kaldırımın ortasına neden ağaç dikiyorlar

krixpt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
112
26
48
Ankara
ben bunu bi türlü anlayamadım ağacın yeri kaldırım mı yani ankara için konuşuyorum zaten o kadar dar ki kaldırımlar doğru düzgün yürümek mümkün değil

bu da yetmez miş gibi 2 adımda bir yola çılıp tekrar kaldırıma geçiyosunuz çünkü ağaç var önünüzde yavaş yavaş yürüyen bi kadın varsa zaten iyice bittiniz demek hoş ankarada normal yürüyen kadın sayısı çok azdır

kaldırımda bile yanyana yürüyo insanlar özellikle kadınlar merkezi yerlerde bile 4 kişi yanyana kol kola girmiş yürüyo arkalarından geçemiyosun önünden geçemiyosun zigzag çize çize yürümek zorunda kalıyosunuz üstelik öyle hızlı yürüyen biri de değilim

basit bişeymiş gibi görünebilir ama inananın felaket sinir bozucu

Allahim beni anlayan biri cikti cok sukur. Ama beni agaclardan ziyade yolda yurumesini bilmeyen tipler rahatsiz ediyor. Belli bi yastan sonra yolda yurume kursu verilmeli bu millete. Adam durup arkadasiyla kaldirimin ortasinda muhabbet ediyor. Pardon gecebilir miyim diyorsun ustune bile alinmiyor. Girtlaklayasim geliyor bazen. Bu elemanin bi de metrobus merdivenlerinde muhabbet edeni var ki o daha beter. Bi gun bu konuda biriyle cok ciddi kavga edicem. Gecen de teyzenin biri kocaman kaldirimi ortalamis ,telde konusuken kendinden gecmis yuruyor. Ben de bebek arabasiyla yanindan gecemedim.gecmek icin Pardon diyorum duymuyor da en son bagirarak gecebilir miyim dedim. Ne acelen var diyor. Kadina bak hem suclu hem guclu fittirmistim o gun

yazın gölge kışında yağmura engel o agaçlar , ayrıca da nereye diksinler yolun ortasına mı zaten bütün ormanları parselleyip yok ettiler, varsın kaldırıma denk gelsin, size kalsa etrafta ne bır kuş ne agaç ne hayvan bırakacaksınız, orada zaten önceden ağaç vardı kaldırım döşendi , ne yapalım saksıda yetişen çicekle bitgiylemi yetinelim , rahatsız oluyorsan git sahra da yaşa ozaman.

4 kişinin yan yana yürüyebildiği kaldırımdaki ağaç mı rahatsızlık verdi?

merkezi yerler için söyledim onu evet bi hayli rahatsız ediyor insanların düşüncesizliği

yazın gölge kışında yağmura engel o agaçlar , ayrıca da nereye diksinler yolun ortasına mı zaten bütün ormanları parselleyip yok ettiler, varsın kaldırıma denk gelsin, size kalsa etrafta ne bır kuş ne agaç ne hayvan bırakacaksınız, orada zaten önceden ağaç vardı kaldırım döşendi , ne yapalım saksıda yetişen çicekle bitgiylemi yetinelim , rahatsız oluyorsan git sahra da yaşa ozaman.

güneşde yağmurda doğa olayı engellenemez güneş her saat aynı açıda kalmıyo yani gölge sürekli aynı yerde değil belki çok alakasız biyerde olacak nerden biliyosunuz fakat kaldırımın görevi belli amacı belli 2 kişinin yanyana bile yürüyemeyeceği bi kaldırımın ortasına 5 metre aralıklarla ağaç dikersen kaldırımda işvelini yitiriyor sürekli yola çıkıp tekrar kaldırma çıkmak hiç hoş bişey değil ayrıca tehlikeli

Konuyu gorunce direk aklima ankara geldi. Ozledm sanirm derken gercekten ankaradan bahsediliyoms:) canm ben onceden agac olup sonra kaldirm yapildigni dusunuyorm. Bde herkes is icn olmuyoki disarda kmi geziyor. Gezen adamda kostur kostur gezmez sonucta. Eskiden buyuksehir stresi diye haber yaparlardi gercekten oyle trafk insanlar basit konulari bile artk buyutmeye basliyo insan.yanls anlama sakn Ankaradan sonra kucuk bi yere gelms bi insan olarak iki yerdeki kendi halimi kiyasliyorm:)

mantığına hayran kaldım cidden bravo, yahu kaldırıma ağaç dikilmez, ağacın zaten varolduğu yere kaldırım taşı döşenmesi ile oluşmuştur. uzun yıllar orda yaşamış bir ağacın kaldırım yapıldı diye kesilmesinin saçmalık olduğunu bilmen lazım, anlatabildim mi.

Konuyu gorunce direk aklima ankara geldi. Ozledm sanirm derken gercekten ankaradan bahsediliyoms:) canm ben onceden agac olup sonra kaldirm yapildigni dusunuyorm. Bde herkes is icn olmuyoki disarda kmi geziyor. Gezen adamda kostur kostur gezmez sonucta. Eskiden buyuksehir stresi diye haber yaparlardi gercekten oyle trafk insanlar basit konulari bile artk buyutmeye basliyo insan.yanls anlama sakn Ankaradan sonra kucuk bi yere gelms bi insan olarak iki yerdeki kendi halimi kiyasliyorm:)

koştur koştur yürümesini beklemiyorumz zaten ondan geçtim :) normal yürüse yada yolu ortalamasalar yeter

ağaçların üstüne kaldırım yapılmıyo yani şahit olduklarım var dikiyolar mantık ne bilmiyorum :)

merkezi yerler için söyledim onu evet bi hayli rahatsız ediyor insanların düşüncesizliği

güneşde yağmurda doğa olayı engellenemez güneş her saat aynı açıda kalmıyo yani gölge sürekli aynı yerde değil belki çok alakasız biyerde olacak nerden biliyosunuz fakat kaldırımın görevi belli amacı belli 2 kişinin yanyana bile yürüyemeyeceği bi kaldırımın ortasına 5 metre aralıklarla ağaç dikersen kaldırımda işvelini yitiriyor sürekli yola çıkıp tekrar kaldırma çıkmak hiç hoş bişey değil ayrıca tehlikeli
İnsanların düşüncesizliği olabilir yürürken ama ağaçlara bir şey demeyelim lütfen. Geçen yağmur yağdı servisle eve gidiyordum. Bahçeli evi olan bir öğrenciyi bırakırken toprak kokusu geldi burnuma. Allah'ım o kadar beton yığınlarının arasında kalmışım ki bu kokuyu unutmuşum resmen. Toprak, ağaç, bitki vs rahatsız olmayalım bunlardan. Ağaçları kaldırmayı istemek yerine kaldırımların genişletilmesini talep edelim.

mantığına hayran kaldım cidden bravo, yahu kaldırıma ağaç dikilmez, ağacın zaten varolduğu yere kaldırım taşı döşenmesi ile oluşmuştur. uzun yıllar orda yaşamış bir ağacın kaldırım yapıldı diye kesilmesinin saçmalık olduğunu bilmen lazım, anlatabildim mi.

şahit oldun mu bilmiyorum ama pek çok kez şahit oldum kaldırım yapılır ortası boş bırakılır ve bi ağaç getirirler

belediyenin görevi insanların rahat yaşaması gerekirse kesecek tabi yer yok diye arabanı kalrıma park edemeyeceğin gibi yer yok diye ağacıda kaldırma dikemezsin
ne sanıyodun insanlar hep ağaçların durumuna göre mi kara yolu veya yaya yolu yapmışta ağacı kesmemek için kaldırımı üstüne kurmuş

bu ağaç romantikliği beton düşmanlığıda son yılların modası heralde

koştur koştur yürümesini beklemiyorumz zaten ondan geçtim :) normal yürüse yada yolu ortalamasalar yeter

ağaçların üstüne kaldırım yapılmıyo yani şahit olduklarım var dikiyolar mantık ne bilmiyorum :)
He anladm canm onun mantigni hic tahmn edemedm o zmn yesillendrmektr herlde ben rahatsz olmuyodm ama bazen dedign gbi bi yere yetsmeye calisrken agcn bi tarafnda uyuz uyuz dikilenler olnca insan sinir oluyor.

Onceden herkes evlerinin onune agwc dikerdi heryeri yesillendirmem icin sadece ev onune degil firsat bulunan heryere. O ev onundekiler zamanla kaldirimla birlesti ama su var. Bizim belediyemiz ( ailemin yasadigi yer) kucuk bir ilce ve yapilan yeni kaldirimlara da agac dikiyor. Iyi ki de dikiyor. Misal bir yokus var yolu yeni yapildi genis de bir yol evle golge olmuyor yola. O yokusu inip cikarken gunesten kavrulurduk. Allah razi olsun o yolu yaparken kaldirimi agaclandirdilar. Simdi golgede kus civiltisinda yuruyorsunuz. Bundan muhtesem ne var. Bence kaldirimdaki duran agaclara degilde yolda yurumesini bilmeyen kaziklara ve kalsirim ustune arac parkeden odunlara takilin. Istanbulda besiktas taraflari yolun ortasi kenarlari eski asirlik agaclarla dolu yerler var. Hastasiyim ben oranin. Tv. Da filmlerde de cikar asiklar eleele o yolda filan. Keske heryeri agaclandirabilsek

Sivasta yıllar önce kaldırımlarda ağaçlar vardı. Kocaman ve yazın ciddi gölgelik yapan ağaçlardı. Hepsi kesilip yerine kıtıpiyoz ağaçlar dikildi. Yazın o beton kaldırımlarda yürürken pişiyoruz şimdi.
ağaçların yeri de kaldırım değil, apartman önü değil, ora drğil, bura değil...nereye dikilsin?

şahit oldun mu bilmiyorum ama pek çok kez şahit oldum kaldırım yapılır ortası boş bırakılır ve bi ağaç getirirler

belediyenin görevi insanların rahat yaşaması gerekirse kesecek tabi yer yok diye arabanı kalrıma park edemeyeceğin gibi yer yok diye ağacıda kaldırma dikemezsin
ne sanıyodun insanlar hep ağaçların durumuna göre mi kara yolu veya yaya yolu yapmışta ağacı kesmemek için kaldırımı üstüne kurmuş

yok artık şu söylediklerine inanamıyorum Modamı oldu.... Küresel Isınmanın olduğu havanın kirli olduğu bir dünya da yaşıyoruz... insan bu kadar duyarsız olurmu ya... kaçıncı yüzyılın zihniyetini yaşıyorsunuz ! Bence Ağaçlara mana bulacağınıza kaldırımı dar yapan belediye ye mana bulunuz!

Siz dogayla barisin once. Doga sevgisi ayri bir sey, dunyadaki tek canli siz degilsiniz unutmayin bunu, belediyenin gorevi de siz rahat edin diye agac kesmek degil. Ha zaten belediyenin de sizi rahat ettirmek gibi bir amaci yok, rant icin kesiyorlar o agaclari. Bir sene oldu daha guzelim okulumun binlerce agacini kesip yerine yol yaptilar sirf kampusten avmye direk gecis olsun diye. O binlerce agacin gittigini yerine is makinalarinin geldigini gorunce icim ne kadar acidi bilmenize imkan yok, cunku siz canlilari sevmeyi bir moda olarak goruyorsunuz.

Back
X