Kalabalık misafir için çay menünüsü yardım lütfen..!

evrema

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
10
0
86
Sakarya
Arkadaşlar günüm var yaklaşık 20 kişi. Şöyle bereketli, doyurucu, değişik bir menü hazırlamam lazım yardımcı olurmusunuz lütfen. Değerli Ffkirlerinizi bekliyorum. Lütfen Yardım Edin..:uhm:

biber dolması çünkü yaprak kalabalık geliyorlarmış seni baya oyalar
patlıcanlı börek (kıymalı gibi güzel oluyor)
mayonezli yoğurtlu kabak salatası (dereotlu)
ağızda dağılan un kurabiyesi
browni (yapımı biraz zor ama oldukça etkileyici)
bide ortaya galete küçük küçük hani içine peynir falan kuyulan paketi 1 tl olan açma gibi var ya onlardan koyarsın bu benim fikrim istersen patlıcanlı börek yerine patatesli peynirlide olur...ama patlıcanlı herkes yapmıyor değişik olur....

Patlıcan pirinçlisi
Kıymalı börek
Kırmızı biber yoğurtlu
Sütlü mayadan pofur pofur puaça
Çaylı kek
Kuskus salatası-tavuk göğsü haşlanıp didiliyor,kuskuş haşlanıyor içine turşu ceviz bol mayonez ve yoğurt
Yeşil mercimek salatası
Patates salatası yada fırında körili patates
Un kurabiyesi
Süt tatlısı

amerikan salatası
peynrli poğaça
yufkadan kolay börek kıymalı olabilir
sigara böregi
yeterli heralde..

valla kızlar harikasınız. ben çalışıyorum bir menü hazırlamak için günlerce düşünüyorum. hamarat bayanlar hemen belli oluyor

bende yardımcı olmaya çalışayım hımm bakalım neler olabilir CADIARZU
mutlaka olacaklar;

börek olarak (unlu kıyır börek patatesli, harika oluyor el açması gibi,patlıcanlı börekte çok güzel olur))

poğaça olarak (libyanacığımın gazozlu poğaçaları enfes olur onuda peynirli yaparsın yada poğaçayla uğraşamam dersen yeşil mercimekli milföyden sepet böreği yaparsın daha pratik )

salata olarak (yoğurtlu bir salata mesela sarıböceğin tarifi kuskus salatası veya makarna salatası yanınada ya kısır olmalı yada mercimek köftesi yanınada turşu ohh mis)

tatlı olarak (bir çeşit kurabiye mesela tahinli kurabiye yada kakaolu ıslak kurabiye,başka tiramisu veya kedidilli yalancı profiterol)

ohhooo 6 çeşit yeterde artar bile yerimseniben

çalışıyorsun galiba eğer birgün öncesi tatil değilsen şöyle yapabilirsin akşamdan,
börekleri sar dolaba at tatlılarını yapabilirsin birgün sonraya daha da lezzetli olurlar,
milföy yapacaksan içini hazırla hazırda dursun ertesi gün hop şipşak fırına,
mesela mercimekli köfte yapacaksan mercimek bulgur kısmını akşamdan hazırla doğru dolaba ertesi güne salçalı soğanla yoğurursun
başkaaa yani bozulmayacak herşeyin ön hazırlığını yapabilirsin

anaamm ne ka yazmışım böyleee akannehir
başını şişirdim cicim tarifleri sorarsan yardımcı olurum
20 kişi az değil inşallah bir yardımcın filan vardır sana kolay gelsin evremacım vereliniortak

Son düzenleme:
dün misafirim vardı ve yaptıklarım

önden - sosyete mantısı- barbunya pilaki
sonra- türk kahvesi
sonra- çayda - gül tatlısı- pudingli kurabiye- pırasalı tavuklu börek- küncülü pasta-
brownie

banada ctesi gelecekler 10 kişi kadar
kara kara düşünüyorum ne yapsam diye
bu topic banada yardımcı olacak :)

pofuduk pofuduk mayalı poğaça peynirli...
hazır yufkadan fırında kıymalı veya patatesli börek veya
hazır yufkadan kıymalı karnıyarık böreği
patates salatası bol yeşillikli veya makarna salatası
üzeri pudra şekerli elmalı kurabiye
hindistan cevizli,kakaolu kurabiye

ben günümde genelde kısır yaparım doyurucu olur.kısırın yanına kabak salatası, domates salatalık diliml sonra sirkeli mor lahana salatası ve turşu.sonra yufkalı veya milföylü tavuklu börek(kalabalık için milföy daha kolay olur.) akşamdan bir çeşit kurabiye(genelde elmalı , un kurabiye ,tahinli kurabiye veya nişastalı kurabiye yaparım.kurabiye ertesi gün daha güzel oluyor.)sütlü tatlı(etimekli tatlı,tavuk göğsü,pasta tabanından veya kedidili bisküviden turamisu,kedidilini kullanılarak yapıbileceğin mmuhallebili tatlı ve benim en çok sevdiğim kadayıflı muhalleebili tatlı.)
ve vazgeçilmezim bol köpüklü türk kahvesi.
ben günlerde şart koşulmamışsa 4 çeşit yaparım.kısır ,köfte türü,börek,kurabiye ve sütlü bir tatlı.gayette doyurucu olur.sana kolay gelsin.

çok sağolun kızlar çok yardımcı oldunuz. unlu kıyır börek nasıl oluyor tarifini verirseniz çok sevinirim.

çok sağolun kızlar çok yardımcı oldunuz. unlu kıyır börek nasıl oluyor tarifini verirseniz çok sevinirim.

işte tarif yerimseniben

unlu kıyır börek

Malzemeler:

* 3 tane yufka
* 3 tane haşlanmış patates
* 1 büyük kâse kaşar peynir rendesi ve lor karışımı
* 100 gr eritilmiş tereyağı
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* Un
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanması:

*
Patatesleri haşlayın ve ılındıktan sonra soyup, rendeleyin.
*
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, lor, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
*
Tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin. Her tarafını yağlayın ve elekle (ya da tel süzgeçle) göz kararı un eleyin.
*
Yufkanın yarısını içe doğru katlayın ve tekrar yağlayıp unlayın.
*
Kenar kısımlarından iki parmak içe doğru katlayın ki rulo yaptığımızda düzgün olsun.
*
Yufkanın üzerine bolca iç harçtan koyun ve rulo olarak sarın.
*
Dilimleyip yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin. Yağ karışımı olan kabınızda az miktarda yağ kalacak, üzerine bir - iki kaşık su ekleyip, fırçayla böreklerin üzerine sürün.
*
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
*
İçerisinde kaşar peyniri ve tereyağı olduğu için sıcak servis yapın.
*
Yağ miktarı fazla gelmiyor. Üzerine un serpildiği için yağı çekiyor.
*
Bir de üzerine mutlaka yağ sürün, yumurta sarısı sürmeyin. Yağ farklı bir lezzet veriyor.
*
Ve son olarak çok bereketli bir börek olduğunu söyleyeyim:::))))

resim; pembe tatlar
tarif;papatyaprenses'ten alıntıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
Tatlı olarak etımek tatlısı aksamdan yapabılırsın bayaga bereketlı oluyor...

Borek ıkı tepsı yapabılırsın..

Salatalardan tavuk salatası ,patates salatası...

Mercımek koftesı olabılır....

geçtiğimiz cuma günüm vardı çok zor oluyor ama insan doyurucu birşeyler seçmek istiyor

Haşhaşlı katmer
ıspanaklı muska böreği
kıymalı cantık
zaytinyağlı yaprak sarma
yoğurtlu patates salatası
elmalı kurabiye yaptımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…