Kalbim kırık: ((

kız biz toplumlar erkeğin yaptığı ,yediği her b.ku sindirebilecek ,,,

gibi evrim geçirmiş kadınlarızz...

Yanlış bisey mi yaptim ben.Gercekten cok mu agir bisey hayatim kalk sen doldur demek anlamadimki
Tahminimce orda aklı sıra arkadaşına ben karıma lafımı geçiriyorum istediğimi yaptırıyorum hemen imajı vermek istedi. Siz de yapmayınca bozuldu. Eve gelince de hıncını aldı .

Esiniz fazla ataerkil ,
Sozunu geciren karisini cariye gibi goren kesimden ,
El tutmamasi ,cay doldurma meselesi ,
Adam mumkunse 2 adim geriden yuru diyecek ,hizmetini gorecen ele gune karsi ,ondan seni darlamis baskin soz geciren adam olmayi oynuyor ,
Lafini geciremedigi yerde boyle agir sacmalayacak belli ki ,
Ben bunu boyle cekerim diyorsun kocani hos tut ,bebek gibni besle disarda el gibi dur ,evde esi ol,
Herkese o kim ki kari aldim imajini cizsin ,boburlensin,
Yok ben boyle yasayamam diyorsan bir uzman gozetiminde esdinle konus orta yol bulun ya da cocuk yokken ayril
Ayrica Siz gorucu usulu mu evlendiniz ,
Sevgiliyken nisanliyken elini tutuyor muydu ?
Bu hareketlerini daha once farketmemen abes

eşinden önce sende tuhafsın arkadaşına nispet yapar gibi kocacım bana koy demen filan hata insan az çok bilir karşısındaki adamı bunu kabul etmiceğini
yaşın geçn galiba anlattığın kadarıyla öyle anladım elini tutma olayuna gelincede öyle yetişmiş tutmazsa tutmazsın kimseye elimi tut demem içinden gelmeli insan

Su an birbirinize alisma sürecindesiniz.o yüzden cok anormal gelmedi durum.siz sinirlediginiz ve üzüldügunuz icin ağlıyorsunuz ancak bunun gecici bir süreç oldugunu bilip daha olgun hareket edebilirsiniz.
Mesela el tutmak konusunda biraz cekiniyor olabilir. utaniyor olabilir.. sizden değil durumdan.. belki daha önce sizi elele görmeyen insanlar veya ne bileyim çekinmeleri olabilir. veya özel bir andir benim icin el tutmak kimsenin gözüne sokmam diye düşünebilir.
Çay konusunda da toplumumuz o sekilde kocalar otursun kadinlar yapsın diye yetistirdigi icin aa kilibik derler ayagina gelebilir.
Diyorum ya alisma süreci cok normal..

Öf öf evlilik çok zor. çünkü o kadar çok kişilik türü var ki çok çeşitli kombinasyonlar çıkıyor. bu insanlar biraraya gelip evlilik yürütmeye çalışıyor. herkesin beklentisi,görüşü, görgüsü farklı.
Çok yolunuz var bakalım kim kimi yola getirecek.
Bu sırada yoldan da cikabilirsiniz her şeye hazırlıklı olun. Çünkü dengesiz bir ilişki türü daha. yaşadım biliyorum çok zor.

Ikizin de kisiliginde süperego dedigimiz elalem ne derci yaklasim agir basıyor bana kalirsa. bu konuda olgunlasmalisiniz ikiniz de. benim esim de sevmez disarda samimi olmayı, hic kafaya takmam. ama bunu su bu neder diye degil, yabancı bir sehirde gezerken de yapmaz. yani tutarlidir. evdeyken de misafir bile varsa samimidir. esiniz tanıdıkların elinizi tuttugunu gormesinden cekinmekte ne kadar superegoyla hareket ediyorsa siz de bunu kafaya takip uzulerek gormedikleri icin aglarken ayni sekilde superegoyla hareket etmis oluyorsunuz.
Çay konusuna gelince... sizin misafiriniz gelmis, muhabbet ederken esinizin sizden kasla gözle cay beklemesi sacmalik. henuz tutumundan emin olmadiginiz birinin yaninda sakayla da olsa cayi sen koy demeniz de yersiz. ben olsam kas gozu gormemezlikten gelir, misafir gidince de guzelce bundan hoslanmadigimi belirtirdim.
Bence en buyuk problemse esinizin sizin değer verdiginiz biriyle ilgili bir goruste ileri geri konusmasi. buna musaade etmeyin. kim oluyor da evine bir kez gelen kisiyle ilgili hem atip tutuyor hem sizin arkadaslik iliskinizle ilgili sizi cocuk gibi eleştiriyor.

Ha bi de yazmadan geçemeyeceğim, birbirinize alisacaksiniz, bunlar ilk zamanlarda normal bilmem ne diyenlere zinhar katilmiyorum. bunlar kadin ve erkegin toplumuzda dna sina bin yillardir islenmis cinsiyet rollerinden kaynaklanan sorunlar. mümkün degil degismez. belki kadin cariye modunu hızlı benimserse o zaman alisilir anca .

eşimin evde bana yardım ettiğini kimseye belli etmem denmiş, sebep? çay koymak, sofra kaldırmak, kurmak ayıp mı ki ev içinde kalsın? Pırılpırıl zihniyetler cidden, erkek çocuklarının neden evlenince böyle olduğu işte tam da bu gibi zihniyetler yüzünden. Eşin el ele tutuşmayı sevmiyo olabilir, koluna gir sen de, Saçma ama işte sevmiyosa yapıcak bi şey yok. İlk zamanlar bu tarz kavgalar normal, daha şiddetlileri de olabilir, aynı evde yaşamak zor, ama nasıl alıştırırsanız da öyle gider benden demesi,Ayrıca burdan herkese söylüyorum, erkeklerde hizmet edebilir hatta misafirlerin yanında bile

Bak canm dha cok yeni evlisiniz benm nisanlimda bana sen sakarsin beceriksizsin snden ev kadini olrmu falan diyo arada kavga ettigimizde senn tek yapicagn sey baktn o sinirleniyo uzerine gtmiceksn belliki snn esinde oyle brk o ne derse desn sen sus gt dger odaya 1 2 dk ya sniri gecer

Annanem hep der, esin evde ne yaparsa yapsin basklarinin yaninda anlatma diye. Yani baskasinin yaninda cay doldur demen biraz garip geldi, evde esiniz size nekadar yardimci olursa olsun baskasinin yaninda bunu belli etmeyin
O ananeler yüzünden erkekler hep böyle ya zaten .
Ayıp bir şey mi erkeğin çay doldurmasi neden belli etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…