• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalabalık sınıf

Sınıf mevcudum 52 🤒🤒sanki milli eğitim durumun farkında degil mi sizce ? Ekranlarda söylenen sınıf mevcutları 20 25 arası hikaye yanı .
Şok oldum biz üniversitede 56 kişilik bir siniftik ilkokul mu bu mevcut
Benim kızın ilkokul mevcudu 24 kişiydi. O da öğretmeni çok tercih edilen biri olduğu içindi diğer sınıflar 16 kişi falandi

Atasınlar..Atamayı bekleyen çok sayıda öğretmen var,ihtiyaç yok diye demeç veriliyor,2..3 maaş verilen bürokratlardan kısılıp gerçekten ihtiyaç olan şeylere harcansın
Tamam ben hemen iletiyorum acineto’nun çocuğu 35 kişilik sınıfta okuyamaz hemen öğretmen atayın, bürokrat maaşlarını kısıp onlara verin diyorum 😂

Çimer falan bir şey yapamaz ama 1. Sınıfta biz de kalabalık sınıflarda okuduk şimdi her birimiz çok iyi üniversitelerden mezun insanlarız çok şükür öğretmen iyi ve ilgiliyse hiçbir zaman sorun çıkmıyor. Tabi anne baba ilgisi de önemli

Tamam ben hemen iletiyorum acineto’nun çocuğu 35 kişilik sınıfta okuyamaz hemen öğretmen atayın, bürokrat maaşlarını kısıp onlara verin diyorum 😂
Kadın haksız mı şimdi? eleştiri yapabilir evladı söz konusu alaya alınmalık bir durum yok ayıp ediyosunuz

Kızım 3.sinifa geçti 38 kişilerdi bı sene ne olur bilmem hemde okulu tam gün.korkmayin çoğumuz böyle büyüdük önemli olan öğretmenin iyi olması ve çocuğun içindeki istek yoksa koleje giden yigenim var sınıfi 12 kişi ama benim kizimdan geri çünkü istek yok.size tavsiyem öğretmeni ile iletişiminizi İyi tutun girişken olun sınıf annesi gibi ve çocuğunuzun planlı ders çalıştırın başarılı olur merak etmeyin.onlarda mücadeleyi öğreniyorlar bir şekilde

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Ülke gerçeklerine ilk gününüze mi uyandınız?

Ders sayısı yine aynı 6 ders şeklinde daha geç ders başlıyor
Evet biliyorum ama demek istediğim şu: Mebin politikası ikili eğitimi bitirip tam gün eğitime geçmek. Ki öğrenci için de en sağlıklısı bu zaten. Tam günden ikiliye geçmek için çok fazla şartın sağlanması, artık yapılacak başka hiçbir şeyin kalmaması gerekir. Örneğin okulda 1000 öğrenci varsa mevcudun iki katına çıkması gibi. Ve maalesef onunla da bitmiyor. Öğretmen eksiği büyük problem.

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Evet eğitim kalitesi açısından sayı fazla.
Ama ülkemde ki devlet okullarının sınıf mevcutlarının sayısına bakınca 30-35 kişilik sınıflar konusunda şanslısınız bile diyesim geldi.
50-60 kişilik mevcutlarla eğitim gören o kadar çok çocuk var ki.

Turkiye'de yasiyoruz. O kadar kalabalik siniflara giriyorum ki endisenizde cok haklisiniz ama malesef hicbir çözüm bulamazsiniz.

Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür
Her yerde ikili eğitim yapılmıyor.
Oğlumun okuluda 9:00-15:00

İşte öyle yapılsın demeyle olmuyor ki
Okulun mevcuduna, derslik sayılarına, öğretmen durumuna göre MEB ayarlıyor.

Gönül ister 20 kişilik sınıflarda eğitim alsınlar 🤷🏻‍♀️

Mesele benim çocuğum değil,mesele oradaki 35 çocuk,okuma yazma öğrenecek sıfırdan geliyor,mesele öğretmen yetebilecek mi,psikolojisi sağlam kalacak mı,isyanım kendi çocuğum İçin değil,tüm çocukların kaliteli eğitim alması ve öğretmenlerinde mutlulukla işlerini yapabilmeleri,şartlarında daha düzgün olabilmesi herkes için

Türkiye’den sınıf mevcutlarının ortalaması 23. Bu kadar düşük olmasının sebebi köy okulları ve küçük ilçedeki okullar. Büyükşehirlerde bulunan sınıflarda mevcut 30-35 hatta daha fazla.

Ama bizim halkımız pek araştırmayı sevmediği için haberlerde gördüğüne inanıp 23 sanıyor 🥰

Bilmiyorlar ki İstanbul’da bir okulun mevcudu 2000+ den fazla ve Anadoludaki ilçelerden daha kalabalık:)

Kadın haksız mı şimdi? eleştiri yapabilir evladı söz konusu alaya alınmalık bir durum yok ayıp ediyosunuz
Eleştirebilir, hepimiz birçok şeyi eleştiriyoruz. Ama cimere yazarak okulların açılmasına bir ay kalmışken bunu değiştirebileceğini düşünmesi komik. Hele ki ikili eğitime geçilebileceğini düşünmesi daha da komik. Ülkeye dün gelmediyse zaten bunları biliyor olması lazım.

Mesele benim çocuğum değil,mesele oradaki 35 çocuk,okuma yazma öğrenecek sıfırdan geliyor,mesele öğretmen yetebilecek mi,psikolojisi sağlam kalacak mı,isyanım kendi çocuğum İçin değil,tüm çocukların kaliteli eğitim alması ve öğretmenlerinde mutlulukla işlerini yapabilmeleri,şartlarında daha düzgün olabilmesi herkes için
Aslinda hepimiz derdi bu. Yillardir da mucadele veriliyor bunun icin. Atanamayan ogretmenler surekli seslerini bunun icin duyurmaya çalışıyor ama egitim bu ülkenin onceligi değil malesef.

2011 ya da 2012 bebeğimi kayınvalideme bırakıp grev yürüyüşüne katılmak istedim diye taşlanmıştım bazı üyeler tarafından.
Eğitim sistemi de grev sebeplerimizdendi.
Ama yaşayarak öğrenmeyi seven bir milletiz ne diyeyim.
Bir şey demeyip kahve içeyim ya da.

Çimer falan bir şey yapamaz ama 1. Sınıfta biz de kalabalık sınıflarda okuduk şimdi her birimiz çok iyi üniversitelerden mezun insanlarız çok şükür öğretmen iyi ve ilgiliyse hiçbir zaman sorun çıkmıyor. Tabi anne baba ilgisi de önemli

Tabi 30 senede arpa boyu yol almayalim, hicbirsey egitim de iyiye gitmesin, biz nasil egitim gorduysek cocuklarimiza o yeter , fazlasina ne gerek var

Back
X