Kaldığım ahlaki ikilem ?

Ben olsam söylerdim. İşten cikacagini bile 3 ay önceden '3 ay sonra cikacagim' diye duyuran biriyim. Bence bu daha iyi çünkü yerine birini al,eğit falan... Neden diğer kişi mağdur olsun ki. Hem belki ev sahibinin sen çıktıktan sonra ne bileyim, karolari yenileme gibi, pencereye panjur taktırmak gibi, duşakabin koymak gibi planları vardır. En azından bunları ağustosta yapacak birikimini ayarlar.

Ağustosa daha 9 ay var. Ne kadar da garanticisiniz.
2 3 ay kala söyleyin bari. Bunda şuanda ikilemde kalacak birşey yok ki, sınav hali bu. Herhangi bir aksilik olur bir şey değişir beklenmedik bir başka durum gelişir yani şimdiden dert etmek yersiz.

İyide ben hic sozlesmem bitmedi dolmadi diye evden cikmayan biri gormedim hicbir ev sahibide bunun pesine dusermi cok detayli dusunuyorsunuz ikinci kiralik evimdeyim ne sozlesme yeniliyoruz nede sukadat oturucam diye bilgi veriyoruz sozlesme kiraciyi korumak icin cikarsaniz cikarsiniz zaten onceden niye ev sahibine bildiresinki oda yeniden kiraya verir cok abartmissiniz durumu

İlgimi çeken tek şey şu 8. Madde bir ay evvel mal sahibine ulaşacak yazıyor ama ben baya aylar önce emlakçıya haber verdim (söz uçar yazı kalır diye düşünüp msj mı atsam ?)
Yalnız bu madde sözlesme tarihiniz biterken gecerli, şubat ayında sözleşme yenilecekmiş mesela sözleşmeyi yenilemeden 1 ay önce haber vermeyi kapsıyor evden cıkacagım bilginiz olsun vs.

Bence şimdiden haber verin iki tarafta mağdur olmasın.

Sonuçlar açıklanmadan bir şey söylemenizi mantıklı bulmadım. Kesinleşmemiş bir bilgiyi erkenden söylemek sadece suyu bulandırmak olur ki hayat süprizlerle dolu. Belki bir şey olacak ve kazanamayacak veya gidemeyeceksiniz. Oldu da gittiniz bulamazsa kiracı kontrat bitimine kadar ki sürenin kirasını dediğiniz gibi ödersiniz. Belki hemen bulacak! İhtimallerle yol almayın kesinleşen durumlarla hareket edin derim ben.

Bence ev sahibiniz dediginiz gibi anlayışlı ve iyi biriyse söyleyin ahlaki olanı bu açıkçası. Hem ev sahibinizin durumu iyiyse siz musade etmeden evi gostermemesini rica edebilirsiniz.
Bir defa biz de taşınmaya kalkmıştık ev sahibimiz çok anlayışıydı siz çıkmadan kimseye göstermem dedi yeni tutacağımız evin sahibi psikopat çıkınca vazgeçip yine evimizde oturmaya devam etmiştik.

Hayat bu ne olacağı belli olmaz, kesin demissiniz ama belki başka birşey olacak ve kalacaksınız. Bence emlakciyi bilgilenirmişsiniz yeterli.

açıkçası ben içim rahat etmez haber verirdim.. şu şu zaman eğer sınavı kazanırsam gideceğim diye. bu saklanacak bir şey değil ki ev sahibiniz hayır oturacaksın diyemez zaten anlayışlı biriyse. en azından bilgisi olur. sen çıkmadan da kiraya veremeyeceğine göre haberi olması iki taraf için de sıkıntı olmaz. bir tanıdığı bir şeyi çıkarsa da şu şu zaman ev boşalabilir der o da mağdur olmaz. bu zamanda belki kira gelirine ihtiyacı vardır son dakika duyması hoş olmaz

Bir arkadaş şey demiş diyelim haber verdim bu sefer kiracı bulu bulmaz çık demeye başlarsa ?

Haber verin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…