Kalbimi Sıkıyorlar Gibi....

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba hanimlar cok uzatmayayim basliktan anlayacaginiz gibi durum malum

Neredeyse 10 gun kadar hatta fazlada olabilir kalbim sikısirmiscasina icim daraliyordu ama anlatilmaz bi sekilde hatt ozellikle aksam hava kararmaya basladigi zamanlarda baslar yatincaya kadar devam ederdi

Tam kurtuldum dedim iki uc gundur yoktu tekrar baslafi suan sanki hani kotu bi haber alacaginiz zaman daralir bunalir nefes alamaz gibi hissedersiniz ya aynwn öyleyim

Ilk yasadigim zaman garipsemedim ama sonucta hepimizde ara ara olan bi durum gececek diye kasmadim kendimi ama 10 gune yakin devam etti hatta o zaman hic gecmeyecek devamli boyle kalicam doye dusunurken cok sukur gecti dedim ama simdi yine durum ayni

Benzer durumu yasayanlar var mi varsa gecsin diye ne denediniz yada nasil gecti psikologa gideyim diyede dusundum ama sonucta hem tarif edemiyirum o hissi hemde bu durum icin ne yapabilir ki

Lutfen bu konuda fikri olan varsa paylassin hem bana care olur hemde belki bu durumu yasayan baskalarida vardir

Suan ders calismam lazim ama birakin ders calismayi sakin nefesi bile zoraki aliyorum

Maalesef stres yaptogim o kadar cok sey var ki hangi birini hayatimdan cikaricam

Kendimi bildim bileli stresli biriyimdirde suanki durumum tarif edilecek gibi degil
Ama sen simdi hep stresli biriymişsin. Erken ölüyor böyle insanlar. Dikkat et. Biraz relax ol. Kadere inan. Hayat bir şekilde devam ediyor

Ama sen simdi hep stresli biriymişsin. Erken ölüyor böyle insanlar. Dikkat et. Biraz relax ol. Kadere inan. Hayat bir şekilde devam ediyor
Valla kaderede inanmasam nasil sabrederdim bilmiyorum zaten cevremdeki herkes sen erken yaslanir erken olursun diyorlarlar

Ama streste sanki yapi karakter meselesi fitrattan geldigini dusunuyorum toksa kim hayatini stresle gecirmek ister ki

Kardıyolojıye gıtmen gerekıyor öncelikle
Benım bır arkadasımdada bu tarz sorunlar oldu , once psıkologa gıttı gecmedı sonra kardıyolojıye gıttı holter takıldı ve kalp kapakcıgında bır p roblem oldugunu ogrendıler

Neredeyse 10 gun kadar hatta fazlada olabilir kalbim sikısirmiscasina icim daraliyordu ama anlatilmaz bi sekilde hatt ozellikle aksam hava kararmaya basladigi zamanlarda baslar yatincaya kadar devam ederdi

Tam kurtuldum dedim iki uc gundur yoktu tekrar baslafi suan sanki hani kotu bi haber alacaginiz zaman daralir bunalir nefes alamaz gibi hissedersiniz ya aynwn öyleyim

Ilk yasadigim zaman garipsemedim ama sonucta hepimizde ara ara olan bi durum gececek diye kasmadim kendimi ama 10 gune yakin devam etti hatta o zaman hic gecmeyecek devamli boyle kalicam doye dusunurken cok sukur gecti dedim ama simdi yine durum ayni

Benzer durumu yasayanlar var mi varsa gecsin diye ne denediniz yada nasil gecti psikologa gideyim diyede dusundum ama sonucta hem tarif edemiyirum o hissi hemde bu durum icin ne yapabilir ki

Lutfen bu konuda fikri olan varsa paylassin hem bana care olur hemde belki bu durumu yasayan baskalarida vardir

Suan ders calismam lazim ama birakin ders calismayi sakin nefesi bile zoraki aliyorum

Senin yaşadığına benzer bir durumu hamileyken yaşadım ..hamileyken atanıp başka bir ilde göreve başladım kalp çarpıntısı nefes darlığı boğulma hissi gibi durumlar oldu ..hatta kardiyoloğa gittim herşeyim normal çıktı..panik atak başlangıcıymış benimki
sendede böyle olabilir mi

Kardiyolojiye gittin mi? Once oraya, daha sonra psikiyatriye gitmelisin.

Kardıyolojıye gıtmen gerekıyor öncelikle
Benım bır arkadasımdada bu tarz sorunlar oldu , once psıkologa gıttı gecmedı sonra kardıyolojıye gıttı holter takıldı ve kalp kapakcıgında bır p roblem oldugunu ogrendıler
Acikcasi fizyolojik bisey oldugunu bic dusunmedim

Yani acikcasi fiziksel bi agrida hissetmiyorum iste keske tarif edebilseydim ama devam etmesi halinde artik mecburen giderim herhalde

holter banada takıldı çünkü strese bağlı tansiyon yükselmelerim oluyordu..şükür ki ilaçlık bir durumumda olmadı stresle başedebildiğim noktada nabzımda tansiyonumda normale döndü..
ders çalışmam lazım diyorsun bu sende stres yaratmış olabilir

Senin yaşadığına benzer bir durumu hamileyken yaşadım ..hamileyken atanıp başka bir ilde göreve başladım kalp çarpıntısı nefes darlığı boğulma hissi gibi durumlar oldu ..hatta kardiyoloğa gittim herşeyim normal çıktı..panik atak başlangıcıymış benimki
sendede böyle olabilir mi
Insallah panik atak degildir cunku duydugum yada okudugum kadariyla hep korktugum bi durumdu panik atak yasayan insanlara hep uzuldum sizde durum suanda nedir

Insallah panik atak degildir cunku duydugum yada okudugum kadariyla hep korktugum bi durumdu panik atak yasayan insanlara hep uzuldum sizde durum suanda nedir
bende hamileliğe bağlı korku ve hayatımdaki bazı değişimlere adapte olamama korkusu gibi şeyler vardı ilk gebeliğimde oğlum prematüre doğmuştu ve 2. si plansızdı yani korkuyla doluydum sağlıcakla doğurup doğuramama konusunda ama dediğim gibi son aylara doğru herşey yoluna girdi nabız atışlarımda tansiyonumda kendiliğinden indi yani ben stres yaptığım için vücudumun dengesi bozuldu

holter banada takıldı çünkü strese bağlı tansiyon yükselmelerim oluyordu..şükür ki ilaçlık bir durumumda olmadı stresle başedebildiğim noktada nabzımda tansiyonumda normale döndü..
ders çalışmam lazım diyorsun bu sende stres yaratmış olabilir
Ya bununla alakasi varmidir yokmudur bilmiyorum ama AÖF de okuyoru kaldigim dersler var ama ev isleri vs durumundan ders calismak icin cokta firsatin olmuyo o yetismeyen zamanda birde ygs hazirlanayim dedim tabi ygs ye hazirlandigimi cevrendemden kimse bilmiyor

AÖF harcini kiz kardesim veriyor gerci cok buyuk bi mebla degil ama zaten uzattim yinede kalirsam kardesimin parasini sacip savuruyirmusum gibi hem uzuluyorum hemde kendide oyle dudunecekmis gibi geliyor

Zatwn gizli sakli calismaktan buldugum 10-15 dakilalik zaman dilimlerinde konu anlati mi mi calisayim test mi vozeyim diye dusunmekten belki kalbimde cok yoruldu dayanamadı

Gitmedim psikiyatridede genelde depresanlarla tedavi uygulandigi icin psikiyatri degilde psikologa gitmeyi dusundum
Sizin sıkıntılar psikolojikse ilac kullanmak zorundasiniz. Cunku bedenen belirtiler baslamis demektir. Psikolog yardimi da alabilirsiniz tabi ki.

Son düzenleme:
bende hamileliğe bağlı korku ve hayatımdaki bazı değişimlere adapte olamama korkusu gibi şeyler vardı ilk gebeliğimde oğlum prematüre doğmuştu ve 2. si plansızdı yani korkuyla doluydum sağlıcakla doğurup doğuramama konusunda ama dediğim gibi son aylara doğru herşey yoluna girdi nabız atışlarımda tansiyonumda kendiliğinden indi yani ben stres yaptığım için vücudumun dengesi bozuldu
Cok gecmis olsun Allah bi daha yasatmadim

Ben hastaliklarimda bile oldum olasi doktora gorunmdkten kacan bi yapiya sahibim sanki kotu biseyde olsa okeceksem hic bilneden oleyim kafasindayim

Cok ciddi sirt agrilari yasadim bi donem ki suandada devam ediyor durum bi donem hastanede staj yapmama hatta ortopedi doktoruyla is dolayisiyla devamli gorusmeme ragmen burakin muayene olmayi tek bir kere bilgi edinmek maksatli durumumdan bile soz etmedim

Maalesef stres yaptogim o kadar cok sey var ki hangi birini hayatimdan cikaricam

Kendimi bildim bileli stresli biriyimdirde suanki durumum tarif edilecek gibi degil

İşte kendini bildin bileli yaptığın o stresler vücudundan böyle tepkilerle çıkıyor :(
Aynısını yaşıyorum ordan biliyorum..

Tek bir yolu var b.ktan dünyanın b.ktan insanlarını kafaya takmamayı öğrenmeliyiz!

Cok aşırı uzuldugunuz sinirlendiginiz veya sizi cok cok ciddi bir sekilde rahatsiz eden bir dusunce yada davranis vardir muhtemelen.
Boynumdam itibaren kalbimin oldugu yere kadar morarma oldu dediginiz aksam olunca o korkunc hisleri yasadim.
Acile gittim sadece. kalp ritmime baktilar. bitkisel kaynakli cok basit bir sakinlestirici bir suruo ve kas gevsetici verdi doktor. o kadar basit ilaclar kendimi rahatlamami dusunmemei sağladı :)

Back
X