Tatlı Tarifi Kalburabastı / Resimli

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
şerbet için şeker ve suyu kaynatırız, kaynadıktan sonra limonuda ekleyip biraz daha kaynatırız
unu derince bir kaba koyarız.
içine tereyağ,yoğurt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve karbonat konur.
hamur yapılır ve hamur 15-20 dk dinlendirilir
hamurdan küçük parçalar alınır ve rendenin ince tarafına bastırarak açılır.
içine ceviz konup kapatılır.
kapattığımız kısım alta gelecek şekilde unlanmış tepsiye dizilir.
180 derecede biraz pişirilir
sonra fırın 200 dereceye getirilir
üzeri kızarana kadar pişirilir
sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür
afiyet olsun.

pişmeden önceki şekli

spa0537mi6.jpg

w640.png

buda piştikten sonraki hali: cokacimcoook

spa0542lr9.jpg

w640.png

Son düzenleme:
kızlar son 2 haftada 2 kere yaptım. tecrübe ettiğim bi durumu paylaşayım.
tatlıyı yaptıktan sonra 2 gün bekletirseniz daha lezzetli oluyor. şerbetini tam almış oluyor. ilk yapıldığı gün pek iyi olmuyor.

canımmm kalburabastıı bildiğim kadarıyla Malatya Elazığ o taraflara ait sizin ailedede varmı oralı olanlarr ?? ...annem Malatyalı olduğu için yazın Malatyaya akrabalara giderizz sabah kahvaltıya yaparlarr ve reçelle ikram ederler birde onun orjinal bir kalıbı vardı şeklini vermesi için sen rende kullanmışsın demek o da aynı görevi görmüşş :)) ellerine sağlıkk....

yok canım malatya yada elazığla alakam yok.
zaten kalburabastının o tarafa ait olduğunu falanda duymamıştım.ben nevşehirliyim. bizim o taraflardada yaparlar.

iç anadoluya ait bi tatlı aslında bizim sivastata sık sık yapılır bayramlarda özel günlerde...bende sivasa ait bilirdim...eline sağlık..

Kesınlıkle deneyeceĞım Çok severım bu tatlıyı teŞekkÜrler

tepsideki görüntüsüne bittim...
çok güzel görünüyo..ellerine kollarına sağlık şekercim...

bu tarifi bende oktay ustadan alıp yapmıştım.hemde defalarca.çok güzel bir tatlı.herkes şerbetli tatlı sevmeyen eşim bile bayılarak yedi yani.tavsiye ederim.seninde ellerine sağlık.çok güzel görünüyor

Back
X