Kalabalık misafire akşam yemeği mönüsü?

bridezilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
93
24
98
Kızlar Merhaba,

Haftasonuna 22-25 kişiyi akşam yemeğine ağırlayacağız. Mönü için önerilerinizi alabilir miyim?

Mercimek çorbası, pilav, salata sabit :) ama ana yemek konusunda kararsızım, şöyle ki kuru fasulye ya da nohut yapacağım etli olacak bunlardan birinin haricinde bir ana yemek daha yapmam gerekli. Sizce ne olabilir? Dalyan köfte düşündüm ama 25 kişi için tutturabilir miyim emin değilim. Bir de tatlı yapmayı pek bilmiyorum yani tepsi tatlısı şerbetli tatlı vs. bilmiyorum tatlı öneriniz varsa o da çok makbule geçer.

Kızlar Merhaba,

Haftasonuna 22-25 kişiyi akşam yemeğine ağırlayacağız. Mönü için önerilerinizi alabilir miyim?

Mercimek çorbası, pilav, salata sabit :) ama ana yemek konusunda kararsızım, şöyle ki kuru fasulye ya da nohut yapacağım etli olacak bunlardan birinin haricinde bir ana yemek daha yapmam gerekli. Sizce ne olabilir? Dalyan köfte düşündüm ama 25 kişi için tutturabilir miyim emin değilim. Bir de tatlı yapmayı pek bilmiyorum yani tepsi tatlısı şerbetli tatlı vs. bilmiyorum tatlı öneriniz varsa o da çok makbule geçer.

tatlm tavuk yada etli bir yemek neler düşünüyosun ..
3 tepsi yapman lazım 25 kişi bi anda neden aldın yorulcaksın :52:

tatlm tavuk yada etli bir yemek neler düşünüyosun ..
3 tepsi yapman lazım 25 kişi bi anda neden aldın yorulcaksın :52:

Yeni evlenince eşimin tarafında aileler sırayla yemeğe aldılar bizi, her evde hep beraber yenildi o yüzden ben de öyle hazırlanmak istedim :)

Tavuk istemiyorum et pişireyim ama ne :) Patatesli köfte falan mı yapsam böyle salçalı sebzeli falan oluyor ya.

Yeni evlenince eşimin tarafında aileler sırayla yemeğe aldılar bizi, her evde hep beraber yenildi o yüzden ben de öyle hazırlanmak istedim :)

Tavuk istemiyorum et pişireyim ama ne :) Patatesli köfte falan mı yapsam böyle salçalı sebzeli falan oluyor ya.

anladım tatlım.bu aksam gelmicekler demi :26:
aksam oldu cünkü :52::52::52::52:

dediğin gibi köfte yapabilirsin,patatesli,salçalı,biberli,domatesli,az sulu çok hoş olur.Tatlı olarak da revani olabilir,ya da oklava tatlısı yaparsın hem ağırdır hem lezzetlidir.

düşündüğün menü güzel aslında .çorba , fırında sebzeli köfte , pilav.
bunların yanında ortaya , zeytinyağlı taze fasulye , zeytinyağlı biber dolması
sigara böreği ve salata çeşitleri yapabilirsin. hem sofranda çeşit bol olur,hemde 25 kişi için doyurucu bir menü olur

bende sıralı yazayım ozaman :))

çorba
nohut yemeği
fırında köfte patates
pilav
salata
ortaya iki çeşit zeytinyağlı
fırında börek
en son sütlü tatlı üstü çikolatalı tavuk gögsü

hem pratik hem istediğin kadar çoğaltabilirsin ve lezzetli
malum bu kadar yemeğin üzerine şerbetli tatlı yiyip dahada ağırlaşmasınlar :)))

kolay gelsin....

Son düzenleme:
düşündüğün menü güzel aslında .çorba , fırında sebzeli köfte , pilav.
bunların yanında ortaya , zeytinyağlı taze fasulye , zeytinyağlı biber dolması
sigara böreği ve salata çeşitleri yapabilirsin. hem sofranda çeşit bol olur,hemde 25 kişi için doyurucu bir menü olur

valla güzel söylemiş arkadaş. Onaylıyorum

dediğin gibi köfte yapabilirsin,patatesli,salçalı,biberli,domatesli,az sulu çok hoş olur.Tatlı olarak da revani olabilir,ya da oklava tatlısı yaparsın hem ağırdır hem lezzetlidir.

Aslında revani yapmak istiyorum ya da yoğurt tatlısı ama daha önce hiç yapmadım, şerbetini tutturabilir miyim bilmiyorum :(

bende sıralı yazayım ozaman :))

çorba
nohut yemeği
fırında köfte patates
pilav
salata
ortaya iki çeşit zeytinyağlı
fırında börek
en son sütlü tatlı üstü çikolatalı tavuk gögsü

hem pratik hem istediğin kadar çoğaltabilirsin ve lezzetli
malum bu kadar yemeğin üzerine şerbetli tatlı yiyip dahada ağırlaşmasınlar :)))

kolay gelsin....

Çok teşekkürler, sıralı yazmışsın :)

Böreği kayınvalidem yapacak sağolsun :) Çok karmaşa olacak diye zeytinyağlı hazırlamayı hiç düşünmemiştim ama taze fasulye yapabilirim.

Ay ben 25 kişilik hazır çorba bile yapamam:26:
Bana misafir gelme ihtimali var fırınım minik, 6 kişilik fırında tavuk bile nasıl yaparım diye düşünüyorum.bir de büyük tencerelerimiz de yok ki 25 kişilik pilav nasıl yapılır

Bişi sorcam bayanlar 2 bardak pirinçten pilav kaç kişilik olur?mesela 6 kişiye kaç bardak pirinç gerekir sizce?bir de 6 bardak suyla yapılan çorba kaç kişilik olur?:17:

Ay ben 25 kişilik hazır çorba bile yapamam:26:
Bana misafir gelme ihtimali var fırınım minik, 6 kişilik fırında tavuk bile nasıl yaparım diye düşünüyorum.bir de büyük tencerelerimiz de yok ki 25 kişilik pilav nasıl yapılır

Bişi sorcam bayanlar 2 bardak pirinçten pilav kaç kişilik olur?mesela 6 kişiye kaç bardak pirinç gerekir sizce?bir de 6 bardak suyla yapılan çorba kaç kişilik olur?:17:

Ben pilavı annemden alıştığım bir ölçü kabı var böyle küçük kase gibi bişey onunla yapıyorum ondan bardakla ölçü bilemicem, tahminim 2 bardak pirinç yeter :) çorba için hazır çorbaların üzerinde 5 bardak su 1 litre, 4 kişilik yazıyor. Oradan pay biçebilirsin. mesela 10 bardak ile yapılabilir.

Kızlar ben fırında patatesli köfteli patlıcan yapsam olur mu? Patlıcanları önceden kızartıcam, sırayla dizip sosluycam. Bir sorum da patlıcanları bir gün önceden kızartıp buz dolabına koysam ertesi gün kullansam olur mu? Tadı gider mi ne dersiniz?

Ben pilavı annemden alıştığım bir ölçü kabı var böyle küçük kase gibi bişey onunla yapıyorum ondan bardakla ölçü bilemicem, tahminim 2 bardak pirinç yeter :) çorba için hazır çorbaların üzerinde 5 bardak su 1 litre, 4 kişilik yazıyor. Oradan pay biçebilirsin. mesela 10 bardak ile yapılabilir.

Kızlar ben fırında patatesli köfteli patlıcan yapsam olur mu? Patlıcanları önceden kızartıcam, sırayla dizip sosluycam. Bir sorum da patlıcanları bir gün önceden kızartıp buz dolabına koysam ertesi gün kullansam olur mu? Tadı gider mi ne dersiniz?

Doğru bir litreden dört bardak çıkarsa 2 katı yapsam 8 kase çıkar herhalde ama pilav 2 bardak az da gelebilir sanki yapa yapa öğrencime sanırım ama tabi rezil olmasam iyidir:21:

Patlıcanları önceden kızartman olur bence çünkü diğer gün fırına koyacaksın tekrar özleyecek ve pişecek,tat farkı yaratacağını zannetmiyorum

Back
X