Kalbimi kıranlara cevap veremiyorum

yinene

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2022
368
158
33
28
Eş olsun akraba olsun kalbimi kıranlara cevap veremiyorum gece aklıma geliyo sinirimden ağlıyorum keşke böyle cevap verseydim diye düşünüyorum, benimle dalga geçildiğini anlasamda yok ya kötü niyetle dememiştir diyorum kendi kendime ,insanlar bu kadar kötü olabilir mi gerçekten diye düşünüyorum yoksa ben mi çok alınganım diyorum üzülüyorum herşeyi kafama takıyorum

Hasta bir adamın sozu geldi aklıma, ciğeri beş para etmeyen insanlar yuzunden ciğerimden oldum.. Bu kadar insanların sozlerine takılırsan eninde sonunda vucut hormonlar vs alarm vermeye baslar.. önemli olan senin kendin ile ilgili ne dusundugun..kalp kırmak, insanlarla alay etmek artık bir özguven belirtisi gibi algılanmaya başlandı ozellikle z kusagında bu boyle.. Cok ileri gittiklerini dusundugun konularda evet cevap vermelisin ki içine boyle atıp kendini hasta etme. Durusun ve soylemlerin insanların sana soyleyebileceklerini belirler yani o çizgiyi yine sen belirleyeceksin. Yoksa bugun dalga geçiyorlar diye uzulursun yarında sana özel hayatınla ilgili rahatca yorum yapıp soru sorma haklarını kendilerinde bulurlar.
Kendi özgüvenini artırmaya dair kişisel gelişim kitapları okumanı videolar izlemeni tavsiye ederim.

Laf yaristirmak yerine alindiysaniz "bana boyle mi demek istedin dogru mu anladim?" Ya da eger belli bir laf edilmisse "hakkimda boyle dusunmene uzuldum." Ya da "bana neden surekli kotu davraniyorsun. Bir sorunun mu var?" Denebilir. Bu sonuncusunu soyluyorsaniz o kisiyle muhtemelen son dialogunuzu yasiyorsunuzdur. Insanlarla laf dalasina girmenin bir faydasi yok, bence zekanizi daha verimli seylerde kullanin. O insanlar icin sadece uzulebilirsiniz. Bana durduk yerde laf sokmaya calisan birisi oldugunda genellikle ezikliginden yaptigini dusunuyorum. Beni kiskandigini falan dusunuyorum o yuzden de cok takmiyorum. Eger istemeyerek gaf yapmissa da o kisi icin uzuluyorum. Insan iliskilerinde hayati boyunca bunun sikintisini yasiyordur ve yasayacaktir cunku. Bir de ozgur oldugunuzu unutmayin. Hosunuza gitmeyen davranis gorunce o kisiden ve ortamdan uzaklasin. Kimseye muhtac olmadiginizi hissettirin. Size o zaman saygi duyacaklardir.

Bence siz yine iyi düşünerek devam edin. Sizinle alay etmeleri onların ayıbı. Bir eder iki eder siz tepki vermezseniz onlar icin alayın hiç bir anlamı kalmaz hatta size daha farklı bir gözle bakmaya başlarlar.

Kotuluk bence tanimi net olan bir kavram degil..Onu sonra konusuruz.
Ben biraz seni,sana kendine anlatmak istiyorum.Simdi kotu olan ve canini sikan hareketleri surekli icine atarak depoluyorsun ya problem orada.İlk basta kucuk bir olay veya soz ile baslamistir bu yipratma,baktilar ki sesin cikmiyor,bunun dozunu arttirarak devam etmislerdir.
Sen de bu davranislari yutup icine icine tepmissindir.Problem icine atmaya devam etmen.Ya icin tamamen doldugunda?
O zaman ne olacak ? Anlatayim : O duygularini belli etmemek adina ordugun duvar birden yikilacak.Senin gibi naif suskun insanlarin bile o haddeye geldiginde ne yapacagi kestirilemez.Bu nedenle bir seyler raydan cikmadan konusmani tavsiye ederim.Bir sure sonra sende bu baskilamanin anlamsizligini fark edeceksin,ama duvar yikilmadan konusman gerekiyor.
Ormus oldugun duvar cok agir,altinda kalirlarsa bir daha duzelemezsiniz o kisilerle.Ozetle;duvarin hammadesi uzuntuden ofkeye donusuyor.

Görüşmeyin böyle davrananlarla, laf yarıştırmak benim tarzım değil. O ne öyle varoş gibi. Aileniz de olsa mesafe koyun.

Benim hakkımda bir şey söyleyemiyorlar yüzlerine karşı hemen tepki verdiğim yerin dibine gömdüğüm için. Başkalarına da hakkımda sallayamıyorlar çünkü bir şeyler söyledikleri kişinin cevabı her zaman "sen emin misin o öyle birisi değil bence sen yanlış anladın" oluyor otomatik ekarte edilmiş oluyorlar ve bu tek sefere mahsus olmuyor. Benim de ailemde de problemli kişilikler var Allah'tan insanlar beni tanıyor yoksa neler neler sallamışlardı hakkımda. insanların sizi olduğunuz gibi tanımasına özen gösterin. Baktınız devam ediyor bir insan eksik bir problem eksik olarak düşünün. Bazı kişilerin karakterleri baskın değil ayrıca olmak zorunda da değil. Siz de baskın olmayabilirsiniz ama iç huzurunuzda nasıl erişeceğinizi siz biliyorsunuz. Biz burada ne desek boş.

genç olduğunuzu düşündüm ,bir süre sonra insanları takmamayı öğreniyorsunuz 30 yaşıma kadar bende sizin gibiydim şuan 35 yaşımdayım ay 36 mıydım acaba neyse bir süre sonra yaşımı saymayı da bıraktım, şunu demek istiyorum zamanla insanların boş konuştuğunu ,kötü konuşanların kendisiyle alakalı problemi olduğunu anlıyorsunuz,bir nevi sizde pişiyorsunuz daha güçleniyorsunuz ve milletin lafı işlememeye başlıyor çünkü kendinizi biliyorsunuz ve hayır ben aslında öyle değilim bana böyle yaptınız ama bunu haketmedim çünkü... yarışına ve açıklamasına değer bile görmüyorsunuz kişileri...

bunları bilin ve şimdiden empoze etmeye çalışın diye anlattım ,5 yıl öncesinin bile olayı aklıma gelir yaşadığım haksızlığa üzülürdüm ,geriye ve insanlara takılınca benim elime birşey geçmediğini hatta onların ekmeğine yağ sürdüğümü anladım. bu huyumu kendim törpüledim şimdi daha rahatım size de bunu tavsiye ederim

mesafe koyun o kişilere kim olursa olsun ve umursamayın

Siz alıngan değilsiniz, insanlar çok haset.

Yüzlerine peş peş cevap verin kurtulun bundan sonra, yoksa insanın içine dert oluyor.

Kalbimi kirdin diye belirtin baktiniz gecmiyor sakin bir zamanda gecenlerde ....seklinde konustun ne demek istedin iyi niyetli soyledin diiye ustunde durmadim ama aklima takildi vs seklinde kibarca sorun ..veya ne demek istedin diye ikinci kez kibarca sorun yani herkese cat cat cevap vermek zorunda degilsiniz ne guzel iyi niyetlisiniz ama kafaniza takilacagina sorun inanin kendileerini frenleyecekler

Bende de var o huy biraz.
Boşver,huzursuzluk çıkmasın diye susuyorum sonra içim içimi yiyor kendimize yapıyoruz ne yapıyosak.
En güzeli umursamak ya da toksik insanları hayatından çıkarmak.
Ya da çatır çatır cevap vermek.

Ben insanlar kırılmasın diye çok dikkatli yaşayan birisiyim sürekli karşımdaki insanın hatasını örtmeye çalışırım morali bozulmasın kırılmasın diye dikkatli konuşurum,işte öyle hassas olduğum insanlar en ufak hatamda derdimde moral vermek yerine herşeyin negatifini bana yansıtıyorlar yapıcı değil yıkıcılar bu haksızlık değil mi

Valla ne kadar böyle davranmlarına izin verirsen dahada abartarak devam ederler.

Bu dünya hassas kalpler için çok ağır ne yazık ki.biri sizi sinir ettihiginde cevap vermekten çekinmeyin,içinizde kalıp size dert olacağına söyleyin ona dert olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…