• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbim kirildi

gerçekten eşiniz şaka gibi. hata eşinizde kp yada kv değil ki. senin yapamadığını görüyorsa kndi kalkıp yapsaydı yardım etseydi. hem kp ne karışıyor masa silinmesine her sinirli olan o zaman laf vursun geçsin Allahım ya. eşinizde duyduysa size dememeli bence ne gerek var ki üzmeye kırmaya. babasına annesinede diyebilir hamile elinden bu geldi demekki diyebilirdi.. eğer eşin diyemiyosa sen de. bu konuyu kv ne aç söyle güzelce neyimi gördünüz de. kp karışmasın ayıp bişi ya.
benm eşim bilir yorulduğumu gelir yardım eder falan sağolsn. kayınbabam yediği tabağı kendi kaldırdı geçen baba bide yıkasaydın dedim hatta güldük. kayınbaba dediğin ayrı olur ya sizinki hangi yöreden gelmiş ayıp bişi yanii..

Hamilelere hasta muamelesi yapmaya karsiyim ama bir masa silinmedi diye nedir bu tantana.Iyisini yapiyorsa kendisi silsin.

Sonucta onlarin da torunu. Cok bos insanlar takma.
Kadın 34 haftalık hamile, ben daha o noktaya gelmedim bile eğilip kalkamıyorum, kalkınca yürüyemiyorum falan. Bu da bir nevi rahatsızlık ve hastalık. Gerçekten anlamıyorum, gerçekten... Herkes bu kadar bencilse hamile kadın neden herkesi düşünmek zorunda olan insan oluyor? Otururken bile rahat değildir muhtemelen konu sahibi... Herkes kendi keyfini düşünecek ama hamile sadece başkalarını düşünecek acı çeke çeke yok canım ben hasta mıyım yapacağım tabi diyecek, sebep? Kendini çok ezdiriyorsun bence konu sahibi.

Sonuç olarak belli bir ağırlığa erişmiş bir canlı var o insanın içinde hamile olmayan biri ile aynı görmek mantıklı ve adil mi? Rahatsız olması için ağrısı olması için komada yatması mı gerekiyor? Görümceleriniz varken de asla koşup masa falan temizlemeyin hamile, hasta ya da rahatsız olmasanız bile...

Kadın 34 haftalık hamile, ben daha o noktaya gelmedim bile eğilip kalkamıyorum, kalkınca yürüyemiyorum falan. Bu da bir nevi rahatsızlık ve hastalık. Gerçekten anlamıyorum, gerçekten... Herkes bu kadar bencilse hamile kadın neden herkesi düşünmek zorunda olan insan oluyor? Otururken bile rahat değildir muhtemelen konu sahibi... Herkes kendi keyfini düşünecek ama hamile sadece başkalarını düşünecek acı çeke çeke yok canım ben hasta mıyım yapacağım tabi diyecek, sebep? Kendini çok ezdiriyorsun bence konu sahibi.

Sonuç olarak belli bir ağırlığa erişmiş bir canlı var o insanın içinde hamile olmayan biri ile aynı görmek mantıklı ve adil mi? Rahatsız olması için ağrısı olması için komada yatması mı gerekiyor? Görümceleriniz varken de asla koşup masa falan temizlemeyin hamile, hasta ya da rahatsız olmasanız bile...

aynen katılıyorum. illa hamile olduğu için değil hiçbir türlü böyle bir tarzla konuşamaz hiç kimse. ne eşinin ailesi nede eşi... böyle bir tavırla saygısızca, masa temizliği yok hizmet... allah vicdan merhamet akıl fikir versin.

Sagolum beni anladiginiz icin cok gzl anmatmissiniz

Aynen öyle inanin alttarafim agriyor yürüyemiyorum agrisindan. Egilemiyorum yinede cok sukur islerimi yapiyorum
Valla ben kendi işlerimi de her zaman yapamıyorum. Ayakta uzun süre duramıyorum, otursam sürekli oturamıyorum yatsam bile sadece sol tarafıma dönünce rahat nefes alabiliyorum. Biri de gelsin bir şey söylesin bu halimle bin pişman olur söylediğine söyleyeceğine. Bazen bazı insanların anlayabilmesi için anlatmanız gerekiyor açık açık, kendi başlarına anlama yetileri yok ya da bencilliklerinden işlerine öyle geliyor.

Hamileleri farkettigim an toplu tasima araclarinda ilk ben yer veririm. Benim bahsettigim basindan beri bahane olarak hamileliligi one suren nazli hamileler.

Yoksa tabi ki egilip kalkmasi, agir kaldirmasi, 34 hafta olmasa bile sakincali. Zaten asil sorun burada konu sahibi de degil gorumceye de ayni muamele yapilmis cunku... Yani sadece sinirini cikarmak icin bahane. Yoksa bir masa silmenin ne kotu yani olabilir ki.

Yahu eş mi aliyolar ev kadini mi yapmak zorunda degilsin begenmeyen ogluna almasaydi

Hamileleri farkettigim an toplu tasima araclarinda ilk ben yer veririm. Benim bahsettigim basindan beri bahane olarak hamileliligi one suren nazli hamileler.

Yoksa tabi ki egilip kalkmasi, agir kaldirmasi, 34 hafta olmasa bile sakincali. Zaten asil sorun burada konu sahibi de degil gorumceye de ayni muamele yapilmis cunku... Yani sadece sinirini cikarmak icin bahane. Yoksa bir masa silmenin ne kotu yani olabilir ki.
Bence burada niyet ve yakınlık durumu giriyor işin içine en yakınınız çok sevdiğiniz kardeşiniz olsa hamileliği zor geçse "nazlanıyor" demezsiniz. Yazık çok zorlanıyor dersiniz. Ama iş yerinde meslektaşınız, gelininiz ya da eltiniz vs ise işler değişiyor gibi.

Ben diğer hamileleri bilemem kendimden örnek veriyorum. İlk 4 ay zombi gibiydim, bırakın 3 ay kimseye söylememeyi uzaktan bakan hasta derdi. Ne vitamin eksikliğim var ne kansızlığım konu o değil yani. Mide bulantısı ve halsizlikten kendime gelemedim. Şu 7-7,5 ayda kendimi iyi hissettiğim 2 ay olmuştur. Şuanda da çok zorlanıyorum ama dediğim gibi bu durumda yaşayacağınız şeylerin belirleyicisi karşınızdaki insanların size verdiği değer ile sizin kendi kendinize verdiğiniz değer ve özgüveniniz arasında belirleniyor.

Hamilelik herkesi aynı etkilemiyor tabi, inanılmaz dinçleşen enerji gelen arkadaşlarım da var. Ama ben onlardan değilim (bundan mutlu da değilim, ilk 4 ay pişman bile oldum hamile kaldığıma) neden onlar gibi, öyle değilsin diye soracak birini de tanımıyorum, tanımam.

Iyi geceler hanimlar
Cok kirginim esime kaynanamgile bugun otumaya gittik kayinbabam yine birilerine kizmis sinirliydi. Sebebini bilmiyorum bagirip cagirdi masayi silin toplayin diye görümceme bana laf soktu neyse masayi sildim heryerim agrio egilip kalkamiyorum bile dogumumda yaklasti. Neyse kalkerken ayyy masayi bile silmeyi beceremiyorlar demis bana laf sokmus duymadim esim duymus. Yolda gelirken senin yuzunden yine laf yedik dedi. Ya dedim ben artik egilip kalkamiyorum yapamiylorum hicmi vicdan yok sizde dedim sitem ettim. Esim beni cok kirdi. Is bilmiyormusum demeden yapmam lazimmis ben babanin hizmetcisi degilim artik aileme söyleyecem dedim. Söylersen söyle annende kizlarina is ögretseymis dedi. Cok kirginim cok. Hamileyim 4yasindada 1 oglum var yaz temizligimi herseyimi kendim yaptim onlardan hic yardim istemedim ne istiyor bu kayinpeder benden. Niye benle ugrasiyor 8senedir biktim artik. Hep sana ters ters bakiyor diyor esim görüyorum diyor ne yapsam adama batiyorum dayanamiyorum artik. Allaha havale ettim ama cok kirginim esime.
Nasıl bu kadar yüz verip tepenize çıkartıyorsunuz bu insanları ben anlayamıyorum ...
Kayın pederim bana masayı sil desin , görsün neler oluyor ...
İş öğretmediler bana da annemin evinde , hala anlamam temizlik işinden . Hayatımda hiç eksi tarafını görmedim anlamamanın ...
Kocanız da da iş yok kusura bakmayın

Valla ben kendi işlerimi de her zaman yapamıyorum. Ayakta uzun süre duramıyorum, otursam sürekli oturamıyorum yatsam bile sadece sol tarafıma dönünce rahat nefes alabiliyorum. Biri de gelsin bir şey söylesin bu halimle bin pişman olur söylediğine söyleyeceğine. Bazen bazı insanların anlayabilmesi için anlatmanız gerekiyor açık açık, kendi başlarına anlama yetileri yok ya da bencilliklerinden işlerine öyle geliyor.
Ben Allaha havale ettim baska bisey diyemiyorum

Allah'a havale edilecek konular da vardır ama bu bence öyle bir durum değil. Her işimiz Allah'a havale zaten. Karşınızdaki insanları nasıl alıştırırsanız öyle gider...
Bu konu sadece bir örnek 8senedir cektigimi 1 Allah 1 ben biliyorum o yüzden bisey diyemiyorum kp e

Nasıl bu kadar yüz verip tepenize çıkartıyorsunuz bu insanları ben anlayamıyorum ...
Kayın pederim bana masayı sil desin , görsün neler oluyor ...
İş öğretmediler bana da annemin evinde , hala anlamam temizlik işinden . Hayatımda hiç eksi tarafını görmedim anlamamanın ...
Kocanız da da iş yok kusura bakmayın
Evet is yok kocamda düstü gözümden ztn afetmicem kolay kolay

Ne kadar ayip ya bunu suclusu eşin bebce ve keisnlikle annene anlat canım ya şaka mı bu ben bile üzüldüm

Back
X