Kalbini kırdım haksızmıyım?

Aslında ona da çok üzülüyorum kendini eksik hissediyor sürekli yasattıklarım için özür dilerim diyor, tembel biri değil çok çalıskan, ama okadar çok aksilik bir araya geldi ki bazen aklımızı oynatacak gibi olduk. Benim babam bile gecen anneme demiş yav cocukların rızkımı kesıldı olacak iş bile birden yok oldu gözümün önünde demiş. Bir firmaya yüzük tasarladı hersey okey adam sıparıs için son kez göreyim dedı adam korona oldu neyse tam düzelicek adamın firması battı sipariş vs hepsi kaldı öylece. Yani eşimin cebinde bir lirası olsun biri istesin verir cömerttir kimseyi boş cevirmez, hakka önem verir 10 yıl gayri müslim birinin yanında calıstı aman adamın hakkına girerim diye namazını bile dklı kılardı. Güvenilir olmasıyla tanınıyor zaten cevrede çok şükür ama işte nasibimizde var bişey demekki hala imtihan bitmedi
Rabbim nasibinizi artırsın, işlerinize bereket versin inşallah. Ahlaklı çalışkan bir de mahçup olacak kadar arlı bir adamsa ne güzel. Huzurunuz muhabbetiniz de bol olur inşallah

Beyefendi küsüyor diye elinde kalan son kötü gün parasını sayma eline, ne olursa olsun oturup beraber ağlamak var işin ucunda. Önce para biriktirsin sonra atılsın işe. Bi de küsüyor ya. Totoyu dönüp yatıyor ya, atıver minik bi tekme jajsjzjxkckckc. Ne güzel vicdana oynuyorlar.

İyi geceler, konuyu acıp acmamakta kararsız kaldım uyuyamayınca bir fikir sorayım dedim. Şimdi önceden de yazmıstım eşim esnaf gibi ama küçğk bir tasarım atölyemiz var, bşr süredir işler iyi değil. Acılmıstı yoluna girdi derken yine bir duraksama dönemine girdi bu ay. Neyse konu şu ki eşim yeni ürünler deneyip müşterilere sunacakmıs tutarsa bileziklerini almayı düşünüyorum sermaye yapıcam dedi(.bu arada yemek yapıyordum oda sofraya yardım ederken ayak üstü konusuyoruz) Bende kusura bakma veremem dedim. Aklından bile geçirme dedim. Hamileyim 6. Aydayız birikmiş yok kenarda daha cocuga çöp almadık. Üstüne üstlük 2 ve 11 yasında ıkı kızım daha var. Bende bilezikler hayat garantimiz doğuma su dk gitsek hastalansak bişey olsa ortada kalırız dedim. Çocukların hakkı onlar dedim. ( bilezikler de çocukların mevlüt parası yıllardır biriktirdiği kumbaraları ve annemden kalan az bi tarla parası vardı onunla yaptım toplasan 15 bin etmiyo) eşimde karım bile bana güvenmiyorken yanmışız bu dünyada millet niye güvensin dedi. İçim yandı ama taviz vermek istemiyorum. Çok kez çalısıp yaptıgım sonra öderim diye bilezikler gitti. Helali hoş olsun ama bu sefer çocukları düşünmek zorundayım. İşin tutma garantisi de yok sağolsun bolca kandırılabiliyor. Çok kayıp verdik zaten. Şimdi iş tutsada tutmasada ben olmaz dedım diye suclu görecek, hamileyim diye ses çıkarmadı bozuldu biraz kırgın uyudu. Siz olsanız ne yapardınız. Ben masraf olmasın diye dr özele bile gitmiyorum aman hakkına girmeyim üzülmesin diye. Ay cok içim dolu da yazmıyım. Gecmiş gözümde film şeridi gibi oldu ıyku yine zehir bana😔
Ya tutarsa diye ihtiyaç için ayrilan para riske edilmez. En iyisini yapmışsınız. Sizin onu düşündüğünüz kadar o da sizi düşünsün.Söylemesi belki kolay ama 3 cocugu varken ya tutarsa diye patronluk hayali kuracağına ki yazdığınıza göre daha önce de çok kandırılmış,girip maaşı belli bir işte çalışsın. Macera peşinde koşma zamani mi. Resmen sizin bileziklerle bir nevi kumar oynamış olacak.

İşin reklam ayağına ağırlık versin, en kötü ürün bile iyi bir reklamla satılabilir.
Ayrıca internet satış işini hafife almayın, internet üzerinden de kişiye özel çalışılıyor.
elinde kalıp satamadığı ürünleri de elden çıkarmış olur.

Kenarda 15 bin gibi 1 yıl issiz kalsanız gecinemeyeceğiniz kadar paranız var ama 3 cocuk.
Yani o da giderse napacakmıssınız düsünmüs mü?
Vermeyin kırılabilir..
Yapacak bisey yok.

Esiniz daha önce verdigi sözü tutamamis. Ortada cocuk olmasa neyise, ama gecim sıkıntısısına ragmen hamile kalmissiniz ve iki cocuk daha var. Aslinda esinizin bunu düsünmesi lazim. Bakti isi olmuyor, baska bir iste calisacak yada internetten satmaya gayret edecek. Bu durumda paranizi vermeyin

Daha önce de söylenmiş ama bence de interneti göz ardı etmeyin 2 sipariş dahı gelse kârınıza olur. Hem eşinize zaman kaybı olmadan siz evden takibini yapabilirsiniz. Fiyatı yüksek ürünler için değil ama elinizde kalan artan malzemeyi değerlendirmek için dahi dolap ve benzeri uygulamaları kullanabilirsiniz . Kendi adınıza hibe desteğine KOSGEB, Habitat derneğine başvurabilirsiniz. Rabbim helal bol kazançlar nasip etsin

Ben zaten elimden geldiğince yardımcı oldum. İş garanti olsa amenna ama çok kandırıldı. Tasarım yaptırıyorlar üretim vs asamasıda masraflı herseyi yapıyo masraf edıyoruz e sipariş nerde adam bakarız diyip vazgecmiş. E giren masraf bize oluyor. Aynı seyi yasamıyacagımızın garantısı yok ki.yasıda var esımın nerelere basvurdu ıkı üniversite mezunu, şöförlük, çöpçülük, nerelere nerelere basvurdu ses çıkmadı.
Peki eşiniz neden tasarım yaptıranlardan ön ödeme almıyor.en azından malzeme parası almadan kendi cebinden harcama yapılırmı ya o zaman o masraf tabiki kendisinden cıkar.eşiniz esnaflık yapmayı bilmiyor.bi işe başkarken en az yarı parası alınır bu böyledir yoksa cokk bakar gidenin ardından

İyi geceler, konuyu acıp acmamakta kararsız kaldım uyuyamayınca bir fikir sorayım dedim. Şimdi önceden de yazmıstım eşim esnaf gibi ama küçğk bir tasarım atölyemiz var, bşr süredir işler iyi değil. Acılmıstı yoluna girdi derken yine bir duraksama dönemine girdi bu ay. Neyse konu şu ki eşim yeni ürünler deneyip müşterilere sunacakmıs tutarsa bileziklerini almayı düşünüyorum sermaye yapıcam dedi(.bu arada yemek yapıyordum oda sofraya yardım ederken ayak üstü konusuyoruz) Bende kusura bakma veremem dedim. Aklından bile geçirme dedim. Hamileyim 6. Aydayız birikmiş yok kenarda daha cocuga çöp almadık. Üstüne üstlük 2 ve 11 yasında ıkı kızım daha var. Bende bilezikler hayat garantimiz doğuma su dk gitsek hastalansak bişey olsa ortada kalırız dedim. Çocukların hakkı onlar dedim. ( bilezikler de çocukların mevlüt parası yıllardır biriktirdiği kumbaraları ve annemden kalan az bi tarla parası vardı onunla yaptım toplasan 15 bin etmiyo) eşimde karım bile bana güvenmiyorken yanmışız bu dünyada millet niye güvensin dedi. İçim yandı ama taviz vermek istemiyorum. Çok kez çalısıp yaptıgım sonra öderim diye bilezikler gitti. Helali hoş olsun ama bu sefer çocukları düşünmek zorundayım. İşin tutma garantisi de yok sağolsun bolca kandırılabiliyor. Çok kayıp verdik zaten. Şimdi iş tutsada tutmasada ben olmaz dedım diye suclu görecek, hamileyim diye ses çıkarmadı bozuldu biraz kırgın uyudu. Siz olsanız ne yapardınız. Ben masraf olmasın diye dr özele bile gitmiyorum aman hakkına girmeyim üzülmesin diye. Ay cok içim dolu da yazmıyım. Gecmiş gözümde film şeridi gibi oldu ıyku yine zehir bana😔
Bence vermeyin.
Ben de basta canın sagolsun demiştim ama son kez borc olarak verdiğim miktarı ödemediği için didik didik ettim. Karı koca bile olsa Hersey payşasılmak zorunda değil.
O bana aldatmayacagının garantisini veremiyorsa (kimse veremez)
Ben de aldatılırsam terkedebilecek ya da onu evden kovabilecek bir miktarı kenarda tutabilmeliyim

Aslında ona da çok üzülüyorum kendini eksik hissediyor sürekli yasattıklarım için özür dilerim diyor, tembel biri değil çok çalıskan, ama okadar çok aksilik bir araya geldi ki bazen aklımızı oynatacak gibi olduk. Benim babam bile gecen anneme demiş yav cocukların rızkımı kesıldı olacak iş bile birden yok oldu gözümün önünde demiş. Bir firmaya yüzük tasarladı hersey okey adam sıparıs için son kez göreyim dedı adam korona oldu neyse tam düzelicek adamın firması battı sipariş vs hepsi kaldı öylece. Yani eşimin cebinde bir lirası olsun biri istesin verir cömerttir kimseyi boş cevirmez, hakka önem verir 10 yıl gayri müslim birinin yanında calıstı aman adamın hakkına girerim diye namazını bile dklı kılardı. Güvenilir olmasıyla tanınıyor zaten cevrede çok şükür ama işte nasibimizde var bişey demekki hala imtihan bitmedi
Yalnız o sipariş gerçekleşseydi gırtlağınıza kadar borca batmış olabilirdiniz farkındasınız değil mi? Bu tür işlerde kimse nakit parayla çalışmıyor ...batmış bir firmanın seneti /sepeti/çeki ile öylece kalabilirdiniz.Benim anlamadığım size sipariş veren firmalara neden başvurmuyor eşiniz..sonuçta onlar da eşinize hazırlatıyorsa doğrudan o firmanın maaşlı elamanı olarak da çalışabilir eşiniz.

Sizin bileziklere guvenip is yapmasin elde avucta bisey yoksa siz ne yapabilirsiniz vermeyin tabiki

Back
X