• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalabalık sınıf

Mesele benim çocuğum değil,mesele oradaki 35 çocuk,okuma yazma öğrenecek sıfırdan geliyor,mesele öğretmen yetebilecek mi,psikolojisi sağlam kalacak mı,isyanım kendi çocuğum İçin değil,tüm çocukların kaliteli eğitim alması ve öğretmenlerinde mutlulukla işlerini yapabilmeleri,şartlarında daha düzgün olabilmesi herkes için
Mesele oradaki 35 çocuk da değil, ülkedeki milyon milyon öğrenci. Bir çoğu benzer şartlarda okullara gidiyor, okuma yazma öğreniyor, sınıfını geçiyor, başarılı oluyor, saçma sapan sınavlara giriyor, mecburi tercihler yapıyor falan filan. Eğitim sisteminin en küçük sorunu kalabalık sınıflar.

Sınıf mevcutları konusunda bilgim yok,okulda yeni bi okul olunca 25 olur diye düşünmüştüm 35 bi şok etkisi yarattı,anaokulda 20 kişiydiler.
35 şok etkisi yarattı diyorsunuz da mevcudu 45 aşan sınıflar var bu ülkede.

Cimerle falan olacak şey değil.

Tamam ben hemen iletiyorum acineto’nun çocuğu 35 kişilik sınıfta okuyamaz hemen öğretmen atayın, bürokrat maaşlarını kısıp onlara verin diyorum 😂
Bebek sana zahmet benim isleri falan da görüs ya🥹 saglık bak. tşk

Eleştirebilir, hepimiz birçok şeyi eleştiriyoruz. Ama cimere yazarak okulların açılmasına bir ay kalmışken bunu değiştirebileceğini düşünmesi komik. Hele ki ikili eğitime geçilebileceğini düşünmesi daha da komik. Ülkeye dün gelmediyse zaten bunları biliyor olması lazım.
Çünkü oğlum yeni bu sene 1.sınıfa başlayacak eğitim sistemimizden uzağım,detaylarına hakim değilim o yüzden açtım konuyu..sağlık sektöründeyim,kaç yıldır pandemiydi,virüsdü derken,işim de olmayınca eğitim sisteminin detayları konusunda bilgim olmadı

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Biz de 30_35 lik sınıftaydık ben bir sakınca görmedim eğer öğretmen idare edebilirse sıkıntı olmaz

Çünkü oğlum yeni bu sene 1.sınıfa başlayacak eğitim sistemimizden uzağım,detaylarına hakim değilim o yüzden açtım konuyu..sağlık sektöründeyim,kaç yıldır pandemiydi,virüsdü derken,işim de olmayınca eğitim sisteminin detayları konusunda bilgim olmadı
Yılan size dokundu yani.

Tabi 30 senede arpa boyu yol almayalim, hicbirsey egitim de iyiye gitmesin, biz nasil egitim gorduysek cocuklarimiza o yeter , fazlasina ne gerek var

Keske bizim gördüğümüz eğitimi görseler . Bizim zamanımızdaki kadar eğitime değer verilmiyor maalesef.

İnanın çalışan anne olarak hafta sonuda dahil hep destek oldum derslerine hep bir tekrar, hep bir çalışmaca liseye gidiyordu biz konu tekrarı yapıyorduk. Anlamadığı yerleri anlatmaya çalışıyordum.

Maalesef ailenin desteği şart çocuklara.

Herşeyi öğretmenden beklemek gibi bir mantığıda var bazı ailelerin.

Çocuk okumayı sökmezse kabahat öğretmenin olur.

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
İstanbulda 45 - 50 kişi arasında değişiyor . Cimere yazsanız dahi öyle kolay değil ikili eğitim . Çünkü iki katı öğretmen demek . İki katı hazine gideri demek .
Umarım 35 kişi olur diye dua ediyoruz biz .
Ortaokulda bile 50 üstü sınıflar var .

Tabi 30 senede arpa boyu yol almayalim, hicbirsey egitim de iyiye gitmesin, biz nasil egitim gorduysek cocuklarimiza o yeter , fazlasina ne gerek var
Burda konuşarak baya yol kat ederiz tabi, ben malum adam değilim kendisini arayıp sınıf mevcudu daralt diyip şuan mevzuyu çözemem. Cimer de çözemez. Madem şuan durumu değiştiremiyoruz destek seçeneklerini göstermek, ebeveyn ve iyi bir öğretmen desteğiyle eğitimi iyileştirme tavsiyesi verip biraz su serpmek geliyor elimden. Ha siz oraya buraya laf ederek bişey değiştirebiliyorsanız buyurun devam edin.

Yılan size dokundu yani.
Be alakası var,kendim de kalabalık sınıfta büyüdüm öğretmen atamaları İçin de çoğu zaman Twitter etkinliklerine katıldım,siz ucu size dokunmayan hangi şey için parmağınızı kıpırdattınız,İçinde olmadığım bi durumun bilgisine hakim değilim,bugün karın ağrısı İçin dahiliyeye gidince,bağırsak enfeksiyonu vardır gastroya git alanım değil diyor..Eğitim sisteminin tüm detaylarına hakim değilim bi öğretmen nasıl ki sağlık sektörünün tüm detaylarına hakim değilse aynı şey,sizin gibi her konuda bir bilgim ve fikrim yok sadece hakim olduğum konularda fikrim olur

Eleştirebilir, hepimiz birçok şeyi eleştiriyoruz. Ama cimere yazarak okulların açılmasına bir ay kalmışken bunu değiştirebileceğini düşünmesi komik. Hele ki ikili eğitime geçilebileceğini düşünmesi daha da komik. Ülkeye dün gelmediyse zaten bunları biliyor olması lazım.
Hakim değildir belki de cimerin işleyişine falan o şekilde düşündüm

Burda konuşarak baya yol kat ederiz tabi, ben malum adam değilim kendisini arayıp sınıf mevcudu daralt diyip şuan mevzuyu çözemem. Cimer de çözemez. Madem şuan durumu değiştiremiyoruz destek seçeneklerini göstermek, ebeveyn ve iyi bir öğretmen desteğiyle eğitimi iyileştirme tavsiyesi verip biraz su serpmek geliyor elimden. Ha siz oraya buraya laf ederek bişey değiştirebiliyorsanız buyurun devam edin.
Konu sahibi en azindan birsey yapmis Cimere yazmis, Burda ooo senin bu yaptiginla hicbirsey degismez demekle yetinmemis. Kusura bakmayin ama bunun adi ögrenilmis caresizlik

Be alakası var,kendim de kalabalık sınıfta büyüdüm öğretmen atamaları İçin de çoğu zaman Twitter etkinliklerine katıldım,siz ucu size dokunmayan hangi şey için parmağınızı kıpırdattınız,İçinde olmadığım bi durumun bilgisine hakim değilim,bugün karın ağrısı İçin dahiliyeye gidince,bağırsak enfeksiyonu vardır gastroya git alanım değil diyor..Eğitim sisteminin tüm detaylarına hakim değilim bi öğretmen nasıl ki sağlık sektörünün tüm detaylarına hakim değilse aynı şey,sizin gibi her konuda bir bilgim ve fikrim yok sadece hakim olduğum konularda fikrim olur
Benim hangi konularda ne için sesimi çıkardığımı bilemezsiniz, o yüzden bu çıkışınız anlamsız.

Her neyse düzeltebileceğiniz bir durum yok sonuçta şu an için. Ya kabulleneceksiniz, ya bütçenizi ayarlayıp özele vereceksiniz ya adres değişikliği yapıp daha az mevcudu olan bir devlet okuluna vereceksiniz. Sistemi değiştirmek sizin isteğinizle olacak bişey değil.

Benim hangi konularda ne için sesimi çıkardığımı bilemezsiniz, o yüzden bu çıkışınız anlamsız.

Her neyse düzeltebileceğiniz bir durum yok sonuçta şu an için. Ya kabulleneceksiniz, ya bütçenizi ayarlayıp özele vereceksiniz ya adres değişikliği yapıp daha az mevcudu olan bir devlet okuluna vereceksiniz. Sistemi değiştirmek sizin isteğinizle olacak bişey değil.
Tıpkı anlamsız olan sizin çıkışınız gibi…Başta bu önerileri sunsaydınız,bana çıkışacağınıza..Konuyu da zaten yapacak bi şey var mı diye açtım benim aklıma gelmeyen başkasının aklına gelir veya 100 şikayet toplatıp sınıf mevcudunu düşürmeyi başaran örnekler vardır vb. Öğrenmek için açtım

Şok oldum biz üniversitede 56 kişilik bir siniftik ilkokul mu bu mevcut
Benim kızın ilkokul mevcudu 24 kişiydi. O da öğretmeni çok tercih edilen biri olduğu içindi diğer sınıflar 16 kişi falandi
Evet ilkokul .
İligili ailelerin çocukları sivriliyor , derslerde başarılı oluyor . İlgisiz ailelerin çocukları ise kalabalık sınıflarda kayboluyor ☹️☹️

Tıpkı anlamsız olan sizin çıkışınız gibi…Başta bu önerileri sunsaydınız,bana çıkışacağınıza..Konuyu da zaten yapacak bi şey var mı diye açtım benim aklıma gelmeyen başkasının aklına gelir veya 100 şikayet toplatıp sınıf mevcudunu düşürmeyi başaran örnekler vardır vb. Öğrenmek için açtım
Yok benimki anlamlıydı, sizin anlattıklarınıza yorum yaptım. Siz hiç tanımadığınız bir insan hakkında yorum yapmaya çalıştınız.

Örnekler yok 🤷🏻‍♀️

Back
X