Çocuk Hastalıkları Kalça çıkığı :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gamyok

Kün Fe Yekun
Kayıtlı Üye
18 Mart 2017
587
746
18
Kızlar mrb 70 günlük bebeğimin dün kalca çıkığı USG si vardı. Ve kalca çıkığı riski olduğunu öğrendim. Cokkkkk üzüldüm yalan yok. Perşembe günü Ortopedi randeevumz var umarım ciddi bir şey yoktur.. bebeğin de veya yakinda böyle bir durumla karşılaşan var mı l

bebek olduğu için inşallah geçer ancak her doktorun dediğine güvenmeyin lütfen düzgün bir doktor bulun

Üzülmeyin bir yakınımızda vardı. Çok basit yöntemlerle düzeldi. Çift bez takmak gibi. Ya da ortopedi malzemeleri satan yerlerde protez gibi bişey var. Geçiyor yani. Kızımda çıkıklık yoktu da kalça kemiği oluşmamıştı. Yine de kemik oluşurken çıkıklık olmasın diye doktor bi alet verdi kullandık. Sıkıntısız atlattık. Korkmayın annesi.

Geçmiş olsun. Ben de kalçam çıkık doğmuşum geç fark edildiği için de 3 kez ameliyat oldum şu an yürümem de herhangi bir sıkın yok. Sizinki erken fark edildiği için ameliyatsız tedavisi olur diye düşünüyorum kardeşimde de vardı erken fark edildiği için kalın bezlenerek tedavi oldu.

Üzülmeyin bir yakınımızda vardı. Çok basit yöntemlerle düzeldi. Çift bez takmak gibi. Ya da ortopedi malzemeleri satan yerlerde protez gibi bişey var. Geçiyor yani. Kızımda çıkıklık yoktu da kalça kemiği oluşmamıştı. Yine de kemik oluşurken çıkıklık olmasın diye doktor bi alet verdi kullandık. Sıkıntısız atlattık. Korkmayın annesi.
Umarim geçer ne bilim içim içimi yiyor siz Bandaj mi kullandinuz

Genelde çift bez taktırıyor doktorlar.. Çözümü var merak etme..

Geçmiş olsun. Ben de kalçam çıkık doğmuşum geç fark edildiği için de 3 kez ameliyat oldum şu an yürümem de herhangi bir sıkın yok. Sizinki erken fark edildiği için ameliyatsız tedavisi olur diye düşünüyorum kardeşimde de vardı erken fark edildiği için kalın bezlenerek tedavi oldu.
Bende şu anda 2 bez tedavisi uyguluyorum

Cift bez takin ve kalca- bacak kismini kundaklamayin.
2,5 aylik oldugu icin cok sIkinti olmaz, 6. Aya kadar duzelir dikkat ederseniz.

Cift bez takin ve kalca- bacak kismini kundaklamayin.
2,5 aylik oldugu icin cok sIkinti olmaz, 6. Aya kadar duzelir dikkat ederseniz.
Evet bu da var. Doktor kesinlikle gevşek de olsa kundaklamayın dedi.

Kacinci ayda usg cekiyorlar.benim benegimde bir ucuk aylik birsey demediler

Geçmiş olsun. Bizde bu hafta yaptırdık. 61-59 ölçtüler.İki taraf arasında fark 10 dan azsa endişelenmeye gerek yok dediler.

Back
X