Kalıcı arkadaş ilişkisi kuramama

Sustainable loneliness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2022
35
10
38
26
Genelde hep az arkadaşım olmuştur insanlarla hemen samimi olabilen biri değilim. Fakat çok iyi arkadaşlıklarım olsa da bir noktadan sonra eskisi kadar görüşemiyoruz. Farklı şehirlerden dolayı normal olabilir ama lisedeki arkadaşlarımla da görüşmüyoruz ya da işten çok yakın olduğum arkadaşlarımla. Samimi olunca gerçekten eğleniyoruz ve gülüyoruz ama genelde karşı taraf ortamdan gidince ilişkisini kesmeye başlıyor. İnsanları görüyorum çok kalıcı arkadaşlıkları var, hep bir aradalar. Benim arkadaşlarım neden böyle anlam veremiyorum. Bunu dillendirdikçe sanki iyice azalıyor. Sizin de buna benzer durumunuz oldu mu? Olduysa bu konuda n’aptınız? Kendimi çok şanssız hissediyorum.

Ek olarak üniversiteden çok sevdiğim ve görüştüğüm arkadaşlarım var ama şehir dışında uzaktalar. Mesele görüşebildiklerimin uzakta görüşemediklerimin yakında olması

Son düzenleme:
Belli bir yaştan sonra sahte arkadaşlıklardan ziyade kaliteli yalnızlığı seçiyor insan , elbet sosyallik önemli ama neden arkadaşlarım yok diye kendinize dert edinmeyin dünya yeterince dert dolu , sürekli sürekli dışarlarda gezmeye sürekli birileriyle bir şeyler yapmaya ihtiyaç duymamak lazım elbette arkadaşlarla eğlenilir gezilir , ama insanın bazen kendini de dinleyebilmesi gerekir
Tek başınıza bi kafeye gidip oturabiliyor musunuz ?
Tek başınıza saatlerce avm de gezebiliyor musunuz ?
Tek başınıza aktiviteler gerçekleştirebiliyor musunuz ?

Belli bir yaştan sonra sahte arkadaşlıklardan ziyade kaliteli yalnızlığı seçiyor insan , elbet sosyallik önemli ama neden arkadaşlarım yok diye kendinize dert edinmeyin dünya yeterince dert dolu , sürekli sürekli dışarlarda gezmeye sürekli birileriyle bir şeyler yapmaya ihtiyaç duymamak lazım elbette arkadaşlarla eğlenilir gezilir , ama insanın bazen kendini de dinleyebilmesi gerekir
Tek başınıza bi kafeye gidip oturabiliyor musunuz ?
Tek başınıza saatlerce avm de gezebiliyor musunuz ?
Tek başınıza aktiviteler gerçekleştirebiliyor musunuz ?
Tabii ki yapıyorum ama bir noktadan sonra insan sıkılıyor ve yanında az da olsa birkaç insan olsun istiyor

Herkesin kendi hayat telaşı var önemli olan bir araya gelince ya da bir telefon edince samimiyetin eksilmeden kaldığı yerden devam edebilmesi bence.

Araya mesafe girince gözden uzak olan gönülden de bi bakıma uzak kalıyor . Kuzenlerle falan Aranız nasıl mesela kız kardeş erkek kardeş eş gorumce var mı ailede yaşınıza yakın olanlar ?

Araya mesafe girince gözden uzak olan gönülden de bi bakıma uzak kalıyor . Kuzenlerle falan Aranız nasıl mesela kız kardeş erkek kardeş eş gorumce var mı ailede yaşınıza yakın olanlar ?
Kuzenlerimle yaşıtız hemen hemen ve aramız da iyi. Yani bir araya gelince çok samimiyiz eğleniriz ama onlar da hadi gel buluşalım diyen tipler değil. Bence kendileri de zaten çok dışarı çıkmıyorlar.

Kuzenlerimle yaşıtız hemen hemen ve aramız da iyi. Yani bir araya gelince çok samimiyiz eğleniriz ama onlar da hadi gel buluşalım diyen tipler değil. Bence kendileri de zaten çok dışarı çıkmıyorlar.
Önemli olan da bu aslında biraraya gelınce samimiyeti yakalamak . Havalar sıcak insanlar gecım derdinde bi yerde kafeye oturuyorsun 2 kahve olmuş 500 🤣🤣🤣insanların yaşama hevesi kalmıyor . Ben artık çoğu arkadaşımdan bunu duyuyorum yani açık açık söylüyorlar ya evde falan oturalım yada çay yapıp parka çıkalım gibisinden.

gün yapma gibi bisey yapın kuzenlerinizle herkes gelsin die de mesela 100-200 ufak bi gun parası koyun ortaya da 🙂biz öyle yaptık kuzenlerle kopmamak adına ayda bir buluşuyoruz maksat sohbet muhabbet vakit gecırmek

Önemli olan da bu aslında biraraya gelınce samimiyeti yakalamak . Havalar sıcak insanlar gecım derdinde bi yerde kafeye oturuyorsun 2 kahve olmuş 500 🤣🤣🤣insanların yaşama hevesi kalmıyor . Ben artık çoğu arkadaşımdan bunu duyuyorum yani açık açık söylüyorlar ya evde falan oturalım yada çay yapıp parka çıkalım gibisinden.

gün yapma gibi bisey yapın kuzenlerinizle herkes gelsin die de mesela 100-200 ufak bi gun parası koyun ortaya da 🙂biz öyle yaptık kuzenlerle kopmamak adına ayda bir buluşuyoruz maksat sohbet muhabbet vakit gecırmek
Zaten illa dışarı çıkmak değil olay ama kimseden ses çıkmıyor bir noktadan sonra ben de yazmayı bırakıyorum

Uzaktakiler için buna katılıyorum ama yakında olanların daha çok görüşmesi gerekiyor diye düşünüyorum
Yakındakilerin de kendince daha önemli sırada işleri/ planları vardır niye durmadan birileriyle görüşmek istesinler ki :)
Ya da şöyle diyelim siz davet ettiğinizde hayır mı diyorlar siz talep edin?
Talep her seferinde olumsuz sonuçlandıysa da daha çok vakit geçirmek istedikleri birileriyle sosyalleşme ihtiyaçlarını giderdiklerine ikna olunabilir. Açıkçası aman benle niye vakit geçirmek istemiyor diye düşünmem next der başkasıyla çene çalarım.

Yakındakilerin de kendince daha önemli sırada işleri/ planları vardır niye durmadan birileriyle görüşmek istesinler ki :)
Ya da şöyle diyelim siz davet ettiğinizde hayır mı diyorlar siz talep edin?
Talep her seferinde olumsuz sonuçlandıysa da daha çok vakit geçirmek istedikleri birileriyle sosyalleşme ihtiyaçlarını giderdiklerine ikna olunabilir. Açıkçası aman benle niye vakit geçirmek istemiyor diye düşünmem next der başkasıyla çene çalarım.
Yakınımdaki insanları tanıyorum bir insanın sürekli işi olmaz neticede:))
Bir şeyin tek taraflı olması bir noktadan sonra bıktırır. Samimi olduğumuz insanların böyle yapması tuhaf zaten.

Hayır demedim çünkü hep ben derim. Birkaç tane var ama en samimi olduğum o
Bu durumda söyledıklerınıze bakarak üzgünüm ama sizinle vakit gecırmek istemıyorlar. .calısıyor musunuz sosyallesmek ıcın tiyatro dil kursu spor salonu gibi ugraslar edinseniz nasıl olur ?

Back
X