyla buyuttum gayet memnunum , arada kotuleri denk geldi hemen degistirdim , sonucta yukarda kv oturuyormus arada iner bakar kontrol eder
Ama boyle kalabalik bir ortam yaratmayin bebege

Kizlar merhaba

Bir arkadasin konusuna yorum yaparken kendimi aslinda suan dusunmek istemedigim erteledigim dusunceler arasinda buldum. Konu su ;

Rabbim izin verirse bir cocugum olacak , annemi yanima cagirdim calistigim icin, babam da dolayisi ile geliyor beraber yasayacagiz yani. Kayinvalidem de ust katta oturuyor. Oyle kaynanalik yapan bir kadin degil asla ancak iki siradan insan arasinda uyumsuzluklar nasil olabiliyorsa donem donem bizim de oluyor.
Ben cok sikintili bir cocukluk ve genc kizlik gecirdim. Annem hep calisiyordu. Ananemin 6 cocugu vardi ve evlenmisler de dahil butun torun torba o evde oldugu icin ( sık sık geliyorlar anlaminda ) onda kalamiyordum yani duzensiz ve kalabalik bir aileydi. Babanemden hic babanelik hatta ogluna da analik yaptigini gormedim. Amcam halam teyzem zaten bu duygulardan uzakti. Annem calistigi icin ben hep dukkanlarda buyudum , pislik icinde kaldim durumumuz olmadigi icin cantasiz eski ayakabilarla gittigimi bilirim okula. En guzel okulda en fakir hayati yasadim. Evlerine gittigim arkadaslarimin evinde annesi bizi karsilayip onumuze pogaca vs biseyler koyunca cok ozenirdim. Benim annemde evde dursun bana baksin isterdim. Herseyi icime atarak buyudum ancak Rabbime sukur kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin oldum evlendim durumum fena sayilmaz cok sukur. Yukseklerde asla gozum yok sadece huzurum olsun istiyorum. Ancak bunlari yasadigim icin cocugumun boyle kalabalik bir ailede buyuyecek olmasi beni once mutlu ediyordu. Biraz disliyim kendi dogrumun yanlis olduguna beni ikna ederlerse yumusarim ancak edemezlerse gozum gormez tripleri kaprisleri vs. O yuzden cocugumu yonlendirebilecegimi dusunuyorum esimde bana destek ve birbirimizden bagimsiz cocugu yonlendirmeyecegimiz ben birseye hayir diyince esimin de hayir veya tamtersi durumlarda hem fikir olacagimizi konustuk ve anlastik ayni fikirdeyiz. ancak yine de tabiki baskalarinin da etkileri olacaktir. Kalabalik ailede cocuk buyuten ya da buyumus olan var mi?
Olumsuz ve olumlu yanlari nelerdir. ?
Guzel fikirlerinizi bekliyorum hepinize sevgiler :))
Kalabalık ailelerde çocuklar çiğ, olgunlaşmamış, geçmişle hesabı kapanmamış ve kendiyle kavgaları bitmemiş yetişkinlerin kurbanı olabiliyorlar.

Diyemez cunku biz teklif ettik. Hatta bakima degil arada sirada gel pispisla kontrol et dedik onu bile kabul etmedi. Calismam da gerekiyor.
Hatta kocama soyledigimde cok mantikli buldu.

O zaman ya ailenize yakın taşının, ya aileniz size yakın taşınsın yada bakıcı seçeneğini değerlendirin.
Aynı evin içinde en basiti kılık kıyafetiniz bile sürekli üsturuplu olmak durumunda.
Akşam başbaşa bir film izleyecek olsanız hayal.. hadi annem babam müsade eder odalarına çekilir deseniz o şekilde içiniz rahat edemez vs... bilemedim. Bana göre değil.

Çocuğun kalabalık aile ortamında yetişmesine ise sıcak bakıyorum. (Kalabalık evde yaşaması ile aynı şey değil)
Biz öyle büyüdük, kuzenlerimizle kardeş gibiyiz. Birbirini Bayramdan bayrama gören insanlar değiliz. Arkadaşlık kurabildik, gençliklerimizi birlikte yaşayabildik.
Aynı şekilde dedelerim ve buyukannelerimle sık bir aradaydık.
İyiki öyleydi. Onlardan çok şey öğrendim. Çok sevilmek her zaman iyidir. Çocuk sevgi ortamında huzurlu ve mutlu buyur.
(Ama sizin düşündüğünüz şartlarda huzur ortamı zor onu söyleyeyim :) )
Sevmek ve şımartmayı birbirine karıştırmayacak şekilde olursa aile büyükleri mutlu bir çocukluk geçirir..

Bakın,kalabalık ailelerin pek cok guzel yönü varken,cok sıkıntısı var. Adam 7 kardes ,kardesler birbirine giriyor. Teyzeyle kusler. Amcayla davaliklar. Adam 50 yasina gelmis kizkardesiyle kavga ediyor birseyleri paylasmiyor ben kalabalik aileyide ortamida hic sevmem şahsıma.
Herkesin hayat görüşü farklidir. Benim annem babam,gec cocuklarinin olmasindan,ayni zamanda maddi durumlarinin epey iyi olmasindan kaynakli mi desem ne desem cocugun her istedigini yapmak,cocuga para vermek,marka kıyafetler almak,istedigi yemegi yapmayi iyi anne babalik zannediyor.
Bence yanlış.
Kayinvalidem ise cocuk okumali,egitimi super olmali. Benim durumum olsa anasifindaki cocuga 40 bin tl veririm senelik diyor. (Konu acildi ailemle ve kayinvalidemle bir kolejden bahsediyorduk benim kardesim anasinifi ici cok sacma dedi kaynanam boyle soyledi)
Bence bu da yanlış.
Okul okumak sart degil(bence).
Simdi esinle bile goruslerin farkli oluyor.
Yalan mi?
Siz esinle anlasmissiniz.
Ne guzel birsey mutlulugunuz daim olsun ortak karar vermissiniz
Tavsiyem kimse karismasin.
Ben 17 senedir hayvan besliyorum 6 yasinda da yavruluktan aldigim kopegim var,baba yedirme diyorum,mesela kraker,kek, dinlemiyor yediriyor.
Kopegin tuyleri dokuluyor
Cocugum olsa kola icirirsin sen dimi? Diyorum gülüyor tabi iciririm diyor
Yani bana ters boyle seyler acayip.
Siz kimseyi karistirmayin. Anneniz gelsin size yardima okey. Anneniz kendi halindeymis zaten umarim kaynana ukalalik yapmaz annenizi gucendirmez.

Kizlar merhaba

Bir arkadasin konusuna yorum yaparken kendimi aslinda suan dusunmek istemedigim erteledigim dusunceler arasinda buldum. Konu su ;

Rabbim izin verirse bir cocugum olacak , annemi yanima cagirdim calistigim icin, babam da dolayisi ile geliyor beraber yasayacagiz yani. Kayinvalidem de ust katta oturuyor. Oyle kaynanalik yapan bir kadin degil asla ancak iki siradan insan arasinda uyumsuzluklar nasil olabiliyorsa donem donem bizim de oluyor.
Ben cok sikintili bir cocukluk ve genc kizlik gecirdim. Annem hep calisiyordu. Ananemin 6 cocugu vardi ve evlenmisler de dahil butun torun torba o evde oldugu icin ( sık sık geliyorlar anlaminda ) onda kalamiyordum yani duzensiz ve kalabalik bir aileydi. Babanemden hic babanelik hatta ogluna da analik yaptigini gormedim. Amcam halam teyzem zaten bu duygulardan uzakti. Annem calistigi icin ben hep dukkanlarda buyudum , pislik icinde kaldim durumumuz olmadigi icin cantasiz eski ayakabilarla gittigimi bilirim okula. En guzel okulda en fakir hayati yasadim. Evlerine gittigim arkadaslarimin evinde annesi bizi karsilayip onumuze pogaca vs biseyler koyunca cok ozenirdim. Benim annemde evde dursun bana baksin isterdim. Herseyi icime atarak buyudum ancak Rabbime sukur kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin oldum evlendim durumum fena sayilmaz cok sukur. Yukseklerde asla gozum yok sadece huzurum olsun istiyorum. Ancak bunlari yasadigim icin cocugumun boyle kalabalik bir ailede buyuyecek olmasi beni once mutlu ediyordu. Biraz disliyim kendi dogrumun yanlis olduguna beni ikna ederlerse yumusarim ancak edemezlerse gozum gormez tripleri kaprisleri vs. O yuzden cocugumu yonlendirebilecegimi dusunuyorum esimde bana destek ve birbirimizden bagimsiz cocugu yonlendirmeyecegimiz ben birseye hayir diyince esimin de hayir veya tamtersi durumlarda hem fikir olacagimizi konustuk ve anlastik ayni fikirdeyiz. ancak yine de tabiki baskalarinin da etkileri olacaktir. Kalabalik ailede cocuk buyuten ya da buyumus olan var mi?
Olumsuz ve olumlu yanlari nelerdir. ?
Guzel fikirlerinizi bekliyorum hepinize sevgiler :))
mümkünse kendiniz bakın yada kv baksın doğacak olan çocuğa herkes kendi evinde yaşasın...
benim kızıma da 2,5 yıla yakın ailem baktı kendi evimizde arada kendi evlerine de gidiyorlardı durumumuz aynıydı sizinle, bu sene kreşe başladı bir kere aşırı ilgiye alıştığı için uyum sorunu yaşadı, eşim baba olmanın getirdiği maddi manevi sorumlulukların yeni farkına varabildi çünkü evde hep çocukla ilgilenen birileri vardı her anlamda, ben disiplin kuramadım çocuk üstünde, evin işi hiç bitmedi herşey fazla fazla çamasır bulasık ev cabuk dagılır kirlenir vs ve ben o süreçte çok yoruldum, en basiti çocuk bakımında ister istemez her kafadan bir ses çıkmasıydı o nedenle bu topa mümkünse girmeyin..

Bakın,kalabalık ailelerin pek cok guzel yönü varken,cok sıkıntısı var. Adam 7 kardes ,kardesler birbirine giriyor. Teyzeyle kusler. Amcayla davaliklar. Adam 50 yasina gelmis kizkardesiyle kavga ediyor birseyleri paylasmiyor ben kalabalik aileyide ortamida hic sevmem şahsıma.
Herkesin hayat görüşü farklidir. Benim annem babam,gec cocuklarinin olmasindan,ayni zamanda maddi durumlarinin epey iyi olmasindan kaynakli mi desem ne desem cocugun her istedigini yapmak,cocuga para vermek,marka kıyafetler almak,istedigi yemegi yapmayi iyi anne babalik zannediyor.
Bence yanlış.
Kayinvalidem ise cocuk okumali,egitimi super olmali. Benim durumum olsa anasifindaki cocuga 40 bin tl veririm senelik diyor. (Konu acildi ailemle ve kayinvalidemle bir kolejden bahsediyorduk benim kardesim anasinifi ici cok sacma dedi kaynanam boyle soyledi)
Bence bu da yanlış.
Okul okumak sart degil(bence).
Simdi esinle bile goruslerin farkli oluyor.
Yalan mi?
Siz esinle anlasmissiniz.
Ne guzel birsey mutlulugunuz daim olsun ortak karar vermissiniz
Tavsiyem kimse karismasin.
Ben 17 senedir hayvan besliyorum 6 yasinda da yavruluktan aldigim kopegim var,baba yedirme diyorum,mesela kraker,kek, dinlemiyor yediriyor.
Kopegin tuyleri dokuluyor
Cocugum olsa kola icirirsin sen dimi? Diyorum gülüyor tabi iciririm diyor
Yani bana ters boyle seyler acayip.
Siz kimseyi karistirmayin. Anneniz gelsin size yardima okey. Anneniz kendi halindeymis zaten umarim kaynana ukalalik yapmaz annenizi gucendirmez.
Cok tatlisiniz kopeginiz ve babanizin iliskisine bayildim . Ve cok guldum. Babaniz kendisini dede hissediyor bence. Yorumunuz icin tskler :*

Çocuğun kalabalık aile-akraba ortamında yetişmesi ayrı bir şey -ki bunu olumlu buluyorum- aynı evde bir sürü yetişkinle büyümesi ayrı şey.
Çocuğumu yetiştirirken bu yolu tercih etmezdim konunun uzmanı olarak.
Kurallar ve sınırlar çok net çizilirse, büyük anne-baba çocuk eğitimi ve iletişim konusunda bilgili ve bilinçliyse ve başka hiç bir çarem yoksa, belki...

Sizin durumunuzda olsam üst katımda kayınvaldemin oturduğu bir eve kendi ailemi bebeğime bakmaları için davet etmezdim.
Siz kendi açınızdan en doğru çözümü bulduğunuzu düşünüyorsunuz ve kendinize göre haklı sebepleriniz de var ama bana göre bu adeta kaosa davetiye çıkarmak.
Aynı evde eşiniz ve kendi ailenizle yaşamanın doğuracağı olumsuz sonuçları öngöremiyorsunuz umarım yaşayarak öğrenmezsiniz.
Bu cümleyi herhangi bir olumsuz imada bulunmadan iyi niyetli yazdığımı da eklemek isterim.

Kizimi 6.5 yasinda 2 ay anneme gonderdim, evde annem babam kizkardesim ve 1 yasindaki yegenim vardi, arti olarak haftasonlari abim ve iki yegenim de geliyorlardi, cocugun cocugun resmen huyu degisti. Dolayisiyla ben cocugun birden cok kisinin sorumlulugunda buyumesinin dogru oladigini gozlemlemis oldum.
Bence en fazla bikac ay ailenizden destek alip o sirada bir bakici bulun.

Çocuğun kalabalık aile-akraba ortamında yetişmesi ayrı bir şey -ki bunu olumlu buluyorum- aynı evde bir sürü yetişkinle büyümesi ayrı şey.
Çocuğumu yetiştirirken bu yolu tercih etmezdim konunun uzmanı olarak.
Kurallar ve sınırlar çok net çizilirse, büyük anne-baba çocuk eğitimi ve iletişim konusunda bilgili ve bilinçliyse ve başka hiç bir çarem yoksa, belki...

Sizin durumunuzda olsam üst katımda kayınvaldemin oturduğu bir eve kendi ailemi bebeğime bakmaları için davet etmezdim.
Siz kendi açınızdan en doğru çözümü bulduğunuzu düşünüyorsunuz ve kendinize göre haklı sebepleriniz de var ama bana göre bu adeta kaosa davetiye çıkarmak.
Aynı evde eşiniz ve kendi ailenizle yaşamanın doğuracağı olumsuz sonuçları öngöremiyorsunuz umarım yaşayarak öğrenmezsiniz.
Bu cümleyi herhangi bir olumsuz imada bulunmadan iyi niyetli yazdığımı da eklemek isterim.
Kesinlikle mesajlara uyarilara alinmiyorum.
Annemle babam sehir disinda yazlik bi yerde emeklilik yasiyorlar evleri halen mevcut. Kayinvalidemin olmasina bende cok sevindim ve hatta calisirken o yardimci olur diye dusunmustum . Herkes "bakmam "demesine bakma bakaaaarr dedi. Ancak kesin ve net bakmam diyor. Kendince hakli sebepleri var. Kas agrilari var. Yillardir . Duzelmiyor. Bir yemek yapmak bile onu yoruyor. Vs.
Gercekten baska carem yok. Aksine aslinda annemle babamda da hep aklim kaliyordu . Ve cocugu nasil yetistircem diye hep dusunuyordum. Bir bakiciya verecek butcem yok aslinda var ancak ben oyle ayse teyze fatma teyze varmis gelsin baksin tarzinda kadinlar istemiyorum. Bundan uzerine de gucum yok gercekten.
Gercekten caresiz kaldim ancak dedigim gibi annemle babam bizim dusuncelerimize saygililar. Hatta babam kapimizi vurarak yanimiza gelir bekarken de. Evimizde "cocuklar nerde sigara icebilirim " der . Yani cocuk olmamasina ragmen henuz.
Biz aslinda dublex bir eve gecmeyi dusunuyorduk onlar ustte biz altta yasariz diye. ancak benim ailem duzeninizi bbozmayin. Boyle baslayalim duruma gore bakarsiniz dedigi icin bu sekildeyiz. Bilemiyorum ama yorumlar nasil davranmam gerektigi konusunda beni daha cok gelistiriyor

Kizimi 6.5 yasinda 2 ay anneme gonderdim, evde annem babam kizkardesim ve 1 yasindaki yegenim vardi, arti olarak haftasonlari abim ve iki yegenim de geliyorlardi, cocugun cocugun resmen huyu degisti. Dolayisiyla ben cocugun birden cok kisinin sorumlulugunda buyumesinin dogru oladigini gozlemlemis oldum.
Bence en fazla bikac ay ailenizden destek alip o sirada bir bakici bulun.
Benden baska kardesim bir tane var yurtdisinda yasiyor. Annemle babama gelecek kimse yok. Oyle olsa asla dediginiz gibi istemezdim. Tesekkurederim yorum icin :)

5 kişilik aile üst katda da babaanne bu kalabalik değil ki, normal bir aile.
Çocuk yetiştirmek için kalabalık bir aile bana göre, bir bebek aynı evde dört yetişkin, bir de üst katta bir yetişkinle büyüyüp yetişecek.
Olaya salt sayı açısından bakmıyoruz ben ve bir kaç üye.
Malum çocuk büyütürken ne kadar çok insan o kadar çok fikir ve davranış demek.

Yorumlardan hertarafimi endise saran ben suan icime su serptiniz sagolun :))
Ben 6 kişilik ailede büyüdüm alt katda da başka akrabalarmız vardı. Sürekli bizdelerdi. Annem ev hanimiydi ama teyzemi daha çok seviyordum diye o gelip bakiyordu bana. Gitmesini istemiyordum aile benim yüzümden 7 kişiye çıkmışdı. İlave alt katdakılarda bize geliyorlardı. Her günde halam, diger teyzelerimde başka misafirlerde. Kalabalik sorun olmadi bizim evde bu yuzden kavga falanda 1 kere dahi olmadi. Bizim terbiyemizi de kotu etkilemedi hic.

Çocuk yetiştirmek için kalabalık bir aile bana göre, bir bebek aynı evde dört yetişkin, bir de üst katta bir yetişkinle büyüyüp yetişecek.
Olaya salt sayı açısından bakmıyoruz ben ve bir kaç üye.
Malum çocuk büyütürken ne kadar çok insan o kadar çok fikir ve davranış demek.
Yetişkinlerin arasında büyümek bizim ailede sorun olmadı aksine eğlenceliydi benim için ama başka ailelerde nasıl olur bilmiyorum tabii. Anne değilim doğrusunu anneler bilir.

Back
X